Twijfels twijfels twijfels... Nog een kindje er bij of niet?

Discussie in 'Samengesteld gezin' gestart door mie, 16 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mie

    mie Fanatiek lid

    17 jan 2011
    1.680
    7
    38
    De titel van mijn bericht zegt het al. Twijfels, twijfels en nog eens twijfels.
    Anderhalf jaar geleden ben ik gescheiden van mijn man. Het ging al een tijdje (helemaal) niet goed en ik werd verliefd op mijn huidige vriend. Wij hebben vrij snel voor elkaar gekozen (na een aantal weken) en hoewel we hard van stapel zijn gelopen (na een maand samenwonen de weken dat onze kinderen er niet waren, na vier maand samen gaan wonen met alle kinderen er bij de weken dat ze bij ons waren) heb ik nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing. Het klikt enorm goed tussen ons, het voelt alsof ik hem mijn hele leven ken. We hebben genoeg aan een woord, vullen elkaar goed aan, met andere woorden grote liefde ;)
    Het is nochtans allemaal niet evident hoor. Ik heb drie kinderen (3, 5 en 7) en mijn vriend die heeft er ook drie (6, 7 en 9). We hebben allebei co-ouderschap en onze kinderen zijn hier altijd samen. Een drukke boel dus 1 op de 2 weken met 6 kinderen in huis. Ik moet het niet verbloemen, soms is het best pittig en de twee 7-jarigen hebben het niet altijd makkelijk met elkaar. We hebben echter wel het gevoel dat we al een hele evolutie achter de rug hebben en dat het echt wel goed komt/is hier.
    Alleen hebben mijn vriend en ik eigenlijk echt nog de drang naar een kindje van ons samen. Ik wil dit eigenlijk ook heel graag maar soms begin ik echt wel te twijfelen.
    De pro's:
    - We hebben hééééél veel liefde om te geven.
    - We hebben een ruim huis, onze tuin heeft de grootte van anderhalf voetbalveld, we hebben 5 slaapkamers (de kinderen slapen nu per twee en vinden dat best dus is er nog één kamer over voor een eventuele baby).
    - We verdienen beiden genoeg (gezamenlijk inkomen van ongeveer 5500-6000 euro).
    - We hebben (groot)ouders die ons met heel veel plezier ondersteuning bieden indien nodig (als ik bvb iets te laat zou zijn op school om de kinderen op te halen omdat ik nog aan het werk ben, gaan allebei de oma's met plezier alle kinderen ophalen).
    - Het voelt gewoon goed.

    Contra's (niet in volgorde van belangrijkheid voor alle duidelijkheid):
    - Reacties van mensen. Ik kan me voorstellen dat mensen echt wel nog vreemder naar ons zouden kijken. Nu is er soms zoiets van tjah je kiest niet op wie je verliefd bent geworden en jullie doen het goed met alle zes kinderen. Als er nog eentje bij komt ben ik bang dat velen ons zouden veroordelen. Terwijl goed, daar moet ik eigenlijk niet van wakker liggen...
    - Reacties van de kinderen. Als zij een week naar hun papa/mama moeten en de baby blijft hier. Hoe gaan ze hier op reageren. Vooral mijn dochter is eigenlijk héééél graag bij mij en huilt telkens als ze naar papa moet. Dan ben ik echt bang voor haar reactie als haar (half)broertje/zusje hier zou mogen blijven...
    - Het is en blijft hier natuurlijk een pittige boel. De week dat de kinderen hier niet zijn haal ik wat was in, poets ik eens iets extra en is er gewoon ook wat meer tijd voor een uitje voor vriendlief en mezelf. Wellicht is dit dan natuurlijk ook verleden tijd.
    - Mijn zoontje is net 3, ik kan EINDELIJK doorslapen haha :D

    Ik wil graag even van jullie, buitenstaanders, jullie mening. Ik weet wel dat jullie de situatie natuurlijk niet volledig kunnen inschatten maar soms helpt het me wel om de dingen eens vanuit een ander perspectief te bekijken denk ik.

