Zonvakantie all inclusive met zoontje 1,5 jaar

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Flower00, 5 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Flower00

    Flower00 Actief lid

    13 feb 2019
    112
    21
    18
    Vrouw
    Ervarende mama’s,

    ik heb jullie tips en hulp nodig.
    We gaan eind aug op vakantie 14 dagen naar strandvakantie all inclusive in spanje. Voor het eerst dus ook vliegen met onze zoon van 1,5. Zijn eetpatroon komt helemaal niet overeen met die van het hotel. Plus hoe moeten we zijn slaap aanpassen, daar is 1 uur eerder, en hoe regelen we het met eten?

    bijv:
    Ontbijt thuis 7 uur, daar vanaf 8 uur
    Lunch thuis 11:30 daar vanaf 13:00
    Slapen 12:30-14:30
    Avondeten thuis 17:30, daar vanaf 18:30
    Douchen & slapen thuis 19:00

    alle tips en jullie ervaringen zijn welkom! Ook qua reis, slapen, eten! Alvast heeeeel erg dank
     
  2. Lm2

    Lm2 Niet meer actief

    Het is dat je al geboekt hebt. Anders zou ik zeggen, zoek iets anders :oops:.

    Ik zou denk ik zelf zorgen voor ontbijt en dan kijk of je bij ontbijt iets mee kunt nemen voor hem als lunch en bij de lunch iets meenemen voor avondeten. Ofzo…

    Qua slaap zou ik hetzelfde aanpakken zoals je dat gewend bent met zomer/wintertijd te doen.
     
  3. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.736
    734
    113
    Mijn eerste gedachte is, het is vakantie, kijk gewoon hoe het loopt en houd niet te strak vast aan de tijden.
    Zijn er tussen de eetmomenten van het hotel geen snackmomenten?

    Toen M 1,5 was zijn we naar Egypte geweest, all in. Het ritme veranderd tijdens zo’n vakantie toch, dus nergens problemen mee gehad. Voor de zekerheid namen we met het ontbijt wel eens een extra stukje fruit mee, maar dat was niet per se nodig.
     
    NiekeKris en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  4. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.457
    13.053
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Met slapen is mijn persoonlijke ervaring dat dat meestal wel losloopt, maar er zijn ook ouders die erbij zweren (rondom zomer- en wintertijd bijvoorbeeld, waarbij je natuurlijk ook te maken hebt met een uur tijdsverschil) in de weken voorafgaand aan de verandering, hun kind bijv. vanaf 4 weken voor de datum, iedere week een kwartier eerder (of later) op bed te doen.
    Dus slaapt je kindje thuis om 19 uur zoals bij jullie, dan zou je dus eind juli kunnen beginnen met hem om 18.45 op bed te leggen, een week later om 18.30 enzovoorts (maar een ander tijdsspanne zowel qua frequentie als qua duur is natuurlijk ook mogelijk: dit voorbeeld is even handig voor het overzicht).
    Zelf zou ik dat dus niet doen, niet in de laatste plaats omdat je dan dus ook eenmaal op vakantie al eigenlijk weer het schema moet gaan veranderen om het weer terug te schroeven naar NL'se tijd.. Lijkt mij erg onhandig.
    Hier heb ik qua slapen eigenlijk altijd gemerkt: zolang de structuur maar hetzelfde is.
    Hier is de structuur avondeten/filmpje/soms douchen/naar bed. Op een gegeven moment (en met 18 maanden hebben ze dat echt wel door) weten ze gewoon: na het avondeten ga ik dit en dat doen en dan naar bed.
    Maar goed, das persoonlijk dus, misschien geldt dat niet voor jullie kindje.
    Je zou het nog kunnen uitproberen of dat bij die van jullie ook zo werkt, bijv. op vrijdagavond (mits je de zaterdag erna vrij bent), zodat als het drama wordt, je zaterdag nog bij kan tanken ;)

    Vliegen hebben wij zelf nog niet gedaan met de kinderen, maar hoor wel altijd: speentje en/of flesje melk (eventueel met afgekolfde bv) mee. Als je kind dan last van de oortjes krijgt (wat nogal eens voorkomt bij verandering van druk), kun je hem op het speentje of flesje laten sabbelen, dat verlicht de klachten.
    Zelf zou ik sowieso een pak natte doekjes meenemen voor het geval dat en ook minimaal 2 grote hydrofieldoeken. Dat laatste is niet alleen handig voor als je kleine gespuugd heeft, zodat je het makkelijk en snel weg kunt poetsen, maar (daarvoor nummer 2 ;)) ook om over je kindje te draperen als hij wil slapen. Maakt het toch net even wat donkerder en alle prikkels worden zo afgeschermd, maar hij kan er nog wel goed door ademen.
    Ik denk ook nog aan 1 of meerdere plastic zakjes (luierzakjes!), waar ondergespuugde kleertjes/vieze hydrofieldoeken e.d. in kunnen, zodat het afgesloten kan worden tegen de stank en je overige bagage niet vies maakt.
    Reminds me: reservekleding!
    En luiers natuurlijk!
    Zelf zou ik ook niet zonder een flesje desinfectiegel kunnen in een vliegtuig, zEker niet icm. een kind.
    En vergeet praktisch speelgoed niet!
    Wat eten en drinken bij de hand is ook wel een must.

    Eten en drinken in het hotel: ik zou voor de eerste 1-2 dagen zelf meenemen in jullie geval. Daarna zou ik gewoon meegaan met de 'hotelrondes'. Trekt je kind dat toch echt niet, dan kun je nog altijd netjes bij het personeel aangeven dat je graag per maaltijd alvast wat meeneemt voor je kind de volgende dag, omdat ie echt op gezette tijden moet eten.
    Ik verwacht niet dat ze daar moeilijk over doen en waarschijnlijk zullen ze met alle liefde een 'doggybag' geven aan je.
     
    Flower00 vindt dit leuk.
  5. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik zou zeggen niet te druk om maken. Die kleintjes passen zich zo snel aan. En helemaal met die warmte en lekker veel zwemmen zijn ze moe doen ze nog een laat middag slaapje waardoor de latere diner tijden al geen probleem zijn. Voor het ontbijt zorgen voor wat brood, fruit, crackers en zoet Beleg of smeerkaas van de supermarkt op de kamer als hij echt honger heeft maar mijn ervaring is dat je op vakantie tijden verlegt en ze ook wat later wakker zijn. En anders na wakker worden tijd rekken door lekker lang te badderen, alvast insmeren met zonnebrand, rustig wandelend naar het ontbijt restaurant enz. En als laatste optie, ook al heb je all in geboekt niemand verplicht je in het hotel te eten he? Desnoods wandel je voor het ontbijt naar een lekker restaurantje in de buurt of laat je alleen je zoon daar ontbijten om daarna zelf in het all in hotel te ontbijten. Of je kijkt of je de all in nog kan veranderen naar logies ofzo. Is toch ook veel lekkerder eten in lokale restaurantjes dan in zo een sfeerloze grote vreetschuur (pardon bedoel eetzaal) waar je om je heen al die gierige mensen borden vol ziet scheppen die nooit op gaan omdat het nou eenmaal all in was :| en als slaaptip, overdag en de avonden lekker in de buggy laten slapen. Je gaat toch niet de halve vakantie in een hotel kamer doorbrengen. Dus als tip voor de lunch, bij het ontbijt wat extra maken zodat je zijn lunch al bij je hebt (goede broodtrommel mee dat het vers blijft) en hem voor jullie lunch in de buggy laten slapen lekker wandelen tot hij diep slaapt en dan zelf gaan lunchen samen. Zitten er in het hotel geen a la carte restaurants die buiten het all in concept vallen? Anders daar lunchen als je echt je kind zijn tijdens wilt aanhouden.
     
  6. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.448
    2.261
    113
    Wij zijn ook weleens toen onze oudste twee die leeftijd hadden naar een vergelijkbaar hotel geweest. Heel eerlijk vond ik dat best lastig. Ik weet niet meer precies hoe we het hebben opgelost maar je zou kunnen overwegen om tijdelijk weer naar 2 slaapjes te gaan en dan houd je kindje het misschien 's avonds langer uit. Andere optie is om in de week voorafgaand aan jullie vakantie al het ritme naar achteren te gaan verschuiven. Dus alle maal tijden en alle slaapjes gewoon een uur naar achteren gaan schuiven. Tenslotte is het misschien nog handig om ook wat dingen zoals kant-en-klare potjes mee te nemen of daar te kopen zodat je hem altijd al wat te eten kan geven
     
  7. ManonBB

    ManonBB Actief lid

    27 mei 2019
    287
    186
    43
    Vrouw
    Misschien thuis ook beetje wennen met af en toe afwijken van je strakke schema? Hij is 1,5 jaar, is het echt een probleem als hij een keer een uurtje later eet of gaat slapen? Hangt hij zelf zo sterk aan die vaste tijden of hang jij er misschien meer aan? ;)

    En als dat toch echt niet lukt:
    Kan je niet gewoon fruit en een broodje meenemen van het buffet zodat hij op een andere tijd kan eten?
     
    Iertje81, Jessi79 en Flower00 vinden dit leuk.
  8. Sophy

    Sophy VIP lid

    28 aug 2011
    5.760
    2.625
    113
    Noord-Holland
    Maak het jezelf niet te moeilijk. Het is net als met zomertijd/wintertijd: het is 1 dag lastig en daarna zit je in het goede ritme. Volg je kindje en hou je niet te krampachtig vast aan je Nederlandse ritme.

    Wij namen vaak wat hapjes mee uit Nederland, zoals crackers, toastjes, knijpfruit, rijstwafels. Dingen die lang houdbaar zijn. Daarnaast ligt er bij het buffet genoeg om mee te nemen, wat fruit (gewoon de ongesneden appels enzo), een bolletje, wat koekjes.. dan komt het al gauw goed. En ik denk dat als je bij het restaurant of een bar van het restaurant vraagt of ze een hapje voor je kindje hebben, ze daar ook graag aan meewerken. Komt goed :)
     
    Iertje81 en NiekeKris vinden dit leuk.
  9. Flower00

    Flower00 Actief lid

    13 feb 2019
    112
    21
    18
    Vrouw
    Heel erg bedankt voor je uitgebreide reactie! Top
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  10. Flower00

    Flower00 Actief lid

    13 feb 2019
    112
    21
    18
    Vrouw
    We gaan het proberen. Doen ze niet moeilijk als je spullen meeneemt vanuit het buffet?
     
  11. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    3 jun 2013
    7.028
    3.113
    113
    Of je koopt wat in de supermarkt?
     
    Flower00 vindt dit leuk.
  12. Flower00

    Flower00 Actief lid

    13 feb 2019
    112
    21
    18
    Vrouw
    Ja, alleen als hij slaapt, kunnen we niet in het restaurant zelf eten. En dat is zonde van all in
     
  13. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.900
    3.317
    113
    Slaapt hij niet in de buggy?
     
  14. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    3 jun 2013
    7.028
    3.113
    113
    Het klinkt nu vast als een onmogelijke opgave maar relax! Komt goed.
     
    Flower00 vindt dit leuk.
  15. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    30 nov 2015
    11.388
    23.005
    113
    Vrouw
    Let it go, het is vakantie ;) Gewoon kijken hoe het loopt. Eventueel iets kopen in de supermarkt, zodat je altijd iets in je kamer hebt. En buggy/draagdoek mee, als ze echt moe zijn dan vallen ze vanzelf in slaap. Bij een all inclusive heb je ook altijd andere barretjes enz die tussendoor open zijn, eigenlijk zou je er zo'n beetje 24/7 iets te eten moeten kunnen krijgen. En neem het ritme van daar aan; als hij moe is, slaapt hij. Ongeacht het tijdstip. Komt goed, relax! Strakke schema's komen wel weer als je thuis bent :D
     
    Iertje81 en Flower00 vinden dit leuk.
  16. ManonBB

    ManonBB Actief lid

    27 mei 2019
    287
    186
    43
    Vrouw
    Of niet. Ik word al zenuwachtig als ik dit zo lees. Ben blij dat het hier allemaal een stuk losser gaat.

    Zonder oordeel overigens hoor. Als je kindje erg veel rust en structuur nodig heeft dan is daar niet altijd wat aan te doen. Maar ik denk toch dat vaak de ouders zelf hier meer voor zorgen dan het kind. Uitzonderingen daargelaten.
     
    Iertje81, Jessi79, Flower00 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  17. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    30 nov 2015
    11.388
    23.005
    113
    Vrouw
    Dat zinnetje was vooral voor TS, aangezien ze zich zo druk maakt over het schema ;) Ik neem dan aan dat zij (en haar kindje) daar wel behoefte aan hebben. En ik snap de angst om dat dan los te laten op vakantie.

    Ben het met je eens wat je zegt hoor! Al was ik bijv. bij onze dochter (1e kindje) veel meer met schema en houvast willen hebben bezig dan nu met onze zoon. Is ook een leerproces denk ik, loslaten en 'go with the flow' ;)
     
    Flower00 en ManonBB vinden dit leuk.
  18. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Meer relaxen, het is vakantie en het komt allemaal wel goed. Regelmaat is prima, maar ik zou persoonlijk de klok loslaten. Dus slapen, ontbijten, activiteit, lunch, slapen, activiteit, avondeten, slapen. En of het ontbijt nou om 7 uur is of om 8 uur maakt toch niet uit?
     
    Flower00 vindt dit leuk.
  19. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Dan eten jullie toch apart? Eerst jij, dan hij.
    Of leg hem in de maxi cosy, kan de kleine daar verder slapen.
    Of niet op vakantie gaan... dan heb je ook deze zorgen niet
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  20. Flower00

    Flower00 Actief lid

    13 feb 2019
    112
    21
    18
    Vrouw
    Nog nooit zo ver laten komen. We komen dan op tijd terug
     

Deel Deze Pagina