Ervaringen met Consultatiebureau Nieuwegein?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Goey, 19 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Goey

    Goey Actief lid

    21 apr 2016
    198
    2
    18
    Vrouw
    Onderwijs
    Utrecht
    Hi,

    Ik was me eventjes aan het verdiepen in CB's en probeer wat individuele info te verkrijgen wat betreft de CB's uit de omgeving, maar ik kan dus helemaal niets vinden. Alles staat netjes onder een kap en dat is de GGD. Ik kan dus niets apart vinden, het is dus allemaal algemeen... Erg jammer.
    Ik dacht dus, laat ik het eens zo proberen...

    Iemand? Of misschien een kennis/bekende?
     
  2. MaMa

    MaMa Fanatiek lid

    21 dec 2012
    2.663
    376
    83
    Vrouw
    Utreg
    Ik heb er gewerkt 10 jaar geleden :)
    Was erg gezellig
    Maar je komt toch bij de dichtsbijzijnde
    Dus wat heb je aan ervaringen? Je kan toch geen ander kiezen?
     
  3. cherubin

    cherubin Bekend lid

    8 sep 2014
    549
    360
    63
    NULL
    NULL
    Wij gaan naar het cb in Nieuwegein. Weinig klachten hoor, we enten, meten en wegen en dl doet alles volgens het boekje. Als ik vragen heb kan ik ze stellen en als ik advies wil krijg ik dat en anders hoor ik ze niet :)
     
  4. Goey

    Goey Actief lid

    21 apr 2016
    198
    2
    18
    Vrouw
    Onderwijs
    Utrecht

    Hmm... ik kan er altijd voor kiezen om naar een antroposofische CB gaan, dus ik kan wel een beetje kiezen:)
    Heb zoveel nare verhalen gehoord, gekke uitspraken en afkeurende comments die vanuit het reguliere CB zijn uitgesproken/meegegeven dat ik benieuwd ben naar de ervaringen van anderen rondom mijn eigen woonplaats
     
  5. Goey

    Goey Actief lid

    21 apr 2016
    198
    2
    18
    Vrouw
    Onderwijs
    Utrecht
    Mag ik vragen hoe het enten ging? Hd jij zelf twijfels over wel of niet enten? Zo ja hoe zijn zij daar mee omgegaan?
     
  6. Koningsgezin

    Koningsgezin Fanatiek lid

    24 jan 2014
    1.689
    110
    63
    Welke? Die in Fokkesteeg?

    Geen goede ervaring mee. Luisteren niet naar de ouders. Hebben ons 2 jaar laten aanmodderen met een jongetje met een taal en spraakachterstand. Logopedie was volgens hun niet nodig. Met 3 jaar zei hij enkel papa en mama. Eenmaal met 3 jaar doorverwijzing via huisarts Fokkesteeg geeist (die deed ook moeilijk). Komen we bij kno was alles flink nodig. Toen zoon 3 jaar was hoorde hij voor het eerst het luchtalarm 50 meter van ons vandaan. Daarna nog geen logopedie nodig volgens hun. Toen hij 3,5 jaar was zijn wij gelukkig verhuisd. Alwaar met 3 jaar 9 maanden eenmaal gesetteld bij cb in Bodegraven gelijk doorverwijzing voor logopedie. Alwaar bleek dat hij een taal- spraak achterstand van 2 jaar had.

    Als cb in Fokkesteeg Nieuwegein eerder had ingegrepen, was dit niet gebeurd.
     
  7. Goey

    Goey Actief lid

    21 apr 2016
    198
    2
    18
    Vrouw
    Onderwijs
    Utrecht
    Waow! Dat is heftig zeg... en "het luisteren naar ouders" dat vind ik dus heeell erg belangrijk!!! Het is niet allemaal een momentopname of zo, als ouder maak je je kind toch 24/7 mee, ik vind het belangrijk dat er dus goed geluisterd wordt Hoe lng geleden is dit als ik mag vragen?
     
  8. Koningsgezin

    Koningsgezin Fanatiek lid

    24 jan 2014
    1.689
    110
    63
    Wij zijn 3 jaar geleden verhuisd. Toen hij 3 jaar was is hij bij dat CB voor het laatst geweest, nu dus 3,5 jaar geleden.
     
  9. cherubin

    cherubin Bekend lid

    8 sep 2014
    549
    360
    63
    NULL
    NULL
    Dat durf ik je niet te zeggen, wij laten volgens het reguliere programma enten. Wel al twee keer enting uitgesteld omdat ze niet fit was, dat was geen probleem

    Maar ik lees mezelf eigenlijk altijd overal op in, maak op basis daarvan mijn keuzes en dat gaat tot op heden goed dus ik maak erg weinig gebruik van het cb verder.
     
  10. Zinaa

    Zinaa Fanatiek lid

    28 mei 2010
    3.719
    22
    38
    Ik ga naar cb fokkesteeg en prima ervaringen. Gaan goed met de kinderen om en oordelen ook niet over de kinderen ("gemiddelde kinderen bestaan niet"). Ik vind ze alleen met advies wat matig, bijvoorbeeld over de hoeveelheid flessen. Het advies is steeds "kijk naar wat je kindje nodig heeft, ze geven het zelf wel aan". Mijn verpleegkundige (man) is tevens een rockstar, geweldige kerel.
     
  11. Zinaa

    Zinaa Fanatiek lid

    28 mei 2010
    3.719
    22
    38
    Niet om flauw te zijn, maar je bent er toch zelf bij? Als ik merk dat mijn kind achterloopt met praten, is het aan jullie te bepalen of logopedie nodig is. Om nou te zeggen dat zij jullie hebben laten aanmodderen. Dat is nog altijd iets waar je zelf ook invloed op hebt, toch?