    Alvast bedankt om het lange verhaal te willen lezen! :)
    MIe
     
  2. Oliviafaye

    Oliviafaye Fanatiek lid

    13 nov 2013
    2.268
    208
    63
    Vrouw
    Utrecht
    Ik zeg nee...
    Alles aan jouw verhaal klinkt mij zo onwijs heftig in de oren en dat de kinderen eigenlijk nooit een alleen zijn met hun moeder na een scheiding vind ik ook best zielig.
    Je bent snel gaan samenwonen, kinderen liggen elkaar niet altijd zo en er wonen 6 kinderen in één huis en dat terwijl 1,5 geleden je kinderen nog hun eigen gezin met papa en mama hadden.
    En dan denken jullie ook nog eens aan een kind van jullie tweeën.

    Ik denk dat jullie beter even moeten gaan denken aan de kinderen die jullie al hebben want dit gaat alleen maar moeilijker worden en niet makkelijker.

    Ik had juist aangeraden om de kinderen ook een week zonder elkaar te gunnen terwijl ze bij jullie zijn en ze dan de volle aandacht te geven.
    Niet delen met stiefbroers en zussen en ook niet met baby's in huis.
    Dat is mijn mening
     
  3. Spikkeltje

    Spikkeltje Fanatiek lid

    Ik vind het ook sneu voor je kinderen. Ze hebben helemaal niet de tijd gekregen om de scheiding te verwerken, maar hebben vrijwel meteen een stiefvader, stiefbroers en stiefzussen in hun mik geduwd gekregen. Juist als jullie beiden co-ouderschap hebben zou ik de kinderen zo veel mogelijk om-en-om proberen te hebben, dus bijv van maandag tot en met donderdag jouw kinderen bij jullie en van vrijdag t/m zondag de zijne. Ja dan heb je weinig tijd alleen met elkaar, maar dat heb je ook niet als je gewoon met de vader/moeder van je kinderen in één huis woont.
     
  4. Springboon

    Springboon VIP lid

    9 okt 2006
    8.278
    1.834
    113
    Vrouw
    Zorg
    Waar mijn liefjes zijn
    ik en mijn vriend hebben wel bewust voor een kindje samen gekozen.
    mijn vriend had geen kinderen ik 3, nu dus de 4e.
    ik was in scheiding en mijn vriend en ik vonden elkaar na 20 jaar weer terug.
    de klik was erg goed, en ook bij ons ging het heel snel.

    hier is de situatie dus zo dat ik volledige voogdijn heb over de 3 oudsten en ze wonen hier. mijn ex ziet ze 1x per week een paar uur. Zijn eigen keuze geweest..

    mijn kids vonden het in het begin erg leuk, maar momenteel vinden ze stiekem wat minder dat mijn vriend nu ook meespreekt in de opvoeding en dat vinden ze moeilijk.
    Mijn kids zijn 11, 9 en 6.
    en onze jongste nu bijna 7 weken.

    ondanks (ver)oordelingen van anderen hebben we vorig jaar besloten om voor een kleine van ons samen te gaan, en heb er geen spijt van.
    de zussen vinden hun kleine zusje erg lief, zijn enorm trots en helpen graag mee!
    Tuurlijk is het zwaar zeker de gebroken nachten weer.

    maar we zijn wel gelukkig en daar gaat het ons om
     
  5. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.537
    11.094
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Ik zou het begrijpen als ef maar 1 kind zou zijn of als een van beide nog geen kinderen had.

    In jullie situatie zou ik zeggen neem genoegen met wat je hebt.
     
    lies276 vindt dit leuk.
  6. Browny89

    Browny89 Bekend lid

    22 jan 2018
    687
    676
    93
    Vrouw
    Hoe oud ben je? Het lijkt mij wel enorm druk! Het is wel ingewikkeld voor dat ene kindje want die heeft dan alleen maar half broertjes en zusjes terwijl zij wel echte zussen en broers hebben.. Samen heb je er 6 dat lijkt me toch echt wel genoeg? Het klinkt alsof je twijfelt en dan zou ik het niet doen.
     
