Zwangerschap

Zwangerschapsstriemen of striae voorkomen

Zwangerschapsstriemen of striae voorkomen
Zwangerschapsstriemen of striae voorkomen
Hoera, je bent zwanger! De mooiste tijd van je leven. Je lichaam verandert vanaf de eerste dag, waardoor zwangerschapsstriemen (striae) kunnen ontstaan. Gun jezelf daarom vanaf het begin de verzorging van Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem. Zo help je striae voorkomen en te verminderen.

Zwangerschapsstriemen ook wel striae genaamd, je kunt ermee te maken krijgen. Net als meer dan de helft van de zwangere vrouwen. Het feit dat veel zwangere vrouwen zich er zorgen om maken, is dus niet onterecht. De ontsierende strepen op de huid ontstaan door het uitrekken. Door die rek kan je huid niet voldoende collageen aanmaken. Collageen heeft de huid nodig om haar stevigheid en soepelheid te behouden. Het eerste dat je merkt als je striemen krijgt, is jeuk en een branderig gevoel. Daarna ontstaan de strepen. Soms heel klein, soms groot en goed zichtbaar. In het begin zijn de strepen donkerpaars. Ze verdwijnen nooit meer, wel worden ze minder zichtbaar doordat de paarse kleur afneemt.

striae voorkomen

Striemen kun je nooit helemaal voorkomen. Of je er last van krijgt, heeft namelijk ook te maken met erfelijke factoren. Heeft je moeder strepen op haar buik, billen, borsten of benen gekregen door de zwangerschap, dan is de kans groot dat jij ze ook krijgt. Gelukkig kun je er wel iets aan doen. Daarvoor is het belangrijk dat je niet op de eerste symptomen wacht. Dan ben je al te laat. De schade aan je huid ontstaat al voordat je de eerste striemen ziet. Gebruik Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem vanaf het begin van je zwangerschap. Zo houd je je huid in optimale conditie. Striae voorkomen kan niet maar je kunt wel proberen het te verminderen.

Waarom Bepanthen

Natuurlijk wil je een balsem die een optimaal resultaat geeft. Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem is speciaal ontwikkeld om de huid tijdens de zwangerschap en na de bevalling te versterken, te beschermen én het huidherstel te ondersteunen. De balsem helpt effectief dankzij de unieke samenstelling. Een belangrijk ingrediënt is Centella Asiatica, een plantenextract dat de aanmaak van collageen stimuleert. Dit versterkt de huid tijdens het uitrekken door de zwangerschap en vermindert striemen. Uit een wetenschappelijke studie blijkt dat een crème die Centella Asiatica bevat in 66% van de gevallen het ontstaan van zwangerschapsstriemen voorkomt en de ernst van striemen vermindert met 33%. De balsem bevat ook gezuiverde olijfolie. Dit vult de huidvetten aan tijdens het oprekken van de huid. Hierdoor blijft de huid elastisch en soepel en kun je striemen voorkomen. Het ingrediënt dexpanthenol (provitamine B5) dringt diep in de huid. Het voedt de huid en ondersteunt zo het huidherstel.

Veilig en weldadig

Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem kun je met een gerust gevoel gebruiken. De balsem is geschikt voor de gevoelige huid, dermatologisch getest, hypoallergeen en bevat geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Dankzij een handig en hygiënisch pompsysteem (150 ml) is de balsem makkelijk te gebruiken. De balsem heeft een discreet, aangenaam parfum en voelt zacht en licht aan op de huid. De balsem is gemakkelijk aan te brengen met een hygiënisch pompsysteem, trekt snel in en plakt niet.

Gebruik het zo

Masseer de balsem zachtjes en gelijkmatig in op plaatsen waar de huid het meest oprekt zoals buik, borsten, billen en benen. Gebruik de balsem twee maal per dag voor het beste resultaat, bijvoorbeeld na het douchen. Blijf de balsem gebruiken in de periode na de bevalling, zo help je de huid in conditie te blijven.

Meer informatie

Voor meer informatie over Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem kun je kijken op de website van Bepanthen.

Dit artikel is gesponsord door Bepanthen.