Wij gaan dit weekend bbqen. Wat is jullie bbq succes recept? Dat kan een salade zijn, een marinade, een lekkere spies, sausje, of een tip van iets lekkers gekochts. Ik laat me graag inspireren.
Heel simpel. velletje alu folie, daarop een zalmmoot, paar klodders pesto en een paar cherrytomaatjes. Alu folie dichtvouwen en op de bbq
In ieder geval deze bbq-saus: https://www.heerlijkboek.nl/2017/01/31/klassieke-bbq-saus-uit-de-bbq-bijbel-van-julius-jaspers/ Zalm van een cederhouten plankje: zalm bestrooien met wat zout en peper, dan insmeren met wat dijon mosterd en tot slot nog wat bruine basterdsuiker erover. Afhankelijk van de grootte van de zalm 15-20 op een gesloten bbq. Varkenshaas marineren in 125 cc zoutarme sojasaus, 4 eetlepels basterdsuiker en 4 gesnipperde knoflookteentjes. Minstens 2 uur marineren, maar het liefst een hele nacht. Kip in cola-ketchup marinade: gelijke delen cola en ketchup mengen, knoflook toevoegen en zout en peper naar smaak. Kipblokjes marineren en op spiesje garen op bbq Hamburgers: 800 gram rundergehakt, 1 ei, 20 gram oestersaus, 20 gram ketchup, zout en peper en gesnipperd sjalotje mengen en hamburgers van maken. Hamburgersaus: 300 gr mayonaise, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 100 gr Heinz ketchup, 8 kleine zure augurkjes fijngesneden, 1/2 rode ui gesnipperd, 2 tl Sriracha chilisaus Knoflook-bieslooksaus: bakje crème fraîche, paar flinke scheppen mayonaise, knoflook naar smaak, peper en zout, bakje fijn gesneden bieslook en limoensap naar smaak. Dit was even wat me als eerste te binnenschoot, erg lekker allemaal
Ik eet vandaag: BBQ-salade met gegrilde meloen, amandelen en feta https://www.ah.nl/r/1190641 Deze is hier een groot succes.
Als het vuur bijna uit is er een banaan op het rooster leggen tot hij zwart is . Dan eraf halen en een klein sneetje in de schil maken . In dat sneetje een beetje rietsuiker strooien en een beetje strohrum gieten. En dan aansteken. Dan brand de suiker en de alcohol in de banaan. Lepeltje erbij en heerlijk uitlepelen. je kan ook een banaan en er dan wat chocolade en strooien als hij van de bbq afkomt voor een kinder variant
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R231356/aardappelsalade-met-gerookte-kip-en-korianderdressing En deze aardappel salade is heerlijk !!
Rib eye van de slager, paar minuten per kant. Even laten rusten in folie en enkel wat zout en peper. Om je vingers bij af te likken Dat is momenteel echt wel onze favoriet van de bbq Voor erbij pasta salade met; Komkommer Cherry tomaat Gebakken spekjes Zongedroogde tomaat.rucola Pijnboompitten Parmezaan Rucola Dressing van mayo/slasaus/knoflook en verse basilicum
Kipspiezen met spek: Kipfilet, in grove stukken, marineren in een ketjal/knoflookmarinade. Vervolgens paprika en ui in grove stukken snijden. Dan elk stuk kipfilet omwikkelen met spek. Omwikkelde stuk kipfilet afwisselen met een stuk paprika, ui, kipfilet, paprika, ui, kipfilet. Etc. Etc. Zoooo lekker. De spek wordt lekker krokant en de kip blijft lekker sappig.
Marinade voor schouderkarbonade: Ketjap Manis Olijfolie (beetje) Knoflook, zoveel als je wil Herbes de Provence Ik maak het altijd op gevoel. Heerlijk!!!!
Wij kopen geen voor gemarineerde meuk. Zo vies. Vorige week had ik zelf saté gemaakt. https://www.culy.nl/recepten/zo-maak-je-echte-indische-sate-ajam-en-sate-babi/ Ik had dit recept. Maar dan kippendijfilet gebruikt en IPV hamlappen speklappen. Onze buurman komt uit Indonesië en die heeft me dat geleerd. De vriendin van mijn dochter had nog nooit zulke lekkere saté gegeten!
Gewoon bij anderen gaan BBQen. Ideaal, geen troep, geen bergen boodschappen doen, een overvolle koelkast. Ben je dan toch de klos. We doen altijd stokbrood met veel smeersels. Kant klare aardappelsalade, huzaren salade. Flansen een salade in elkaar (of kies van Ah een lunch/basis salade) Fruit spietsen. - gemarineerde A la minute speklapjes - Gesneden kip (goed kruiden) en dan zelf ff rijgen met paprika, verse ananasstukjes, ui, champignon. - Duitse worsten - en als je luxe doet: spareribs Berg sausjes erbij. En erna lekker ijsje.
Speklapjes marineren, prikkers in het water leggen en even laten liggen. Speklapjes om de prikkers heen wikkelen. Ik neem dan wel de dunne speklapjes. Spies maken met dunne reepjes spek, kipfilet, paprika en ui. De kipfilet wel marineren. Zalm op folie leggen, viskruiden, halve Cherry tomaat, rode ui en een beetje kruidenboter Komkommersalade met paprika tomaat en een beetje ui voor de frisheid. ( Ui is kwestie van smaak) Knakworst spies voor de kinderen is ook een succes maar dat hoeft niet perse op de barbecue.
Zalmpakketjes vinden wij echt heerlijk, stuk zalm (250 gram doen wij) op een stuk aluminium folie leggen, drupje olie erop, verse of gedroogde dille erop strooien en een limoen in dunne plakjes snijden en erop leggen. Dan het folie dichtvouwen en een minuut of 15 a 20 op de bbq. Verder maak ik vaal zelf shaslicks van varkenshaas, marineer ik even in sojasaus, knoflook, beetje azijn, peper en zout. Dan aan een grote satéprikker rijgen met een stuk dikke plak ontbijtspek, stuk ui, stuk paprika en dan weer varkenshaas etc tot de spies vol is. Verder vind ik gepofte uien en gepofte aardappels ook altijd lekker op de bbq.
Paprika door het midden snijden. Zaadjes eruit, gewoon zo op de bbq en zwart laten worden. Het zwarte velletje kan je er zo aftrekken en dan heb je een heerlijke zachte, zoete paprika. Mmm
Plakjes Courgette, stukjes paprika en champignons aan een spiesje rijgen, verstegen courgette & paprika uit de oven kruiden eroverheen en je groente spiesjes zijn klaar!
Ohh ohja! Doen wij inderdaad ook altijd. Punt paprika’s zwart blakeren, dan even in een plastic zak doen, het zwarte vel eraf halen en de zaadjes eruit halen. Dan een scheutje olijfolie en azijn erdoor doen, wat peper en zout erop. Deze paprika salade eten wij met witte kaas (Beyaz Peynir of feta). Met geroosterde repen courgette en aubergine is dat ook heerlijk. En een watermeloen/balsamico/feta salade met een beetje munt. Mmm.