Baby bijt bij blijdschap

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Chechi, 11 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Mijn zoontje is 10 maanden. Het is een enorm vrolijk en gelukkig mannetje, huilt eigenlijk nooit. Hij is altijd laaiend enthousiast, kan goed alleen en met ons spelen. Nu valt mij sinds een paar dagen op dat wanneer hij iets leuk vindt, hij heel erg enthousiast wordt; gilt van blijdschap en vervolgens zichzelf in de hand bijt. Op internet lees ik vooral dat bijten een uiting van frustratie is, maar niks over blijdschap.

    Ik ben benieuwd of iemand dit herkent bij babys van deze leeftijd!
     
  2. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Hmm ja ik ken het niet idd... mijn zoontje van (5) bijt zichzelf in zijn handen of armen uit frustratie idd, hij heeft autisme.
     
    Chechi vindt dit leuk.
  3. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Dankjewel voor je reactie. Ik heb gelezen dat frustratie bijten heel veel voorkomt baby babies tm peuter leeftijd.. vooral omdat ze zich verbaal nog niet kunnen uitdrukken en dan ergens hun frustratie in kwijt willen. Ik ga er nu maar vanuit dat mijn zoontje dat heeft doordat hij z’n enthousiasme moeilijk kan uiten met woorden ofzo!?
     
  4. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Ja dat zou echt goed kunnen hoor. En een baby van 10 maanden is niet meer zo ‘klein’. Kan best dat hij al echt wel wat verder is in ontwikkeling maar zijn lichaam iets minder ver is. Heb je daar ook andere aanwijzingen voor?
    Mijn zoontjes waren allebei zo, qua ontwikkeling ver vooruit. Ik zei altijd “een peuter in een babylichaam” en dat vinden de juffen op de creche bijv ook. De oudste bonkte met zijn hoofd op de grond rond die leeftijd uit frustratie bijv.
     
  5. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Mijn zoontje loopt in z’n ontwikkeling, met name motorisch wel vooruit. Hij tijgert al vanaf 5 maanden, kon zitten met 6 en trok zich op en liep langs de bank met 7 maanden. Met 9 maanden kon hij los staan. Hij loopt nu met een loopkar door het huis en hij is met 3 dagen 10 maanden. Ook de fijne motoriek is erg goed. Hij kan al sinds 6 maanden vormen in een vormenstoof stoppen. Hij wil zoveeeeeel. En ik denk ook dat hij zich verbaal wil uitdrukken maar dat lukt niet zo goed.. dus wie weet is dat het! Grappig was je zegt over peuter in een baby lichaam, want dat zeggen vriendinnen met babies van dezelfde leeftijd ook als ze mijn zoontje zien.
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  6. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Ah dan is het echt super herkenbaar dus, zou best goed kunnen dat dit dus daarom is! Wil hij wel beetje met speelgoed spelen of snel verveeld?
     
  7. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Hij gaat als een soort tornado de huiskamer door alles moet aangeraakt zijn. Hij speelt ergens 5 minuten mee en dan gaat hij door naar het volgende speeltje.
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  8. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113

    Klinkt als mijn oudste dus ;) is nu 5 en met 3 kreeg hij de diagnose ASS (gewoon normaal begaafd verder). Maar aarzel niet bij Cb aan de bel te trekken als hij bijzondere dingen heeft (niet dat dit een indicatie zou zijn hoor, maar je weet nooit). Ik ben blij met de geboden hulp!
     
  9. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Lief dat je mee denkt! Ik maak mij eigenlijk absoluut geen zorgen over een eventuele ASS. Ik ben zelf gz-psycholoog en toevallig werk ik op een afdeling voor volwassenen met ASS waar ik juist ook diagnostiek doe naar ASS (waarbij we de baby-kindertijd in kaart brengen dmv ontwikkelingsanamnese). Vooralsnog kom ik geen dingen tegen die erop zouden wijzen. Mijn zoontje is erg sociaal vaardig en interacteert echt met mensen, brabbelt enorm veel en lacht naar anderen, maakt duidelijk oogcontact, houdt van lichamelijk contact en aanraking, is niet prikkelgevoelig, raakt niet van slag als zijn structuur afwijkt, geen repetitief gedrag (zoals fladderen ed) etc etc. Hij ontwikkelt zich eigenlijk gewoon super goed. Ik denk dat hij een wat drukker temperament heeft waardoor hij met veel verschillende dingen bezig is, raakt snel verveeld. Als ik er dan al iets bijzonders over moet denken, dan verwacht ik eerder dat hij gewoon redelijk intelligent is. Ik vind het bijten ook niet zorgelijk omdat het niet iets is wat hij hele dagen doet, maar gewoon af en toe als hij echt heeeeeel enthousiast is. Het bijten op zichzelf is in principe gewoon passend bij zijn leeftijd (en wat oudere kindjes juist), ik was vooral benieuwd of anderen het ook herkennen bij enthousiasme ipv frustratie. :)
     
  10. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113

    Oh heel mooi! Fijn om te horen dat je zelf hier veel van af weet! Nu moet ik ook zeggen dat mijn zoon die tekenen ook niet had maar voornamelijk totaal niet luisteren en niet spelen terwijl hij wel super snel ontwikkelde! Ik vind het altijd super leuk om baby’s te zien die ook hun tijd vooruit zijn eigenlijk ;)
     
  11. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    We weten natuurlijk nooit wat de toekomst brengt! Meestal is ASS zelfs al in de babytijd op een bepaalde manier zichtbaar.. soms komt het later naar voren, maar dat is eerder de uitzondering dan de regel. En soms krijgen ze plots bij 3-4 jaar een terugval in ontwikkeling. Voor nu ga ik er maar even vanuit dat hij zich ontwikkelt als een gemiddelde baby. Luisteren doet hij gelukkig wel. Hij begrijpt nee. Zwaait bij dagdag. Luistert ook naar zijn naam, betrekt ons bij het spelen etc. Hij kijkt ook als we naar dingen wijzen. Spelen doet hij ook wel echt hoor! Alleen snel uitgekeken op iets, vandaar dat “tornado” gehalte. Geen rust in zn kont. Dat herken ik ook van z’n neefjes die wat ouder zijn.

    En mocht hij later toch ASS blijken te hebben, dan is hij nogsteeds perfect!
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  12. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Ook hier de herkenning puur ass gerelateerd.
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  13. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Dankjewel voor je reactie! Is het herkenbaar bij blijdschap? Of frustratie?
     
  14. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Boosheid en onmacht of onrecht.
    Edit mijn middelste doet het uit blijdschap hij kan dan zijn over enthousiaste gevoel niet kwijt.
    Gelukkig is dit door de jaren heen wel bijna over nu.
     
    Chechi vindt dit leuk.
  15. Kolibrie2

    Kolibrie2 Fanatiek lid

    9 nov 2018
    1.332
    1.135
    113
    Vrouw
    Bij ons ook een baby die wel eens bij het "kusjes geven" beet. Ik ben gewoon heel hard "au" gaan roepen en nu doet ze het niet meer. Kan prima hoor. Kinderen moeten gewoon leren dat het pijn doet.
     
    Chechi vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina