Jullie favoriete "zo makkelijk maar zo lekker" recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door Debbsy, 6 feb 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    #21 mamabri, 6 feb 2015
    Laatst bewerkt door een moderator: 6 feb 2015
    Ja, tortilla! Altijd lekker voor tussendoor, koud, warm, bij een buffet, met brood, als avondmaaltijd...Heerlijk!

    Je schilt 3 aardappels en een ui, klein snijden en een stuk of 7 eieren er doorheen roeren met zout en peper (en evt andere kruiden als bieslook, paprikapoeder etc)

    Je doet olie in een hoge koeken pan, mengsel er helemaal indoen, deksel erop, half uur zacht opzetten, met een deksel er op. Daarna keer je de tortilla boven de gootsteen in de pan (kijk uit voor olie, dus trek ovenwanten of zo aan!! dan nog een min of 5 zacht bakken en klaar.

    Het omdraaien vergt enige oefening, maar ook in stukken is ie lekker hoor, maar voor een feestje is een hele in punten gesneden mooier.
     
  2. MamaNiess

    MamaNiess Fanatiek lid

    6 aug 2008
    2.166
    9
    38
    Vrouw
    Paradise.
    Haha inderdaad. :D;)
     
  3. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam


    Oh lol ik bedoel suiker :) ik zie nu pas dat ik een typfout maakte
     
  4. annneliesje

    annneliesje Fanatiek lid

    16 jan 2011
    3.569
    0
    0
    Administratief medewerkster
    Noord Nederland
    Gehakt rullen met (flink wat) shoarma kruiden en op het eind een groot blikje met ananasstukjes er doorheen roeren (ik gebruik altijd op sap en niet op siroop, omdat dat zo zoet is).

    Zuurkool even heel snel laten koken en dan afgieten

    Pakje (slechhtt, maar soms zo lekker) met aardappelpuree voor een ovenschotel klaarmaken.

    Ovenschaal: mensen van gehakt en ananas onderin, daar overheen de zuurkool en dan daar overheen de aardappelpuree en dan in de oven (zo lang als op het pakje staat).

    Heerlijk.



    Gehakt en een blikje mais met taco/tortillakruiden goed rullen. Oven voorverwarmen op 200 graden.

    Ovenschaal, zak met tortillachips en geraspte kaas pakken.

    Gehaktmengsel door de tortillachips mengen (wel een beetje handig doen, zodat je de chipjes er nog uit kunt pakken met wat gehaktmengsel erop) dan flink wat geraspte kaas eroverheen (soms gebruik ik ook wat cheddar kaas in stukjes erbij) en dan in de oven tot de kaas gesmolten is.
     
  5. Islah

    Islah Niet meer actief

    Lekker is dat he! Alleen ik kook de aardappels wel vooraf. Is ook een heel handig recept trouwens om restjes frietjes in te kunnen verwerken.
     
  6. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ja, dat is heerlijk en heel makkelijk en veelzijdig. Ook handig voor onverwachte eters als je een ruimere portie moet hebben want ik heb altijd aardappels/ui en ei in huis :D
    Ik kook ze niet voor trouwens.
     
  7. maffedoo

    maffedoo Actief lid

    6 dec 2011
    301
    0
    16
    ergens
    Braziliaanse rijst

    *gehakt
    *ui
    *doperwten
    *mais
    *rijst
    *geraspte kaas
    *eventueel knoflook


    Gehakt rul bakken (lekker kruiden naar eigen smaak), uitje erdoor (knoflook?)
    Rijst bijna gaar koken. Ondertussen de doperwten en mais bij het gehakt ingooien en even roeren.
    Als alles klaar is in een ovenschotel doen, kaas erover en dan hup de oven in om nog lekker door te garen. Als de kaas gesmolten is kun je het serveren!

    Wij doen nog sambal erbij als het op ons bord ligt.
     
  8. Tylmare

    Tylmare Fanatiek lid

    24 sep 2014
    1.111
    333
    83
    Vrouw
    Gastouder
    Amersfoort
    Haha! Helemaal mee eens! :D

    wat wij nog wel eens doen op een luie dag: wraps rolletjes maken.
    Vaak in 3 smaken, vrij snel klaar en er hoeft niks verwarmd te worden.

    Wrap met roomkaas, zalm en sla (heel basic, haha!)
    Wrap met roomkaas, plakjes kipfilet en een honing mosterdsausje.
    Wrap met zachte geitenkaas, honing en walnoten.

    misschien niet héél gezond, maar doen er vaak ook rauwe groentes bij als paprika, tomaat en komkommer.
    (nu eten we dit ook echt 1 keer in de 3 maanden ofzo als 'avondeten')
     
  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    Maar worden de aardappels zo wel gaar of snijd je ze gewoon in iniministukjes?
     
  10. pearls

    pearls Bekend lid

    29 nov 2012
    656
    0
    16
    Zalm tagliatelle:

    Kook tagliatelle
    Bak een uitje en een in stukjes gesneden courgette, voeg daarna een pakje gerookte zalm toe in stukjes gesneden en voeg een pakje crème fraîche en wat Pesto toe. Daarna de gekookte tagliatelle erdoorheen en klaar!

