Onbegrip verjaardag afgezegd voor teamsport/zwemles

Discussie in 'De lounge' gestart door JustNice, 11 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.848
    15.169
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ze schreef neefje en ik had niet zover doorgedacht dat nicht het had gestuurd en het dus om een achterneefje gaat, dan vind ik het inderdaad wel weer anders en speelt het wel mee hoe de band natuurlijk is.
     
  2. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.848
    15.169
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    We moeten ze afschaffen, ben zo blij dat wij uit de kleine kinderverjaardagen zijn, wat een hel is dat haha.
     
  3. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Hier met mijn neven en nichten een hele hechte band. Met die van mijn man weer helemaal niet. Die van mij zien we bijna wekelijks elke zaterdag bij mijn oma thuis (oma maakt elke zaterdag 3 soorten soep en lekkere hapjes voor de hele familie). Wie kan gaat naar oma, soms maar snel 30 minuten, maar daardoor is het contact hecht. Ik zou de verjaardagen van hun kinderen dus nooit overslaan. In geval van TS zou ik dan zelf gaan met dochter, zwemles afzeggen en man met zoon naar sport gaan.
     
    amdaa en Anouk2005 vinden dit leuk.
  4. Anoukskie

    Anoukskie Fanatiek lid

    18 okt 2016
    2.398
    839
    113
    Ik zou niet zomaar een teamsport afzeggen.

    Zelf doe ik nog steeds aan een teamsport en ik heb voor het eerst in jaren een wedstrijd afgezegd vanwege een verjaardag, m'n oma wordt 85, groot feest en een zaaltje afgehuurd. Maar alleen bij dat soort bijzondere dingen zou ik een wedstrijd afzeggen. Hier begrijpt de familie dat allemaal.

    Als m'n wedstrijd op een gunstiger tijdstip was, en in de buurt, zou ik waarschijnlijk beide doen, iets later naar de verjaardag, of iets eerder weg, maar helaas valt dat deze keer echt niet te combineren.
     
    Gewooniemand en DQueen vinden dit leuk.
  5. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.502
    2.501
    113
    Nederland
    Ik ben geen tijden gewend op verjaardagen, maar ik vind het niet onvriendelijk. En ik zeg gerust zwemles af voor verjaardagen en ook voor kinderfeestjes. Helemaal als je neefje 1 jaar wordt. Sport is hier nog niet aan de orde maar ik denk dat ik dat ook zou afzeggen.

    Kun je niet overleggen op een ander tijdstip te komen als je niks wilt afzeggen?
     
    Anouk2005 en DQueen vinden dit leuk.
  6. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.153
    2.045
    113
    Vrouw
    Nederland
    Wat lijkt me dat fijn, zo'n familie. Al lijkt het me heel lastig om alle verjaardagen bij te wonen? Heb je een grote familie? Ik heb zelf 20 neven en nichten. Die hebben zelf ook weer kinderen gekregen. Nu ligt de familie van 1 kant (de grote kant) toch uit elkaar en zie ik ze niet maar ook al was de band wel heel goed, dat is toch onmogelijk te doen allemaal? Geen oordeel hoor! Oprecht nieuwsgierig hoe je dat regelt en doet.
     
  7. Akira1978

    Akira1978 Actief lid

    3 mrt 2013
    109
    15
    18
    Vrouw
    Ik denk dat dit compleet afhangt van de situatie waar je in zit. Bij bepaalde zwemscholen mag je niet zomaar afzeggen en daarnaast zijn er kinderen die echt heel veel moeite hebben met het leren zwemmen.

    Onze zoon heeft dus erg veel moeite met het automatiseren van de zwemslagen. Zwemlessen afzeggen werd in het begin dan ook echt afgeraden door de zwemleraar. Als je een gezond kind hebt, is het weer een heel ander verhaal. Je redeneert dan vanuit een ander referentiekader en zal dan dus makkelijker die les afzeggen.

    Daarnaast zal het ene kind heel goed reageren op een wijziging in de dagelijkse structuur en het andere kind niet.

    Voor ts:
    Ik denk dat met een beetje goede wil, wederzijds begrip en uitleg van beide kanten er wel een oplossing kan worden gevonden. Hier zou ik naar streven. Kijk samen met haar wat je wel kunt verplaatsen en wat niet. Leg het goed uit. Als zij voelt dat jij van goede wil bent, zal zij ook meer met jou mee bewegen. Succes!
     
    MyMiracle vindt dit leuk.
  8. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Ja best groot. 18 neven, 1 nicht, 1 broer en 1 zus. Ik ben de jongste van de neven en nichten. Inmiddels heeft bijna iedereen een partner en hebben ze allemaal kinderen. We zijn allemaal wel bang dat als oma ooit overlijd dit contact zal verwateren al roept mijn tante wel dat we dan de zaterdag soeptraditie bij haar voort gaan zetten.
     
  9. mausi

    mausi Fanatiek lid

    22 jul 2009
    2.682
    567
    113
    Gelderland
    Sporten, zwemles, paardrijden zeggen wij hier niet af voor een verjaardag, ook niet van een verjaardag van familie. Wel doe ik dan meteen het voorstel of we later op de dag nog even kunnen komen.
     
  10. mausi

    mausi Fanatiek lid

    22 jul 2009
    2.682
    567
    113
    Gelderland
    Ik heb, gelukkig, een gezond kind, die ook heel veel moeite had met de zwemslagen. Daarnaast groeit er geen geld op mijn rug, dus ik zou ook niet zomaar een zwemles afzeggen voor een verjaardag (hier kun je die niet inhalen).
     
  11. Lizzy2019

    Lizzy2019 Niet meer actief

    Ik verbaas me er over hoeveel moeite er word gedaan om naar een verjaardag te gaan

    Je kan toch ook even een andere dag gaan of een kaartje sturen?

    Hou dan zelf ook totaal niet van verjaardagen maar dan nog
     
  12. Salentein

    Salentein Niet meer actief

    Zwemles zou ik wel afzeggen voor zoiets (als in bijv een kinderfeestje waar hij graag heen wil zoveel heeft hij er niet in een jaar en hij zwemt twee keer per week (of het moet proefzwemmen of bijna afzwemmen zijn) Bij een teamsport zou ik dan wellicht gesplitst hebben (bijv man met oudste thuis, ik met jongste gaan) maar dat lukt hier ook niet. Lastig hoor!
     
  13. Salentein

    Salentein Niet meer actief

    Nou mijn verjaardag boeit het mij niks als er niemand komt maar mijn kinderen hebben een zeer kleine familie dus als 2 mensen niet komen gaat praktisch hun verjaardag niet door. Dat vind ik dan wel heel zielig eigenlijk dus dan zou ik ook best teleurgesteld zijn (voor hen)
     
    Neuzeke, Sado, EdN en 2 anderen vinden dit leuk.
  14. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.700
    42.525
    113
    Owww dan heb ik weer niet goed gelezen. Dan zou ik mij sowieso al minder druk maken erom
     
  15. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    Ik vind het toch wel verrassend om te lezen dat mensen een achterneefje niet zo belangrijk vinden.
    Bij mijn eigen familie is de band niet zo hecht. Ik spreek mijn neven en nichten nooit. Heb niet eens hun telefoonnummers.
    Maar bij mijn (ex)schoonfamilie is dat dus wel belangrijk. Dan kan ik echt niet zeggen oo ik kom niet het is maar een achterneefje/nichtje. Zo voelt het ook helemaal niet.
     
    DQueen, Nellie4 en amdaa vinden dit leuk.
  16. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Haha ik moest hier even om lachen. Ik zat even uit te rekenen en ik denk dat ik elke dag een verjaardag zou hebben als ik naar de verjaardagen van alle achterneefjes/nichtjes moest (beide kanten +/- 50 neven en nichten met de meeste zelf ook alweer 3+ kinderen)
    Ik heb dan ook van beide kanten maar zo’n 5-10 neven/nichten waar ik regelmatig contact mee heb.
     
    Gewooniemand vindt dit leuk.
  17. jojo85

    jojo85 Fanatiek lid

    14 okt 2012
    1.160
    497
    83
    Oké ik vind een kort tijdvak dus heel ongezellig overkomen. Tijden aangeven snap, is prima. Ik had laatst een tijdvak van 2 uur, dat voelt meer als even een kadootje afgeven en dat is het. En ik snap dat er nog slaapjes gedaan moeten worden, maar dan is t voor de volwassenen toch ook gezellig om nog even samen te kletsen.

    Maargoed... Ik zou sporten er niet voor afzeggen. Zeker zwemles niet.
     
  18. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Buiten van wat ik zelf vind, vinden mijn kinderen de eerste verjaardag van hun neefjes en nichtjes zelf super belangrijk, en zouden deze zeker niet willen missen.

    Vooral niet voor zoiets als een zwemles. Die kan gewoon ingehaald worden, desnoods met zelf 1-op-1 een uur te gaan oefenen.
     
    DQueen vindt dit leuk.
  19. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.627
    3.753
    113
    Ik heb niet het hele topic gelezen maar hier wil ik toch wel even op inhaken.

    Als wij een verjaardag vieren ga ik all out. Ik zorg ervoor dat er goed, lekker eten huis is. Qua drank voor ieder wat wils. Ik haal taarten bij de bakker. Ben er gewoon lang mee bezig om te regelen, op te tuigen en geef er veel geld aan uit. Ik zou er echt van balen als mijn genodigden er dus zo in zouden staan als jij.

    Gelukkig is dat niet zo en hecht iedereen er wel aan. Zeker de familie bij de kinderen.

    Ik heb zelf nog niet te maken met sporten en zwemles maar mijn eerste reactie zou zijn dat ik sowieso iets zou regelen dat iemand naar de verjaardag zou kunnen gaan.
     
    Ysabella, DQueen en Salentein vinden dit leuk.
  20. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.679
    3.465
    113
    Ik vind het afhangen van de band met je nichtje. Een eerste verjaardag is voor jonge ouders echt wel een dingetje, dus als jullie close zijn vind ik wel dat je moet gaan en dat een keertje sporten dan maar moet wijken.
     
    Huismuisie, Zara75 en Zonnestralen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina