Hoi wij gaan binnenkort een nieuwe keuken krijgen. Ook moet er gestuct worden dus al bij al 4 weken geen keuken. We hebben al wat adressen waar we kunnen komen eten naar wil ook gewoon lekker thuis eten met mijn gezin. Wil toch proberen om wat gezond eten binnen te krijgen. Ik vries eigenlijk nooit geen eten in maar wat kun je nu makkelijk invriezen wat ook nog lekker is als het ontdooid is. Of andere tips zijn welkom.
Wij zitten straks ook 4 week zonder keuken en hebben een 2 pits electrisch kookplaatje in de tuinschuur dan. Voor minder dan 20 euro Stampotten zijn ideaal invriesbaar en lekker ontdooid. Maaltijdsoepen zoals snert ook. Of doe eens gek, zet buiten de bbq aan
Ja dat kookplaatje zou ik ook zeggen. Ikea heeft een elektrische kookplaat of anders een wokbrander voor buiten onder een afdak? Dan kun je toch wat eenpasgerechten maken of als je nog een magnetron hebt, dingen klaarmaken en dan nog even bijwarmen als het etenstijd is? Zeker met 4 weken.. dan is het misschien wel handig om een keer wat te kunnen maken?
Je kan bij ikea redelijk goedkoop een los inductieplaatje kopen: https://www.elle.com/nl/eten/eten-drinken/a28839860/sabayon-zabaglione/ En misschien van iemand een losse combi oven lenen. Of ook kopen en na gebruik op marktplaats zetten. Edit: verder is dit apparaat sowieso een musthave in iedere keuken. Dus ook heel fijn als je keuken klaar is: https://www.bol.com/nl/nl/p/crock-pot-express-pot-cr051-slowcooker/9200000098961890/
Ik denk dat je met een airfryer (inclusief bakblik) en een crockpot express een heel eind komt. Makkelijk in te vriezen: pastasauzen, curry, soep, risotto, stoofvlees, kip met saus (zoals kip ketjap etc).
4 Weken geen keuken? Wij hebben in september een nieuwe keuken gekregen, inclusief muurtje uitbreken, ander muurtje bouwen, alle elektra omleggen, nieuwe waterleidingen, alles opnieuw stuccen en een nieuwe vloer en wij hebben maar 6 dagen helemaal geen keuken gehad. Daarna kon ik gewoon weer koken en stond de vaatwasser er alweer.
Wij hebben 6 weken zonder keuken geleefd, heb gewoon alles kunnen koken in de woonkamer op een kookplaatje, behalve de ovengerechten. Ideaal is het niet maar het is wel te doen in tijden van nood. Afwassen deden we boven.
Wij hadden ons campinggasstel in de huiskamer gezet en zelfs de oude oven in de huiskamer gezet. Op schragen of een tafeltje ofzo, ik weet t niet meer precies. Ook hadden we de airfryer nog. De vaatwasser kon onder de overkapping, daar was stroom en de afvoer kon in de goot. In de huiskamer stond een basis-keukenraad van wat borden, bestek, glazen en kookspullen. We konden dus redelijk normaal koken en afwassen, wel kampeerachtig maar het was te doen.
Wij hadden ook 4 weken geen keuken ofzo. Vooral plantechnisch met verschillende werklui maakte dat zo. Slopen, leidingen en electra waren een aantal dagen, de loodgieter en de elektricien konden natuurlijk niet op hetzelfde moment bezig zijn dus daar hadden ze hun eigen afspraken op dagen voor en dat was dan vooruit afgesproken met dus wat marge voor als er iets niet op schema lag zeg maar. Slopen heeft mijn overigens zelf gedaan, dus daar gaat wat meer tijd overheen dan dat een aantal werklui tegelijk staat te slopen. Vervolgens plafond en muren stucen en dat heeft echt lang, volgens mij zeker een week, moeten drogen, sommige stukken waren heel dik gesmeerd en dat duurt echt lang. Daarna kwam er betoncire op de achterwand en het plafond moest gewit (het witten deed mijn man wel zelf). Daarna de vloer erin, en toen moest de keuken nog geplaatst, daar kwamen dan weer andere mannen voor, die afspraak is dan dus ook vooruit gepland geweest met een beetje marge voor als er iets uitliep. Dus al met al hebben we ook echt wat wachtdagen gehad dat er even niets was. Vooral het drogen van het stucwerk heeft hier heel lang geduurd, maar dat was vantevoren ook gezegd. Dit was overigens mét zo'n speciale bouwdroger/ontvochtiger.......daar is flink wat stroom mee verbruikt die dagen .
Om in te vriezen en op te warmen: Stamppot (Maaltijd)soep Ovenschotel (met bijv. aardappelschijfjes) Macaroni etc (pasta gerechten) Nasi, bami Rijstgerechten Enige waar ik echt van gruwel is als in 1 van bovenstaande gerechten champignons zitten, die smaken na opwarmen zo niet lekker, structuur is anders dan vers (vind ik dan he)
Wij zitten inmiddels 6mnd zonder keuken bedoeling was 3mnd.. maar heb dus gewoon een gasfornuis op stellage gezet en simpel koken, veel eenpansgerechten. Alvast wat invriezen als pastasaus, nasi, curry e.d.
Wij hebben 4 maanden op ons camping stel gekookt op de camping tafel. Is vast wel te lenen/goedkoop via mp te krijgen!
Kan toch gewoon met een afwasteil? Ik heb er eentje van de zeeman, daar zit een dop onderin op kan je zo t water weg laten lopen in je wastafel (of je kiepert de bak om in de wc na afloop). Op de camping doen we t ook gewoon teil op de tafel, heet water met de waterkoker regelen. Mocht je nou de gelukkige zijn met een bad zou ik multiplex plaat daar opleggen met wat blokjes die m op zn plek houden en een viltje er tussen om je bad te beschermen. Dan heb je in elk geval iets om je spullen op te zetten. (hier een super kleine badkamer dus die vuile vaat/schone vaat ergens praktisch onderbrengen zou dat de enige werkende zijn). Mocht je weinig in bad gaan en je werkt die plaat netjes af, dan is t ook ideaal tegen t stof (tip van mn schoonvader).
Denk dat dat wel een goede is en dan in de douche. Hebben beneden straks geen warm water tot de keuken er is. Leidingen worden ook vernieuwd
Ik heb ook vier weken geen keuken gehad. Ook niet gekookt met pannen in die tijd, alleen met de slowcooker, combimagnetron en opwarmen uit de vriezer. Dit hebben we in die tijd zoal gegeten: Pasta Stoofvlees met wraps Soep Iets uit de slowcooker en dan met rijst uit de magnetron of couscous geweld met heet water uit de waterkoker Curry met afbaknaan Roti Stoofpotje met een gepofte aardappel uit de magnetron