uit elkaar en dan....?

Discussie in 'Alleenstaande moeders' gestart door thewiz, 7 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. thewiz

    thewiz Actief lid

    27 jun 2009
    331
    0
    0
    Thuismama
    Assen
    Mijn vriend hebben 2 weken geleden onze relatie verbroken. Ik en mijn dochtertje (2 jaar) gaan dus ergens anders wonen (eigen keuze). Mijn ex vriend blijft gewoon in ons oude huurhuis.
    Maar nu heb ik een juridische vraag....
    Moeten wij ook iets laten regelen via de rechter? Of via een advocaat? met betrekking op ons dochtertje? Hij hoeft van mij geen alimentatie te betalen want hij heeft straks ongeveer hetzelfde over in de maand als ons.
    Maar moet er iets anders geregeld worden met gezag ofzo? Ik heb echt geen idee. Wij hebben namelijk weinig geld en een advocaat betalen is hartstikke duur.

    Groetjes!

    Oja, we hebben geen samenlevingscontract en zijn ook niet getrouwd geweest. Er staat niks van ons officieel op papier.
     
  2. Wenn1986

    Wenn1986 Niet meer actief

    Nou, als je wel samen een kindje hebt dat de vader ook erkend heeft moet je wel wat vastleggen geloof ik. Wij zitten nu in dezelfde situatie dus ik ben nog een boel aan het uitzoeken. We hebben net als jullie weinig geld maar voor een mediator (als jullie er samen uit kunnen komen) kun je een vergoeding krijgen. Ik lees even mee naar de reacties die komen... Ben zelf ook erg benieuwd! Sterkte iig voor jou, je kleintje en je ex!
     
  3. mamavan5bengels

    mamavan5bengels Fanatiek lid

    21 nov 2010
    3.051
    2
    0
    Zelfstandige
    Amersfoort
    Ik ben ook pas weg bij mijn vriend. Maar ik heb wel door omstandigheden een advocaat in handen moeten nemen. Ik heb een prodeo advocaat, dat houdt in dat je eigen bijdrage van je inkomen afhankelijk is. Ik betaal zelf maar 101 euro voor advocaatkosten. Dus het hoeft niet zozeer duur te zijn.

    Maar het is wel verstandig om vanalles te regelen. Zo ook je alimentate. Ook al wil jij dat niet, vader van je kindje is net zo goed verantwoordelijk voor de lasten. En je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt.

    Hoop dat je hier wat aan hebt.
     
  4. Sunny1977

    Sunny1977 Actief lid

    19 nov 2010
    385
    0
    0
    Adminimiepje
    7e hemel...
    Ik zou zoiets als alimentatie toch regelen...je weet nooit wat de toekomst je/jullie gaat brengen.
     
  5. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Wat staat er op papier qua erkenning en voogdij?
    Hebben jullie dat los geregeld?
     
  6. thewiz

    thewiz Actief lid

    27 jun 2009
    331
    0
    0
    Thuismama
    Assen
    Ik vindt het niet nodig alimentatie te vragen. Mijn vriend werkt bij een sociale werkplaats en komt hier ook nooit meer weg. Heeft een geestelijke handicap. En hij heeft echt het minimumloon. Ik krijg straks bijstand omdat ik lichamelijk ook niet gezond ben. Dus we hebben allebei straks niet zoveel te besteden. En de alimentatie wordt straks toch van mijn bijstand afgetrokken. Ik heb gelezen dat je in de toekomst altijd nog de alimentatie kunt regelen.
    Er staat alleen op papier dat hij ons dochtertje erkend heeft. Maar dat is dan ook alles. Verder staat er niks op papier. Heb al even aan de gemeente gevraagd of we de kosten van een advocaat vergoed krijgen. Hopelijk krijg ik hier snel antwoord op.
     
  7. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Volgens mij kun je haar zo meenemen als hij geen voogdij heeft. Hij zal dan via de rechter dingen als een omgangsregeling moeten regelen.

    Dus volgens mij hoef jij voor je kindje niks te regelen. Alleen hij moet wat regelen als hij een officiele omgangsregeling wil..
     
  8. thewiz

    thewiz Actief lid

    27 jun 2009
    331
    0
    0
    Thuismama
    Assen
    Volgens mij heb je gelijk! Ik heb nog even verder gegoogeld en dit gevonden. Ouderlijk Gezag
    En aangezien hij geen ouderlijk gezag heeft aangevraagd....
     

Deel Deze Pagina