Tot wanneer rompers dragen?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Fransa, 29 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fransa

    Fransa Niet meer actief

    Ben benieuwd tot welke leeftijd jullie je kindjes een romper aantrokken.

    Zoonlief zit nu in de rompers maat 86 en heb nu eigenlijk voornamelijk rompers met lange mouwen. Nu het mooier weer wordt wil ik wel weer rompers kopen maar maat 86 wordt wat krapper. Zit me nu af te vragen of ik nog weer rompers zal halen in een maatje groter...
     
  2. Roes

    Roes Fanatiek lid

    9 okt 2009
    1.791
    0
    0
    woonbeg voor jongeren met een verst beperking
    Gelderland
    ik lees ff mee, zit met dezelfde vraag...
     
  3. joel

    joel Fanatiek lid

    10 jun 2007
    1.162
    0
    0
    kapster
    best
    hoi ja ik had nog losse 92 e 98 a 104 want vond t ondere sommige kleding zoals blouse fijn of voor dalijk alleen korte broek erover heen. maar je kan al onderbroekje doen maar heel vaak gaan die pas vanaf 92 en als je kindje smal is dan past t vaak al niet. succes. bij kruidvat hebben ze fijne ondergoed voor kids
     
  4. Kuona

    Kuona Fanatiek lid

    7 dec 2007
    1.258
    6
    38
    Ja dat vroeg ik me dus ook af. Hier zit zoonlief ook nog in 86/92 maar die worden toch wel krap. Over een tijdje gaan we kijken of we hem zindelijk kunnen krijgen en dan is het wel handig om gewoon een onderbroekje omlaag te kunnen doen. Ik denk dus dat we dit voorjaar over gaan op gewoon ondergoed.
     
  5. MamaMarije

    MamaMarije Niet meer actief

    Ik heb net de eerste hemdjes en boxertjes gekocht. Rompers werden hier ook te klein en Lucas begint hier en daar wat tekenen te vertonen dat hij zindelijk wil/kan worden. Wel het allereerste begin pas hoor, maar dan vind ik losse hemdjes en broekjes wat handiger.
    En nu we de zomer in gaan, komt het helemaal mooi uit.
     
  6. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Ik heb wel nog rompers voor mijn dochter, toevallig van de week 98 gehaald. Vind het wel fijn dat ze geen blote rug heeft als ze bukt en haar truitje omhoog kruipt.

    En ze trekt zelf haar maillot, onderbroek én luier uit, een romper krijgt ze niet open ;).
     
  7. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    In 92 heb ik nog rompers gehaald. En ook ondergoed. Dat wisselde ik dan af. Op warme dagen onderbroekjes, op koude dagen een romper of onderbroek met hemd.
     
  8. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.153
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Wij zijn in de zomer dat ze 2 werd gestopt met de rompers - ik had er toen nog een paar . Maar omdat het toen érg warm was, droeg ze weleens helemaal geen hemd meer. Dus kwamen toen de hemdjes en onderbroeken.

    Naderhand zijn we ook niet meer teruggegaan naar rompers...
     
  9. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Ik heb nog rompertjes, omdat ik in haar maat (74/80) geen onderbroekjes en hempjes nog kan vinden. We kopen nu wel al nieuwe rompertjes in maat 86/92, maar die zijn nog veel te groot. Ik ga er vanuit dat die setjes dan ook nog veel te ruim vallen. Maar ze is wel erg geïnteresseerd in het potje enzo, dus misschien dat ik toch wel eens ga kijken naar wat de kleinste maatjes van die onderbroekjes zijn. Vooral de breedte daarvan zal uitmaken, want het moet dan ook zonder luier passen ;) Dat zal nog een hele opgave worden! Stel dat ze wel deze zomer al zindelijk zou worden (waar ik geen probleem mee zou hebben), dan weet ik niet of ik onderbroekjes in haar maat kan vinden...

    Iemand een idee waar ze echt hele kleine maatjes verkopen?
     
