Zwangerschap

Positiekleding

positiekleding
positiekleding
Bij elke zwangerschap verandert je lichaam. Je heupen worden voller en je buik begint langzaam te groeien. Vooral bij je eerste kindje kun je bijna niet wachten tot je eerste rondingen zichtbaar worden. En dan is het tijd voor positiekleding.

Wanneer positiekleding

Sommige mama’s hebben vanaf de derde maand al positiekleding nodig, omdat hun buik al flink gegroeid is. Andere aanstaande moeders moeten nog even geduld hebben. Eén ding is al zeker: je zult op zoek moeten naar positiekleding. Stel het kopen van ruimere kleding niet te lang uit. Je buik moet de ruimte hebben om te groeien en strak zittende jeans of knellende kleding voelt echt niet lekker aan. Je kunt alvast een goed zittende zwangerschapsjeans kopen die nu al past en die met je “meegroeit” tot aan het eind van je zwangerschap.

Dikke-buiken-mode

Het is nogal een kunst om een goede zwangerschapscollectie samen te stellen, maar een paar basics zijn echt onmisbaar. Zo kun je de rekbare jurkjes van King Louie ook makkelijk dragen in de eerste maanden van je zwangerschap. Maar denk eraan dat ze door je dikkere buik kunnen uitrekken en dus na je zwangerschap niet meer mooi zullen zitten. Ook een goede positiejeans en een paar leuke wijde blouses zijn een must in je ‘dikke-buiken-collectie’. Tegenwoordig hoef je voor wijde bovenkleding niet altijd meer naar een speciaalzaak. Ook reguliere kledingwinkels zoals H&M of Zara verkopen veel wijde bovenkleding. Pas in de laatste maanden van je zwangerschap pas je daar ook niet meer in. Je kunt dan terecht bij speciale merken zoals Noppies, Esprit en Prenatal. Ook Kleertjes.com verkoopt naast baby- en kinderkleding ook hele leuke positiekleding!

Zwangerschapscollectie

Waar moet je op letten als je je zwangerschapscollectie samenstelt? Koop een aantal lekker zittende basics in neutrale kleuren. Deze kun je tijdens je hele zwangerschap dragen. Let bij broeken en rokken op dat de broekband niet te strak zit. Dit kan gaan knellen als je buik dikker wordt. Koop een aantal leuke katoenen shirts. Deze zijn vriendelijk voor je huid en helpen goed tegen zweten. Let wel op dat je ze ruim genoeg koopt. Je buik kan nog behoorlijk groeien.

Jurkjes zijn ideaal tijdens de zwangerschap. Ze zitten lekker soepel om je lichaam. Let op dat de jurkjes wel van een rekbare stof zijn. Zo kun je ze nog lang tijdens je zwangerschap doordragen.
Een onmisbaar item in je zwangerschapscollectie is mooie lingerie. Juist tijdens je zwangerschap kun je je wel eens zwaar en onvrouwelijk voelen. Zorg voor mooie, ruime zwangerschapslingerie en je zult merken dat je je weer helemaal vrouw voelt. Kijk eens bij positielingerie.nl, hier vind je een uitgebreide collectie voor tijdens en na de zwangerschap.

Een persoonlijke buikband is altijd leuk! Tegenwoordig kun je jouw buikband laten bedrukken met de tekst die jij wilt. Ook een leuk cadeautje voor je zwangere zus of vriendin. Een goede website is Buikbanden.com

Juist tijdens je zwangerschap is het belangrijk dat je veel zorg aan je uiterlijk besteedt. De veranderingen van je lichaam zijn een uniek vrouwelijk gegeven. En ook al voelt het misschien niet altijd zo, juist je dikke buik benadrukt je vrouwelijkheid. Daar mag je trots op zijn. En die trots mag je ook laten zien door de leuke positiekleding die je draagt.