Pakketjes aannemen

Discussie in 'De lounge' gestart door LisbethSalander, 11 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113
    Bijna iedere dag gaat hier 1 of meerdere keren de deurbel. Postnl, Dhl, Gls enz weten namelijk dat ik veel thuis ben en vinden het wat makkelijk om pakketten van buren ( lees zo’n 6 huizen) bij mij af te leveren. Nu vind ik sporadisch een pakketje aannemen geen enkel probleem maar ik merk dat ik me steeds meer begin te irriteren dat hier soms wel 5 pakketten per dag bezorgd worden en dat dus bijna iedere dag. Mijn hal lijkt dus altijd op een opslagdeposito. En dan heb je ook nog buren die een pakje gerust een dag of 3 bij mij laten liggen en verbaasd zijn dat ik het niet even ben komen bezorgen.

    Ik snap gewoon niet dat als je zoveel op internet besteld en je voltijds werkt geen ophaalpunt aangeeft en je buren er mee lastig blijft vallen.
    Ik ben niet voor niets veel thuis. Ben chronisch ziek en heb mijn rust hard nodig. Meestal gaat dan dus op zo’n moment de bel.....

    Hoe gaan jullie om met pakketjes? Neem je altijd alles voor de buren aan of trek je ergens een grens?
    En pakketjes voor jezelf? Selecteer je een ophaalpunt als je weet dat je niet thuis bent tijdens het bezorgmoment?
     
  2. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.343
    8.804
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Hier is het minder vaak, maar wel regelmatig, maar ik heb er echt geen problemen mee.

    Zelf blijf ik er ook niet voor thuis.
     
    MaMa en Whoopy vinden dit leuk.
  3. Dagda

    Dagda Fanatiek lid

    8 jul 2019
    1.687
    1.855
    113
    Vrouw
    Herkenbaar. Hier was het de afgelopen maand ook elke dag raak. Ik heb op een gegeven moment de postbezorger erop aangesproken dat ik alleen aanneem voor mijn blok huizen (5 st.) meer niet.
    Als ik straks met verlof ga komt er een brief te hangen dat ik niks voor anderen aanneem. Vorig verlof leek in wel een DHL ophaal punt.
     
    Leni88 vindt dit leuk.
  4. Happyhope

    Happyhope Fanatiek lid

    15 sep 2018
    1.520
    671
    113
    Vrouw
    Ik heb weleens een pakket geweigerd van buren waarvan ik weet dat zij het ook soms dagen bij mij kunnen laten liggen. En dan is het geen klein pakketje, maar echt een grote.
    als je het vervelend vind, lijkt het mij geen probleem dat je dat op een nette manier tegen de bezorger kunt zeggen. Zeker gezien je eigen gezondheid.
     
  5. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.305
    5.921
    113
    Vrouw
    Pakketbezorgers werken met targets dus als ze weten dat jij vaak thuis bent en aanneemt.. gewoon pakketten weigeren en alleen als het jou uitkomt ontvangen.
    Inderdaad vrij asociaal om te denken: de buren doen wel open.. laat het dan naar een afhaalpunt brengen. Ik snap je frustratie!
     
    Ballyss vindt dit leuk.
  6. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Voor die zou ik het dan niet meer aannemen.
    Hier neem ik wel pakketjes aan, maar dat is niet zo heel vaak dat het vervelend wordt. En ook nemen de buren andersom pakketjes voor ons aan. Ken je de buren goed genoeg? Ik zou als ze echt dagelijks pakketjes krijgen en zelf nooit thuis zijn, ze erop aanspreken.
     
  7. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.910
    1.188
    113
    Nederland
    Sporadisch neem ik wel eens wat aan. Maar als je iets besteld snap ik niet dat je niet thuis bent. Laat het dan bij een afhaalpunt leveren of na 18.00 thuis.

    DHL krijgt het hier altijd voor elkaar om pakketjes van een heel ander adres te leveren. Deze weiger ik aan te nemen.
     
  8. ellalovescoffee

    ellalovescoffee Niet meer actief

    Ja, herkenbaar. Ik heb nog verlof en het lijkt wel alsof ik de enige ben nu die overdag thuis is in de straat. Hier stonden regelmatig wel vier of zes pakketjes. Ik ben er sinds twee weken mee gestopt om verder dan voor de naast buren aan te nemen, dat vraag ik gelijk aan de bezorger. De hele tijd die bel vind ik zelf al irritant en ook vooral als m'n zoontje slaapt.
    Laatst kwamen ze ergens aan het eind van de straat hun pakket niet ophalen en ben ik het na een week zelf maar gaan bezorgen. Dat snap ik dus al helemaal niet.

    Ik bestel zelf altijd zo dat m'n vriend of ik thuis zijn als iets bezorgd wordt. Meestal kun je dat wel aanvinken of een beetje uitkienen, maar ik geef toe dat het niet altijd goed gaat met postnl ;) Of ik laat het in de winkel bezorgen en dan haal ik het zelf op.
     
  9. Paris91

    Paris91 Fanatiek lid

    22 jul 2017
    1.345
    1.249
    113
    Vrouw
    Herkenbaar. Sinds ik ziek thuis ben werd ik ook een afhaalpunt.
    Maar ik heb nu de deurbel uitstaan op de momenten dat ik rust. :) Dat is eigenlijk de hele middag, dus ik krijg nooit meer wat.
    Mijn eigen pakketjes laat ik bezorgen bij mijn ouders of een afhaalpunt.
     
  10. sillies

    sillies Fanatiek lid

    15 aug 2013
    3.131
    1.370
    113
    Ik vind het ook geen probleem om pakketten aan te nemen voor de buren, maar dat is hooguit 1x per week (en dat is al vaak). Hoe het bij jou gaat vind ik niet normaal en zou dat ook niet doen. Lekker makkelijk, de post en de buren weten dat het toch wel bij jou ligt en doen ze niet de moeite om een 2e keer langs te komen of laten bezorgen bij een afhaalpunt. In jouw geval zou ik bij de post aangeven om van de buren naast je en evt tegenover je aan te nemen, maar meer niet. Of een buurtpunt worden, verdien je er nog wat aan ook. Maar zo zou ik zeker niet blijven doorgaan.
     
  11. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.003
    25.448
    113
    Ik zou dan gewoon niet meer aannemen , je bent geen distributiecentra voor de buurt toch?

    Hier wordt er nooit afgeleverd voor buren (FR). Ben je niet thuis dan leveren ze het af bij een afhaalpunt.

    Zelf vind ik ook dat als je niet kan garanderen dat je thuis bent je dan een afhaalpunt moet kiezen. Die bezorgers hebben al zo'n strak schema, lijkt me super frustrerend als de helft niet thuis is. Voor buren is het na 3x pakketjes aannemen ook wel klaar met de pret.
     
  12. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Ik neem meerdere keren per week pakketjes aan. Maar dit meestal wel alleen van naaste buren, niet van 6 huizen verderop. Is 2x gebeurd.
    Ik heb er geen problemen mee, maar wordt ook altijd dezelfde dag nog opgehaald. Ik blijf er zelf ook niet voor thuis, dus vind het dan ook handig dat ik het savonds bij de buren kan halen. Maar goed, ik krijg nooit 5 pakketten per dag, dan zou ik er denk ook wel beetje koekoek van worden. Ik zou het gewoon aangeven bij je buren dat je het niet meer aan wilt nemen de volgende x.
     
  13. Salentein

    Salentein Niet meer actief

    Wij zijn ook regelmatig thuis (thuiswerken) en ik neem dan wel pakketjes aan. Zelf probeer ik altijd te kiezen dat het komt op momenten dat we thuuis zijn maar soms kan dat niet en vind ik het ook fijn dat de buren aannemen. Ik haal het wel gelijk op. En de buren ook bij ons.
    Nou valt het bij ons mee omdat wij in een vinnex wijk wonen met tweeverdieners en dus vaak mensen afwezig en daarom bezorgd PostNL hier altijd tussen 17 en 21. Ideaal.
     
