Zwangerschap

Zwangerschapsyoga

zwangerschapsyoga
zwangerschapsyoga
Een zwangerschap is een tijd vol vreugde. Maar ook een tijd vol spanning. Je lichaam verandert, en je kunt door de zwangerschapshormonen soms wat labieler zijn. Zwangerschapsyoga zorgt ervoor dat je lichaam en geest, ook tijdens je zwangerschap, in balans blijven. Daarnaast leer je goed om te gaan met de pijn van de bevalling.

Ontspannen. Dat is het sleutelwoord wanneer je moet bevallen. Maar bevallen doet pijn en dan is ontspannen moeilijk. Zwangerschapsyoga laat door verschillende oefeningen je geest tot rust komen. Daarnaast zorgen de oefeningen ervoor dat je lichaam fitter en energieker wordt. Via ademoefeningen en lichaamshoudingen leer je je bewust te worden van je spanningen en leer je jezelf beter te ontspannen. Hierdoor leer je om tijdens de weeën rustig te blijven en tussen de weeën door zoveel mogelijk te ontspannen. Door de yoga zal het vertrouwen in je lichaam groeien.

Luister naar je lichaam

Door de combinatie van de ontspanningsoefeningen en praktische informatie rondom zwangerschap en geboorte leer je beter naar je lichaam te luisteren. Hierdoor leer je omgaan met gevoelens van pijn en angst die voor of tijdens de bevalling naar boven kunnen komen.
Wanneer je precies weet wat er gebeurt in je lichaam als je aan het bevallen bent, kun je daar goed op inspelen. Hierdoor kan je kindje makkelijker en soepeler ter wereld komen.

Vertrouw op je lichaam!

Belangrijk onderdeel van zwangerschapsyoga is het krijgen van vertrouwen in de natuurlijke processen tijdens de zwangerschap en de geboorte. Je leert je lichaam kennen en er op een goede manier mee omgaan. Als laatste leer je ook veel over het hechtingsproces met je baby. Want ook al is je kindje nog niet op de wereld gezet, je bent nu al wel een echte moeder.

Blijf in conditie

Een goede voorbereiding op de bevalling betekent ook je lichaam in optimale conditie houden. Daarvoor moet je aan de slag. Door het doen van verschillende yogaoefeningen blijft je lichaam soepel en voel jij je energieker en krachtiger. De oefeningen die je tijdens de yoga doet, zijn volledig toegespitst op je zwangere lichaam. Ze zorgen ervoor dat jij je lichaam in optimale conditie houdt. Zodat jij straks helemaal voorbereid bent op de komst van je kindje.

Partnerlessen

Vaak worden er ook lessen gegeven waarbij je partner aanwezig mag zijn. De hele bevalling wordt besproken, zodat zowel jij als je partner precies weten waar je aan toe bent. Daarnaast krijgt je partner diverse tips hoe hij jou zoveel mogelijk kan steunen tijdens het moment suprême. Er worden ook vaak massagetechnieken behandeld.