  7. Tweedeopkomst

    Tweedeopkomst Niet meer actief

    Ik zou het ook niet doen.
    Jullie hebben heeeeeel veel liefde te geven, geef die aan elkaar en jullie kinderen. Voor mijzelf is de grootste reden dat ikzelf geen kindje wil met mijn nieuwe partner dat ik het tegenover mijn kids niet zou kunnen maken dat die baby 24/7 bij mij mag zijn en zij weg moeten naar papa (wat ze nu met alle liefde doen overigens) ik vind dat zielig. En er gaat ook heel veel tijd in een baby zitten, als jullie 6!!! kinderen dan bij jullie zijn, moeten ze veel wachten tot jullie tijd hebben omdat jullie druk zijn met de baby, worden zij wellicht wakker van gehuil, moeten zachtjes doen voor de baby. En dit terwijl ze eigenlijk ook een week zonder jullie “in moeten halen”

    Wij hebben bij elkaar 3 kinderen en hebben het expres zo gepland dat we soms alleen zijn kind, soms alleen mijn kinderen, soms alledrie de kinderen en soms geen kinderen in huis hebben. Zodat iedereen tijd en aandacht kan krijgen.
     
  8. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.179
    936
    113
    Zuid-Holland
    Onderschat niet wat het allemaal met je kinderen doet om binnen vier maanden na de scheiding al te moeten wonen met vriend van mama en drie andere kinderen!
    Er wordt ongeveer gerekend dat een kind 1 tot 2 jaar de tijd nodig heeft om een scheiding te verwerken, dan laat ik de kinderen die er hun leven lang last van houden buiten beschouwing.
    Jouw kinderen hebben niet alleen te maken met het dealen met de nieuwe partner van mama, want hoe je het ook went of keert...... Uiteindelijk willen alle kinderen het liefst dat hun eigen papa en mama gewoon samen in 1 huis wonen en niet dat ze van het ene huis naar het andere huis moeten verkassen. Daarnaast hebben ze ook nog te dealen met 3 andere kinderen. Wanneer zijn ze een keer alleen met hun mama?? Wanneer heeft mama tijd voor hen zonder kinderen van vriend erbij?

    En dan denken jullie: kom we willen nog een kindje samen......... Dat kan allemaal prima.
    Echt, jij bent in de eerste plaats moeder van je eigen drie kinderen. Die moeten het allerbelangrijkste voor je zijn.
     
    Roodborstje2, puzzelstukje, Roanna en 2 anderen vinden dit leuk.
  9. Caithy

    Caithy Fanatiek lid

    8 feb 2013
    3.713
    1.060
    113
    Jullie wonen dan wel geteld 1 jaar samen? Dat zou ik zelf ook te snel vinden, zeker met oog op de kinderen en die in 1,5 jr wel behoorlijk wat te verduren hebben gehad.
    Ik zou nog even wachten, maar het zou ook geen nee zijn.
     
  10. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.448
    2.261
    113
    ik vind het ook wel erg snel allemaal. En sluit me aan bij bovenstaande reacties . Ik zou eigenlijk ook het ouderschap's plan gaan aanpassen, zodat je deels overlap hebt tussen de kinderen zodat ze elkaar ook wel regelmatig zien en deels ook maar drie kinderen in huis hebt in plaats van een week alle kinderen en een week geen kinderen.
     
  11. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Poeh.... Een kind neem je met je hart natuurlijk maar in dit geval zou ik toch meer met het hoofd denken.

    Zoals al eerder benoemd is hierboven heeft een scheiding veel impact op kinderen. In een korte tijd is hun leven verandert en je eerste prioriteit is dan rust, rust, rust.

    Ik ben ook gescheiden, mijn oudste was net een jaar. Ik kwam mijn huidige man vrij snel na de scheiding tegen en na een half jaar gingen wij samen wonen en een jaar later was ik bewust zwanger. Mijn man had geen kinderen anders hadden wij waarschijnlijk niet over een tweede gedacht.

    Eerst pas op de plaats, zorg voor rust (ook al denk ie misschien dat die er is, geef het meer tijd).
     
  12. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    @mie ik ben eigenlijk heel benieuwd wat al deze reacties met je doen. Heb je er iets aan? Hoe kijk je er nu zelf tegenaan?
     
  13. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.982
    5.815
    113
    Mijn vriend is ook zo opgegroeid (moeder snel samenwonen met andere man, ook botsen met de andere kinderen) en heeft daar een flinke knauw van gehad. Dat is de reden dat wij daar ook nooit voor zullen kiezen en daar is mijn reactie ook door gekleurd.