  10. MamaMarije

    MamaMarije Niet meer actief

    Ik heb nu van de HEMA de kleinste maat (86/92), maar dat zal voor jouw meisje waarschijnlijk nog te groot zijn. Ik neem even aan dat ze voor meisjes dezelfde maten aanhouden als voor jongetjes, dus dan hoef je daar alvast niet te kijken ;)
     
  11. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    @Gentle: Ik heb laatst onderbroekjes bij de Wibra gehaald, maatje 92/98, mijn dochter had toen 92 en kreeg ze maar net over haar bovenbenen! 80/86 zag er echt mini uit, dus die zullen jouw dochter dan wel passen :)
     
  12. Madeliefke

    Madeliefke VIP lid

    19 jan 2008
    6.280
    190
    63
    Ondergoed van Lief! valt ook erg klein
     
  13. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    ik probeer ze zolang mogelijk te gebruiken. ik vind ze ideaal zeker van de zomer straks als het warm is. en de luier blijft er ook goed mee zitten. en als het warm is lekker met een romper laten slapen dan hebben ze altijd toch de rug bedekt ( voor de longen) alleen een shirt zou omhoog gaan kruipen. maat 104 en zeker maat 110 zijn bijna niet te krijgen maar als ik ze vind gaan ze gelijk mee naar huis. (ik heb al wel hempjes en broekjes liggen trouwens. voor het geval ik niks vind meer als deze rompers niet meer passen)
     
  14. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ik had laatst een hemdje en boxertje gekocht, maar pff....luier bleef niet op zijn plek en zoonlief zat zijn hemd de hele tijd omhoog te trekken. Heb dus nog een nieuwe lading lange mouwenrompers maar 92 gehaald.
     
  15. happynienja

    happynienja Fanatiek lid

    8 aug 2007
    3.178
    0
    0
    Julianadorp
    Vorig jaar zomer, toen Martijn bijna 1,5 was heb ik een paar hemdjes en boxershorts gekocht om mee te nemen op vakantie en stond hem geweldig! Meteen al echt een peuter en sindsdien draagt hij geen rompers meer.
    En met emma weet ik het nog niet.
     
  16. Sjanienu1

    Sjanienu1 VIP lid

    6 sep 2008
    6.495
    0
    0
    Winkelmedewerkster
    's-Heerenberg
    Tot welke maat gaan rompers eigenlijk?
    Ik wil ze eigenlijk zo lang mogelijk gebruiken, vind het wel makkelijk. Of je nou ondergoed aandoet of een romper, lijkt mij niet veel uit te maken eigenlijk...
    Waarom willen jullie eigenlijk graag ondergoed gaan gebruiken als ik vragen mag?
     
  17. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    of je hebt dat de elastiek van de onderbroek naar de binnenkant van de luier gaat en alles doorlekt. kun je een paar keer per dag je kind verschonen. ik hou het lekker op de rompers voorlopig.
     
  18. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    ik vind ondergoed pas makkelijker dan rompers als ze echt serieus met zindelijkheidstraining bezig zijn sjanienu1 en eerder niet hoor.

    en tot welke maat. bij de oudste had ik het geluk dat ik groot uitgevallen 104/110 vast kreeg. maar dat is vrees ik een uitzondering. ik kijk elke keer in de stad maar tot nog toe is 104 al zeldzaam. ( heb ze nog niet kunnen vinden helaas)
     
  19. Kolibrie

    Kolibrie VIP lid

    29 jun 2008
    5.731
    405
    83
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Ik hoop ook rompers zolang mogelijk te kunnen gebruiken. Het houdt de luier op z'n plek en inderdaad bedekt het ruggetje als ze bukken of hun shirtje optillen (zoals mijn dochter vaak doet :D). Zomers ook erg handig als pyjama op warme dagen.

    Wij zijn al bezig met het potje en ik sla het rompertje dan omhoog en doe hem op haar schoudertje met 1 drukknoopje vast. Net zo makkelijk ;)
     
  20. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Mij lijken die onderbroekjes juist handig in de zomer. Julia heeft het dan snel echt heel warm, en vorig jaar liep ze regelmatig alleen in haar rompertje. Dan vind ik het leuker om haar een onderbroekje aan te doen en gewone luchtige kleertjes. Wat ik ook nog wel eens deed was gewoon alleen haar luier, maar dat is toch niet zo handig.

    Bedankt voor de tip over de Wibra. Ik zal eens gaan kijken! Die van de Hema zijn denk ik nog echt te groot, want de rompers in die maat zijn echt super veel te wijd vooral. Qua broekjes heeft ze nu maat 74 of maat 80 met het elastiek heel strak aangetrokken.
     

Deel Deze Pagina