Bijna 1 jaar en boterham zelf 'eten'

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Edith1987, 7 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Edith1987

    Edith1987 Fanatiek lid

    22 jun 2013
    1.507
    202
    63
    Vrouw
    Zeeland
    Hoihoi,

    Ben op zoek naar herkenning en/of eventuele oplossingen voor onze kleine dame! Sinds afgelopen weekend wil ze geen boterham meer eten als ik (of mijn man) het aanbiedt. Ze spuugt het brood meteen uit of doet haar mond niet eens open ;) Gisteren wilde ze wel zelf met de vork eten, dan gaf ik die haar met een stukje brood eraan. Maar vandaag wil ze dat niet eens meer. Ze gaat met de vork spelen of pluist het brood lekker uit. Ook een stukje brood los geven of een hap van mijn boterham geven, werkt niet. Het brood komt er meteen uit en wordt grondig geïnspecteerd :) Ze is nu aan haar middagslaapje begonnen met drie stukjes brood en een bekertje melk achter de kiezen.

    Madame heeft genoeg spek om op te teren :D, dus daar maak ik me geen zorgen om, maar zoals aangegeven ben ik benieuwd of meer kindjes deze fase hebben (gehad) en wat jullie hieraan doen/deden.

    Zo, ga nu even de appelstroop van de keukenvloer schrobben....
     
  2. username

    username Fanatiek lid

    7 aug 2014
    2.917
    192
    63
    NULL
    NULL
    Ja hoor. Hoort erbij. Zelf doen :) begon bij ons ook rond die leeftijd. Onze dochter wil meestal niet eten als wij haar iets aanbieden. Als ze het zelf doet eet ze goed. Dus wij accepteren de bende en poetsen als ze klaar is.
    Er zijn natuurlijk wel grenzen, gooien met eten enzo is een waarschuwing en daarna is het afgelopen. Vijf min later mag ze het nog 1x proberen. Maakt ze er dan nog moedwillig een zooitje van dan is het afgelopen en halen we het eten weg.

    Er zijn dus regelmatig dagen dat ze nauwelijks heeft gegeten. Tja.
     
  3. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    0
    0
    hier at ze rond die leeftijd ook al zelf met een klein vorkje.
    Brood in kleine stukjes en dat ging prima.

    Het niet willen eten is echt een fase of gewoon toeval. Misschien even net geen honger of te moe of wat dan ook.

    Ik zou het morgen gewoon weer aanbieden in kleine stukjes met een kleine vork.
     
  4. Amelia

    Amelia Lid

    4 apr 2012
    80
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn zoontje (nu 20 mnd) heeft ook zo een fase gehad. Vanaf 11 mnd mochten we hem niet meer helpen, dan was het drama. Dus we hebben hem vanaf dat moment zijn vork gegeven en het hem zelf uit laten zoeken. Maar ook echt tafel afgeruimd zodra we klaar waren. Dat had hij na 2 keer Door en vroeg dan uiteindelijk zelf Hulp. Of had netjes zijn bord leeg.

    Ze hebben idd genoeg reserves om op te teren op deze leeftijd. Laat ze maar lekker zelf puzzelen. En trots dat ze zijn als ze het eenmaal kunnen!
     
  5. HappyRabbits

    HappyRabbits Fanatiek lid

    20 jan 2014
    4.888
    4.387
    113
    Kan je niet het broodje uit het vuistje geven? Zo doen ze het wel op de creche bij ons zoontje. Dubbelgevouwen en dan in reepjes...
     
  6. Fritsie

    Fritsie Actief lid

    11 dec 2012
    352
    8
    18
    NULL
    NULL
    Hier eet ze altijd haar boterham zelf. Ik snij een boterham in drieën en geef haar steeds een reep. Vaak doe ik het brood heel kort in de toaster, maar dat komt omdat mama dit zelf heel lekker vind :D
     
  7. lolliebol

    lolliebol Bekend lid

    15 nov 2012
    647
    0
    0
    Hahahaha, herkenbaar! Hier gebeurd het met avondeten, echt vreselijk irritant. Helaas niks aan toe doen als proberen je frustratie binnen te houden en het vrolijk te houden aan tafel. En vooral niet pushen, want dat werkt echt niet. Komt goed!!
     
  8. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    2.809
    1.023
    113
    Onze zoon heeft altijd zelf gegeten omdat we bijvoeding geven dmv de rapleymethode. Dus die onderzoekfase vind ik juist heel belangrijk. Hier belande al het eten eerst in het haar, in zn nekplooi, oren, neus en op de grond ;) en nu eet hij het met smaak op. Een nieuwe smaak wordt nog altijd grondig onderzocht, uitgespuugd en weer opgegeten.
    Volkomen normaal en juist erg leuk om toeschouwer van te zijn. En als ze honger hebben, dan eten ze echt wel als je het blijft aanbieden.
     
