kinderen ergens anders slapen

Discussie in 'De lounge' gestart door mamamadelon, 21 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    Hm,de feestdagen komen er weer aan en onze vrienden (die allemaal geen kinderen hebben) geven feestjes. En uiteraard zijn wij ook uitgenodigd. Nu willen mijn schoonouders maar 1 kind te logeren hebben want 2 vinden ze teveel verantwoordelijkheid (zucht) en mijn ouders zijn altijd of weg of hebben wat anders.
    Daarnaast zit mijn stiefvader in het gips dus komt logeren ook niet uit.
    Nu vragen onze vrienden of we de kinderen dan "gewoon" meenemen,kunnen we ze bij hen te slapen leggen. Nu is onze dochter wat slapen betreft niet de makkelijkste en ik weet gewoon dat ze ergens anders niet zal gaan slapen. Onze zoon zou dat wel kunnen maar ik vind het eigenlijk zielig om ze snachts wakker te maken om vervolgens door de kou naar huis te gaan (vond dat zelf ook niet leuk vroeger).
    Daarnaast wordt er op die feestjes altijd veel gedronken en gerookt en ook wel andere dingen gebruikt en daar zijn we al lang klaar mee en vind het onverantwoordelijk om mijn kinderen daar dan boven te slapen te leggen.

    Wat doen jullie? nemen jullie wel de kinderen mee? hoe denken jullie daar over?
     
  2. MaaikeS

    MaaikeS Fanatiek lid

    16 nov 2010
    1.516
    0
    0
    Zuid Beveland
    Mijn kinderen hebben nog nooit ergens anders geslapen als thuis voor een feestje oid.....
    alleen de oudste en de middelste hebben allebei wel is bij oma en opa geslapen, maar dat was omdat ik lag te bevallen :D
    maar voor de rest gaan ze tot nu toe nooit uit logeren....Maar wij gaan savonds ook nooit naar een feestje oid.
     
  3. glimworm

    glimworm Niet meer actief

    hmmm. Als je het zelf al onverantwoord vind om je kinderen mee te nemen naar "dat soort" feestjes zou ik die optie al uitsluiten of niet naar het feestje gaan.
    Kun je je schoonouders niet bij jullie thuis op laten passen?
    Dan kunnen de kids gewoon in hun eigen bed slapen (ik herken dat dat zoonlief in eigen bed het beste slaapt)
     
  4. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Ik zou niet gaan, of 1 van jullie laten gaan. Of oppas aan huis zoeken?
     
  5. september08

    september08 Fanatiek lid

    20 okt 2008
    3.356
    4
    38
    offtopic>>Heten je kinderen echt jip en janneke?
     
  6. Dana

    Dana Niet meer actief

    ik zou persoonlijk ook niet gaan, ik blijf dit jaar ook thuis met mijn dochter, net als vorig jaar gaat mijn man na middernacht nog even weg en ik naar bed.
     
  7. augustus

    augustus Niet meer actief

    wij nemen haar meestal niet mee naar feestjes, puur omdat ik dan zelf minder relaxed zit.
     
  8. susy26

    susy26 Niet meer actief

    Dat is moeilijk ja, ik zou dan zeggen , dan ga jij of je man naar het feestje, of anders niet..of miss een goeie vriendin die op wilt passen....
     
  9. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik zou iig niet naar zulke feestjes gaan als daar zo stevig gedronken wordt of andere dingen en daarbij ga ik mijn kinderen met de feestdagen niet ergens anders te slapen leggen, waar wij niet zijn. Dus niet naar een oppas. Voor ons persoonlijk is dat not done met de feestdagen, dat doe je als gezin.
     
  10. Neeltje1986

    Neeltje1986 Fanatiek lid

    29 aug 2009
    3.313
    1
    0
    Onze boef! :)
    Eindhoven
    Feestjes waar 'andere' dingen ook gebruikt worden, gaat mijn kleine niet. En daardoor 1 van ons ook niet. (Onze vrienden gebruiken geen drugs, dus daar hoeven we ook niet over na te denken.) Daarbij vind ik de feestdagen niet een geschikt moment, om mijn zoontje uit logeren te gaan.
     
