UV kleding

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Omelet, 25 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Wat zijn jullie ervaringen met UV beschermende kleding, is het dik/dun (warm dus of valt het mee) en waar kopen jullie het?
    Alvast bedankt!
     
  2. M78

    M78 Actief lid

    8 okt 2010
    173
    0
    0
    Zelf geen ervaring mee, maar ik zag ze toevallig van de week bij de Prenatal hangen. Blauwe en roze UV-zwem-shirtjes.
     
  3. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Het gaat mij met name om als ik mijn zoontje draag in de draagdoek of Beco en als we een wandeling gaan maken. Ik houd hem natuurlijk zoveel mogelijk uit de zon, smeer hem in en bij voorkeur lange mouwen en pijpen, maar vroeg me af of UV-kleding luchtig is en beschermend of gewoon te warm.
     
  4. Wilma1978

    Wilma1978 Actief lid

    27 dec 2009
    249
    0
    0
    Wij hebben voor mijn dochtertje (wel een stuk ouder dan jouw kleintje) inderdaad het uv-pakje met hoedje van de prenatal gekocht. Wij gaan namelijk op vakantie naar Zuid-Frankrijk en het lijkt me ideaal als ze meegaat naar het zwembad. Zelfs als het nat wordt, blijft ze beschermd (factor 50) terwijl een nat hoedje maar factor 10 heeft. We hebben het nog niet getest hoor.

    Het lijkt me alleen niet geschikt om te dragen in de kinderwagen of in een draagdoek. Het heeft sowieso korte mouwtjes en pijpen, dus de armen en benen vangen dan ook al zon. Verder lijkt het mijzelf ook niet lekker zitten in die situaties, ben bang dat ze er erg in gaat zweten. Als je hem insmeert met een hoge factor, probeert zoveel mogelijk uit de zon te houden (evt parasolletje) en een hoedje of petje op doet, dan lijkt mij dat veel comfortabeler voor hem.
     
  5. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    OK Wilma dank je dat is wat ik zocht, ik heb er helemaal geen ervaring mee namelijk. Dan koop ik het nog niet :)
     
  6. M78

    M78 Actief lid

    8 okt 2010
    173
    0
    0
    Die shirtjes die ik gezien heb bij Prenatal zijn inderdaad van sythetisch zwempakken-stof. Lijkt me erg zweterig.

    Let wel op dat je een niet te dun wit shirt gebruikt, die fout heb ik een keer gemaakt bij mezelf in Thailand, de zon schijnt daar dwars doorheen. :)
     
  7. janette

    janette VIP lid

    26 feb 2007
    5.113
    0
    0
    Ben op zoek naar de droombaan
    Heiloo
    wij hebben een zwempakje gehad voor Teun met uv....nou nooit meer dan maar een tshirt en heel goed smeren, het is dik ademt niet en droogt niet snel dus als hij in het water was geweest kreeg hij het in de zon zelfs koud.....tshirt is dan veel makkelijker omwisselen en droogd veel sneller.we hadden hem vorig jaar mee naar turkije maar hebben hem daar 1 dag gebrukt daarna zwembroek en tshirt..dit jaar doen we het weer zo.....
    zeker in een draagdoek zou ik het niet doen, veel te warm gewoon lekker dunne katoene kleding en een petjes op.....
    hoop dat je er wat aan hebt...
     
  8. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Ja heel fijn ik had die shirts nog nooit vast gehad vandaar mijn vraag. Maar dan dus wat dikke witte rompers/shirts aanschaffen. Hoedje heeft hij altijd op in de doek. En natuurlijk smeren. Heb helemaal zin om te gaan wandelen met hem :)
     

Deel Deze Pagina