Oplevering nieuwbouwhuis

Discussie in 'Corona forum' gestart door maria80, 25 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. maria80

    maria80 Fanatiek lid

    18 aug 2009
    1.959
    128
    63
    Wie heeft/krijgt ook een nieuwbouwhuis in deze onzekere tijd?

    Vooralsnog zijn dit de data voor ons:
    Donderdag 9 april hebben wij de vooroplevering en de sleutel krijgen we dan in de week van Koningsdag. Maar hoe gaan we dat doen?

    -Niet meer dan 3 personen als je geen gezin bent. Oplevering: wij met zn twee, aannemer, projectleider, vereniging eigen huis........Hoe dan?
    - Mensen in de bouw gaan vooralsnog door, dus hopelijk kunnen onze aannemers (vloer en muren) ook doorgaan als we de sleutel hebben.
    - Mogen we mensen vragen om te helpen met klussen?
    - 2 juni moeten we dit huis uit..............we zouden dus maar 4,5 week hebben. Was al net aan, maar of we het nu gaan redden.

    Wie heeft er dezelfde spanningen?
     
  2. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.576
    1.202
    113
    randstad
    Broer heeft net de sleutel gehad (voor de 3 personen regel) maar daar gaan de bouwvakkers na elkaar. Eerst de schilder dan de vloerenlegger en daarna de keukenvloer dus dan zijn er in elk geval minder mensen tegelijk in huis
     
  3. Pluis79

    Pluis79 Actief lid

    23 dec 2014
    377
    40
    28
    NULL
    NULL
    Hier ook lichtelijk in de stress. We hebben de sleutel al. Volgende week komt beneden de vloer erin en dan de keuken maar wij willen 18 april overhuizen. Ik vraag me alleen af hoe dit te organiseren??? Ik mag zelf niet te zwaar tillen ivm zwangerschap maar lees net dat de maatregelen voor groepsvorming naar 2 zijn aangepast. Dus hoe dit te doen met hulp?
     
  4. Pluis79

    Pluis79 Actief lid

    23 dec 2014
    377
    40
    28
    NULL
    NULL
     
  5. Haje32

    Haje32 Bekend lid

    4 sep 2019
    574
    379
    63
    Vrouw
    Mijn man werkt bij een bouwbedrijf en voor het opleveren van woningen zijn ze nu heel hard bezig om te kijken op welke dit georganiseerd gaat worden. Even rustig afwachten want hier worden waarschijnlijk landelijke richtlijnen over gemaakt.
     
  6. maria80

    maria80 Fanatiek lid

    18 aug 2009
    1.959
    128
    63
    We hebben nog niets gehoord van de aannemer. Echt irritant! Eerst de persconferentie di maar weer afwachten denk.....pfff
     
  7. Haje32

    Haje32 Bekend lid

    4 sep 2019
    574
    379
    63
    Vrouw
    Is toch ook logisch. Afgelopen maandag kwamen de aanvullende maatregelen. Dan wordt er eerst gekeken naar hoe het werk überhaupt georganiseerd moet worden. 1,5 meter afstand houden tijdens een bouw valt niet mee, mensen mogen niet meer met elkaar meerijden in een werkbus etc. VEG heeft hier ook al vragen over gesteld, dus anders je vragen bij hun neerleggen of gewoon de bouwer even mailen. Je kunt er wel vanuit gaan dat ze er alles aan doen om te zorgen dat jij de sleutel krijgt.
     
  8. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Contact opnemen met 1 van de controleren instanties (handhaving/politie/gemeente) vragen hoe ermee om wordt gegaan met verhuizingen en of er uitzonderingen mogen in gevallen zoals bij jullie? Nee heb je met de nodige stress ja krijg je misschien wel wanneer je het navraagt wat een hoop stress kan wegnemen.
     
  9. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Ik zou nog even afwachten, in de bouw en aannemerij zijn ze druk bezig om te kijken hoe ze alles kunnen regelen binnen de geldende maatregelen. En desnoods zelf navraag over doen bij jullie contactpersoon.
     
