Herhaalde miskramen met perfecte groei tot 9 weken

Discussie in 'Miskraam' gestart door vlinderCN, 22 feb 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.840
    1.675
    113
    Vrouw
    Pff wij zijn echt verslagen, kapot van verdriet. Gisteren onze 3e miskraam gehad (opgewekt met cytotec), mijn grootste angst is weer werkelijkheid geworden. Naast dit verlies ziet het er ook naar uit dat we onze dochter geen brusje meer kunnen gaan geven en daar word ik zo verdrietig van. Maar voor we die beslissing nemen (en hoe neem je die in godsnaam:eek: praktisch en emotioneel) wil ik alle "oplosbare" oorzaken kunnen uitsluiten.

    Dit kan toch geen pech meer zijn 3x?
    De 1e missed abortion zag ik nog wel een beetje aankomen, groei liep iets achter en had bloedverlies, maar toch "goede" echo met 7 weken. Bij termijnecho bleek het rond 8 weken te zijn overleden (ze krimpen natuurlijk dus precies weten ze niet)

    Daarna gelukkig meteen zwanger van onze dochter.
    Na een jaar weer meteen zwanger, perfrcte echo gehad rond 8 weken. Maar bij termijnecho bleek het rond de 9 weken te zijn overleden. Op die echo zag het er ook echt goed uit, alles erop en eraan geen uitpuilende dingen of gekke vormen. Maar levenloos :cry:.

    Toen duurde het helaas een heel stuk langer, na 8 mnd zwanger. Elke week een echo in het ziekenhuis en vorige week met 9 wkn weer perfecte echo en zei de arts nog dat de kans dat het mis zou gaan echt maar een paar % was, zoals na de 12 weken...die had ik vaker gehoord. Een paar dagen later toch weer overleden.
    Hoe kan dit nou? Arts zegt waarschijnlijk leeftijd, inmiddels 39 (bij de 1e 36). Weet eigenlijk niet zo goed wat ik nu wil, even van me afschrijven en Zijn er oudere vrouwen die ook na 8 weken, met perfecte echo's (dus geen groeiachterstand o.i.d.) meer dan 2 miskramen hadden en een oorzaak hebben gevonden en/of toch nog een gezond kindje? Zouden jullie het in mijn geval nog een keer aan durven (Ik ben alle 4 de zwangerschappen gevloerd vanaf week 7 dus dat maakt het extra zwaar..leven staat stil)?

    We gaan over paar weken nog naar gent maar verwacht er niet zoveel van. In NL is uit de standaard onderzoeken niets gekomen, chromosomen doen ze op mijn leeftijd niet en omdat er echt 0 afwijkingen of miskramen in de families voorkomen.
     
    Pipo30 vindt dit leuk.
  2. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Hier een iets ander verhaal. 8 miskramen waarvan 7 tussen de 4 en 7 weken. Nooit de echo gehaald.

    Laatste miskraam was een missed abortion. Na 2 goede echo's bleek het bij de 12 weken echo overleden. Hartje gestopt rond de 8,5 week.
    Uiteindelijk ging de 9de zwangerschap goed, op mijn 38ste.

    Het kan leeftijdsgerelateerd zijn... Verminderde eicel kwaliteit waardoor toch fout in aanleg. Het kan dikke vette pech zijn.
    Echt een genetische afwijking bij jullie lijkt me sterk, aangezien je wel een gezond kindje hebt mogen krijgen.

    Ik wens je veel sterkte.
     
  3. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.840
    1.675
    113
    Vrouw
    Dank je meis, dat zijn er ook veel te veel. Willen jullie nog voor een 2e gaan?
     
  4. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Nee, dat is hier niet meer mogelijk tgv complicaties na de bevalling. Helaas.
     
  5. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.840
    1.675
    113
    Vrouw
    Oh wat verdrietig :( dan is de keus voor je gemaakt. Wel goed om het af te kunnen sluiten dan, ik zou niet goed weten hoe, omdat er in principe 65% kans is op goede zwangerschap maar weer dit drama en die mini bevalling na weken misselijk en moe in bed is ook niet leuk voor mijn dochter. Maar aan de pil of sterilisatie oid zie ik ook niet zitten...
     
  6. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Misschien moet je eerst even verwerken voor je een keuze maakt hoe nu verder.
    Je hoeft niet nu een beslissing te maken, mss denk je over een paar maanden wel: we proberen het nog een keer.
    Of je denkt ineens : het is goed zo.

    Eerst rouwen en herstellen.
     
  7. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Hier ook een iets ander verhaal.
    Ben jonger scheelt ook maar waarom zou je Gent niet afwachten?
     
  8. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.840
    1.675
    113
    Vrouw
    Ja, verwacht daar niet veel van eigenlijk. Twijfel ook over het chromosomen onderzoek, mogen het wel laten doen uiteindelijk maar 1,5% kans dat er iets uitkomt (Maar ja kans op miskraam nu was ook maar 2%) en kost een hoop geld want max eigen risico. Maar wil wel alles uitsluiten eigenlijk. Uitslag duurt maanden geloof ik dus dat wil ik dan wel zsm in gang zetten.

    @Panter je hebt helemaal gelijk maar ken mezelf ook en weet dat hoe langer een zwangerschap geleden is hoe meer ik het drama vergeet en nu is de fysieke en emotionele impact nog vers...
     
  9. Flamingo1990

    Flamingo1990 Niet meer actief

    Lieve TS, wat een verdrietige situatie.. sterkte met je verlies :( ik ben het eens met hierboven. Eerst verwerken en dan kijken hoe verder..

    Alhoewel je de leeftijd niet mee hebt.. toch de vraag: Is het zaad van je partner al eens onderzocht? Dat slaan ze heel vaak over, terwijl dat weldegelijk de oorzaak kan zijn van herhaalde miskramen..
     
    Maze1 vindt dit leuk.
  10. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.840
    1.675
    113
    Vrouw
    Dank je. Ja hebben ze gedaan omdat we fertiliteitsonderzoek kregen na 6mnd proberen. Maar dit is het standaard zaadonderzoek en was goed. Ik las laatst ergens iets over een dna zaad onderzoek.. Maar weet niet hoe / waar..
     
  11. Flamingo1990

    Flamingo1990 Niet meer actief

    Ja klopt.. DNA fragmentatie zaad onderzoek. Volgens mij onderzoeken ze het in NL niet, wel in bijv Düsseldorf.
     
  12. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Uitslag is met een week of 6 bekend.
    En als je onderzoeken laat doen laat dan alles in Gent doen. Zit je meteen goed
     
    vlinderCN vindt dit leuk.
  13. Dalysa

    Dalysa Fanatiek lid

    29 nov 2014
    1.365
    571
    113
    Heel veel sterkte de aankomende tijd. Ik snap je verdriet en ken helaas ook het verlies. Toch ben ik nu wel zwanger en het lijkt nu helemaal goed te gaan. Het haalt niet alle pijn en verdriet weg van hetgeen je is overkomen maar het krijgt er wel een plekje door. Ik snap heel goed dat je er doorheen zit, maar maak dit soort keuzes niet tijdens zulk verdriet en de hormonen. Gezien jullie ook een dochter hebben, maken jullie wel meer kans dat wel goed kan gaan. Een hele dikke digitale knuffel!
     
    vlinderCN vindt dit leuk.
  14. Monet

    Monet Bekend lid

    13 nov 2012
    586
    225
    43
    Hier wil ik even op inhaken...onze 1e zwangerschap was ook goed en resulteerde in onze gezonde dochter en daarna meerdere miskramen dus toen op aanraden van de gyn een chromosomenonderzoek laten doen en toen bleek er wel degelijk wat aan de hand te zijn.... man bleek drager te zijn van een chromosoomafwijking wat ervoor zorgt dat we iedere keer ongeveer een kans van 70 tot 80 procent hebben op een miskraam.. dus dat je wel eerst een gezond kindje krijgt, zegt niks.
     
  15. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.186
    113
    Net kindje nummer 3 mogen verwelkomen na 4 miskramen. Van die 4 miskramen waren de eerste 2 na een aantal goede echo’s. De 1e met 12 wkn verloren en de 2e met 8 wkn. Nummer 3 en 4 al vrij snel, 4/5 wkn.

    We hadden net de moed opgegegeven en het afgesloten bij de fert gyn, toen dit mopje er in zat :) Wel 38 wkn liggen zweten en de lol was eruit gezogen.

    Amh is laag, leeftijd is hoog, progesteron op het randje, geen chromosoom afwijkingen, geen bloed afwijkingen. Mijn fert gyn gooide het op ... jou bm pakt alles aan en na de groei start jou lijf pas met kijken of het wel wat kan worden.

    Het was een erg verdrietige bedoeling, die ik maar net trok. Het vervaagt heel snel met dit 3e kadootje, maar je weet nooit ban te voren of het ooit gaat lukken.

    Ik wens je veel sterkte en moed toe.
     
  16. MamaZijnIsDeBom

    MamaZijnIsDeBom Fanatiek lid

    10 apr 2018
    2.317
    1.660
    113
    Vrouw
    Wat zit je in een nare situatie zeg. Kan me de wens voor een broertje of zusje zo goed voorstellen! En al die onderzoeken kosten tijd die je voor je gevoel niet meer hebt. Ik zou in jouw geval naast de dingen die je al doet (Gent, praten met je partner) zeker hulp zoeken bij een psycholoog... want dit zijn dingen die zo enorm zwaar zijn. Dat is haast niet in je eentje op te lossen joh.

    Ik heb hiervoor 2 miskramen gehad in 2 maanden tijd. De derde maand was ik weer zwanger. De eerste was een ma en de tweede een vroege miskraam. Bij beide heb ik nooit een hartje zien kloppen niks. Ik ben 34. Toen ik voor de derde keer zwanger was hadden wij er beide al geen plezier meer in. Mijn vriend wilde niet eens testen uit angst voor een tweede streepje. Achteraf zei hij ook dat wanneer deze zwangerschap weer mis was gegaan hij niet meer had gewild. En dit is dan wel mijn derde, maar zijn eerste. Ik had een soort van gelijke gevoelens. Al was het niet stellig dat ik zou willen stoppen na een derde miskraam. Maar dat ik niet zou weten of ik het psychisch nog wel aankon.
    Ik denk overigens wel dat ik mijn wens nooit stop zou hebben kunnen zetten. En dat is misschien ook wel het zwaarste van alles. Psychisch is het teveel, maar je kunt er niet mee stoppen.

    Ik wil je heel veel sterkte en vooral geluk wensen.
     
    vlinderCN vindt dit leuk.
  17. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.840
    1.675
    113
    Vrouw
    Wow..met 70-80% kans op mk durf ik het toch niet meer aan, maar jullie is het gelukt, wat fijn!! Wil ook wel voor het chromosomen onderzoek gaan..gewoon alles uitsluiten voor we beslissing nemen .
     
  18. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.840
    1.675
    113
    Vrouw
    Dank je voor je reactie en nog van harte wat mooi! Ik heb wat vraagjes: Amh heeft geen invloed op miskramen toch alleen op het zwanger kunnen worden? Mag ik weten wat je progesteron waarden waren? Had overigens deze keer op eigen houtje utro genomen vanaf week 5 om i.i.g. uit te sluiten dat het niet daaraan ligt.
    En hoe hadden jullie het zelf "afgesloten"? wel elke maand rond je eisprong (ga ik dan wel/niet ovu testen gebruiken..want dan ben ik er toch alweer erg mee bezig) sex? Misschien te persoonlijk maar weet gewoon niet zo goed hoe ik er niet teveel meer mee bezig moet zijn omdat ik mn leven terug wil (afgelopen jaar beerje in de wachtstand enzo) maar toch kansen open wil houden. Wij hebben normaal gesproken nl. niet om de dag sex :rolleyes: ..
     
  19. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.840
    1.675
    113
    Vrouw
    Ja het is zo'n oerinstinct ofzo bij vrouwen (mannen zijn meestal veel rationeler erin) dat eigenlijk alleen af te sluiten is als er gewoon geen mogelijkheid meer is..door leeftijd dus..(of complicaties of bijv geld in het geval van ivf) Maar ja, ik ben nog gewoon vruchtbaar dus als ik de natuur zijn gang laat gaan..
    Andere reden om te stoppen is emotioneel en dat is zo lastig te bepalen wanneer de grens is bereikt. Is het erger voor mijn dochter om geen brusje te hebben of is het erger als ik weer een paar maanden misselijk op de bank lig etc en in geval van 4e mk huilbuien heb...

    Ik merk dat ik nu echt overbeschermend ben naar haar, ze viel vandaag heel hard en dacht meteen dat ze dood zou gaan etc. Zij wordt zo kwetsbaar in mijn ogen omdat alle focus op haar ligt en angst groot dat ik haar ook zal verliezen.

    Ja psychologische hulp heb ik zeker nodig..volgende week kan ik met iemand bellen gelukkig.
     
  20. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    16 mrt 2016
    3.518
    2.445
    113
    Wil je even heel veel sterkte wensen met het verlies.
     
    vlinderCN vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina