Meegroeistoel, toch Stokke of goedkopere?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Mrs1, 26 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mrs1

    Mrs1 Actief lid

    10 jan 2017
    268
    82
    28
    Hoi allemaal,

    Ik ben op zoek naar een meegroeistoel maar ben nu aan het twijfelen of ik een (tweedehandse) Stokke tripp trapp ga aanschaffen. Daarnaast zie ik namelijk ook meegroeistoelen die een stuk goedkoper zijn, alleen lees ik er weinig ervaringen over.
    Zoals bijvoorbeeld de Babygo Family stoel die te koop is voor €55 euro.

    Iemand van jullie hier ervaring mee? En zit er echt daadwerkelijk veel verschil in de stoelen of zal het toch grotendeels de naam zijn?
     
  2. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.900
    3.317
    113
    Natuurlijk speelt de naam mee, maar ook de kwaliteit van de stoelen. Hoe lang blijven ze mooi. Waarschijnlijk lang genoeg om een hele ronde mee te gaan.
    Wij hebben wel een tripp trapp, omdat ik die mooier en strakker vond staan.
    Wat ik ook belangrijk vind is dat hij mooi mee te verstellen is, zodat de voetjes altijd mooi ondersteund zijn. En dat er een stuk tussen de benen zit, zodat ze er niet tussendoor kunnen zakken.
    Er zijn een aantal stoelen waarbij je alleen met een tuigje tussen de benen vast zit.
    Maar ik gebruik liever geen tuigje in de stoel omdat ik m'n kind er snel uit wil kunnen halen bij verslikking. Ook kan je kindje met tuigje niet altijd genoeg voorover komen om het kokhalsreflex goed te gebruiken.
     
  3. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    25 mei 2010
    7.799
    43
    48
    Wij hebben bij de oudste twee een goedkoper merk gehad. Nu bij de derde toch een tripp trapp via marktplaats aangeschaft. Redenen:
    - Kan een newborn set op, waardoor ze er nu al bij kan aan tafel en straks al vroeg mee kan eten.
    - De goedkopere stoelen klommen mijn oudsten uit of gleden makkelijk onder het blad door als ze niet goed vast zaten.
    - De goedkopere versies zijn te groot voor baby's die net (niet) goed kunnen zitten. De tripp trapp geeft veel meer steun, zodat ze er al snel zelf in kunnen zitten.
     
  4. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Wij hebben bij de eerste een goedkopere stoel gekocht, deze ging kapot, vervolgens een iets duurdere gekocht maar deze zag er al snel niet meer uit en ging ook stuk.
    Uiteindelijk een trip trap gekocht (en daarna nog 1 voor de tweede) en uiteindelijk hadden we beter direct de trip trap kunnen kopen want voor de twee goedkopere stoelen waren we bij elkaar ongeveer net zoveel geld kwijt als voor 1 stokke stoel.
    Ik ben ook een fan van de trip trap om onder andere bovengenoemde redenen.
     
  5. blessings

    blessings Fanatiek lid

    7 dec 2015
    1.079
    1.538
    113
    Vrouw
    Ik heb alleen ervaring met die van stokke. Daar ben ik super blij mee. Hij zit er prinsheerlijk in. Enige nadeel is dat mijn zoontje graag overal in bijt.. en aangezien de stoel van hout is, heeft hij aan 1 hoek de verf er vanaf geknaagd o_O. Wat dat betreft had een plastic stoel handiger geweest, maarja dat vind ik minder mooi.. :rolleyes:
     
  6. Raaf92

    Raaf92 Niet meer actief

    Wij hebben de kinderstoel van childwood, nog duur maar wel een fijne stoel! En goedkoper dan de stokke! Kan alleen geen babyset op en dat heb ik soms wel is gemist!
     
  7. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Wij hebben al jaren naar tevredenheid Tiamo meegroeistoelen. Zien er nog steeds als nieuw uit ondanks intensief dagelijks meermalen gebruik.

    Als je het geld hebt, kun je uiteraard net zo goed de Tripp Trapp kopen. Wij geven echter niks om merk (ook niet qua kleding) en hadden het geld er niet voor. Dus daarom de Tiamo.
     
  8. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Wij hadden direct voor een tripp trapp gekozen en hebben ze nu nog steeds staan (4 en 6 jaar oud dus).
    Opzich kan de oudste prima op een gewone stoel zitten, maar hij zit zoveel makkelijker en lekkerder op de tripp trapp. Hij hoeft niet op de knietjes en zijn voeten worden gewoon ondersteund. Voor hem zou dat ook echt vervelend zijn, hij krijgt dan snel slaapvoeten. Dit gemak is het geld meer dan waard.
     
  9. Vulpen

    Vulpen Fanatiek lid

    30 jul 2014
    2.609
    3.083
    113
    Maar als je kindje met de voetjes op de plank zit, gaat het dan niet staan? Dat doet die van ons continu, dan probeert ze er uit te klimmen of zo, dus heb juist die plank nog een naar beneden gezet...

    Wij hebben een tweedehands met newborn set en zijn er erg tevreden mee! Nu net ergens gelogeerd waar een andere kinderstoel was en merkte echt verschil, dat was met een tuigje en kon ze veel eerder eronderdoor glippen, in de Tripptrapp zit ze veel steviger.
     
  10. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.900
    3.317
    113
    Staan heeft hij wel een periode gedaan, maar hij kon echt niet hoog genoeg komen met z'n benen om ze eruit te halen. Wel merkten we dat het plankje weer naar beneden moest als hij te hoog kon staan.
     
  11. Aegyo

    Aegyo Fanatiek lid

    3 jan 2015
    2.319
    1.341
    113
    Onze Tripp Trapp staat op zolder :( Zoonlief zit er niet goed in en ik weet niet waarom. Iedere keer schuift hij alle kanten op en hangt helemaal scheef. Daarna een Ikea stoeltje aangeschaft en daar zit hij perfect in! What the heck...?! :p

    De Newborn Set vond ik wel heel fijn. Handig en comfortabel. Hebben we met veel plezier gebruikt en daarna voor een prima prijs door kunnen verkopen.
     
  12. MirW

    MirW Fanatiek lid

    20 apr 2017
    1.748
    555
    113
    Bij de oudste een tripp trapp-like stoel gehad van een Deens merk. Prima stoel en de oudste heeft er tot zijn 7e op gezeten en werd door mezelf ook regelmatig gebruikt om even snel aan te schuiven voor het een of ander.
    Nu voor de jongste hebben we de meegroeistoel van Prenatal, maar wat is dat een onding. Groot, zwaar, heel lastig schoon te maken met veel kieren.
    Niet nemen!
     
  13. Sama1

    Sama1 Fanatiek lid

    18 jan 2015
    1.050
    73
    48
    Hier ook een stokke! Erg tevreden alleen 1 puntje. Wanneer ik de stoel tegen de tafel schuif zijn de zijkanten open. Mevrouw is nogal een wiebelkont. Nu heeft mijn zusje een goedkoper merk maar met zij panelen waardoor ze ingesloten zitten. Hier zit ze veel beter in. Hier gebruiken we nu nog het riempje alleen zou ze er in die andere stoel allang zonder kunnen.
     
  14. Mrs1

    Mrs1 Actief lid

    10 jan 2017
    268
    82
    28
    Bedankt allemaal voor jullie reacties! Ik denk dat we toch maar voor de Stokke gaan, 2ehands dan wel en dan ga ik hem zelf opknappen (moet kunnen tijdens mijn verlof ;))
     
  15. Love1990

    Love1990 Niet meer actief

    Deze hebben wij ook! Zeer tevreden mee, daarvoor hoef ik echt geen dure Stokke te kopen. Zonde van Mn geld
     
  16. auroraa

    auroraa Niet meer actief

    Ik vind de trip trap geweldig maar nieuw enorm duur. Ik heb destijds op marktplaats een hele mooie zo goed als nieuwe gekocht voor 50 euro geloof ik. Nog steeds erg blij mee. Hij ziet er nog steeds geweldig uit en je maakt m super makkelijk schoon. Alleen doet t wel echt veel pijn als je je teen er tegenaan stoot e dat doe ik vaak grrrr :)
     
  17. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    In het begin hadden we trouwens zo'n Ikea Antilope-stoel met van die poten waar je je nek bijna over breekt. Maar het voordeel van die goedkope Ikeastoel vond ik dat kinderen er al vrij jong heel goed in kunnen zitten. Verder makkelijk schoon te maken en ideaal om mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie.
     
  18. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    Hier een Chicco meegroeistoel. Oke, het is niet echt een plaatje om naar te kijken en hij is vrij groot. Maar dochter zit er heerlijk in. Mijn oudste heeft er ook tot haar 5de ingezeten.
    Toen gingen we verhuizen en heb ik hem verkocht. En nog geen jaar later heb ik weer een nieuwe moeten kopen, want toen kwam er toch nog een tweede spruit.
     
  19. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.521
    4.578
    113
    Hier altijd een Stokke gehad en nog altijd blij met mijn keus. Reden:
    - Een zeer degelijke kwalitatief goede stoel. Ook als ze al jaren oud zijn doen ze het nog prima. Zelfs een volwassene kan erop gaan zitten;
    - Goed te verstellen dus altijd aan te passen aan verschillende kinderen en aan de groei;
    - Kinderen kunnen er zelf op- en afklimmen (heel erg fijn! scheelt enorm in de rug);
    - Kinderen zitten echt bij ons aan tafel (voor ons erg belangrijk en wel zo gezellig);
    - Ziet er ook nog eens mooi uit. Zo'n stoel staat toch jaren midden in de huis. En sommige (met name plastic) stoelen vind ik gewoon echt niet mooi.
    - Goed schoon te houden.

    Bijkomende voordeel is dat de stoelen voor een prima bedrag weer te verkopen zijn. Terwijl alle merloze spullen naar de kringloop kunnen.
     
  20. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.521
    4.578
    113
    Oh en hier gebruiken we de stoelen echt jaren! Ook oudere kinderen zitten nog op die stoel omdat de gewone eetkamerstoelen te groot en te laag zijn. Ik zie een kind van 4 niet meer in zo'n gewone kinderstoel zitten...
     

Deel Deze Pagina