Wat zagen jullie als 1e echte schooldag en wie ging er mee?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door zogelukkig, 15 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
?

Wie ging wanneer mee?

  1. Papa en mama op de eerste wendag

  2. Papa en mama op de eerste echte schooldag

  3. Papa en mama op de eerste wendag en de eerste echte schooldag

Meerdere stemmen zijn toegestaan.
De resultaten zijn alleen zichtbaar na stemmen.
  1. runner

    runner VIP lid

    12 jan 2006
    5.387
    0
    0
    katwijk ZH
    Mijn man heeft nog nooit de kinderen weggebracht...
     
  2. Bri

    Bri Niet meer actief

    Zoon kreeg eerst twee wenochtenden, daarna hele dagen.
    Ik vind een wenochtend 'de eerste dag naar school'. Het wegbrengen gaat het zelfde, het programma is het zelfde. Je haalt ze alleen wat vroeger op.

    Ik geloof wel dat wij zoon toen samen hebben gebracht, maar dat was niet een zodanige principekwestie dat we de wenochtenden zouden laten verplaatsen als een van ons niet mee had gekund.
    Of jullie dat er wel van willen maken, is helemaal aan jezelf. Ik had het zelf heeeeel erg jammer gevonden om er niet bij geweest te zijn - en had die eerste ochtend dus ook al lang van tevoren in mijn agenda geblokt. Maar dat kan niet altijd, soms komt er alsnog iets doorheen wat echt niet anders kan.

    Het is hoe dan ook een grote mijlpaal, zowel voor het kind als voor de ouders. Ik snap dus heel goed dat je overweegt het zodanig te verzetten dat jullie die mijlpaal samen kunnen doen, van begin tot eind.

    Qua poll: wij brengen best vaak samen de kinderen weg. Ik zou heel bewust samen de wenochtend doen, en daarna wel zien. Dus ik kies voor optie 1.
     
  3. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Bijna! Provincie Groningen!:D
     
  4. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    *proest!*:D
     
  5. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Dank voor jullie input! We hebben de eerste kennismaking met school verplaatst, zodat wij deze mijlpaal samen kunnen meemaken!;)
     
  6. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Hier heb je wel een punt als je meerdere kinderen hebt. Het hele gezin mee en dus ook weer weg kan inderdaad wel een dingetje worden.
    Ik denk ook dat kinderen met broertjes en zusjes ook wel gewend zijn dat 1 ouder iets doet met ze.


    Het valt me in het algemeen wel op dat als er alleen gebracht wordt dat door de mama's gebeurt. Papa's hebben toch ook vaak een vrije dag ('papa-dag' mag geloof ik niet)? De mijne niet, maar voor belangrijke zaken neemt hij vrij als dat kan en eigenlijk kan dat altijd als hij niet in het buitenland zit. Eigenlijk begint hij nooit voor 09.30 uur, dat is dan wel weer een voordeel. Hij zal zoon ook vaak gaan wegbrengen straks.
     
  7. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.884
    7.594
    113
    Op het gevaar af de discussie over werkende moeders en vaders weer op te starten ;) Maar je hebt gelijk en het is ook wel logisch denk ik dat als de bulk van de zorg op de moeder terecht komt, zij ook degene is die naar school brengt. In ons geval is de zorg helemaal 50-50 verdeeld en ben ik een emotioneel wrak bij dit soort dingen, dus bracht papa haar alleen ;) Maar hij is een rariteit op het schoolplein hoor, alle dames spreken hem aan :D
     
  8. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Mijn vriend moet al om 5.30 uit bed soms eerder soms iets later. Dus hij zal sowieso nooit onze zoon weg brengen.
    Ik zit daar ook niet mee eigenlijk, ik heb de meeste tijd omdat ik het minste werk.
     
  9. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Off-topic, heee Runner, nog een baby erbij, wat leuk, gefeliciteerd!!!

    On-topic,

    Wij hebben haar wel de eerste schooldag en wendag samen weggebracht. Deze week is ze op een nieuwe school begonnen, vanwege onze verhuizing en daar zijn we ook allebei meegegaan naar haar wendag en eerste schooldag. Is toch spannend zoiets.
    Maar mijn man werkt bijv. op vrijdag thuis en ze zijn redelijk flexibel met zijn werktijden, dus dan begint hij op zo'n dag wat later en komt gewoon weer later naar huis.
     
  10. Stroopie

    Stroopie Fanatiek lid

    11 jun 2009
    3.158
    11
    38
    De eerste schooldag hebben we samen onze dochter weggebracht. De jongste ging trouwens gewoon mee. Wendagen doet de school niet aan, dus dat was makkelijk. Voor de rest brengt papa iedere ochtend de oudste naar school.
    Als de jongste straks 4 is, denk ik dat we dan ook samen gaan.
     
  11. Antje77

    Antje77 Fanatiek lid

    10 mrt 2009
    4.200
    140
    63
    Is inderdaad zo dat over het algemeen het meer de mama's zijn.
    Hier zal het wisselend zijn tussen mama, papa en oma. Ik werk in wisseldiensten en bij een vroege dienst ben ik al om 6.30 uur de deur uit, of ik ben er helemaal niet ivm slaapdienst.
    Ml werkt kantoordiensten en wisseldiensten. Bij kantoordiensten is hij ook om uiterst 7.00 al de deur uit. Wisseldiensten zijn vanuit thuis.

    Hier heeft ml een papa dag ;) Helaas zal dit eind september voorbij zijn. Maar waarschijnlijk maar voor een jaartje (afhankelijk van hoe snel de spaarrekening groeit)
    Hij heeft nog recht op ouderschapsverlof van de jongste.

    Het liefst zouden wij ook beiden die eerste schooldag mee gaan. Maar dat zal voor M niet goed zijn. Maar sowieso ophalen door beiden. En dan mag papa nog wat andere dagen die week brengen.
     
  12. Bri

    Bri Niet meer actief


    Ik zie op de school van mijn oudste ook een heleboel vaders die hun kroost wegbrengen. Geen idee of dat in de buurt van 50/50 komt, maar heel veel zal het niet schelen.

    Wat mij wel opvalt is dat vaders ver in de minderheid zijn bij terugkerende activiteiten-onder-schooltijd als voorlezen en luizencontrole. Bij de eenmalige hulp, zoals het opbouwen voor festiviteiten is het weer wat beter verdeeld.
     
  13. adi

    adi Niet meer actief

    Oh, dan zal ik mijn man maar voorbereiden, want hij zal de kinderen elke ma, di en do ophalen van school :). Hij begint vroeg en is dan om 14.30 thuis. Ik begin later zodat ik ze weg kan brengen.
     

Deel Deze Pagina