Wanneer worden de zwangerschapskwaaltjes minder?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Vally85, 28 jul 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vally85

    Vally85 Fanatiek lid

    21 jun 2016
    2.119
    977
    113
    Dag dames,

    Misschien een hele gekke vraag, maar vanaf wanneer werden bij jullie de zwangerschapskwaaltjes minder en hoe merkte je dat?

    Zelf heb ik last van extreme misselijkheid sinds al voordat ik weet dat ik zwanger ben. Vanaf week 5 aan de medicijnen (helpt niet) en vanaf week 9 moet ik ook overgeven. Eerst dagelijks nu, week 11, af en toe. Wel heb ik contact het idee dat ik moet overgeven (brok in mijn keel, kokhalzen).

    Ook lust ik sinds de zwangerschap bijna niks meer. Leef van zuivel, brood, water, liga en zo nu en dan fruit. Als ik alleen de keuken al in loop, folder zie met eten, of reclame op tv word ik naar.

    OP dit moment kan ik me gewoon niet voorstellen dat het ooit beter wordt. Hoop dat jullie mij kunnen vertellen hoe het bij jullie ging.
     
  2. Relax

    Relax Fanatiek lid

    26 sep 2009
    1.574
    1.775
    113
    Vrouw
    Als de misselijkheid weg gaat, komen daar soms weer andere dingen voor terug helaas.
    Maar om je vraag te beantwoorden: bij mn eerste zwangerschap was ik misselijk tot 12 weken, bij mn 2e tot ruim 13 weken en bij deze zwangerschap heb ik de hele 16e week nog gespuugd. Ik kon me ook niet voorstellen dat het ooit minder zou worden en toen was het opeens van de ene op de andere dag over. Maar er zijn natuurlijk ook vrouwen die misselijk blijven, wat me slopend lijkt.
     
  3. Vally85

    Vally85 Fanatiek lid

    21 jun 2016
    2.119
    977
    113
    16 weken? Jeetje wat pittig zeg. Hoe deed je dat dan met eten, werken, slapen enz. Helemaal als je nog 2 kinderen hebt?
     
  4. Relax

    Relax Fanatiek lid

    26 sep 2009
    1.574
    1.775
    113
    Vrouw
    Tja het hoort erbij..
    Slapen ging wel gewoon goed hoor. Dat werd pas met 31 weken n probleem haha
     
  5. Olifantje

    Olifantje Fanatiek lid

    25 sep 2008
    3.327
    298
    83
    Ik ben deze zwangerschap tot ongeveer week 14 misselijk geweest. Ik had heel weinig eetlust en moest dagelijks spugen. Maar inmiddels gaat het echt een stuk beter hier! Misselijkheid is gelukkig weg!
    Maar bij iedereen gaat het anders.. misschien word het bij jou volgende week al minder.. of pas na de bevalling (wat ik niet hoop voor je!)
     
  6. Vally85

    Vally85 Fanatiek lid

    21 jun 2016
    2.119
    977
    113
    Dat scheelt weer. Bij mij is zelfs dat een drama. Dag en nacht ben ik misselijk.
     
  7. Vally85

    Vally85 Fanatiek lid

    21 jun 2016
    2.119
    977
    113
    Ja, dat is een nadeel. Als het bij iedereen gelijk was had ik teminste nu kunnen aftellen.

    Hoe merkte je dat het beter ging? Was het spontaan voorbij of kreeg je ineens wel trek ipv misselijk zijn?
     
  8. Olifantje

    Olifantje Fanatiek lid

    25 sep 2008
    3.327
    298
    83
    Ik had opeens veel minder last van dat krop-in-de-keel gevoel en ik kreeg opeens weer trek in eten zoals brood.. :)
     
  9. Eef92

    Eef92 Fanatiek lid

    8 jan 2016
    1.044
    464
    83
    Aan mij heb je ook niks! Vanaf 20+5 niet meer misselijk , alleen in de ochtend. Spugen sindsdien 2x ipv elke dag. Dus ik ben blij! Haha

    Maar als je echt extreem misselijk bent zou ik wat vragen. Ik kon nog net werken
     
  10. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.137
    1.058
    113
    Bij de eerste was ik niet echt misselijk, maar ik kon niet eten. Smaakte me niet, weinig trek en heel snel vol. Ook heel gevoelig voor allerlei geurtjes, werd regelmatig volledige onpasselijk van vooral kookluchten, parfums/geurtjes... Dat werd beter na 15 wkn.
    (en toen kwamen andere kwalen, dus het eerlijke antwoord wanneer kwaaltjes minder worden is bij mij... na bevalling!)

