Hallo meiden, mijn dochter houdt niet van vlees, nooit gedaan dus. We eten meestal gehakt, en af en toe vlees, hamburger, kip, visstick enz. Ze eet er vrijwel nooit van, laatst stukje unox worst, en de (voorgebakken) hamburger of frikandel eet ze een stukje van Ik vraag me af hoe het zit met 'goede' dingen uit vlees, ijzer dacht ik. Kan het kwaad dat ze dit nauwelijks eet?
hmm, hier een peuter die weinig vlees eet. Ze lust alles wel, maar hoeft overal maar een klein stukje van. Ik geef andere ijzerrijk eten zoals appelstroop.
Hier ook een dreumes die geen vlees eet. Hij was er eerst dol op, nu wilt hij er niks meer van weten. Ook niet op zijn boterham. Hij krijgt zijn ijzer wel binnen via de appelstroop wat hij veel op zijn brood krijgt.
Ok, hier is het nooit anders geweest dus, maar goed ze is ook een stukje jonger. Appelstroop is een goed idee, dat vergeet ik tegenwoordig sinds ze de vruchtenhagel heeft ontdekt Gisteren had ik kipfilet gekocht daar at ze wel een halve snee mee. Daarna nog vruchtenhagel toe, maar dan moet het niet op tafel staan!!
Wij eten helemaal geen vlees en dat kan echt geen kwaad. Lust ze vis (geen visstick dus, maar bijvoorbeeld pangasius een beetje zouten en bakken in beetje roomboter)? Appelstroop idd, maar vooral peulvruchten, bonen en noten zijn goede alternatieven. Paddenstoelen ook. Kaas. En je hebt tegenwoordig heel veel vegaproducten, op basis van soja of kippeneiwit etc.
Wij eten nooit vis en paddenstoelen.. Ze heeft laatst een stukje van mijn schoonvader gehad (lekkerbek) en dat hoefde ze niet.. Ze eet wel bonen noten peulvruchten ed. Kaas ook en melk. Valt wel mee dan, dus?
Als je volkorenproducten gebruikt (dus volkorenbrood en volkorenpasta's bijv.) haal je daar ook veel ijzer uit. Daarnaast is het zinvol om bij iedere maaltijd iets met vitamine C te gebruiken, dat zorgt ervoor dat ijzer beter opgenomen wordt door je lijf. Op zich kun je heel goed zonder vlees, mits je de juiste alternatieven aanbiedt!
Je hoeft je ijzer en eiwitten niet perse uit je warme maaltijd te halen hoor, kan ook uit broodbeleg bijvoorbeeld. Het valt me wel op dat jullie blijkbaar zelf weinig variatie op tafel hebben op dit punt. Misschien eerst eens daar aan gaan werken, niet alleen maar gehak en gemaksvlees, maar veel meer variatie in je menu aanbrengen. Dan gaat je kind waarschijnlijk vanzelf wel meeëten. Zet ook wat vaker vis op tafel (aanbeveling is 2 keer per week vette vis zoals zalm en haring), na één keer een stukje lekkerbek kun je moeilijk concluderen dat ze geen vis lust, ze moet natuurlijk ook aan de smaak wennen.
Ik begrijp dat ze aan die smaak moet wennen hoor, hoewel ze de meeste dingen wel zomaar eet. Nee we houden niet van vis. En gehakt noem ik niet bepaald gemaksvlees.. Ik hou van de meeste vlees niet maar wel van jus, vandaar. Ik vind dit trouwens heel normaal maar blijkbaar eten jullie altijd 'bijzonder' vlees??
Lusten jullie echt helemaal geen vis? Niks? Zou je ook niet wat voor haar op tafel willen zetten om haar er wel kennis mee te laten maken?
Mijn zoontje eet ook geen vlees en ook geen appelstroop en ook geen groente. Alles volkoren en rozijnen zijn kennelijk voldoende om een hb van 8,5 te hebben (dat is hoog voor een dreumes). Ik vul wel aan met een multi, halve dagdosering.
Ons vegetarische zoontje krijgt elke dag wat gedroogde vruchten, zoals rozijnen, ongezwavelde abrikozen, dadels. Verder appelstroop en hummus (kikkererwten) op brood en 1-2 keer per week bonen/linzen. Ook krijgt hij 1-2 x per week een glaasje roosvicee ferro. We eten ook veel diverse soorten groenten. Om de ijzeropname per maaltijd te verhogen, kun je er sowieso een glaasje versgeperste sinaasappelsap bij geven (wij doen 1 sinaasappel per persoon per maaltijd). Dan wordt het ijzer dat wel in zijn maaltijd zit, beter opgenomen.
ik weet niet of er veel voedingswaarde in vissticks en hamburgers unoxworsten, frinandellen en gehakt zit. dus zoveel zal ze niet missen. onze zoon lust wel vlees graag zelfs maar krijgt maar een heel klein stukje. ik vind het voor zulke jonge kindjes nog niet nodig een hele lap vlees te eten.(en al helemaal geen fastfood) zeker geen hamburger of unoxworst ofzo.hij krijgt dus gewoon een reepje van mijn stukje. en verder gewoon gevarieerd ander eten.
Ons mannetje eet ook geen vlees (op een paar hapjes af en toe na). Hij eet wel groene groenten en we nemen van alles de volkorenvariant. Hier ook een multivitamine. Het gaat prima met hem! Zelf ben ik al 16 jaar strikt vegetariër en ik heb nog nooit een laag HB gehad.
en als je nu het vlees mee prakt met de aardappels/groente en door de eenpansgerechten ed? Eet je kleine dan ook geen vlees? Dat werkt hier namelijk heel goed. Als ik los een stukje vlees aanbied dan hoeft mn meiske het echt niet, door het eten heen eet ze bijna alles
Gehakt noem ik gemaksvlees, omdat het snel klaar is. Ik eet zelden bijzonder vlees (dan denk ik aan kangoeroe, struisvogel of dat soort spul), meestal gewoon vlees: stoofvlees, sucadelapjes, biefstuk, kip, varkenslapjes, speklapjes, varkensfilet. Ik snijd vlees vaak in reepjes, en stoof of bak het dan. Verder vaak aziatisch met tahoe en tempe. En vis is zo ontzettend breed en gevarieerd, misschien toch eens op het menu zetten? Gewoon goed recept nemen, en aan de slag gaan?
Ik eet echt 1000x liever rundergehakt of -tartaar dan speklappen. Beetje raar om het gemaksvlees te noemen, want ik doe er toch echt langer over om een bal te bakken dan een biefstuk. Bovendien is mijn gehakt net zo zuiver als een runderlap, het IS namelijk een runderlap. Hier sowieso geen varken en een speklap is wat het al zegt: spek en daar zit geen ijzer in, mii teveel verzadigd vet. In kip zit ook amper ijzer. Rood vlees is ijzerrijk (4x zoveel ijzer als in kip). Dus als je vlees wilt laten eten voor het ijzer, neem dan ijzerrijk vlees.
dat bedoelde ik dus. En verder, het zal wel door mijn opvoeding komen dan, mijn ouders hadden met een gezin echt geen geld voor luxe vlees, daar bedoel ik dus geen kalkoen maar biefstuk ed mee... wij zouden het wel kunnen doen maar ik vind het niet nodig. Zeker als je het maar matig lekker vind.. Vis, van de geur en aanblik kokhals ik al. zelfs vissalade krijg ik niet door mijn keel. Ik ruik het meteen. Bedankt allemaal verder.