Volgens mij heb ik dit topic al een tijdje niet meer gezien en we hebben nu meer tijd (soms meer dan ons lief is). Ik wil proberen om nieuwe recepten te maken. Niet al te moeilijk want ik ben geen keukenprinses. En ik zou het leuk vinden als de meiden een beetje mee kunnen helpen. Vandaag eten we verse frietjes (met schil) uit een puntzak. De aardappels snijd ik zelf natuurlijk maar de kinderen mogen hun eigen puntzak inkleuren of beplakken met stickers. Morgen staan er pannenkoeken op het programma. Wat is jouw eenvoudige succes recept?
Shaksuka 2x Paprika in stukken 6 tomaten in stukken Eieren In pan met een bouillonblokje en wat water en zachtjes laten sudderen tot paprika zacht is. Mocht het te droog worden wat water toevoegen. Eieren erin breken en laten pocheren tot ze gestold zijn. Lekker met zachte geitenkaas erdoor (niet roeren) en met brood.
Mijn super makkelijke (zomer) recept. Turks brood doormidden snijden In een pan gehakt rullen, paprika, ui, champignon, courgette, aubergine, knoflook (allemaal klein gesneden) erdoor. Pot kant en klare rode pasta saus erbij. Dit mengsel uitsmeren op het brood. Evt. Wat geraspte kaas erover. Bovenkant brood erop en 5 minuutjes in de oven op 200 graden. Vult goed en staat snel op tafel (helemaal als ik de "saus" al eerder op de dag maak).
Kipfilet doormidden snijden, vullen met mozarella (in reepjes gesneden), ovenschaal bedekken met geroosterde paprika's (uit een pot), eventueel ook zongedroogde tomaten, gevulde kipfilets erboven op. Sausje maken van rode pesto en creme fraiche. Sausje bovenop de kipfilets zodat ze helemaal bedekt zijn. 25-30 min in de oven op 180 graden. Als bijgerecht bijvoorbeeld frietjes uit de airfryer of een salade.
Penne mascarpone in de oven Verwarm de oven voor op 200 Penne Boerenmetworst Bakje cherrytomaatjes Geraspte kaas Mascarpone Bosui Kook de penne beetgaar Giet het af Doe het in een kom. Doe de mascarpone door de warme penne en roer het goed om. Snijd de cherrytomaatjes door de helft. Voeg ze toe Snijd de bosui in kleine stukjes, voeg ze toe Snijd de boerenmetworst in plakjes, of reepjes voeg ze toe Mix de geraspte kaas hier ook doorheen. Vet een ovenschaal in. Gooi de kom leeg in de ovenschaal. Zet de oven op 200 ongeveer 25 minuten. Lekker krokante bovenkant? Klaar
Rucola slamelange van de appie Cherrytomaat Mozzarella Serranoham Pijnboompitten Parmezaan Extra vierge olijfolie Zout/peper de salade die het altijd goed doet!
Recept 1 (2 - 3 personen) 300 gram spinazie bakje kastanjechampignons 1 grote ui of 2 kleintjes 2 tenen knoflook bakje kruiden roomkaas peper pasta pasta koken. In een pan een uitje fruiten met wat knoflook, daarna kastanjechampignons erbij en snufje peper. In de andere pan spinazie roerbakken (geen olie in de pan!), ik doe zelf eerst een deel is dat geslonken dan de rest erbij, etc. Als spinazie geslonken is bakje kruiden roomkaas er door en vuur uit, eventueel snufje peper er door. op de borden pasta doen, dan spinazie prutje en dan ui-champignons. Je kan er nog walnoten, pijnboompitten, of spekjes bij doen. Recept 2 (2-3 personen) 1 zak tortilla nacho cheese chips 150 gram geraspte kaas normaal bekertje creme fraiche blik kidneybonen blik tomatenblokjes zakje burrito kruiden 3 paprika’s 2 uien Oven voorverwarmen op 180-200 graden. 2 uien snijden en fruiten. Daarbij 3 paprika’s gesneden bij doen. Kort bakken. Blik kidneybonen en blik tonatenblokjes doen. En dan de burritokruiden. Dit prutje echt kort doen, want gaat nog in de oven! Prutje in ovenschaal doen, daar de creme fraiche over uit smeren. Dan ern laag nacho cheese chips (ik gebruik meestal 2/3 tot 1/2 zak), dan de geraspte kaas erover. En dan 15-20 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten is.
Tagliatelle met zalm en spinazie. Nodig: Tagliatelle Gerookte zalm Kookroom Knoflook Spinazie Tagliatelle koken Zalm met knoflook in de pan verwarmen, kookroom erbij Spinazie opwarmen. Alles door elkaar gooien, klaar!
Zakje spekjes Zak roerbakgroenten champignon (AH voorgesneden) Kookroom Spaghetti (volkoren bio van Lidl) Spaghetti koken. Spekjes in een pan zonder olie/boter en opbakken tot het vet er grotendeels uit is. Even uit laten lekken in een zeef, terug in de pan, beetje peper en Italiaanse kruiden er op en dan de groenten er bij. Als deze geslonken zijn kookroom toevoegen. Even laten pruttelen. Spaghetti verdelen, saus er op en smullen maar!
Als we hier binnen 10 minuten iets op tafel willen hebben staan wat toch nog een beetje gezond is dan doen we dit: Pitabroodjes Gerookte kipreepjes Een zak kant en klaar gesneden verse Italiaanse roerbakgroenten Pesto uit een potje - pitabroodjes in het broodrooster - groenten kort roerbakken met een lepeltje pesto er bij - kipreepjes er doorheen mengen, op smaak brengen met peper/zout - pitabroodjes aan de binnenkant licht besmeren met pesto - broodjes vullen met het kip/groentenmengsel Verder ook hier de welbekende pasta/spinazie/kruidenkaas combi bij weinig tijd. Soms bak er ik spekblokjes of blokjes kipfilet doorheen, voeg extra knoflook toe, dat soort dingen.
• Cherrytomaatjes in de oven bakken met wat olijfolie. • Pasta koken. • Daar Iglo Spinazie Boursin aan toevoegen. • Pijnboompitjes roosteren • Zalmfilet bakken. Alles op een bord en klaar!
Ideaal. Ik heb dit soort recepten nodig. Mijn kinderen zijn zulke lastige eters dat ik de lol in koken kwijt ben. Man eet bijna nooit thuis, dus ben er wel klaar mee om elke avond alleen te eten met twee chagrijnige kinderen die met moeite 1 hap nemen. Maar goed nu on-topic: Aubergine, courgette, knoflook, uitje en wat sherrytomaatjes (evt nog andere groente) snijd ik tijdens ontbijt in stukken en laat het hele dag in de olie met kruiden staan (paprikapoeder, oregano, tijm, kerrie, echt vanalles) S avonds zak kant en klaar gekruide aardappeltjes erdoorheen. Dat in de airfryer met er bovenop een stuk kipfilet of een witvisje. Ongeveer kwartiertje (tot de kip gaar is) En zelfs mijn kinderen eten dit!
Het recept van de nacho’s klinkt heerlijk! Die ga ik maken volgende week. De nacho’s komen dus alleen maar bovenop de saus en niet ook eronder?
Eerst het prutje. Dan creme fraiche. Dan nacho's en dan kaas. Wij eten vegetarisch. Maar je kan er natuurlijk vlees toevoegen.
Wij eten zoiets inderdaad wel eens met kipfilet, is erg lekker! Vegetarisch lijkt het me ook lekker, dat ga ik de volgende keer proberen .