Analyse weegschaal

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Dodo89, 16 mrt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dodo89

    Dodo89 Lid

    1 dec 2017
    8
    2
    3
    Vrouw
    Hoi allemaal,

    Ik ben 18 weken en 4 dagen zwanger en ik sta al (bijna) elke dag op de weegschaal sinds ik 12 weken ben. Vandaag kwam ik erachter dat dat helemaal niet mag tijdens je zwangerschap omdat hij stroomschokjes af zou geven bij het meten. Ik schrok hier natuurlijk heel erg van!

    Weet iemand hoe schadelijk dit precies is en of ik schade aangericht kan hebben bij de baby?
     
  2. Dodo89

    Dodo89 Lid

    1 dec 2017
    8
    2
    3
    Vrouw
    Niemand die hier meer over weet?
     
  3. Mimosa

    Mimosa Niet meer actief

    Whaha..dit is toch niet serieus??? Een tens werkt toch ook met stroomstootjes? Lijkt me echt geen probleem hoor!

    Waarom sta je iedere dag op de weegschaal? Heb je (een verleden met) een eetstoornis? Ik zou je gewicht even lekker laten voor wat het is en genieten van je zwangerschap. Een keer in de week op de weegschaal is meer dan genoeg
     
  4. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Ik vind dit altijd een beetje flauw... blijkbaar is het voor TS wel serieus anders zou ze geen topic openen. Daarnaast is TS zwanger, hormonen kunnen dit soort dingen alleen maar versterken.

    TS ik heb helaas geen antwoord voor je. Ik weet wel dat in de gebruiksaanwijzing van mijn weegschaal ook staat dat zwangeren en jonge kinderen hem niet moeten gebruiken. Als je je zorgen maakt zou ik gewoon even de verloskundige bellen voor overleg.
     
  5. Dodo89

    Dodo89 Lid

    1 dec 2017
    8
    2
    3
    Vrouw
    Ik kwam erachter via de sportinstructeur die er (waarschijnlijk) wel verstand van heeft. Hij zei dat het wel degelijk schade aan kan richten aan de baby dus niet gek dat ik me zorgen maak toch?

    Ik ben elke dag misselijk en geef veel over dus ik ben erg bang dat de kleine niet goed groeit en dat ik niet genoeg aankom. Vandaar dat ik mezelf veel weeg.
     
  6. Dodo89

    Dodo89 Lid

    1 dec 2017
    8
    2
    3
    Vrouw
    Bedankt voor je reactie. Heb inderdaad even de verloskundige gemaild (in het weekend durf ik nooit te bellen voor zulke dingen). Dus even afwachten wat zij ervan gaat zeggen!
     
  7. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Hopelijk krijg je snel antwoord!

    En ik was niet misselijk maar had echt vrijwel geen eetlust de eerste maanden en viel ook af. De VK verzekerde mij dat dit voor de baby niet uitmaakte en dat die echt neemt wat ie nodig heeft. Als er nog iets over is gaat het naar jou ;).
     
  8. Mimosa

    Mimosa Niet meer actief

    Gewoon niet meer doen , het is nu toch al gebeurd. Ben wel benieuwd wat de vk zegt. En echt, je geen zorgen maken hoor! Die kleine pakt wel wat hij nodig heeft. Voor jou wel heel vervelend, dat spugen ☹️
     
  9. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    @Dodo89, ik ben benieuwd wat je VK er nog over gezegd heeft?
     
  10. PBV

    PBV Fanatiek lid

    6 feb 2018
    1.765
    1.321
    113
    Vrouw
    In het westen
    Ik vind dit eigenlijk wel een goede vraag. :thumup: Ik heb ook een digitale weegschaal. Nooit geweten dat dit eventueel slecht kan zijn voor de zwangerschap. Misschien een anologe kopen, die zijn tegenwoordig toch niet zo duur?
    Ik snap ook waarom je elke dag op de weegschaal gaat staan.
    Ik hoop dat je je snel beter gaat voelen.
    Ben benieuwd wat de Vk zegt.
     
  11. Dodo89

    Dodo89 Lid

    1 dec 2017
    8
    2
    3
    Vrouw
    Een digitale weegschaal zelf kan geen kwaad maar een weegschaal die ook je vetpercentage enzo meet wordt sterk afgeraden. Er is verder nog weinig bewijs wat het met je kindje kan doen dus het is beter om geen risico's te lopen. Inmiddels de 20 weken echo gehad en alles ziet er gelukkig goed uit!
     
    PBV vindt dit leuk.
  12. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Wat fijn!
     
  13. Littlegirl1989

    Littlegirl1989 Fanatiek lid

    2 aug 2015
    3.090
    2.175
    113
    Wat fijn dat alles goed lijkt te gaan!

    De reden is inderdaad omdat er geen onderzoek naar is gedaan en men dan dus liever zekerheid heeft. En aangezien vetpercebtage meten met een baby in je buik totaal onbetrouwbaar is (iig via zo'n weegschaal), wordt het gewoon afgeraden.

    Tens is echt heel anders, dat is een lokale stroom die door de zenuwbaan gaat. Bio-impedantie (dit soort weegschalen) gaat door je hele lichaam.
     
    Dodo89 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina