Slechte slapers prematuur baby's?

Discussie in 'Prematuur' gestart door xjessy, 7 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. xjessy

    xjessy Actief lid

    5 aug 2012
    110
    0
    0
    Zuid Holland
    Hallo,

    Slapen jullie prematuur kindjes ook zo slecht en of kort? Onze zoon inmiddels 13 maanden. Slaapt overdag niet veel en niet langer dan een uur. De nachten slaapt hij ongeveer 3/4 uur achter elkaar. Ik vraag mij af of hier misschien een verband in zit ivm de opname periode in het ziekenhuis en hierdoor al vroeg geen ritme kunnen opbouwen. Mijn zoontje is met 33,5 weken zwangerschap geboren. Gelukkig was hij vrij sterk en mocht na 2 weken mee naar huis met een sonde. Hij heeft uiteindelijk ongeveer een maand een sonde gehad. Door de sonde moesten wij onze zoon steeds om de 3 uur eten geven. Gelukkig kwam ondanks de plotselinge geboorte mijn borstvoeding wel goed op gang. Dus veel kolven en langzaam aan proberen de kleine man te leren aan de borst te drinken. Zware tijden maar inmiddels al een jaar geleden. Nog steeds geef ik borstvoeding maar ben al bezig met afbouwen. Maar helaas nu dus al een jaar gebroken nachten. Hij slaapt bij ons op de kamer en eindigt zelfs vaak in ons bed omdat hij dan wel wat langer lijkt te slapen.

    Komt iemand dit bekend voor?
     
  2. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Nee dat herken ik niet! Dus kan je er niet mee helpen!
     
  3. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Herken het ook niet, N is juist een slaapkopje!
     
  4. caat

    caat Fanatiek lid

    5 sep 2012
    1.195
    1
    36
    Ik heb een hele slechte slaper, ook hier de eerste weken met sonde en ze heeft heel erg lang in 3 uur voedingsritme gezeten. Daarna heeft ze 2 maanden de nachten doorgeslapen, maar vanaf 10 maand sliep ze snachts nauwelijks. Sinds een aantal weken gaat het iets beter (1 , soms 2, keer wakker in de nacht). Overdag heeft ze nooit geslapen, ook als kleine baby was ze gewoon wakker tussen de voedingen door. Allerlei hulptroepen aangewend, maar dat was geen suc6. Heel erg zwaar zo'n wakkere....

    Maar weet niet of het door haar prematuur zijn komt hoor. Het is gewoon een heel prikkelbaar prikkelgevoelig pittig ding!
     
  5. xjessy

    xjessy Actief lid

    5 aug 2012
    110
    0
    0
    Zuid Holland
    Dan zal het waarschijnlijk gewoon aan het karakter liggen :) Hij is gelukkig verder erg vrolijk! Het is alleen wel erg vermoeiend.... Zzzzz....gaap......zzzzzz
     
  6. megacarls

    megacarls Niet meer actief

    Hier ook een hele periode een slechte slaper gehad. Hij was nooit een goede slaper maar de afgelopen zomer was echt een ramp. Hij sliep overdag 2 keer een half uurtje met veel moeite. 's Nachts viel hij na bijna een uur huilen uitgeput in slap rond 21:00, werd 's nachts een keer of 4 wakker om vervolgens tussen 4 en 6 weer wakker te worden, blijvend. Het gaat eigenlijk een stuk beter sinds hij 1 jaar is geweest.

    Het is deze maand het thema van het blad van de VOC, kleine maatjes. Kan hier elk moment op de deurmat vallen en als het goed is staat mijn verhaal over N erin. Spannend!
     
  7. xjessy

    xjessy Actief lid

    5 aug 2012
    110
    0
    0
    Zuid Holland
    Leuk! Ben helaas geen abonnee. Als het ergens online staat wil je mij dan de link sturen? Ben erg benieuwd of het allemaal herkenbaar is.
     
  8. megacarls

    megacarls Niet meer actief

    Je kunt hem aanvragen daar. Of bestellen in de webshop of zoiets. In elk geval...hij is hier nog niet binnen :(
    Ik kan kijken of ik foto's kan maken maar meestal is dat niet zo duidelijk.
     
  9. megacarls

    megacarls Niet meer actief

    Ik kan je ook de platte tekst PB- en (of hier neerzetten als er meer willen lezen maar dan moet ik even censureren). Ik heb het natuurlijk gewoon in een word file staan :)
     
  10. xjessy

    xjessy Actief lid

    5 aug 2012
    110
    0
    0
    Zuid Holland
    Als je dat zou willen doen, graag
     
  11. HannekeG

    HannekeG Fanatiek lid

    20 aug 2012
    1.702
    0
    0
    Mijn zoontje is eigenlijk altijd een vrij goede slaper geweest. Vooral overdag nooit problemen gehad.
    Hij heeft wel vrij lang gehad dat hij 's nachts nog een keer wakker werd voor een voeding, maar meestal ging hij daarna wel weer slapen. En natuurlijk zitten er slechte nachten bij, maar over het algemeen vind ik hem een goede slaper
     
  12. Mamajuf

    Mamajuf Fanatiek lid

    22 apr 2009
    1.213
    0
    36
    peuterjuf
    Noord Nederland
    Mijn dochtertje is nu 2.8 jaar en is ook een kindje dat weinig slaapt. Overdag slaapt ze nu helemaal niet meer en 's avonds slaapt ze van 19 tot 7u. Ze valt soms met veel moeite in slaap maar soms gaat dit ook heel makkelijk.

    (ze is geboren met 27 weken)
     
  13. stelpie

    stelpie Actief lid

    22 jun 2013
    277
    2
    18
    NULL
    NULL
    Hier juist een mega slaapkoppie! Zelfs op kdv staan ze ervan te kijken.
     
  14. Babystew

    Babystew Niet meer actief

    Hier was mijn prematuur geboren baby juist een echte slaapkop en mijn op tijd geboren baby een drama. Denk niet dat het per se met prematuriteit te maken heeft.
     
  15. Maantje93

    Maantje93 Niet meer actief

    Ons zoontje heeft geen dag en nacht ritme ook heel verwarrend. om 9 uur savonds gaan zijn oogjes open en wil hij aandacht. hij heeft wel een tijd in verschillende ziekenhuizen gelegen waar het vooral donker was. dus denk dat hij het daar door niet weet. hij slaap echt heel de dag en word alleen wakker voor zijn flesjes.
     
  16. zwangerevrouw

    zwangerevrouw Fanatiek lid

    22 jul 2011
    2.115
    222
    63
    die van mij met 32 weken was juist een goede slaper, ik gaf wel meer drinken want ik vond haar erg hongerig. Ze sliep met 4 maanden door. Met tandjes was het een ramp. Daarna weer prima
     
  17. mama1977

    mama1977 Actief lid

    23 jun 2009
    356
    0
    0
    limburg
    onze zoon een echte slaapkop, liefst 24 uur per dag. (hij is bijna 7)

    onze dochter...mwah....slaapt nu pas af en aan door en middagslaapjes vind ze eigenlijk onzin, maar het moet van mama dus slaapt ze een uurtje :D (ze is bijna 3)

    allebei wel echte "duim"kindjes dus bij verstopte neuzen is het 's nachts voor beide een ramp en slapen ze niet tot weinig.
     

Deel Deze Pagina