Onrijpheid baby geboren met 37 weken

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Hela30, 29 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hela30

    Hela30 Lid

    26 okt 2019
    98
    55
    18
    Vrouw
    Hallo mama’s,

    afgelopen week ben ik bevallen van mijn 2e dochtertje. Helaas geen roze wolk hier omdat mijn dochter in het ziekenhuis is opgenomen. Mijn dochter is geboren met 37 weken en ze deed het na de bevalling hartstikke goed we mochten ook meteen naar huis. 2 dagen nadat wij thuis waren begonnen de eerste problemen mijn dochter was veel te moe om haar flessen leeg te drinken we moesten veel moeite doen om haar wakker te maken om te drinken en als ze dronk dronk ze zo slecht dat ze zich vaak verslikte en zelfs blauw aanliep. Ik heb 3 dagen met angst geleefd omdat de verloskundige kraamzorg maar bleven zeggen dat ze klein is en onrijp opgegeven moment was ik het zat heb ik geeist dat er wat ging gebeuren. Maandag zijn we opgenomen in het ziekenhuis en krijgt mijn dochter sonde voeding mijn dochter slaapt nog heel veel en meld zich niet van zelf voor een flesje als ze uit een fles drinkt is het Max 20cc en daarna is ze helemaal uitgeput. Mijn dochter is geboren met een gewicht van 2594gr.
    De artsen zeggen dat dit komt door haar onrijpheid wie heeft hier ervaring mee?
     
  2. lynole

    lynole Fanatiek lid

    22 nov 2014
    1.369
    553
    113
    Vrouw
    Gefeliciteerd met de geboorte van je dochter.

    Mijn zoontje is ook geboren met 37 weken en heeft in het begin ook veel prematuurgedrag vertoont. Hij dronk max 40 cc en moesten hem iedere 2 uur wakker maken.
    Hij is tot hij 8 weken oud was thuis geweest en daarna opgenomen, door het rs virus, daarna ging het qua drinken pas de goede kant op.

    Hopelijk wordt ze snel sterker en gaat ze steeds beter drinken.
     
  3. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.445
    15.002
    113
    Nabij Utrecht
    Mijn kinderen waren ook licht (2640, 2285 en 2170), maar bij hun had ik dat probleem niet.
    Vooral de eerste 2 dronken juist hartstikke goed (borstvoeding) en voor de laatste was mijn tepel te groot, dus kon niet goed aanhappen waardoor dat al teveel energie kostte en hij tussendoor telkens in slaap viel.
    Ik ging toen over op kolven en uit de fles geven, dat ging beter.
    Alle kids werden overigens vanzelf wakker voor een nieuwe fles.

    Bedoelen ze met onrijpheid dat ze dysmatuur is? En is de bevalling uit zichzelf begonnen of ben je ingeleid?
     
  4. Hela30

    Hela30 Lid

    26 okt 2019
    98
    55
    18
    Vrouw

    Ik ben ingeleid wegens zwangerschap Cholestase. Ze zeggen dat ze onrijp is in haar gedrag en dat ze zich wat jonger gedraagt dan de aantal weken dat ze eigenlijk is
     
  5. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.747
    15.178
    113
    Ik ben 3x ingeleid met respectievelijk 38+0, 37+6 en 37+5. Mijn kinderen waren overigens wel wat zwaarder (3550gr, 3550gr en 3515gr)
    De middelste en jongste vertoonden absoluut randprematuur gedrag: heel rap afvallen, moeite met drinken, in slaap vallen tijdens het drinken, veel moeite met op temperatuur blijven.
    De middelste is uiteindelijk opgenomen in het ziekenhuis wegens veel te veel afvallen. Een sonde was gelukkig net niet nodig, maar we kregen wel een heel strak voedingsschema.

    Long story short: bij mijn jongste twee werd aangegeven dat het randprematuur gedrag was door onrijpheid, geloof dus helemaal dat dat bij jullie ook het geval is.
    Het ene kindje is er helemaal klaar voor met 37-38 weken, het andere wat minder

    Sterkte! Hopelijk mag het gauw beter gaan
     
  6. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.514
    2.355
    113
    Mijn dochter is geboren met 39,5 week en woog 3800 gram. Prima termijn en gewicht dus, maar ze vertoonde hetzelfde gedrag als hierboven wordt genoemd. Snel veel afvallen (ruim 10%), veel slapen, slecht drinken, in slaap vallen tijdens de fles, niet op temp kunnen blijven (ze is geboren tijdens een hittegolf). We waren 's nachts bezig met koude washandjes om haar wakker te houden voor de fles. Okk randprematuur gedrag dus ondanks de bijna 40 weken!

    De hele kraamweek stond in het teken van voeden en wegen en zorgen maken. Op de laatste kraamdag had de geweldige kraamhulp er toch geen goed gevoel over en zijn we naar het zh gestuurd. Daar is mijn dochter een paar dagen opgenomen. Op de tweede dag leek ze het drinken ineens door te hebben. De fles ging leeg, ze was alerter en bleef wakker tijdens het drinken. Toen was de negatieve spiraal doorbroken. Na 14 dagen was ze pas weer op haar geboortegewicht.

    Ik hoop dat jullie kindje snel goed gaat drinken en je van die roze wolk kunt gaan genieten. Ik snap je zorgen! En vergeet niet ook nog een beetje goed voor jezelf te zorgen he? Sterkte
     
  7. Vogelmeisje

    Vogelmeisje Fanatiek lid

    3 mei 2010
    1.003
    284
    83
    Wat een zorgen zo na de geboorte van je dochter.
    Mijn 2e was het verhaal dat hij dysmatuur was. Ik werd ingeleid met 37 weken maar qua grootte was hij 32/33 weken.
    Hij liet geen dysmatuur gedrag zien en deed het wonderwel goed en na 24 uur werden we ontslagen en ging het goed thuis. Wel echt enorme reflux vanaf 2 weken, wat ik link aan dysmatuur.
    Jouw dochter laat dysmatuur gedrag zien en lijkt daarom even extra hulp nodig te hebben, totdat ze sterk genoeg is om zelf te drinken en alerter is...sterkte...
     
  8. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Mijn kinderen zijn geboren met 36 en 37 weken.
    (Officieel was 36 ook 37 weken maar de telling klopte niet).

    Beide "onrijp". 36 weken mocht mee naar huis, maar sliep erg veel.

    37 weken moest blijven omdat hij wel heel erg geel was, waarvan ook suf. Is de bilirubine van de baby getest?
     
  9. Summerbelle

    Summerbelle Niet meer actief

    Mijn dochter is met 34 weken geboren en de dochter van mijn vriendin met 38 weken. Beiden vertoonden ze “jonger” gedrag, veel slapen, moeilijk drinken. Mijn dochter was natuurlijk echt veel te vroeg en heeft 5 maanden via de sonde gedronken.

    Nu zijn ze beiden 2 en doen t heel goed.

    Het is zeker geen leuke start en logisch dat je je zorgen maakt. 37 weken is ook nog wel vroeg hoor om geboren te worden,
    Onrijpheid wil niet zeggen dat dit later voor problemen hoeft te zorgen, maar dat ze nu in ieder geval nog wat ondersteuning nodig heeft. Veel sterkte en uit/stel al je vragen en zorgen aan de kinderarts of lactatiekundige va het ziekenhuis.
     
  10. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.453
    1.634
    113
    Brabant
    Wat spannend zeg...
    Hopelijk gaat het gauw goed komen allemaal!

    In wezen worden alle baby onrijp geboren. De neurologische rijping en dus ook de aansturing van alles is pas rond 3 maanden "af".(bv de onregelmatige ademhaling, t zwaaien met de armen etc)
    Met 37 weken zie je echt nog heel vaak rand-prematuur gedrag en wellicht nog net iets vaker bij een inleiding.
    Komt vast gauw goed!
     

Deel Deze Pagina