Reviews

Rosti Mepal lunchboxen en schoolbekers

Rosti Mepal lunchboxen en schoolbekers
Rosti Mepal lunchboxen en schoolbekers
Wie kent het niet? Rosti Mepal, ontwerpt en produceert al 60 jaar duurzame kunststof artikelen, gerelateerd aan eten en drinken.

Rosti Mepal op school

Neem tijdens de pauzes een kijkje in de Nederlandse klaslokalen en je ziet direct de Rosti Mepal lunchboxen en schoolbekers op de tafels. Leuke designs en kleurtjes, goed schoon te maken, sluiten goed af en kunnen tegen een stootje. Wij spreken uit ervaring.

Mocht zoon- of dochterlief ietwat onvoorzichtig zijn en iets stuk maken, dan kan je de levensduur van de Rosti Mepal lunchboxen en schoolbekers verlengen, door enkel het kapotte onderdeel te bestellen en te vervangen, voor maar €1,00 verzendkosten!

Meer dan lunchboxen en drinkbekers

Rosti Mepal heeft meer te bieden dan lunchboxen en drinkbekers! Zo zijn er diverse kunststof producten om iets in te bewaren, te bereiden en te serveren. Daarnaast hebben ze ook mooie, kleurrijke (kinder)serviezen voor bijvoorbeeld een gezellige picknick of voor op de camping.

Textiel

Nieuw bij Rosti Mepal is een serie keukentextiel om jou en je kleding te beschermen. Er zijn keukenschorten, pannenlappen, ovenwanten en theedoeken. Alles gemaakt van hoogwaardig 100% katoen en te verkrijgen in twee verschillende designs. Kies je eigen favoriet.

Goede keuze

Waarschijnlijk geen huishouden in Nederland zonder Rosti Mepal in de kast! Volgens ons een prima keuze. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op www.rostimepalshop.nl voor ruim 1600 producten. Lees natuurlijk ook de reviews van onze mama’s.

Rosti Mepal lunchboxen en schoolbekers
Rosti Mepal lunchboxen en schoolbekers

Review Sabrina

Dinsdagmiddag 16 december komt het pakje van Rosti Mepal binnen. Samen met de oudste van 7 het pakje opengemaakt, ‘wow paaaarrss!’ is de eerste reactie van haar en ook ik ben blij verrast met de mooie diepe kleur. Alles uitgepakt en er lijkt op het eerste gezicht niet veel veranderd ten opzichte van de lunchboxen en schoolbekers uit mijn eigen schooltijd zo’n 15 jaar terug.

Testen

Uitgebreid de lunchboxen geopend en weer gesloten, de schoolbekers kort getest met water en we zijn allebei echt enthousiast. Dochter omdat ze zo’n mooie beker en lunchbox gaat gebruiken, mama omdat het er echt enorm degelijk uit ziet. Doet denken aan de haast onverwoestbaarheid van mijn eigen beker en broodtrommel vroeger.

Naar school

De volgende ochtend vullen we een beker met water en de mini lunchbox met fruit en dit voldoet prima: makkelijk te open en weer hersluiten (ook voor een kind) en voldoende inhoud. Blij vertrekt dochter naar school om trots aan iedereen haar nieuwe mini lunchbox en beker te laten zien. Bij thuiskomst gevraagd hoe het ging met het openen van de lunchbox en dit was zonder problemen gelukt. Ook de beker was zonder te lekken in haar tas op school gekomen. Lunchbox en beker in de vaatwasser en de volgende dag weer helemaal schoon mee.

Mee op vakantie

De pop-up fles en midi-lunchbox (gevuld met vier boterhammen) gaan mee onderweg in de auto als we op vakantie gaan. Vol goede verwachtingen op een autorit waarin gedronken kan worden uit een beker zonder te knoeien door de middelste van drie. En ja, ook dit gaat geheel perfect. Ze krijgt zelf de beker open en sluit hem weer goed af zonder dat het dopje toch nog iets verder had gekund, wat tot lekken zou kunnen leiden.

Conclusie

Er gaat hier zeker een tweede set aangeschaft worden zodat er niet meer gevochten hoeft te worden om de bekers en lunchboxen. Want degelijkheid, formaat, gebruiksvriendelijk voor zowel ouders (met het schoonmaken) en kinderen (met het zelf openen en sluiten) én moderne kleurtjes: mijn dochters zijn verkocht en ikzelf ook!

Review Larissa

Half december kwam, net voor de laatste wendag van mijn zoon op school, de postbode met een pakketje van Rosti Mepal. Dat kwam goed uit want zo konden we alle producten goed uittesten. Bij het uitpakken moesten natuurlijk alle lunchboxen en bekers uitgebreid onderzocht worden en zoals dat gaat bij een enthousiaste bijna 4-jarige, werden ze ook stuk voor stuk aan de zwaartekracht test onderworpen. Deze test doorstonden ze bijzonder goed, zowel de lunchboxen als school- en pop-upbeker bleven heel en gingen niet open.

Zelf open maken

Het zelf open krijgen was in het begin wat lastig. De pop-upbeker vraagt wat meer kracht dan verwacht, de lunchbox is erg groot voor kleine handen en het deksel van de schoolbeker zit zo stevig vast dat ik vrees dat bij zelfstandig openen de inhoud uit de beker vliegt. Dat is nu eenmaal de keerzijde van een volledig lekvrije beker. Naar zijn laatste wendag heb ik hem dan ook de pop-upbeker en de mini lunchbox meegegeven. In de mini lunchbox past met gemak een hele appel en twee kiwi’s in stukjes gesneden en zou waarschijnlijk ook prima volstaan als kleine lunchbox voor een kleuter.

Afwassen

De producten kunnen gewoon in de vaatwasmachine en hebben geen randjes waar viezigheid achter blijft hangen. De pop-upbeker is wel een beetje een puzzel en ik twijfelde telkens of ik de metalen veer wel of niet in de vaatwasser kon doen. Ik heb hem uiteindelijk met de hand afgewassen, voornamelijk omdat ik bang was de veer kwijt te raken. Het is de beste drinkbeker die ik de afgelopen jaren heb gehad en hij wordt nu dagelijks gebruikt.

Conclusie

Al met al heb je met de Campuslijn van Mepal degelijke, goed afsluitbare producten in handen die omwille van het formaat en het neutrale ontwerp bruikbaar zijn voor het hele gezin. Ze kunnen prima tegen een stootje, zijn lekvrij en gaan niet te pas en te onpas open. Wie weet gaan ze de hele basisschool wel mee!

Review Dianne

Voor Zwangerschapspagina mocht ik het schoolpakket van Rosti Mepal testen. Dinsdag 16 december werd het pakketje geleverd dus we konden mooi nog drie dagen testen voordat de kerstvakantie begon.

Uitpakken

Mijn dochter en ik hebben samen als een cadeautje het pakketje uitgepakt. We kregen een roze set met een grote lunchbox, een kleinere lunchbox voor fruit, een drinkbeker en een pop-up drinkbeker. Je had haar ogen moeten zien zoveel cadeautjes en nog roze ook.

Gebruik

Na het uitpakken heb ik ze direct in de vaatwasser gedaan omdat er natuurlijk zo snel mogelijk uit gedronken moest worden. Het uit elkaar halen van de dop van de pop-up drinkbeker was eventjes wennen maar ging prima.

Testen

We zijn die middag gelijk gaan testen met drinken en het fruit. De beker sloot goed af en lekte niet. Zelfs niet na een beetje heen en weer gegooi. Er paste voldoende fruit in de kleinere lunchbox.

School

De volgende dag haar brood in de grote lunchbox gedaan en ook dat paste prima. Kon er zelfs nog een koek bij in doen. Drinken in de drinkbeker, en toen eventjes oefenen of ze alles zelf, zonder te knoeien, kon openen. Geen probleem! Ook de overige dagen van de week hebben we de lunchboxen en drinkbekers gebruikt naar volle tevredenheid.

Conclusie

Ik vind het echt een super set! Makkelijk schoon te houden, lekt niet en echt degelijk. Ook de prijs / kwaliteit verhouding is meer dan goed. Voor nog geen €24,- kun je de hele set kopen waar je jaren plezier van hebt.

Review Monique

Voor Zwangerschapspagina mochten we de schoolbekers en lunchboxen testen. Net voor het begin van de kerstvakantie ontvingen we het pakket. In het pakket zat een lunchbox mini, een lunchbox midi, een schoolbeker en een pop-up beker.

Uitpakken

Samen met onze zoon (6 jaar) heb ik de artikelen bekeken. Wat mij opviel was de kwaliteit, oerdegelijk materiaal. Dit weet ik omdat we al jaren de lunchboxen en schoolbekers gebruiken. De producten waren volgens onze zoon “super mooi”,  blauw van kleur.

Testen

De volgende dag werden de pop-up beker en de lunchbox mini direct getest door onze zoon. In de lunchbox gingen 2 gepelde mandarijntjes (qua formaat had er meer in gekunt) en in de beker aanmaaklimonade. De beker is niet gaan lekken en het deksel is goed op de lunchbox gebleven. ’s Avonds ging alles in de afwasmachine. De dop van de pop-up beker kan helemaal uit elkaar, zodat er geen restjes drinken achterblijven.

Overblijven

De volgende dag moest hij overblijven. Daarom ging de complete set mee. Weer een bakje fruit, twee bekers aanmaaklimonade en een lunchbox met 2 boterhammen en een plakje ontbijtkoek. Aan het eind van de dag kunnen we concluderen dat er weer geen lekkage is geweest. Het deksel van de schoolbeker is makkelijk te openen en te sluiten en ook de test ‘gooi je rugtas naar mama’ heeft het perfect doorstaan.

Duurzaam

Door onze eerdere ervaring kunnen we ook zeggen dat de producten mooi blijven, ze zijn krasvast en verkleuren niet in de vaatwasmachine.

Conclusie

Wil je zeker zijn van een schone, droge rugtas? En wil je kind een mooie lunchset? Dan is deze set perfect! Eigenlijk had ik ook geen andere conclusie verwacht. De schoolbekers van Rosti Mepal zijn volgens mij de enige bekers die daadwerkelijk niet lekken. Het fruitbakje is groot genoeg voor meer dan 1 stuk fruit en in de lunchbox passen 4 boterhammen. Groot genoeg voor zelfs een grote eter!

Samenvatting
 • 9/10
  Algemene indruk - 9/10
 • 8/10
  Prijs/kwaliteit - 8/10
 • 9.5/10
  Gebruiksgemak - 9.5/10
 • 10/10
  Design - 10/10
9.1/10

Samenvatting

De Rosti Mepal school collectie met lunchboxen en schoolbekers sluiten prima af, zijn makkelijk schoon te maken en kunnen tegen een stootje.