    Ik ben er ook 4 jaar geweest met mijn oudste zoon en nu weer met mijn jongste. Bij beide geen klachten. Maar ik ga erheen voor de prikken en bij de verpleegkundige als ik vragen heb. Verder hebben ze niet zoveel invloed.
     
    jupke, Betsy, Roos12 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  12. babyvis

    babyvis Actief lid

    21 jul 2009
    284
    0
    16
    Op het water
    Ik kom ook bij de fokkesteeg en heb geen klachten over hun. Bij ons hebben ze ons er juist wel op geattendeerd dat onze zoon zijn spraak achter liep. Wij herkende wat ze zei en hadden het vermoeden al en we hebben toen ook actie ondernomen. Toen ze het constateerde vroegen ze ook of we tussendoor een keer terug wilde komen zodat we het over de vooruitgang konden hebben. Ze zijn dus niet over 1 dag ijs gegaan. Hij heeft een spraaktaal achterstand en sindsdien krijgt hij logopedie. Je kan altijd je verhaal kwijt bij ze en veroordelen niet. Toen ik bijvoorbeeld vertelde dat mijn baby een buikslaper bleek. Ze adviseerde maar dei verder niets. Als ik situaties vertel waar we tegen aanlopen herkende wat ik zei en begreep het. En alleen daarmee was ik al geholpen. Het niet wegwuiven. Ik heb overigens meerdere artsen en verpleegkundigen gehad. En over niemand klachten.
     
  13. Koningsgezin

    Koningsgezin Fanatiek lid

    24 jan 2014
    1.689
    110
    63
    Nogal lastig he, als niemand je door stuurt al ga je op je kop staan. Was je erbij dan?
     
  14. Koningsgezin

    Koningsgezin Fanatiek lid

    24 jan 2014
    1.689
    110
    63

    Maar je moet toch naar je kind kijken? Ze geven het zelf aan. Super advies, niks meer aan doen. Die man ken ik ook, geweldige man inderdaad.
     
  15. Ikdus

    Ikdus VIP lid

    1 aug 2008
    10.695
    15
    38
    Beetje makkelijk om een cb de schuld te geven. Als jij je zorgen maakte, kon je bij de huisarts een doorverwijzing vragen. Geen enkele cb voor nodig
     
  16. Koningsgezin

    Koningsgezin Fanatiek lid

    24 jan 2014
    1.689
    110
    63
    En als jij eens goed hebt gelezen, kon je lezen dat ik daar ook ben geweest. Lekker makkelijk mij de schuld geven
     
  17. Ikdus

    Ikdus VIP lid

    1 aug 2008
    10.695
    15
    38
    Is er in heel die praktijk maar 1 huisarts ? Lekker druk dan.
    Ik heb overigens eerst een afspraak met logepodie gemaakt en daarna pas doorverwijzing gevraagd .

    Er waren genoeg opties lijkt mij
     
  18. Koningsgezin

    Koningsgezin Fanatiek lid

    24 jan 2014
    1.689
    110
    63
    Was je er bij toen ik andere opties deed dan? Best knap, ik heb je nog nooit gezien namelijk. Bij andere huisarts kwamen wij ook geen steek verder, zelfs dat geprobeerd. Zelfs mijn man en schoonvader laten gaan en dat heeft niks uitgehaald. En dat terwijl zowel mijn man als mijn schoonvader zeer duidelijk zijn en recht door zee. Die accepteren geen nee eigenlijk, om je een beeld te geven. Ze zijn los van elkaar geweest.

    Wat jij aanhaalt had ik inderdaad ook nog eens kunnen doen, gewoon een afspraak maken. Wat ik mij af vraag, doen ze dan minder moeilijk? Of ga je dan eerst naar de logopedie, doet een intake en aan de hand daarvan laat je de resultaten zien aan de huisarts? Zo ja, ja, dat heb ik niet gedaan, maar dat is niet in ons opgekomen eigenlijk.
     
  19. Ikdus

    Ikdus VIP lid

    1 aug 2008
    10.695
    15
    38

    What the .... als jij je zorgen maakt horen ze je gewoon door te sturen . En vooral als er meerdere voor 1 komen. Kon KNO niet doorsturen dan ?

    Ik weet niet of ze minder moeilijk zouden doen. Ik heb gewoon telefonisch afspraak gehad met de huisarts. En mijn dochter sprak met 2jaar al volledige zinnen. Maar door verkeerde uitspraak van letters heb ik verwijzing gevraagd. Maarja, we dwalen af .
     
  20. Koningsgezin

    Koningsgezin Fanatiek lid

    24 jan 2014
    1.689
    110
    63
    Mijn mening ook. Als huisarts en cb zo zeker van hun zaak waren en de ouders en opa en oma waren er niet gerust op. Wat is nou de moeite om een papiertje uit te schrijven voor logopedie om een test af te nemen? Of zie ik dat verkeerd? Geen idee of KNO door kon sturen, vast wel, alleen niet over gehad.

    Dan heb je heel veel geluk denk ik? Wel erg goed dat je de verwijzing via telefonisch consult kan krijgen. Gelukkig zijn jullie er vroeg bij geweest.

    Lukt hier niet, telefonisch consult voor doorverwijzing. Althans, niet altijd. Bij jongste zou nog wel kunnen. Kno problemen en huisarts gaf al aan er bovenop te zitten. Alleen deze huisarts is een dorpshuisarts en is helemaal niet moeilijk.

    Yep, dwalen af.
     

Deel Deze Pagina