    Whoopy vindt dit leuk.
  14. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.776
    25.852
    113
    Vrouw
    Wij zijn ook veel thuis. En ook hier wordt regelmatig wat bezorgd. En december is wel een piekmaand.

    Maar ik heb er geen problemen mee.

    Kan je anders, op het moment dat je rust wil gewoon de bel uit zetten en de gordijnen dicht doen.
     
    Whoopy vindt dit leuk.
  15. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Ik zou de buren even vragen of ze voortaan voor een afhaalpunt willen kiezen. Want zo veel pakketjes zou ik ook echt zat worden.
     
  16. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Als ik mijn vrije dag iets laat bezorgen, ben ik meestal niet de hele dag thuis. En ervoor thuisblijven kan niet altijd, ik heb ook verplichtingen. Laatst kwamen ze bezorgen om 17:20, ik was net 5 minuten weg en mijn man kwam 10 minuten later thuis ;)
    Maar onze buren vinden het niet erg om het aan te nemen, gaat ook maar om 1 pakket per maand hooguit. Wij nemen ook pakketjes van buren aan, maar als het te groot of teveel wordt zouden we gewoon weigeren. En als je niet gestoord wil worden de bel uit zetten.

    Edit: afhaalpunt gebruiken we heel vaak, maar als iets op vrijdag geleverd kan worden en ik heb het nodig dan laat ik het thuis bezorgen en als ik er niet ben kan ik het dezelfde dag bij de buren ophalen.
     
    Whoopy vindt dit leuk.
  17. Koraal82

    Koraal82 Fanatiek lid

    17 jul 2013
    2.956
    1.313
    113
    Ik bestel veel online en probeer het altijd te laten bezorgen bij een pick up point. Wij hebben ook maar 1 buurtje dus dat schiet niet zo op ;). Maar toen ik voor 5 dec aan het shoppen was merkte ik dat er ook best veel winkels zijn waar je geen pick up point kan selecteren. In dat geval laat ik het bij mijn ouders bezorgen maar snap dat niet iedereen dat kan.
     
    MinnieMouse94 vindt dit leuk.
  18. harlene2014

    harlene2014 Fanatiek lid

    23 mei 2014
    3.426
    920
    113
    Haaglanden
    Mega irritant. Hier in de straat word zó veel besteld :roflmao:. Ik neem het niet meer aan. Ik heb een mini gang en sommige komen het 2 dagen later ophalen. Ga niet de straat af om pakketjes rond te brengen. Van de zomer werden er hele tuinsets afgeleverd en die jongen van post nl maar overal aanbellen waar hij het kwijt kan. Snap niet dat je voor het grotere werk, niet zorgt dat je thuis bent.
    Ik laat het op een afhaalpunt bezorgen.
     
  19. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113
    Dank voor de reacties! Fijn om te lezen dat de meeste het ook irritant zouden vinden.

    Ik zou ze inderdaad allemaal kunnen gaan weigeren maar ben bang dat de buren me dat niet in dank gaan afnemen.
    Ook vind ik de bezorger van Postnl een aardige jongen die volgens mij met een enorme werkdruk zitten om als zzp-er überhaupt een normaal salaris over te kunnen houden. Dus vind het dan zo sneu als hij de dag erop dan weer met dezelfde pakketjes aan mijn deur staat.
     
  20. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Hier ook regelmatig omdat ik altijd thuis ben maar ik neem alleen nog aan voor de buren naast me. Het gebeurt ook weleens dat de bezorger komt als ik net een kind uit school haal en dan nemen hun ook mijn pakket aan. Het gebeurt hier niet dagelijks wel wekelijks zo ongeveer.
     

Deel Deze Pagina