App gedrag brugklas

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Amarens, 25 nov 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Even benieuwd hoe jullie hierover denken. Zoon zit in een app groep van zijn klas. Af en toe kijk ik mee. Tot nu toe ging het redelijk (ok af en toe wat scheldwoorden voorbij zien komen). Gisteren waren er echter wat afbeeldingen gedeeld waar ik minder blij mee was (naakte lichaamsdelen) met echt een grof taalgebruik en gescheld. Nu weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik mee moeten doen. Deze groep verlaten? Het op school melden? Ook zijn er kinderen die om 1 uur ‘s nachts berichten sturen. Verder wordt er niet in gepest.
     
  2. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Tja middelbare. Het zijn pubers. Plaatjes vinden ze gewoon op Internet. Zolang er geen foto's van kinderen zelf gedeeld wordt en kinderen gepest zou ik het zo laten . Zou het niet de school meiden, dit gaat buiten school om .
    1 uur nog op telefoon is gewoon kwestie van grenzen stellen. 10 uur inleveren bijv of niet mee naar boven . En smoesje gebruiken als wekker is niet nodig. Koop een wekker en klaar
     
  3. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.153
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    toevallig is het hier pas uit de hand gelopen in zo'n groep. Een ruzie op school - die al opgeblazen was (misverstanden o.a.) , ging in de app verder. Ook met spraakberichten etc. Mijn dochter wil gelukkig uit haar zelf al niet in de groep, maar een klasgenoot/vriendin belde haar overstuur op (haar ouders waren nog niet thuis en ze moest het kwijt) , omdat iedereen háár aanviel terwijl ze op school juist opgekomen was voor iemand anders (waar kom je voor diegene op ?! Het is toch hartstikke fout wat ze zei etc etc etc) .

    Nouja; uiteindelijk hebben ze dat met het afdelingshoofd de dag erna besproken (mentor was nét vrij die dag) en die heeft het opgelost.

    Moraal van het verhaal: Uiteindelijk komt er zélden iets goeds uit die app groepen en ik ben blij dat dochter er niet in wil. De jongste volgt haar grote zus met dat soort dingen redelijk - maar ook haar zal ik het ten strengte aanraden om niét in zo'n klassenapp te gaan.
     
    Amarens vindt dit leuk.
  4. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Ja, die appgroepen op de middelbare school zijn meestal zo, vol plaatjes, stomme grappen, gescheld en inderdaad, kinderen die om 1 uur ‘s nachts nog appen.
    Zolang er niet gepest wordt en mijn eigen kind niet allerlei idiote dingen plaatst (het zijn vaak dezelfde kinderen), laat ik het maar.
    Mijn dochter reageert niet vaak in die groep, leest ook niet heel actief mee. Naast die groep, hebben ze ook een huiswerkgroep, daar zit de mentor in en die is dus een stuk netter.
    Mijn kinderen zijn in groep 7 allebei uit zichzelf uit de groepsapp gestapt, ergerden zich kapot aan het gescheld over en weer enz.
    Ze hebben gewoon appgroepjes met vrienden/klasgenoten zonder al die relschoppers, stuk gezelliger.
     
  5. Gymgirl

    Gymgirl Fanatiek lid

    17 jan 2018
    1.847
    888
    113
    Vrouw
    Hier ook ellende met de groepsapp. Vreselijk veel spamberichten (soms in een uur wel een paar 100 berichten! En als je dan een vraag stelt over het huiswerk wordt deze niet gezien door alle trash.
    Een paar ouders hebben ook gevraagd om een aparte huiswerk app. Maar bij ons mag de docent niet in een app met leerlingen ivm privacy. Dan hebben ze namelijk toegang tot de privé mobiele nummers. En dat mag bij ons niet.
     
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Hier zitten er leerlingmentoren uit de bovenbouw in de app. Die helpen en houden het in de gaten.
     
  7. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Hier hebben ze een klassenapp met alleen de klasgenoten, maar ook een klassenapp waar de mentor in zit. Mijn dochter verteld dat in de app met de mentor altijd de regelzaken worden doorgegeven als er wijzigingen zijn in het een of ander. Klassenapp, tja, ik zie er niet veel van maar wat ik zie is gewoon flauw pubergedrag zoals ik het maar noem. Geen gepest of flauwe plaatjes. Ook geen spam zoals een voorganger zei, 100 berichten in 10 minuten.
    Helaas zit ze idd wel veel te veelmet die telefoon, maar ja hoort ergens ook bij de leeftijd, en in mijn ogen zit iedereen tegenwoordig bijna vastgeplakt aan dat ding
     
  8. ShineBright

    ShineBright Fanatiek lid

    29 jan 2014
    2.247
    668
    113
    Ik zou er niks meedoen, je zoon kan lekker uit die app gaan of het gewoon negeren.
    Mijn zoon zit ook in de groepsapp maar reageert zelden en er wordt alleen maar onzin in gestuurd en het interesseert hem gewoon niet zo. Ik kijk elke avond in zijn telefoon als hij op bed ligt en dan zie ik alleen maar onzin dingen.
    Mijn zoon is niet zo onder de indruk van dingen die er gezegd worden en leest het vaak niet eens.
     
  9. HappyRabbits

    HappyRabbits Fanatiek lid

    20 jan 2014
    4.888
    4.387
    113
    Dat dus: er is waarschijnlijk ook een groep waar de mentor in zit? Dus belangrijke (school)zaken mist hij in dat geval niet. Zoon kan dan prima uit die andere app stappen als hij het ook niks vindt.
    Overigens vind ik de opmerkingen: het hoort erbij, het is de leeftijd en ze zitten er altijd aan vastgeplakt persoonlijk nogal ‘slap’. In de klas staan die dingen ook uit en in de tas. Thuis kan dat ook prima: bijv. niet tijdens het eten en na ‘bedtijd’ blijft de telefoon beneden. Verder inderdaad goed in de gaten houden of de sfeer in de app ‘goed’ blijft. Ik ken uit de praktijk zat voorbeelden waarbij het compleet uit de hand loopt en ik verbaas me er altijd weer over hoe laks sommige ouders hier in staan.
     
  10. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Er is geen groep waar mentor in zit en de reden waarom hij hierin blijft is idd zalen zoals huiswerk e.d. Wij hebben onderhand wel een bericht naar de mentor gestuurd.
     
  11. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.169
    1.354
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Hier ook een klassenapp waar mijn zoon niet in wil. Hij wil dit niet omdat hij gek wordt van die berichtjes, soms wel 400 per dag en heel veel tiktok achtingen filmpjes. Hij heeft een app groep met zijn vrienden en meer niet.
     
    Amarens vindt dit leuk.
  12. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.294
    477
    83
    near rotterdam
    Ook hier heeft mijn zoon ervoor gekozen uit de app groep te stappen. Teveel onzin berichten. Als hij een vraag over huiswerk heeft appt hij gewoon een klasgenoot. Heerlijk rustig zo. Hier was het ook dat er zo 100 onzin berichten binnen no time waren.

    Mijn zoon mag overigens zijn telefoon na het eten niet meer mee naar boven nemen. Dan zit hij alleen nog maar hele dagen te gamen. Hij appt amper met mensen verder dus daar hoeft hij niet bereikbaar voor te zijn.
     
    Amarens vindt dit leuk.
  13. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Het is dus wel gemeld op school en de school heeft het prima opgepakt met een gesprek over en een mail naar de ouders om de berichtgeving enigszins in de gaten te blijven houden. Het gaat nu prima.
     
    Nataly1972 en Athina vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina