Welke borstkolf

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Maan14, 1 apr 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Maan14

    Maan14 Niet meer actief

    Hallo,
    Over ongeveer 11 weken zal onze tweede zoon geboren worden dmv een kz...

    Bij onze zoon borstvoeding geprobeerd uit eindelijk alleen gekolft en toen we thuis kwamen was mijn productie helemaal terug gelopen. Achteraf gezien ook heel weinig support in het laatste ziekenhuis gehad waar wij lagen. Met bv zou het langer duren tot hij mee mocht omdat het aan leggen niet lekker ging. Hier werden we niet goed mee begeleid want er werd heel erg op een fles gepushd en werd er ook echt gepusht dat we dan sneller naar huis zouden mogen.

    Nu wil ik het weer proberen, echter heb ik in de tussentijd een borst reconstructie gehad. Er is geen weefsel weg gehaald tepels zijn verkleind maar de melk klieren zijn niet door gesneden.

    Ik heb af en toe wel lekkende borsten dus er is hoop dat ze het mischien ook gewoon gaan doen. Kraamzorg heeft aan gegeven dat er echt wel kansen zijn dat het gewoon lukt.

    Maar wat voor soort kolf zouden jullie mij aanraden? Ik heb een oude kolf van Philips staan maar deze was toen der tijd al niet ' super' sterk als jullie snappen wat ik bedoel.

    Sorry voor het langen verhaal.
     
  2. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.821
    7.769
    113
    Amsterdam
    Ik zou een Borstkolf huren, je hebt namelijk een sterke kolf nodig wil je het goed op gang krijgen. En als dat goed gaat kan je altijd nog een kolf kopen.
    Wat jammer dat je geen goede begeleiding hebt gehad, hier 2 keizersnedes gehad en nu voor de tweede maal succesvol bv aan het geven.
    Hopelijk gaat het nu wel lukken!
     
    Zoe123 en Maan14 vinden dit leuk.
  3. Maan14

    Maan14 Niet meer actief


    Wat fijn dat het bij jou twee keer gelukt is. Mijn productie kwam super goed op gang maar liep dus uit eindelijk terug. Onze zoon heeft in 3 ziekenhuizen gelegen waar van er eigenlijk maar 2 pro bv waren.

    De gene voor ontslag was er het minst mee bezig. Dacht toen dat het er aan lag dat hij op neonatologie lag.

    Maar begreep van de kraamzorg tijdens de telefonische intake dat ons ziekenhuis eigenlijk bekend staat om een wat lakse houding kwa borstvoeding en weinig begeleiding.

    Ze gaf ook aan dat ik het nu daar ook meteen aan moet geven en op mijn strepen moet gaan staan na dat dit kindje geboren is.

    Dankjewel voor de tip trouwens denk dat we inderdaad dat gaan doen!
     
    Siepie85 vindt dit leuk.
  4. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    De kraamzorg gaf bij mij aan om nog geen borstkolf te kopen. Zij hebben altijd connecties met bedrijven waar sta verhuurd word of ze verhuren ze zelf.
    Als het niet op gang wil komen ga ik er eentje huren en uiteindelijk eentje kopen. Maar voor nu is het nog niet nodig zeiden ze.
     
    Maan14 vindt dit leuk.
  5. Poppy1987

    Poppy1987 Actief lid

    5 jan 2017
    475
    279
    63
    Groningen
    Je kan er makkelijk en snel eentje huren mocht het nodig zijn.
    Kijk ook even naar je verzekering, misschien krijg je wel een vergoeding?
    Ik heb de rodix bij bol besteld en die kost maar 76 euro. Ik kreeg 75 euro vergoed en het is echt een top dingetje hoor! Vorige keer had ik een medela, maar dat vond ik het nu echt niet waard.
     
    Maan14 vindt dit leuk.
  6. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.042
    113
    Vrouw
    Ik had geen prof kolf nodig om het op gang te krijgen, lukte prima met gewone kolf (eerste begin alles gekolfd ook, aanleggen was niet mogelijk). Was ongelooflijk blij dat ik het wel vooraf heb gekocht. Ik heb vooraf een kolf consult gehad en de ardo calypso dubbelzijdige kolf gekocht
     
    Maan14 vindt dit leuk.
  7. Moto

    Moto Bekend lid

    5 dec 2019
    590
    535
    93
    Voor het op gang brengen zou ik overwegen om een prof. kolf te huren. Al moet ik zeggen dat mijn horigen chicture echt helemaal top en erg krachtig is. Die kan ik absoluut aanraden.
     
    Maan14 vindt dit leuk.
  8. Maan14

    Maan14 Niet meer actief

    Net even alles gezocht, ik heb nu een phillps avent isis. echt een oud beestje dus al maar niet lang gebruikt omdat toen onze zoon opgenomen was ik in het ziekenhuis was en de medela van daar gebruikte.

    alles van deze kolf is nog compleet en hij werkt ook nog helemaal naar behoren. vind het dus jammer om nu al een anderen aan te schaffen.

    denk dus dat ik gewoon af wacht of het gaat lukken, en of het evt nodig is er een te huren ja of nee.

    dankjewel voor de tips allemaal!
     
    Siepie85 vindt dit leuk.
  9. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.033
    15.040
    113
    Ik zou ook eerst huren. Ondanks dat ik bij de oudste een kolf had gekocht heb ik bij 3 en 4 een kolf gehuurd om het goed op gang te krijgen. De mijne was/is leuk voor incidenteel, als ik eens wat langer weg wil/moet bijv. Maar voor productie stimuleren niet.

    Nu ga ik er weer 1 huren, waarschijnlijk een weekje (4x opstartproblemen gehad dus die verwacht ik weer, daarna liep het telkens goed). Daarna is mn eigen goedkope apparaat weer goed genoeg
     
  10. Mini25

    Mini25 Niet meer actief

    Ik zou persoonlijk ook huren totdat het goed op gang is. Afgelopen januari is ons dochtertje met 5 weekjes te vroeg geboren en kon niet direct aan de borst drinken dus ik heb ook veel moeten kolven in het begin.

    Nu heb ik een dubbele borstkolf van Ardo, maar ik vond de gehuurde van Medela wel veel fijner.
     
  11. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Neem eens vrijblijvend contact op met de borstkolfkoningin. Mom&e. Zij is imo de beste en kan je ongetwijfeld op weg helpen hiermee.

    Ik heb een Medema Freestyle en heel tevreden mee.
     
  12. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.397
    5.494
    113
    Vrouw
    Er is echt een verschil tussen het type kolf dat je gebruikt om de borstvoeding op gang te brengen (aha zijn mijn (nu ex) vriend altijd, daar is het werktuig weer!) en een kolf die je gebruikt om, als het eenmaal loopt, te kolven. De kolf die je gebruikt om de boel op gang te brengen kan je huren bij bijvoorbeeld een Thuiswinkel. Sommige verzekeraars vergoeden een gedeelte. Een gemiddelde “gewone” kolf is voor opstarten meestal niet voldoende qua kracht.
     
    Maan14 vindt dit leuk.
  13. Summerbelle

    Summerbelle Niet meer actief

    Wanneer je je kolf koopt bij een lactatiekundige kun je het geld terugkrijgen via de verzekering (zo n 200 euro) dus zou dat zeker doen. Vaak is er wel een borstvoedingswinkel in de buurt.
     
    Maan14 vindt dit leuk.
  14. Moto

    Moto Bekend lid

    5 dec 2019
    590
    535
    93
    Dat geldt helaas niet voor elke verzekering ...
     
  15. laney

    laney Actief lid

    2 okt 2009
    335
    72
    28
    Ik heb de elektrische enkele medela gekocht. Ben nog niet bevallen dus nog geen ervaring ermee maar ik weet nog dat we in de tijd dat ik op de kraam werkte daar medela kolven hadden die heel fijn waren. Vandaar mijn keus.
     
  16. Maan14

    Maan14 Niet meer actief

    Kan hier evt via kraamzorg eentje voor 2.50 per dag huren voor de eerste opstart periode. Prima dus!! Hoop het goed op gang te kunnen brengen!
     
  17. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    Is dat toevallig de medela symphony? Die is namelijk echt top! Heb ik inderdaad ook hier staan en afgelopen week ook on het ziekenhuis gebruikt.
    Ik had het totaal niet verwacht maar mijn borstvoeding js echt goed op gang! Ik kolf met deze nu zo'n 120cc per x! Ik heb dus al een flinke voorraad.
     

Deel Deze Pagina