    Bij tweede was ik misselijk vanaf het prille begin, maar kon ik heel goed eten, constant honger. Dat is geleidelijk erger geworden tot ik met 9 wkn gedeeltelijk en vanaf 18 wkn volledig in ziektewet tot bevalling.

    Bij derde had ik hyperemesis gravidarum (extreem misselijk spugen en nauwelijks kunnen eten) en dat is op zich ook tot bevalling zo gebleven, alleen was er wel een verbetering na 18 wkn. Vanaf 18 wkn had medicatie geen nut meer, kon ik weer redelijk eten en drinken en had ik vooral ook meer smaak/eetlust.

    Bij veel vrouwen verbeterd het tussen 16-20 wkn omdat dan HCG daalt in je bloed en placenta echt goed gaat functioneren.

    Sterkte!
     
  11. Rian85

    Rian85 Fanatiek lid

    21 feb 2012
    2.830
    476
    83
    Vrouw
    Na de bevalling pas...

    Eerste 16wk moeeeeee en misselijk. Daarna moe door bloedarmoede en lage bloeddruk, daarna dik moe zwanger en heel erg warm. Rugpijn spierpijn maagzuur obstipatie uhm... Oh ja vocht is nu ook helemaal hot deze zwangerschap.

    Dus tja pas na de bevalling hoop ik weer wat energie te krijgen en mijn lijf wat terug te krijgen. Kwam bij de vorige 3 ook goed.

    Oh en gekke dingen niet meer lusten blijft bij mij de gehele zwangerschap.... gelukkig gaat koffie wel weer dus mij bakkie in de ochtend heen ik weer terug
     
  12. Enthusia

    Enthusia Niet meer actief

    Van week 11 tot en met week 17 had ik echt het gevoel dat ik dood ging: misselijk, niks binnen kunnen houden, moe moe moe, energieloos - ik kneep hem echt dat ik HG zou hebben, maar gelukkig was dit niet het geval. Maar inderdaad, je krijgt er dan weer andere 'mankementjes' voor terug. Zo kon ik op een gegeven moment niet eens meer fatsoenlijk uit mijn bed rollen, want dan voelde ik m'n schaambot! Ook zit lang wandelen er niet meer in: o.a. door de hitte en m'n groeiende buik ben ik inmiddels een waggelend eendje geworden. Mijn partner heeft hierop een simpele rolstoel geregeld (gewoon via Marktplaats), zodat ik toch nog van een dagje weg kan blijven genieten. Mijn bloeddruk had af en toe wat dipjes, met als gevolg dat ik me flauwtjes voelde. Dit is zó niet fijn met dat hete weer.
    Verder heeft de baby dikke ADHD ofzo... sinds een paar weken haalt het kungfu-fratsen uit in m'n baarmoeder en dan uitgerekend 's nachts tot in de vroege ochtend, met als gevolg dat dit mij uit mijn slaap haalt. Soms trapt die in de buurt van mijn ribben of tegen mijn navel en dat voelt echt onprettig aan. o_O Maar als ik zou moeten kiezen tussen waggelende eendjes met ninja-trappen tegen mijn navel/ribben en 6 weken misselijkheid, dan kies ik toch voor het eerste.
     
  13. Suzie01

    Suzie01 Niet meer actief

    Nu na de bevalling word het allemaal wat rustiger maar even vet eten en ik heb weer maagzuur, lekker bbq,en vind het heerlijk maar ga erna aan de kakkeritus. Eet ik gewoon merk ik dat ik heel heel veel moet drinken om normale urine te hebben en semi normale ontlasting.
    Tijdens de 1ste weken zat ik 1 max 2 keer per week op het toilet voor de grote boodschap en toen weer veel maagzuur week 30 ging alles goed week 31 misselijk en weer 1 a 2 keer de grote boodschap. Zie het maar als een goed doel haha.
     

Deel Deze Pagina