Hoe streng zijn jullie qua contact met anderen nu?

Discussie in 'Corona forum' gestart door siriel, 27 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    Hier hetzelfde, alleen mijn man en collega's. Vanaf woensdag met verlof en dan zal ik alleen nog mijn man zien.
    Soms loopt mijn schoonmoeder langs voor een praatje maar ik blijf minimaal 2 meter bij haar vandaan.
     
    Narcisje vindt dit leuk.
  2. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    2.839
    2.254
    113

    Volgens mij niet helemaal want bij jullie lijkt er te staan dat de 1,5 m niet geldt onder toezicht van en bij ons is dat helemaal weggelaten door het al dan niet. Of ik moet jou nu verkeerd begrijpen haha
     
  3. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.449
    3.779
    113
    Wel en niet streng. Lekker dubbel maargoed.
    We willen en krijgen geen bezoek, gaan zelf ook niet. 1 persoon gaat boodschappen doen indien nodig. Verder vermaken we ons in en rondom het huis. Man is wel werken maar die werken in kleine ploegen en het halve bedrijf is thuis.
    Hij kleed zich wel om en wast zijn handen als hij thuis komt.
    Onze zoon speelt voornamelijk binnen en in de tuin maar ik merk om de zoveel dagen dat hij echt iets anders nodig heeft. Vandaag mocht hij dus heel even buiten de tuin rondrijden met zijn skelter en fiets. Het is hier rustig in de buurt met hooguit nu 1 of 2 kindjes die buiten zijn. Ik heb er zicht op en ze zitten niet met zijn allen op 1 plek.
     
  4. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Bij ons staat er eigenlijk niet meer en niet minder dat kinderen buiten mogen spelen maar dat eventuele begeleiders, ouders, voogden 1,5m afstand tot elkaar moeten houden. En dat staat er bij jullie ook. Dus aanwezige volwassenen en 12+ moeten wel afstand houden onder de 12 is het niet verplicht.
    Wordt hier overigens goed aan gehouden in de buurt al voor de noodverordening. Maar hier wordt bij de winkels bijvoorbeeld ook aangegeven dat kinderen onder, ik dacht 5 jaar, wel mee naar binnen mogen en ouderen kinderen moeten buiten wachten.
    Nou bestellen wij de grote boodschappen (voor ons en mijn ouders en gaat mijn man of ik, of mijn moeder eens om wat kleine dingen en brengen dat dan bij elkaar. Dus de kids gaan nooit mee naar de winkel, was normaal echt een uitje met het gezin.
     
  5. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.576
    1.202
    113
    randstad
    We werken beide zo veel mogelijk thuis kinderen spelen in d e achtertuin en af en toe zoeken we een lege speeltuin op. Boodschappen doen we meestal met pick up point. Maar zie mijn ouders nog wel zij helpen ons met de mantelzorg voor onze dochter. Maar van de week had ik koorts en dan zeg ik ze natuurlijk af. Maar zonder hun hulp weet niet ik niet of we het beide redden zonder in een burn out te schieten dus 1 a 2x per week zien we ze wel als iedereen gezond is.
     
  6. Miepiemoos

    Miepiemoos Bekend lid

    13 mei 2013
    970
    157
    43
    Wel en niet streng. Alleen mijn man doet boodschappen of we bestellen. Kindjes spelen in de achter en voortuin. Geen vriendinnetjes of vriendjes. Wel spelen op de stoep voor, skaten, loopfietsen enz. In onze buurt is het verder rustig dus geen samenkomsten. Ik ga wel gewoon naar mijn ouders. Maar ik zit dan op het bankje in de voortuin en zij op het tuinpad. Dat is 3 meter uit elkaar minimaal.Net nog een VrijMiBo gehouden daar. Wijntje erbij. Prima.
     
  7. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    2.839
    2.254
    113
    ik vraag het me af of dat er staat bij jullie. Of laat ik het zo zeggen: ik interpreteer het anders. het is verboden om meer dan 3 zonder de 1,5 meter afstand. Dit is niet van toepassing op:
    Kinderen die samen spelen onder toezicht van.
    Maw: zolang ze onder toezicht van spelen geldt de 1,5 m niet onderling tussen de kinderen.
    Ben maandag weer aan het werk, zal het eens navragen
     
    GossipGirlxoxo en Maev vinden dit leuk.
  8. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.127
    1.926
    113
    Ik werk thuis en ga in het weekend naar mijn werk (basisschool) als er niemand is. Mijn man is gewoon aan het werk, maar hij werkt grotendeels alleen, dus dat is goed te doen met het oog op eventuele besmettingen. Ik doe 1x per week alleen boodschappen. De kinderen spelen in de tuin of voor op straat, zonder vriendjes. Sociale contacten = 0.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  9. Ting86

    Ting86 Fanatiek lid

    4 okt 2016
    1.002
    589
    113
    Vrouw
    Ikzelf doe op dit moment alleen de boodschappen. Manlief is nu aan het werk, maar als mijn verlof voorbij is, zal het net andersom gaan, omdat het bedrijf waar ik werk in de kritische sector valt. Onze zoon speelt alleen nog in de achtertuin, maar mag de voordeur alleen nog uit als hij papa ziet thuiskomen, of als we de brievenbus moeten legen of als we iets in de container moeten gooien. We zien de ouders op dit moment ook niet voor zolang alle regels gelden (vind ik echt moeilijk), omdat ze allemaal in de risicogroep vallen.
    En altijd keurig handen wassen als we het huis binnen komen.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  10. Emsy

    Emsy Fanatiek lid

    29 jan 2015
    1.842
    1.660
    113
    Vrouw
    Wij zijn voornamelijk thuis. Man werkt thuis en is deze week 1x even op kantoor geweest. Ik werk in het ziekenhuis dus ga gewoon naar m'n werk.
    Boodschappen doet 1 van ons alleen.
    Kinderen mogen naar het kdv maar dat doen we nu niet. Ze gaan 1x in de week naar m'n ouders (heb jonge vitale ouders).
    Afspreken met vriendinnen etc doen we nu digitaal. De kinderen zijn allebei nog onder de 4 dus we plannen ook geen speel afspraakjes.

    Ik merk dat ik het een lastige afweging vind om enerzijds strikt thuis te blijven en anderzijds toch wat te kopen buiten de deur om de economie nog enigzins op gang te houden. De overheid heeft niet zomaar de winkels open gelaten.
    Dus vandaag in m'n eentje naar het plaatselijke tuincentrum geweest voor wat buiten planten. Het was heel rustig dus kon gepaste afstand houden en iedereen liep netjes om elkaar heen.
     
  11. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.043
    113
    Vrouw
    Ik wou net zeggen, in welke aso volksbuurt is ze terechtgekomen? Ken hier ook wel stukken die dan nsb'er zouden worden genoemd als je aangeeft dat je buurman een wietplantage heeft
     
  12. WinterBird

    WinterBird Fanatiek lid

    28 nov 2012
    1.416
    877
    113
    NULL
    NULL
    Het advies op dit moment is dat kinderen alleen buiten met elkaar mogen spelen. Maar dat doen wij ook even niet.

    De eerste dag van de sluiting van de scholen heeft mijn zoon de hele middag buiten gespeeld maar had daar een vreemd en onveilig gevoel bij. Vooral onveilig voor ons als ouders, want we moeten er niet aan denken dat wij beiden ziek zouden worden en we de kinderen elders zouden moeten onderbrengen. Mijn vriend valt ook onder de risicogroep.

    Zolang het niet bekend is hoe het virus bij kinderen verspreid, wordt er niet gespeeld met anderen. Gelukkig hebben we een ruime tuin en valt er genoeg te spelen en te doen.
    We wandelen ook dagelijks, zoon fietst dan mee en slenteren dan door het bos.

    In onze straat zijn wij trouwens de enige met deze regels. De rest houdt ook helemaal geen rekening met de 1,5 meter afstand. Vanmiddag was er ook weer een gezellige buurt-borrel :rolleyes: erger me steeds meer aan onze zogenaamd nuchtere buren.
     
    GossipGirlxoxo, Maan14 en Fantykoekie vinden dit leuk.
  13. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Hier ook streng. Kinderen blijven zoveel mogelijk thuis.
    Sowieso zijn de winkels nu verboden terrein voor hun.
    Van de week wel even naar de kinderboerderij gelopen. Waren daar om 8.00 al. Er was dus geen kip. :roflmao:
    Verder blijven we gewoon binnen en in de tuin.

    Voor ons huis is een speeltuin. En iedere dag is het een drukte daar.
    Snap er echt niks van.
     
  14. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    2.839
    2.254
    113

    Haha, ken de buurt niet zo goed. Andere kant van t land... bij ons gelukkig niet zo’n sfeer in de wijk iig
     
  15. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113
    :eek:Buurtborrel????!!!! Echt, ik had de politie en gemeente gebeld. Zo zwaar schandalig! Door dit soort acties en mensen verspreid het zich nog steeds en blijft het groeien en hebben we dadelijk niet genoeg ic capaciteit. :mad:
     
    sprits, GossipGirlxoxo, Mar76 en 2 anderen vinden dit leuk.
  16. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.176
    6.710
    113
    Best streng. Eigenlijk al de vrijdag dat de scholen voor het laatst open waren. Onze kinderen waren die dag al niet meer naar school.

    Ik doe de boodschappen. Ik bestel af en toe iets bij een winkel in de buurt ( brood, thee)

    Kinderen zien alleen elkaar en mij. Buiten speelt de jongste in de tuin of als we wandelen. Hij kletst met de buurjongen door de schutting.

    Man werkt ergens afgelegen met maar een paar mensen maar dat is een hele grote hal waar ze elkaar amper zien. Bij thuiskomst gelijk kleren in de wasmachine en douchen.

    Ik bel elke dag met mijn broertje en moeder. Mijn tante om de dag. Verder heel veel contact online. Maar dat heb ik sowieso al veel.
     
  17. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    26 mrt 2015
    11.387
    4.670
    113
    Ik verbaas me echt dat ik hier toch bijna van iedereen lees dat kinderen even niet samen mogen spelen en hier dus echt de hele speeltuin gevuld is. Ik weet dat het advies is dat kinderen nog samen mogen spelen, maar ik vind dat dat even niet mag zolang er zoveel onduidelijk is. Maar mijn hele wijk denkt daar anders over o_O En dan lees je hier ook dat bijna niemand dit meer doet.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  18. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113
    Blijkbaar is dit forum niet een doorsnede van de samenleving. Degenen die hier lezen en schrijven volgen het nieuws en de informatie zelf erg goed denk ik. Veel meer dan de doorsnee Nederlander vrees ik. Helaas.
     
    GossipGirlxoxo en Madeliefje06 vinden dit leuk.
  19. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Kinderen spelen alleen met elkaar, binnen en buiten in de tuin.
    Af en toe komen mijn ouders iets brengen of halen of ik bij hen, maar diegene blijft altijd buiten en op afstand, geen visite dus. En geen fysiek contact. Kinderen gaan ook niet meer mee met boodschappen doen en ik ga nu 1 keer per week (probeer ik :p) ipv 1 (of meerdere keren :oops:)per dag.
    In het weekend gaan we er wel op uit met de auto en we stappen alleen uit als er verder geen mensen in de buurt zijn en anders rijden we gewoon een rondje ;). De kids moesten vorige week bij een werkstuk maken over de Deltawerken, dus dan rijden we even naar de Oosterscheldekering.:)
    Man werkt thuis en ik werk niet dus we zitten verder wel 24/7 thuis met z’n allen.
    Als 1 van ons ziek (verkouden) zou zijn, zouden we niet meer buiten komen overigens. Ok de tuin misschien, maar verder niet.
     
  20. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Ja hier ook hoor, heb soms het idee dat ik de enige ben die zijn/haar kinderen niet in de speeltuin laat spelen hier.:rolleyes:
     
    GossipGirlxoxo en Madeliefje06 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina