Zwangersschapswens en PMS

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door UmmMasrooq, 24 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. UmmMasrooq

    19 jul 2017
    28
    4
    3
    Vrouw
    Hallo ladies.

    Ik ben nu al een aantal jaar aan het proberen zwanger te worden, nu is het probleem dat ik elke maand dus last heb van PMS klachten wat gekgenoeg altijd op verschillende momenten begint (ene keer paar dagen voor mn menstruatie en de andere keer 2 weken ervoor).

    Nu is het zo dan PMS heel erg veel lijkt op zwangerschapsklachten waardoor ik steeds valse hoop krijg, ondanks dat ik in mijn achterhoofd hou dat ik toch niet zwanger ben wanneer ik deze klachten weer krijg. Maargoed, dit eet mij emotioneel gewoon helemaal op.

    Zijn er dames die in hetzelfde schuitje zitten? Zo ja hoe gaan jullie hiermee om?
     
  2. Solidgold

    Solidgold Actief lid

    13 jul 2017
    142
    103
    43
    Vrouw
    Ik heb om deze reden een lijstje in mijn telefoon met elke maand welke symptomen ik heb. Als ik dan niet zwanger ben en ik heb de symptomen volgende x weer weet ik dat het dus niks betekend. De lijst is zo onderhand al vrij lang dus ik kijk al nergens meer van op. Werkt voor mij erg goed op deze manier!:thumup:
     
  3. SMJD

    SMJD Fanatiek lid

    17 okt 2016
    1.890
    444
    83
    Heel herkenbaar.
    Maar je zegt dat je al een aantal jaar probeert zwanger te raken? Ben je al eens naar de huisarts/gyn geweest?
     
  4. UmmMasrooq

    19 jul 2017
    28
    4
    3
    Vrouw
    Over 2 weken heb ik mijn eerste afspraak. Heel spannend dus.
     
    SMJD vindt dit leuk.
  5. GiGi01

    GiGi01 Actief lid

    6 dec 2012
    208
    87
    28
    Ik volg dit even. Ik heb elke maand 1 week voor menstruatie pijnlijke borsten. Dit houdt aan tot aan de dag van de menstruatie. Ik krijg net voor mijn menstruatie soms last van misselijkheid, buikpijn, emotioneel ect. En die klachten lijken wel iets op zwangerschap.
    Maar doordat de pijnlijke borsten 1 week voor menstruatie zie ik dit altijd meteen als weer een mislukte zwangerschap. Inmiddels alweer bijna 8 maanden bezig voor 2e kindje.
    Ik vraag me af of er dames waren zijn PMS. Die ondanks hun maandelijkse klachten toch zwanger bleken te zijn.
     
  6. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Ik had ook last van pms.
    Pijnlijke tepels, puisjes, vocht vasthouden, vet haar, chagrijnig, hoofdpijn.
    De ronde dat ik zwanger raakte hield mijn pms (in mindere mate) aan na nod.
    Normaal stopte het een week voor nod en toen hield het dus aan.
    Overigens ging er nog geen lichtje bij me branden...pas toen ik stond te kokhalzen in een supermarkt en bedacht dat ik overtijd was en mijn borsten nog steeds pijn deden begon er iets te dagen.
     
  7. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.136
    1.058
    113
    Ik heb ook pms, al is deze wel verbeterd sinds ik 2-tal jaren teunisbloemolie heb gebruikt (alsof ik tekort aan iets had wat nu aangevuld is of zo?).
    Soms was deze idd heel heftig, tot kokhalzen aan toe.

    Toen ik zwanger werd bij mijn spiraal werd de pms steeds erger en erger en hield dus langer aan dan normaal. Ik moest bijvoorbeeld paracetamol slikken om te kunnen slapen, omdat mijn borsten zo'n pijn deden... Maar besef dat ik overtijd was kwam pas toen ik begon te spugen zonder buikgriep te hebben. De reden om testje te doen.

    Daarna kreeg ik miskraam en was alles helemaal uit balans, wat een heftige pms was dat die maanden daarna... Maar de maand waarin ik zwanger werd verdwenen de normale pms kwaaltjes 4 dagen voor nod en voelde ik me behoorlijk goed (tot 1 week na NOD toen de echte zwangerschapskwalen abrupt en heftig arriveerden ;)).

    Ik heb dus 1 keer meegemaakt dat pms langer aanhield en heftiger was dan normaal (en ik zwanger was) en 1 keer dat pms juist verdween (en ik zwanger was). En tja. Helaas is pms de ene maand sowieso heftiger dan de andere, ik doe soms voor de zekerheid een testje als het een maandje 'pittig' is (probeer overigens niet zwanger te raken!). Ik zou dus vooral letten op de duur van je cyclus en of je overtijd gaat of niet. Ik spreek nu met mezelf af dat alles voor dag 31 helemaal niets zegt en pas als ik daarna nog iets voel en niet ongesteld ben... dan...

    Kan me wel voorstellen dat zwaar is als je graag wil en tot nu teleurgesteld bent.
     
    GiGi01 vindt dit leuk.
  8. Inge1984

    Inge1984 Fanatiek lid

    10 sep 2015
    1.586
    1.401
    113
    Ik had elke maand enorme last van rugpijn tussen de eisprong en menstruatie. Net als bij jou kon dat bij de eisprong al beginnen maar ook b.v. een week voor de nod pas. Omdat ik dat bij de zwangerschap van mijn dochter niet had wist ik dan ook dat het niet gelukt was als de rugpijn weer kwam.

    Dacht ik... Nu ik eindelijk wel zwanger ben heb ik nog steeds rugpijn. Het is dus bij mij echt een reactie op de progesteron en heeft niets te maken met het wel of niet zwanger zijn.
     
    GiGi01 vindt dit leuk.
  9. GiGi01

    GiGi01 Actief lid

    6 dec 2012
    208
    87
    28
    Thanks dames het geeft wel enigzins hoop om dit te lezen. Dan hoef ik pas te balen als ik menstruatie krijg en niet al 1 week van te voren chagrijnig zijn omdat ik denk dat het niet gelukt is....:rolleyes::thumup:
     
  10. PinkLady88

    PinkLady88 Actief lid

    20 jun 2017
    407
    120
    43
    Vrouw
    Pedagogisch Medewerker
    Ik herken je enorm in je verhaal. Wij gaan ook voor een 2e kindje en sinds ik met de pil gestopt ben voel ik me lichaam ontzettend goed aan. Zo weet ik eigenlijk 9 dagen voor nod al dat mijn ongesteldheid eraan komt. Dat begint vaak met chagrijnig -lees onverklaarbare woedeuitbarstingen-, pijn in mijn rug en hoe dichtbij nod pijnlijke borsten, misselijkheid, hoofdpijn, puistjes en extreme vermoeidheid. Dit zijn echter ook allemaal zwangerschapskwalen, maar weet inmiddels dat het voor mij betekent van niet. Al is de teleurstelling toch nog groot elke maand...Ik kan bij mijn eerste vaag herinneren dat ik me juist heel goed voelde rond nod, slechts vollere borsten die wat gevoelig waren.
     
  11. GiGi01

    GiGi01 Actief lid

    6 dec 2012
    208
    87
    28
    Hallo meiden. Ik weet niet of jullie doet nog lezen. Maaaar.....
    Ik had dus deze maand 1 week voor NOD weer PMS klachten, buikpijn, puistjes, pijnlijke borsten.
    Toen in vorige week dinsdag bij afvegen roze (dag van NOD) zag dacht ik dat het weer gedaan was! Tot er daarna niks meer kwam. Tot vrijdag heb ik gewacht. Toen naar de drogist gegaan om een test te kopen.
    En die was positief!! :roflmao::D
     
    michelle26 vindt dit leuk.
  12. PinkLady88

    PinkLady88 Actief lid

    20 jun 2017
    407
    120
    43
    Vrouw
    Pedagogisch Medewerker
    Oh wat ontzettend goed nieuws! Het kan zo een hele andere wending krijgen. Van harte gefeliciteerd!! Nu heerlijk genieten xx
     
    GiGi01 vindt dit leuk.
  13. GiGi01

    GiGi01 Actief lid

    6 dec 2012
    208
    87
    28
    Dankjewel. Vind het nog wel spannend nu dus afwachten en duimen. 30-8 eerste echo. Kun je zien dat je gewoon er echt helemaal niks van op aan kunt (met de symptomen).
     
  14. PinkLady88

    PinkLady88 Actief lid

    20 jun 2017
    407
    120
    43
    Vrouw
    Pedagogisch Medewerker
    Hoop voor je dat je een gezonde zwangerschap tegemoet gaat! Lijkt mij ook weer ontzettend mooi om alles weer mee te mogen maken, vooral samen met je kindje die je al hebt. Mijn zoon wilt dolgraag grote broer worden, dus hoop dat wij binnenkort ook positief mogen testen. Hier deze maand toch weer dezelfde symptomen die horen bij een aankomende menstruatie, maar jou verhaal geeft me weer hoop :)
     
    GiGi01 vindt dit leuk.
  15. GiGi01

    GiGi01 Actief lid

    6 dec 2012
    208
    87
    28
    Wij waren ook al weer een hele tijd bezig. Bij onze dochter had het 2 jaar geduurd! Ben blij maar toch nog voorzichtig blij omdat het nog zo vroeg is.
    Elke maand die teleurstelling was ik echt alweer beu. Elke maand een nieuwe ' tactiek ' bedenken :roflmao:.
    De laatste keer heb ik op dag van de positieve ovulatietest tot en met 3 dagen daarna elke dag gemeenschap gehad. :rolleyes:
     
  16. PinkLady88

    PinkLady88 Actief lid

    20 jun 2017
    407
    120
    43
    Vrouw
    Pedagogisch Medewerker
    Jeetje wat een poos 2 jaar! Was er nog een 'medische' reden dat ze zo lang op zich heeft laten wachten? En hoelang heb je er nu op gewacht als ik vragen mag?
     
  17. GiGi01

    GiGi01 Actief lid

    6 dec 2012
    208
    87
    28
    Nope... alles was goed. Semenanalyse. HSG, hormonen, echo ect.
    Nu nog 11 maanden. Waarvan 4 met ovulatietest. Die andere maanden hadden we het op zijn beloop laten gaan in de hoop dat het spontaan zou gebeuren.
     
  18. PinkLady88

    PinkLady88 Actief lid

    20 jun 2017
    407
    120
    43
    Vrouw
    Pedagogisch Medewerker
    Wij hebben de testen ook al gehad en volgens de gyn hadden wij een hoge score om zwanger te kunnen worden. Toch wel gek dan hè dat het toch zo lang kan duren. Nou hoop dat je een gezond kindje krijgt, geniet ervan!
     
    GiGi01 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina