Hi meiden, Ik ben al een tijdje aan het nadenken over de aanschaf van een airfryer. Omdat wij met z'n 5-en zijn, leek mij een XXL variant een must. Nu zie ik de echte airfryer van Philips (wat een prijs) maar ook goedkopere varianten van bijvoorbeeld Princess, BCC of een dubbele van de blokker. Wat voor één hebben jullie en gebruiken jullie hem vaak? Zijn die accessoiressen die je erbij kunt kopen een must? Passen die eventueel ook op een goedkopere variant of alleen op die van Philops zelf? Zijn er veel en lekkere 1 pans gerechten? Veel vragen zie ik, haha. Alvast bedankt!
Ik gebruik hem bijna dagelijks. Afbakbroodjes, pizza's, worstenbroodjes, croissantje kaas, brood bakken, appeltaart, cake. Gooi er regelmatig aardappeltjes in en daar bovenop vlees, vegetarische burgers enz. Friet, snacks. Kook er eieren in. Pas nog nasi erin gemaakt. Op fb heb je airfryer clubs met veel tips en recepten. Philips heeft ook veel recepten.
Wij zijn ook met 5 personen en hebben de XXL versie van de Blokker, die bevalt goed. Wij gebruiken hem tot nu toe eigenlijk alleen voor patat en snacks, gebakken aardappeltjes etc. Jammer eigenlijk, toch maar eens opzoek gaan naar recepten en dingen uit gaan proberen.
Wij hebben deze is echt ideaal want je kan ook afzonderlijk 1 bakje gebruiken als je bijvoorbeeld iets kleins wilt maken
Er zat bij mij zo'n aluminium bakje bij. Vooral aardappels, van die partjes met schil , schijfjes of krieltjes maar ook airfryer friet. Wat ik minder vaak maak maar wat prima smaakt zijn snacks. Kaassoufle of frikadel (en ik koop dat geen speciale maar gewoon die voor de frituur). Enige wat ik niet lekker vind zijn kroketten, die moet je wel speciaal voor de oven of airfryer kopen) . Verder maak ik soms afbakbroodjes, gaat sneller dan de oven. Of andere oven hapjes op verjaardagen zoals worstenbroodjes of saucijzenbroodjes. Oeh en wat heel lekker is zijn lava cake toetjes of bevroren appeltaartes die kan je in de vriezer kopen en dan afbakken. Dus lang verhaal kort, bijna alles wat in de oven kan, kan ook in de airfryer
Ik ben begonnen met een Princess maar al snel overgestapt op de Philips. Die is veel fijner, vind ik. Ik gebruik m soms dagelijks en soms weken niet. Vooral voor vlees, afbakbroodjes, of om iets op te warmen. Friet vinden wij niet zo lekker uit de AF. Ik gebruik de accessoires bijna nooit. Alleen soms het metalen rekje.
Nadat we de gewone airfryer zo vaak gebruikten, en deze eigenlijk te klein was, hebben we de xxl erbij gekocht. Bij de xxl zit standaard een scheidingswandje die je indien nodig in de mand kan plaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld de aardappelen gescheiden van het vlees bakken. Het bakblik gebruik ik regelmatig voor bijvoorbeeld cake of tik tok pasta saus. Bij ons is de airfryer eigenlijk een vervanger voor zowel de oven als frituurpan. Het enige waarvoor ik de oven nog gebruik ie voor pizza's en taarten, dat wordt wat krap in de airfryer.
Ik heb de ninja foodi 14 in 1, maar ik vind de airfryer toch een stuk makkelijker met patat en aardappelen. Het mandje van de airfryer trek je er zo uit om te schudden, terwijl je bij het mandje van de ninja moeite moet doen om niet je vingers te verbranden. (Voor de rest ben ik super blij met de ninja.)
Wat ik mij afvraag: ik zie hier dat men er behalve friet en snacks ook allerlei andere dingen in klaarmaakt die ook in de oven gemaakt kunnen worden. Wat zou de reden zijn dat je dat niet in de oven doet maar in de airfryer? Dit afgezien van wanneer je geen oven hebt natuurlijk. Ik zie een airfryer namelijk vooral als een vervanger van de frituurpan en dus vooral voor friet en snacks. En verder is een oven veel groter dus makkelijker lijkt mij. Maar misschien mis ik iets? Ik zit ook wel eens te denken om de frituurpan de deur uit te doen en een airfryer te kopen. De frituurpan gebruiken wij niet zo vaak omdat het zo stinkt namelijk. Maar friet uit de oven vinden we niet zo lekker. Is friet uit de airfryer lekkerder dan uit de oven? We gebruiken de frituurpan dus eigenlijk alleen af en toe om frietjes te bakken. We doen wel eens kroketten in de oven voor een broodje kroket en dat bevalt prima.
De voorverwarmingstijd van een airfryer is veel korter en vaak hoeft het ook minder lang erin. Ook is het soms handig dat je eigenlijk nog een extra "oven" hebt dan kan je dingen tegelijk maken. Wat de friet betreft, het is zeker veel lekkerder dan in de oven (wel even zoeken naar welke lekker zijn) maar niet zo lekker als in de frituur pan.
@nijn37 ik vind deze heel lekker uit de airfryer LambWeston Supreme twisters #AlbertHeijn https://www.ah.nl/producten/product/wi141487
De oven moet voorverwarmen en de airfryer niet. Daarbij is de bereidingstijd in de airfryer ook korter. Het scheelt dus behalve tijd ook geld. Patat uit de oven vinden wij niet lekker, patat uit de airfryer wel.