In een ander topic werd er gesproken over lekker eten, en toen dacht ik hoe leuk is het om lekkere recepten met elkaar te delen ik deel graag met jullie mijn lekkere ovenschotel met bloemkool kip en pesto Wat heb je nodig: 1 bloemkool 500 gr kipfilet 1 el olijfolie 150 gr groene pesto 60 ml slagroom of kokosmelk 115 gr geraspte mozzarella 1/4 el Italiaanse kruiden 1/2 bouillonblokje zout en peper naar smaak bosui en pijnboompitten Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie of boter. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en plaats op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de bloemkool met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkool 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oven temperatuur na het bakken naar 180 graden. Kruid de kipfilet met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg de kipfilet in een pan en voeg water toe totdat de kipfilets zijn bedekt. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook als het water kookt, het vuur laag zetten en de kipfilet 15 minuten in het water laten doorkoken als je denkt dat de kip gaar is dan de kipfilet uit de pan halen en snijd doormidden om even te kunnen kijken Als de kip indd gaar is dan kun je beginnen met het uit elkaar trekken van de kip. Dit gaat sneller al je de kipfilets op een groot bord legt en met twee vorken de kip in kleine stukjes trekt Meng in een kom de geroosterde bloemkool, kipstukjes en de helft van de geraspte mozzarella doe in een andere kom de pesto en slagroom goed door elkaar mengen Doe de bloemkool en kip in de ovenschotel en giet de slagroom met pesto over de bloemkool en kip. Bestrooi de ovenschotel met de overgebleven mozzarella en bak 12-15 minuten in de oven op 180 Garneer de ovenschotel na het bakken eventueel met stukjes bosui en pijboompitten.
Risotto met garnalen/tomaatjes/kaas Simpele salade. Risotto bereiden met bouillon tot gewenste structuur. Snacktomaatjes op een bakplaat 10 minuten in de oven. Daarna garnalen er 4 minuten bij in de oven. De tomaten/gamba's toevoegen bij de risotto. Eventueel parmezaanse kaas erover raspen, peper zout naar wens toevoegen. Gemengde sla aanmaken met olie/water en beetje honing. Citroen raspen en toevoegen, sap van halve citroen toevoegen en opdienen. Zelfs de kinderen eten het hier
Indiase soep ❤️ Liter water 2 bouillonblokjes (Groenten of kip) 6 tomaten (ontveld en in blokjes) 2 wortels (geschrapt en in blokjes) 1 rode ui (gesnipperd) Stukje gember (geraspt) 2 teentjes fijngehakte knoflook Zoveel rode peper als je wil (in ringetjes) Eetlepel Garam Masala (toko) Eetlepel madraskruiden (toko) Eetlepel kurkuma (toko) Eetlepel komijnzaadjes 2 grote blikjes tomatenpuree Blikje kokosmelk Sesamzaad (om te garneren) Pan met water op het fornuis zetten en laten koken met de bouillonblokjes erin. Alle groenten in de pan doen en flink laten koken. Tomatenpuree erbij en de kruiden. Uurtje op laag vuur laten trekken. Soep van het fornuis halen en met de staafmixer pureren. Weer even goed laten doorkoken en in kommen schenken. Scheutje kokosmelk erin en wat sesamzaad eroverheen strooien. Zelf eet ik er geroosterd Naanbrood bij en strooi ik er nog wat verse koriander over. Maar dat doe ik pas als de soep in de kom zit want niet iedereen vindt koriander lekker. Sommigen vinden het naar zeep smaken. De soep is een dag later echt lekkerder!
Leuk topic ♥️ Ik ga straks ook proberen wat uit te typen. (Ik kook heel erg op gevoel, dus om met hoeveelheden te komen is best lastig zeg maar, daar moet ik even goed voor gaan zitten.)
Wij aten gisteren Giouvetsi, een Griekse ovenschotel. Dat is heerlijk! Had hem gemaakt in zo'n aardewerken schaal met deksel in de oven. Toevallig zag ik een keer bij de Griekse weken van de Lidl die pasta korreltjes liggen, toen op zoek gegaan naar een lekker recept. Ik hou van ovenschotels, deze vind hier het hele gezin lekker. Heb hem nu een paar keer gemaakt, die pastakorrels koop ik nu bij de Turkse winkel, daar zijn ze namelijk gewoon standaard in het assortiment. Heb ongeveer dit recept gebruikt: http://annekekookt.nl/2015/11/03/giouvetsi-griekse-stoofpot-met-rundvlees-en-pasta/
Ga ik ook eens proberen! Wel met een ander soort vlees omdat ik rundvlees eigenlijk alleen in gehaktvorm lust.
Deze is hier favoriet bij het hele gezin en simpel Pasta met paprikasaus, pijnboompitjes, spekjes, rucola, tomaatjes en avocado Rode paprika's (ik doe er altijd 2) in stukjes snijden en bakken in olijfolie. Spekjes in een andere pan bakken. Tegelijk de pasta gaar koken. Als de spekjes lekker donker zijn van het vuur halen en met een hakmachine fijnmalen. De paprika's van het vuur halen als ze donkerbruin worden en zoet gaan ruiken. Deze doe ik ook in de hakmachine samen met een flinke scheut goede olijfolie en peper en zout. Daarna kan je gaan opdienen: 1. Kale pasta 2. De rucola sla erop(of rucolamix als je dit te pittig vindt) 3. De tomaatjes in 4en snijden en over de borden verspreiden. 4. De paprikasaus er overheen scheppen. (dit blijft best dik) 5. De gemalen spekjes er overheen. 6. De avocado in stukjes snijden en verdelen 7. Als laatste de pijnboompitjes er over strooien. (Gebakken of niet) En eet smakelijk
Ik maak vandaag een salade met gesuikerde bacon en knoflook croutons. Is echt super lekker, alleen wel wat bewerkelijk dus maak ik het niet heel vaak. Ingrediënten: ontbijtspek (ca. 1 ons) sap van ca. 2 mandarijnen (of sinaasappelsap of ahornsiroop) Donkere basterdsuiker (paar flinke theelepels) 1 teentje knoflook (fijngehakt) 3 sneetjes witbrood zonder korst in blokjes gesneden Scheut olijfolie Bak eerst de ontbijtspek uit in wat olijfolie tot het bijna knapperig is en leg op wat keukenpapier. Zorg dat er genoeg olie in de pan nog zit. Bak hier de witbrood blokjes met de knoflook in tot het knapperige croutons zijn. Vuur niet te hoog anders verbrand de knoflook. Schep de croutons uit de pan en zet opzij (laat de knoflook zoveel mogelijk achter in de pan). Veeg daarna de pan even schoon met een stukje keukenpapier. Zet de pan weer op de kookplaat en doe de mandarijnsap en basterdsuiker erin tot het lekker bubbelt. Dit is heel heet en kleverig dus niet proeven is aanraken! Haal de plakjes uitgebakken ontbijtspek door dit karamelmengsel en leg op bakpapier. Het kan zijn dat je tussen door weer wat sap en suiker in de pan moet doen. Zorg zo dat alle plakjes gecoat zijn met de karamel en laat afkoelen en uitharden. Snij vlak voor gebruik evt in kleinere stukjes. Dit kan door iedere willekeurige salade. Ik doe het door een zakje rucola slamelange, met ovengeroosterde cherry tomaatjes, blokjes oude kaas en een verse honing-mosterd vinaigrette. En vanavond laat ik de oude kaas juist weg, omdat we het bij een kaas quiche eten.
Ik leef nu alweer zo'n 1,5 jaar zonder koriander Mis het meer dan de Nederlandse kaas, om eerlijk te zijn...
Haha nou ik mis het ook echt hoor, maar het is hier gewoon niet verkrijgbaar. Volgende keer in Nederland maar zaadjes meenemen om koriander te planten.
@citroenrasp doen! Ik heb ook wel eens ingevroren en gedroogd geprobeerd, was erg vies. Niet zo lekker "zepig" Ik hoop dat de koriander mag aanslaan!
Een hele simpele maar wij vinden hem heerlijk Tacosalade Ingredienten 500 gram rundergehakt Zakje tacokruiden Grote zak ijsbergslamix 1 rode paprika 1 komkommer 1 ui Paar tomaten Remia magere yoghurt dressing Geraspte kaas Zak doritos nacho cheese Rul de gehakt met de tacokruiden (volgens verpakking met beetje water) en laat pruttelen tot saus wat dikker is. Snij de komkommer, paprika, ui en tomaat fijn en meng dit. Pak een grote schaal (ik vind van glas het mooiste) en ga laagjes maken. Laagje gehakt, laagje ijsbergsla, laagje van de komkommer/paprika/ui/tomaat mix, royale laag remia dressing. Herhaal dit tot de sla/en mix Op is. op het laatste eindig je met de gehakt, hieroverheen gaat de geraspte kaas en daaroverheen verkruimelde doritos. Eet smakelijk!!