Vorige week was onze gootsteen verstopt. Ik vertelde tegen m'n schoonmoeder dat ik daar wel van stond te kijken. Want wij gooien er nooit echt iets van bijzonders doorheen. En zo gaf ik aan dat wij de jus na het eten altijd in een pot gooien. Dit vond zij gek dat we dit doen. Zij vertelde dat ze al 40 jaar de jus door de gootsteen weg gooit en nog nooit een verstopping heeft gehad. En dat vond ik weer gek. Dus vandaar is mijn nieuwsgierigheid gewekt. Waar laten jullie de jus na het eten?
In een stevige plastic zak en dan in de prullenbak, of soms bewaar ik wat voor de andere dag. Maar heb maar 1x per week jus of zo.
Ik stamp het door de overgebleven aardappels en dan gaat het de vuilniszak/bak in. Wij hebben maar 1 grote container (geen vuilnis scheiden dus).
Ik maak nooit jus, dat vind ik niet zo lekker. Mijn partner wel, maar die mist het volgens mij niet zo (hoor hem nooit klagen). Als ik wel eens jus heb, gooi ik het gewoon in de vuilnisbak omdat ik geen verstoppingen wil. Mijn vader spoelde het altijd door de wc
Hier gaat de jus meestal de volgende dag wel op en anders gaat het door het eten en de afbalbak in. Door de gootsteen gooien is echt wachten op problemen. Bij je eigen leidingen maar ook verderop in het riool. Er kan leuk heet water achteraan gegooid worden, zoals sommige hier zeggen maar dat help niet altijd. Er blijven ALTIJD resten achter in de leidingen en dat gaat alleen maar meer aankoeken tot het verstopt zit. En dan heb je een probleem. En heb jij niet een probleem dan kan het verderop in de riolering voor flinke problemen zorgen en dan is het te hopen dat het niet onder of vlakbij je huis gebeurd en ze moeten graven. ALS ze erachter komen dat het probleem bij jou vandaan komt dan kan je flink dokken.
Wij hebben eigenlijk nooit jus. Als we het wel zouden hebben zou ik het met heel veel heet water door de gootsteen spoelen. Miss als er van die grote harde stukken zijn (heb ik wel eens gezien bij andere mensen), dat ik deze wel in de container zou gooien.
Wij gooien t ook altijd door de gootsteen met goed heet water erachter aan. Denk dat de meesten vloeibaar boter gebruiken, zou dat niet minder verstopping veroorzaken dan de harde vetten??
Wanneer ik de jus heb gemaakt met vloeibaar bakboter (dat is eigenlijk altijd) gooi ik het daarna gewoon door de gootsteen met een sloot heet water. Als ik jus heb van zo'n blok bakboter, gooi ik het door overgebleven piepers of in een zak ofzo. Ik heb mij namelijk ooit eens laten vertellen dat vloeibaar bakboter niet snel verstopping zal veroorzaken omdat het vloeibaar is. Bij zo'n blok krijg je ook altijd weer zo'n dikke laag bivenop de jus als het afgekoeld is. Ik kan me voorstellen dat dat inderdaad voor verstopping kan zorgen.
Wij hebben amper jus, maar als we het hebben doe ik het in een bakje (van de kwark bijvoorbeeld) en gooi ik het weg. Durf het niet in de gootsteen te doen, inderdaad omdat ik waarschuwingen lees over verstopping.
Wij hebben nooit jus, maar vet van bv gehaktballen bakken spoelen we door de gootsteen met een scheut afwasmiddel.
Wij gebruiken eigenlijk nooit jus, maar als we het hebben vraag ik of ml het door de wc spoelt. Op de een of andere manier kan ik zelf niet tegen dat geluid en gezicht brrrrr