    Want ik ben benieuwd hoe je de 1 op 1 tijd nu aanpakt en hoe je dat voor je ziet als er straks nog een baby’tje is.

    En hoe gaat het over 5 jaar, als je 5 pubers in huis hebt (en een kind en een peuter/kleuter)? Vinden ze het dan nog steeds ok om samen te slapen of moet er dan wel meer ruimte komen?

    Maar ik sluit me verder aan bij de andere reacties, wat hebben jullie kinderen een hoop te verstouwen gehad dit jaar.. ik zou daar niet nog een heftige gebeurtenis bij willen hebben als ik jou was.
    Kies voor de kindjes die er al zijn.
     
    lies276 vindt dit leuk.
  14. masami

    masami Fanatiek lid

    27 jul 2011
    4.211
    768
    113
    Vrouw
    Ik vind jullie "volwassenen" knap egoïstisch.
    Wees eerst maar eens ouders voor deze 6 door ze rust te geven en dan niet maar een paar weekjes.
    Hun zijn niet verliefd he, hun zitten er gewoon tussenin, tussen die hormoontjes.

    Kijk over een jaar of 2 eens verder en wat de anderen ook al zeiden, geef jullie eigen kinderen eens apart tijd, dan maar minder samen.

    Komt misschien hard over, maar dat is dan jammer.
    Voor die 6 is het ook niet makkelijk.
     
    Noorie, Roodborstje2, RachelleNM en 4 anderen vinden dit leuk.
  15. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Alles is al gezegd, kinderen verdienen aanrecht en dat parttime voor 6 tegelijk is al zeer jarig.

    Verder is jullie inkomen leuk tot 3 kinderen maar voor 7 niet echt voldoende.
     
  16. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.982
    5.815
    113
    5500-6000 netto is toch niet verkeerd? Het ligt natuurlijk ook aan je vaste lasten enzo, maar ik denk niet dat heel veel gezinnen met max. 3 kinderen dit hebben eigenlijk.
     
    lies276 vindt dit leuk.
  17. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Nee, dat geloof ik, maar € 5500/ €6000 voor 7 is echt niet toereikend als je ook met zn allen op vakantie wil, nieuwe kleding etc. Het lijkt een bedrag maar met zo’n gezin is het zo op.
     
  18. ShineBright

    ShineBright Fanatiek lid

    29 jan 2014
    2.247
    668
    113
    Ik vind het een flink bedrag en lijkt mij prima te behappen met meerdere kinderen. Dan maar niet op vakantie en ze krijgen toch ook kinderbijslag voor de kinderen dus nieuwe kleding hoeft vast niet elke maand gehaald te worden.
    Denk dat de meeste mensen in hun handjes klappen met zo'n bedrag elke maand.
     
    RachelleNM, 2kanjertjes, Springboon en 3 anderen vinden dit leuk.
  19. SophieSoHappy

    SophieSoHappy Bekend lid

    18 apr 2016
    696
    629
    93
    Vrouw
    Ik denk dat je sowieso een andere indeling zou moeten maken zoals hierboven is gezegd. Deel van de week jouw kinderen bij jullie, deel van de week met zijn allen, deel van de week zijn kinderen in huis. Dan hebben jullie geen hele week meer met zijn 2en tussendoor maar een dag of 3. Ik denk dat jullie kinderen die quality time kunnen waarderen. Daarnaast denk ik dat ze de scheiding en het snelle samenwonen met vreemde man en kinderen nog een beetje moeten verwerken. Ik zeg niet dat je niet meer aan een kindje moet denken.. maar zou wel nog zeker een jaar wachten tot iedereen zijn draai goed heeft gevonden :)
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  20. Krulletje87

    Krulletje87 Fanatiek lid

    24 jan 2010
    2.404
    331
    83
    van alles...
    Verder is jullie inkomen leuk tot 3 kinderen maar voor 7 niet echt voldoende.[/QUOTE]

    Van zulke reacties gaan mn haren overeind staan.. :(
     
    Marbloempje, emmen88, RachelleNM en 4 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina