Culinaire rampen

Discussie in 'De lounge' gestart door Devilschase, 9 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.823
    7.588
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    hebben jullie dat wel eens? dan maak je iets te eten, je proeft tussendoor en je denk "mm lekker zeg" en dan schep je op, en dan is het niet te vreeeeten. Dan denk je, waar gaat het fout? wat heb ik nou verkeerd gedaan, dan kijk je op je lijstje "ja alles zit erin" en je kijkt nog een keer en nog een keer en dan zie je het... "je bent de tomaten vergeten! in je tomatensoep! met de stukjes tomaat!"je bent het ingredient vergeten waaruit de naam van het gerecht bestaat, het ingredient vergeten wat 56 keer in het recept staat vermeld, wat dikgedrukt staat in je receptenboek, wat 3 keer op de foto uitgelicht staat, wat ongepeld en ongesneden staat te staan op je aanrechtblad... en het erge is... je hebt het geeneens gezien!

    Zo heb ik een keer lekkere kip tandoori gemaakt. Ik vroeg me alleen af waarom de saus steeds niet dik werd, ik kreeg ereen beetje de pest in dus ik denk;krijg wat ik gooi er maizena door. Dat begon natuurlijk méteen te klonteren waardoor we uiteindelijk wel kip hebben gegeten maar dan in een platgeslagen vorm met sla, tomaat en saus op een broodje van de snackbar. En wat was er nou fout gegaan? ik was de creme fraiche vergeten, terwijl die gewoon naast me was.

    Hebben jullie wel eens iets ubermattefakkingculinair gemaakt, wat echt niet te eten was?
     
  2. Delight

    Delight Fanatiek lid

    17 jan 2011
    2.157
    0
    0
    HBO Facility Management
    Salland
    Mijn rijst bij de chicken tonight!
     
  3. allwoman

    allwoman VIP lid

    29 jan 2008
    5.589
    0
    0
    bezig bijtje
    Nee eigenlijk niet ! :D
     
  4. Chrissie

    Chrissie Niet meer actief

    Niet uberculinair, maar wel iets wat niet helemaal goed ging..
    Poffertjes bakken voor de kids.

    Keurig alle ingredienten klaargezet, want kids helpen graag en das makkelijker.

    Boter en suiker romig kloppen : check
    Eieren toevoegen en luchtig kloppen : check
    ***tralalala***
    Vervolgens voeg ik de melk toe: check

    En toen begon alles te schiften... WFT????
    Alles zit er in, niets vergeten en dan nu dit? Stug door blijven mixen, het ging er al wat beter uit zien. Alleen nog beetje dun.
    Ach komt vast goed... Poffertjespan erbij en bakken maar.
    Waarom worden die krengen nu niet stevig????
    Waar is het mis gegaan.
    En waarom staat er nog bakmeel op het aanrecht......... :):):)

    Poging 2, die MET bakmeel toevoegen voor de melk, waren gelukkig wel lekker :D:D:D



    Nieuwe ronde nieuwe kansen
     
  5. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    hier mislukt het zo vaak... gelukkig kan mijn man wel koken.

    hoewel hij ooit eens arretjescake maakte en de chocolade niet goed met het biscuit mengde. bemoeienis van mij werd niet gewaardeerd dus ik niets gezegd.
    cake in de koelkast, volgende dag draait ie de vorm om, om de cake eruit te halen: valt alle biscuit eronderuit! hij had alleen nog chocola in zijn handen :D :D :D :D
     
  6. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.823
    7.588
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    lol
     
  7. tulip

    tulip Niet meer actief

    haha, die vind ik wel goed hoor, arme man!!
     
  8. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Whaha die arretjescake! :D

    Ik heb nog nooit zoiets gehad eigenlijk, wel dat iets er ontzettend ranzig uit zag.
    Was met kerst, ik wilde een 5 gangen diner maken voor m'n schoonvader+vriendin. Een onderdeel van een gerecht was een soort van zelfgemaakte soepstengel met tapenade van zwarte olijf, knoflook, zongedroogde tomaat en wat parmezaanse kaas.
    Zag er op het plaatje verschrikkelijk lekker uit, wás het ook alleen bij mij zag het er uit als een keutel...
    Ik wilde het net zo opmaken als uit het boek dus een met twee lepels een soort van reepje er van maken. Met als verschil dat het bij mij donkerbruin/groen van kleur was en er her en der wat vezelachtige stukjes uitstaken... ;)
     
  9. Within

    Within Niet meer actief

    Ik heb een keer de lasagnasaus laten aanbranden. Maar het smaakte nog goed dus alle saus die niet aangebrand was gebruikt en hup de oven in. Alleen toen het uit de oven kwam was het dus echt niet meer te eten...
     
  10. Only me

    Only me Niet meer actief

    Een paar maanden geleden wilde mijn vriend eens een cake bakken. Prima, uren bezig geweest met het deeg (jaja, het blijft moeilijk), zet de oven op voorverwarmen, doet de cake erin en wachten maar...

    Minuten later stinkt het hele huis, want, hij had hem op magnetron stand staan hahahaha!
    Kon iemands hersenen ermee ingooien en ben dagen bezig geweest om de geur weg te krijgen, want het vroor buiten gigantisch dus ramen en deuren open deed je niet zo snel haha!

    En ik was een poos geleden vergeten de rijst af te gieten, en gooi zo de pan leeg bij mijn nasi mengsel...
    1 blubberzooi!
     
  11. HabibiAna

    HabibiAna Fanatiek lid

    24 nov 2008
    2.635
    0
    0
    Ik heb 1 hele erge:)
    Had een zakje pittige gehaktkruiden gehaald by de turk en er stond geen nls op. Dus ik het hele zakje over mn gehaakt gegooid. (bleek later dat je er maar een klein beetje by moet doen) Toen ik de kofta stond te draaien werden mn handen echt bloedrood en branden dat het deed! Ik d8 dat ik ergens niet tegen kon ofzo, maar het was zoooo heet niet te eten gewoon en ik had die dag mn schoonouders te eten;)
     
  12. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.823
    7.588
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland

    looooooooooooooool
     
  13. happynienja

    happynienja Fanatiek lid

    8 aug 2007
    3.178
    0
    0
    Julianadorp
    M'n moeder en ik maakte vaak zelf pizza, veel lekkerder, en zijn een keer de kaas vergeten erop te doen!
    Kwamen we pas achter toen we aan het eten waren, smaakte niet! Haha!

    Wat mij vaak gebeurt is dat m'n vlees aanbakt aan de buitenkant en van binnen nog rauw is..

    Of vorige week nog, fanatiek brood gebakken (broodbakmachine) voor Martijn (heeft KMA) en deeg bleef maar waterig. Dus even goed het recept nagelezen, ja hoor ipv 1 kopje water had ik 2 kopjes water gedaan!
     
  14. femmy

    femmy Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.061
    0
    0
    Administratie
    ik vond de soep zo flauw (aangemaakt met bouillonblokjes) ik had 1 blokje gedaan per liter ipv van 1 per halve liter, ik bleef strooien met zout en kruiden ;)
     
  15. Within

    Within Niet meer actief

    Oh dat hebben wij een keer met pitabroodjes gedaan!! Je kon er echt een ruit mee ingooien. Zelfs de vogels moesten ze niet :p gingen we er frisbee mee spelen, raakte ik manlief op zn rug.. Die had er letterlijk een blauwe plek van.
     
  16. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.262
    508
    113
    Ik maak regelmatig lasagna, dus ook op een bewuste dat toen mijn schoonzusje kwam eten. Ze was alleen, dus meid; eet lekker bij ons. Maak ik heeeerlijke lasagna;).

    Zo gezegd, zo gedaan. Wij met z'n allen aan tafel en manlief schept eerst op voor zijn zus....Niks mooie 'plak' lasagna...Alles stortte zo in op haar bord, als een plumpudding...Het leek wel een bord kots:$

    Tja, de smaak was goed....Maar ik hoef ook geen reep chocola in de vorm van een hondedrol (bij wijze van spreken dan)

    Durf het sindsdien niet meer te maken voor visite, haha!
     
  17. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.823
    7.588
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    hahahahahahahahha om my god
     
  18. Only me

    Only me Niet meer actief

    Haha, maar goed dat het je handen waren en je er zo achter kwam. Wtf was er gebeurd als je het had gegeten :D
     
  19. HabibiAna

    HabibiAna Fanatiek lid

    24 nov 2008
    2.635
    0
    0
    Ik heb het ze dus wel voorgeschoteld, was te laat om nog iets anders te maken hahahahaha dat is juist de blunder!!!
     
  20. Soms voeg ik wat kappertjes aan de spaghettie saus toe,best lekker hoor.
    Maar die ene keer had ik dus niet gekeken in de supermarkt en op goed gevoel het potje gepakt.
    Ik lekker koken en samen met man en kind aan tafel en die trekken een vies gezicht bij de eerste hap.Ik had zo iets van nou lekker ondankbaar.
    Heb ook geproeft en het was ranzig en heet.....bleek ik groene peper bolletjes in de saus te hebben gedaan.
     

Deel Deze Pagina