  10. Pluis79

    Pluis79 Actief lid

    23 dec 2014
    377
    40
    28
    NULL
    NULL
    Dank je dat is ewn goede tip daar had ik nog niet over nagedacht
     
    Maev vindt dit leuk.
  11. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.680
    3.465
    113
    Hier ook, ik vind het vreselijk spannend allemaal. Onze oplevering is ernstig vertraagd: we hebben 31 maart de voorschouw en dan vermoedelijk 16 april de oplevering, 14 april moeten wij ons huis uit en in de nieuwe woning moet nog vreselijk veel gebeuren voor het een klein beetje leefbaar is. We hadden tijdelijke woonruimte geregeld op een vakantiepark, maar dat is inmiddels gesloten vanwege corona. Nu hebben we in allerijl maar geregeld dat mijn ouders tijdelijk bij mijn tante gaan logeren en wij in hun woning kunnen tot we in het nieuwe huis kunnen. Vreselijk vervelend in deze tijden, maar we hebben simpelweg geen andere mogelijkheid meer zo last minute.

    Van de keukenboer hebben we al vernomen dat die niet op tijd geleverd gaat worden, ivm onderdelen die in Duitsland en Italië worden geproduceerd. Ze kijken nu of we een noodkeukentje oid geplaatst kunnen krijgen. Alle vloeren en raambekleding voor het hele huis en spullen die nodig zijn voor de badkamer hebben we inmiddels maar vast laten leveren, zodat we dat in ieder geval maar in huis hebben. We houden nauw contact met de aannemer die de de badkamer gaat plaatsen en de stukadoor, om ze ervan te verzekeren dat wij ze een veilige werkomgeving gaan bieden waar niemand aanwezig zal zijn dan zijzelf tijdens de werkzaamheden en bidden dat dat allemaal gewoon doorgaat. Dat betekent ook dat al het andere werk dat wij daar zelf met hulptroepen hadden willen uitvoeren moet wachten. De kinderen zijn vrij en in deze tijden even oppas inschakelen is ook niet makkelijk, dus we zijn sowieso ernstig beperkt in wat we zelf kunnen doen.

    Op dit moment proberen we de overdracht bij de notaris te regelen. Wij zijn als de dood dan een van ons gemissen van al dit gedoe covid19 er bovenop gaat krijgen. Geen idee wat we dan zouden moeten beginnen, dus nu al weken extreem voorzichtig. Wij blijven thuis, laten alles bezorgen en proberen waar mogelijk al het contact met andere mensen te vermijden. We willen de notaris een volmacht geven om de overdracht te regelen, maar dan moet je blijkbaar weer in persoon die machtiging tekenen daar op op kantoor, in een of andere oud verzamelpand op de zoveelste verdieping, met kleine liften omhoog, kleine kamertjes, enzv. Dat willen wij gewoon even niet, panisch misschien, maar we doen niet voor niets zo vreselijk ons best risico's te vermijden. Dus we zijn nu aan het kijken wat er mogelijk is. We hebben al voorgesteld alles behalve het tekenen te regelen op afstand en dat we dan snel daar in de lobby de boel tekenen en weer wegwezen. En anders zweer ik dat ik daar ineen vol Outbreak-pak ga zitten desnoods.

    Het daadwerkelijke verhuizen gaan we maar samen doen. We huren een bakwagen (als dat nog kan tegen die tijd....) en rijden 6000 keer op en neer tussen opslagbox en woning.

    Ik krijg echt al vlekken in mijn nek als ik eraan denk wat de komende weken gaat brengen. :( Maar goed, het is niet anders. Succes voor alle anderen in dit schuitje!
     
  12. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.695
    14.045
    113
    Nou ja als je de "visite regels" gebruikt mag het toch? Als je op visite ging niet meer dan 3 man. Het is "jouw huis" en jullie zijn "gezin" de rest is "visite" (projectleider,aannemer en vereniging eigen huis). Ik zou gewoon voldoende afstand houden waar mogelijk en anders lopen de "gasten" stuk voor stuk een rondje en neem je je telefoon mee als je zelf rond loopt en doe je videobellen met hun. Het is geen publieke/openbare ruimte he? Denk zeker om je veiligheid maar maak het niet onwerkbaar. Die oplevering kan gewoon doorgaan, vermoedelijk zullen zij zelf ook wel ideeën hebben hoe dit praktisch en veilig aan te vliegen.
     
  13. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.695
    14.045
    113
    Pwoaaaah,duidelijk niet de manier waar je op zit te wachten. Heel veel sterkte. Autoverhuurbedrijven hebben een terugval van 70% begreep ik, dus vermoedelijk kan je wel een bakwagen krijgen. Hier goede ervaringen met een mercedes sprinter (check wel even of je een "voethandrem" hebt en waar je alarmlichten zitten (was een wagen met liftplateau die vriend gehuurd had we weten t nog niet), anders sta je te kl@ten (vooral met die voethandrem er af te krijgen als je geen idee hebt))
     
  14. lindajl

    lindajl Fanatiek lid

    25 jan 2016
    1.691
    1.340
    113
    Vrouw
    Wij geen nieuwbouwhuis. Maar een flinke verbouwing in ons nieuwe huis. Woensdag krijgen we de sleutel en 11 mei moeten we uit onze huidige woning zijn.
    Er komt een flinke verbouwing met muren verplaatsen en nieuwe vloer met vloerverwarming, nieuwe badkamer en toilet en nieuwe keuken.
    Ook worden de kozijnen vervangen voor kunststof.
    Badkamer en vloer liggen in NL klaar en kozijnen zijn deze week gearriveerd bij het bedrijf dat ze gaat plaatsen. Dus dat kan allemaal doorgaan. Als de aannemer niet ziek wordt natuurlijk....
    Keuken is nog spannend. Moet uit Duitsland komen, dus afwachten hoe dat gaat lopen.
    Verhuizen en verbouwen is al spannend zat. Maar nu komen er heel wat nieuwe onzekerheden bij kijken.
     
  15. lindajl

    lindajl Fanatiek lid

    25 jan 2016
    1.691
    1.340
    113
    Vrouw
    Fijn dat jullie zo woonruimte hebben kunnen regelen! Wat een spanning zeg
    Hopelijk komt alles op z'n pootjes terecht. Heel veel succes!
     
  16. lindajl

    lindajl Fanatiek lid

    25 jan 2016
    1.691
    1.340
    113
    Vrouw
    Dat wordt een spannende tijd. Bedenk alvast verschillende scenario's. Zo dat je een plan b/c/d achter de hand hebt.
    Hopelijk is dat niet nodig en verloopt het klussen voorspoedig. Succes!
     
  17. liefkleintje

    liefkleintje VIP lid

    16 jun 2011
    5.612
    1.071
    113
    Vrouw
    Wij gaan uit elkaar. En ik krijg dinsdag de sleutel. Ik vind dat nu ook wel spannend. Er moet veel gedaan worden. Dat zou ik samen met mijn vader doen, maar dat durf ik niet. Hij zit in de risicogroep en mijn dochter hoest soms wat. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat hij via mij ziek wordt.

    Maar hoe ga ik in godsnaam een vloer leggen?! Dat kan ik helemaal niet. En dan nog niet te spreken over verhuizen. Pff...
     
  18. Haje32

    Haje32 Bekend lid

    4 sep 2019
    574
    379
    63
    Vrouw
    https://www.bouwendnederland.nl/actueel/nieuws/11475/protocol-samen-veilig-doorwerken-voor-bouw-en-technieksector-van-kracht

    Protocol voor bouwvakkers tijdens de coronacrisis
    Bouwvakkers moeten zo veel mogelijk zelfstandig naar hun werk komen en in kleine groepen op vaste locaties werken. Dat staat in het protocol voor veiligheid op de bouwplaats dat het kabinet heeft vastgesteld samen met de bouw- en technieksector.

    Voor werklui die een woonhuis verbouwen, is het belangrijk dat de bewoners in een andere ruimte zijn. Verder mogen bouwvakkers noch bewoners ziek zijn.

    De regels moeten ervoor zorgen dat bouwwerkzaamheden zoveel mogelijk kunnen doorgaan tijdens de coronacrisis, maar dat het werk wel veilig gebeurt, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.
    Bron NOS
     

Deel Deze Pagina