  9. Edith1987

    Edith1987 Fanatiek lid

    22 jun 2013
    1.507
    202
    63
    Vrouw
    Zeeland
    Bedankt voor jullie reacties! Morgen indd weer proberen met of zonder vorkje. Kies ik voor een iets minder plakkerig belegje :)
     
  10. Cammy

    Cammy Fanatiek lid

    24 feb 2014
    1.905
    2
    38
    Hier precies hetzelfde. Brood (en fruit) heeft zoon altijd zelf gegeten. In het begin sneed ik brood in vieren, vouwde een stuk dubbel en gaf dit aan hem. Nu snijd ik het in kleine stukjes en pakt hij het zelf. Sinds anderhalve maand wil hij avondeten ook alleen maar zelf eten. Prima.. In het begin kneep hij er alleen maar in en/of gooide meerendeels op de grond. Doet hij soms nog steeds. Wij reageren er niet op, maar leggen gewoon weer het volgende stukje voor hem neer. Als hij merkt dat er geen reactie van ons komt eet hij gewoon weer verder. Hoort inderdaad allemaal bij het ontdekken. Gewoon de omgeving goed afdekken. Eergisteren heeft zoonlief voor het eerst rode bieten stampot gegeten ;). In de wijde omtrek had ik een afneembaar tafelkleed op de grond gelegd en nóg lag het op het laminaat:D Leverde leuke foto's op haha;)
     
  11. Cammy

    Cammy Fanatiek lid

    24 feb 2014
    1.905
    2
    38
    Oh en inderdaad zoals gezegd, maak je niet druk als ze weinig tot niets eten. De volgende keren zal er steeds meer het mondje in gaan. Ik bied overigens ook niets anders aan als hij weinig tot niets eet. Als ze honger hebben eten ze echt wel;)
     
  12. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Lekker met de handjes laten eten. Brood in wat hapklare brokken snijden.
    Het 'zelluf doen' tijdperk is aangebroken ;)
     
  13. emma84

    emma84 Bekend lid

    3 dec 2012
    603
    0
    0
    Twente
    Die ontdekkingsfase met eten komt vroeg of laat wel een keer voorbij. Wij zijn met rapley met 6 maand begonnen dus dan heb je het al gehad. Zl eet nu met 13 maand heel gewoon mee, er zit niks meer spannends aan.
     
  14. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Hoort erbij. Lekker laten kliederen, voelen en proeven.

    Hier hebben wij een oud plastic tafelkleed onder de kinderstoel gelegd van Finley:). Hij eet nog steeds niet zo netjes namelijk, maar het gaat steeds beter.

    Paar weken geleden was hij even recalcitrant trouwens. Hij zag dat ik even niet op zat te letten en maaide zo met zijn handen zijn stamppotje van zijn kinderstoel en het zat uiteraard overal.
     
  15. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Met 1 jaar is het wel belangrijk dat kinderen eens zelf gaan eten. Ze kunnen het makkelijk zelf doen en het onderzoeken is logisch, het is nieuw.

    Beide kinderen hier aten zelf een boterham met 6 maanden, na een dag ging de boterham er schoon in.
     
  16. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Mijn dochter heeft eigenlijk altijd zelf boterhammen gegeten. Gewoon een ganse droge boterham in haar handjes in het begin, en happen maar. Ik begrijp ook niet goed hoe je dat anders zou doen? Op een lepeltje ofzo?
     
  17. Edith1987

    Edith1987 Fanatiek lid

    22 jun 2013
    1.507
    202
    63
    Vrouw
    Zeeland
    Huh? Gewoon stukjes op een vorkje! Maar nu houdt ze dus zelf de vork vast, vindt ze reuze interessant :D
     
  18. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Ok, vork dus. Vind ik nog steeds een gek idee, als je het zelf toch ook gewoon met je handen eet.
     
  19. Edith1987

    Edith1987 Fanatiek lid

    22 jun 2013
    1.507
    202
    63
    Vrouw
    Zeeland
    Ik eet mn boterham ook regelmatig met mes en vork hoor, haha!
     
  20. MMarianne

    MMarianne Niet meer actief

    Brood heeft ie hier altijd zelf gegeten, hij begon met een dubbelgevouwen boterham uit het vuistje en toen in stukjes met een vork...avondeten begon in stukjes, toen geprakt en toen weer in stukjes en dan moesten we 'm voeren en dan wilde hij het weer zelf doen...al dan niet met bestek. Gewoon af en toe wat proberen dus :D
     

Deel Deze Pagina