    Vinden de kinderen erg lekker en wij zelf ook!!
     
  11. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Lekker makkelijk is hier:

    Tagliatelle koken. In een andere pan blokjes kipfilet bakken, gesneden champignons even meebakken, bakje Boursin Cuisine erbij, even doorwarmen en klaar! In 10 minuten klaar.

    Of de ovenschotel die ik van dit forum heb:
    Oven voorverwarmen.
    Uitje en knoflook snijden en fruiten, gehakt erbij doen en rullen. Eventueel een zak gesneden groente erbij. Dan een zakje tacokruiden ( of Fajita of Burritokruiden) erbij met wat water (volg de verpakking) Als het klaar is mik je het in een ovenschaal, giet je er een potje creme fraiche over en strooi je er geraspte kaas over. Men neme een zak Dorito's Nacho Cheese smaak, die gooi je er ook overheen. Daarover de rest van de geraspte kaas en dat stop je een paar minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
    Als ik weet dat ik haast ga hebben, maak ik het gehakt al 's ochtends al zover klaar dat ik het alleen maar op hoef te warmen, zodat het warm in de ovenschaal kan. Anders moet de ovenschaal te lang in de oven en verbrand de kaas die op de chips zit.
     
  12. Dani2010

    Dani2010 Actief lid

    18 mrt 2013
    316
    0
    0
    NULL
    NULL
    En dan nog hard gebakken spekjes en pesto erdoorheen! Hmmm
     
  13. Sweetheart

    Sweetheart Actief lid

    1 aug 2011
    451
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hmmmmmm lekkere recepten! Thnx dames :-D
     
  14. daalmeyer1974

    daalmeyer1974 Actief lid

    24 apr 2011
    140
    0
    16
    NULL
    schiedam
    geen idee hoe het recept heet, heb het van een vriendin. en zooo lekker. ik heb het al vaak gemaakt.

    fusulli, met uitgebakken spekjes, spinazie en boursain. de smaken bij elkaar zijn heerlijk. en dan een evt sla voor erbij
     
  15. MnnW

    MnnW Fanatiek lid

    10 jun 2013
    3.151
    2.237
    113
    Vrouw
    Of in plaats van de creme fraiche een pakje spinazie a la creme en wat zongedroogde tomaatjes en evt wat pijnboompitten.. heerlijk!
     
  16. Luja

    Luja Niet meer actief

    Wraps in 10 minuten

    Kipblokjes of gehakt in een pan bruin bakken, blikje uitgelekte chilibonen en blikje uitgelekt mais erbij met een lepeltje cajunkruiden en een lepeltje (marrokaanse) gehaktkruiden.

    En terwijl je dat aanbakt maak je een yoghurtdressing zelf, 100 ml volle yoghurt met een eetlepel honing erdoor en ietsie verse kruiden (basilicum vind ik er lekker bij).

    Je legt een wrap neer, pleurt het mengsel erop, kwakt er saus op, rolt het op en klaar :D

    (Je kunt eventueel de oven ondertussen voorverwarmen, de gevulde wraps in de schaal doen, kaas erover en nog even afbakken)
     
  17. Mer

    Mer Actief lid

    25 mei 2011
    390
    394
    63
    Vrouw
    Wij eten op zondagavond vaak panini. Ik maak ze met afbakstokbrood in een grillpan. Voor de kindjes gewoon simpel met ham en kaas. Voor mezelf met gebakken kipstukjes, avocado en een plak kaas en voor mijn man met rauwe ham, mozarella, tomaat en groene pesto.

    Als dipsaus maak ik er tomatenmayonaise bij. Stuk of 4 zongedroogde tomaatjes op olie in de blender, 8 lepels fritessaus erbij en wat gedroogde basilicum. Even goed blenderen en klaar! Smullen!
     
  18. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Pesto erdoor lijkt me wel wat, maar word het met die spekjes erbij niet erg zout? Ik vind Boursin Cuisine namelijk al vrij zout van zichzelf.
     
  19. Spikkeltje

    Spikkeltje Fanatiek lid

    Recept van mijn moeder, nodig:

    -Ui
    -Spekjes
    -Paprika
    -Prei
    -Kapucijners
    -Aardappelballetjes of -kroketjes o.i.d.

    Ui en spek bakken, daarna de paprika en de prei erdoorheen doen. Ondertussen pot kapucijners uit laten lekken. Deze op het laatst toevoegen. Naar wens kruiden erbij. Ondertussen aardappeltjebolletjes of -kroketjes in de frituur of aardappelblokjes in de pan/oven maken. Makkelijk en altijd een succes hier.

    Oh ja, de Knorr pakken ook. Vooral de Bobotie.
     
  20. marjolein1984

    marjolein1984 Bekend lid

    13 dec 2010
    830
    0
    16
    pedagogisch medewerker
    NULL
    Mijn Kip-ala-mama ;)...

    Kippenbouten flink zouten peperen(is dat een woord) en kerrie erop, aan boven en onderkant. In een ovenschaal en 50-60 minuten in een oven op 175 graden. Zoo lekker. Laatst nog gehad met rijst en chickentonight saus.
     

Deel Deze Pagina