  11. Solana

    Solana Bekend lid

    11 mrt 2010
    874
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ben het eens met Tulip. Wij gaan de kinderen ook niet ergens anders laten slapen met de feestdagen. Wij waren ook uitgenodigt bij vrienden, maar we gaan dus niet. Ik wil 2e kerstdag gezellig samen met mijn gezin wakker worden en van een kerstontbijt genieten.
     
  12. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.809
    32.714
    113
    Hier ook geen logeerpartijtjes voor dit soort feestjes, sowieso niet, maar al helemaal niet met de feestdagen.

    Bovendien vind ik die opmerking over je schoonouders echt vreemd, als zij het toch teveel verantwoordelijkheid vinden, dan is dat hun goed recht. Het zijn hun kinderen niet hoor.
     
  13. Sabrina25

    Sabrina25 Fanatiek lid

    1 sep 2010
    1.368
    0
    0
    geen
    Rotterdam
    Ik zou lekker thuis blijven met kind.
     
  14. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Naar zo'n soort feest zou ik ze echt niet meenemen, helemaal niet als je dochter lastig slaapt elders.

    Mijn oudste blijft met kerst wel bij mijn ouders slapen, anders moeten we hem wakker maken. Ze wonen dichtbij gelukkig en zowel hij als mijn ouders vinden het heerlijk.
    Met oud en nieuw komen vrienden bij ons, zij hebben een dochter van 6 mnd en dat gaat toch net iets makkelijker dan met een peuter van 2. Hoewel ze haar ook wek bij ons mogen laten en dan sochtends ophalen, vind ik ook niet erg.
     
  15. Always Mamma

    Always Mamma Actief lid

    26 jan 2011
    123
    0
    0
    Zevenbergen
    Met de feestdagen ga ik dus echt mijn kinderen niet wegbrengen. Ik weet bijna wel zeker dat mijn ouders en mijn schoonouders daar niet op zitten te wachten. En ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om ze met de feestdagen weg te brengen. Zowiezo gaan wij al niet met vrienden om die (andere) dingen gebruiken.
     
  16. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    als er wordt gerookt ga ik sowieso niet met mijn kids (tenzij buiten uiteraard) En als er andere dingen gebruikt worden al helemaal niet.
    En als het echt tijdens de feestdagen (dus op 1e, 2e kerstdag of oud en nieuw) is zou ik ze niet ergens anders laten slapen.
    Is het een feestje tussendoor dan zou ik het nog wel doen.

    Je zou je vrienden kunnen zeggen dat je je zoontje meeneemt (en je dochter dus bij schoonouders) mits er buiten wordt gerookt en geen drugs wordt gebruikt.

    Nog een optie:

    geef zelf een feestje. Verbiedt drugs (of nodig geen mensen uit die drugs gebruiken), schop rokende mensen naar buiten (ik rook zelf ook maar vind dat niet meer dan normaal, ik rook nooit bij mensen die niet roken binnen en al helemaal niet bij kinderen in de buurt) en stop je kids lekker in hun eigen bedje... (en blijf zelf uiteraard nuchter)
     
  17. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    Dat vind ik zelf ook, had niet alleen over de feestdagen maar meer over verjaardagen en feestjes van vrienden die geen kinderen hebben. Ik vroeg me af of ik me aanstel of niet. Omdat mijn vrienden het zo gewoon vinden dat wij de kids meenemen en we verder geen vrienden met kinderen hebben weet ik af en toe niet wat nou wel of niet normaal is als je kinderen hebt.
     
  18. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    sja vroeger vond ik mensen met kinderen ook altijd enorme mutsen en zeikerds... nu ben ik zelf ook zo een sufkut. Je referentiekader wijzigt nu eenmaal.
     
  19. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Nee, ik vind niet dat je je aanstelt - ik zou uberhaupt niet naar dat soort feestjes willen gaan. En al helemaal niet met kinderen. Als er geen geschikte opvang voor de kinderen is, of jij voelt je niet goed bij wat je kan regelen aan opvang, dan blijf je toch gewoon lekker thuis?
     
  20. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    Ja is ook wel zo, het is alleen dat mijn schoonmoeder echt overbezorgd is en nogal een neuroot daarom die zucht, maar het is zeker hun goed recht :)
     

Deel Deze Pagina