heeft mijn zoontje hooikoorts

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door ster79, 3 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ster79

    ster79 Actief lid

    13 okt 2008
    398
    0
    0
    Vraagje: mijn zoontje (bijna acht maanden) is al sinds zijn geboorte regelmatig verkouden en snotterig. De laatste dagen is het weer erger geworden en zit zijn neus overvol, wat ook problemen met slapen oplevert doordat hij moeite heeft met ademen en bovendien af en toe moet hoesten en niezen. Gisterochtend ben ik veel buiten geweest met hem. Gistermiddag bleef zijn neus maar lopen en voelde hij zich ook duidelijk niet fit: hangerig en mopperig. Hij bleek ook koorts te hebben (38,3). Mijn vriend heeft al zijn leven lang last van hooikoorts en gaf aan hier gister veel last te hebben gehad. Nou denken we dat ons zoontje dit ook wel eens zou kunnen hebben. Wat denken jullie? En als het zo is, is er dan iets wat we kunnen doen om het te voorkomen (behalve niet naar buiten) en vervolgens om het te verlichten/ te behandelen? Wie weet raad?

    Vast bedankt!
     
  2. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    wij hebben indertijd de proef op de som genomen. onze zoon ( toen 6 maanden) was ook al vanaf zijn geboorte "verkouden" ik ben zelf allergisch mijn oudste dochter ook. we waren verhuisd naar een ander huis waar veer hout in verwerkt zit. er lag nog vloerbedekking die er goed uitzag op de trap en overloop dus die hadden we laten liggen. na die 6 maanden hebben we alles weggehaald en bleek een onnoemlijke berg losse stof en zooi onder te zitten. wat met stofzuigen niet weg ging. we hebben alle houten vloeren en plafonds open gemaakt en schoongemaakt.onze katten elders ondergebracht,( ook toen werd het al minder trouwens toen die uit huis waren) affijn,wat denk je, de volgende dag toen ik met hem terug in huis kwam was zijn verkoudheid "ineens" over. ( het was al minder van de logeerpartij ook) we hebben inmdidels overal laminaat liggen en houden alles goed bij en wassen geregeld de gordijnen. dan gaat het heel goed. je merkt nu de laatste 2 maanden ook dat hij veel niest zeker als we buiten lopen. dus ik denk dat hij ook hooikoorts heeft.

    ik stel me zo voor dat jullie zoon dezelfde problemen als die van ons ondervind en ik zou dus zeggen ja. hij heeft hooikoorts. ( misschien ook huisstofmijt allergie?) je kan dit soort dingen ook laten testen, maar voor ons was het zoal overduidelijk eigenlijk.

    wat je kan doen, tjah, kijken naar je huisdieren en een besluit daarin nemen.
    je huis goed stofvrij houden en van gladde materialen voorzien. voor buiten wordt eht lastiger. je hebt wel medicatie maar wij willen dat niet.
     
  3. sillaah

    sillaah Fanatiek lid

    21 sep 2006
    1.429
    0
    0
    Utrecht
    mijn zoon van bijna 9 maanden heeft dit ook..
    de huisarts en kinderarts zeggen dat het niet kan bij baby's om hooikoorts of huisdierallergie etc te hebben, dit ontwikkeld zich pas later zeggen ze.

    maarja.. :( ik weet het niet hoor
     
  4. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    er schiet me nog iets te binnen , je zei dt hij hoort had ook. onze jongste ahd vorige week ineens allemaal uitslag. net of hij ind e brandnetels gevallen was. rode vlekken met witte puntjes erin. de hap hield het op waterpokken. iets wat ik belachelijk vond dus van tafelv eegde. ik wist hoe waterpoppene ruit zien en die zien er neit zo uit. de had hield eht opd e vijfde ziekte amar dat zou 10 dagen moeten duren en 2 dagen later was alles weg. het zag er heel eng uit maar veel last leek hij er niet van te hebben en de volgende dag was het grotendeels weg. het cb hield het net als ik op een allergische reactie en ze vertelde toen dat kleine kinderen van een aanval ook koorts kunnen krijgen.dat wist ik dus niet. aangezien er nu niks meer scheeld en hij verder ook niet ziek was geloof ik dit verhaal nog het beste van de 3.
     
  5. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    ik vind dat zulke onzin uitspraken. ten eerste waarom zou het niet kunnen, ten tweede zoals je ziet hebben wij het nu niet meer na aanpassingen in ons huis. ik geloof wel dat je dingen erbij kunt ontwikkelen.

    ik heb ook zo'n huisarts. mijn zoon had een bult op zijn hoofd vanaf de geboorte. ik was heel bang en hij vertelde doodleuk dat een kind geen tumor kon hebben daarvoor moet je ouder zijn als 10 jaar. nou we weten allemaal dat dat grote onzin is. anders lagen er niet zoveel kleintjes in het sofiakinderziekenhuis aan de chemo. artsen doen soms erg vreemde uitspraken, die kant noch wal raken.

    als bij mijn zoon de neus dicht gaat zitten is dat voor ons een teken om zijn kamer leeg te trekken, de gordijnen te wassen (in het hele huis) en de knuffels te wassen ( op de planken de andere worden al bijgehouden ) . het speelgoed schoon te maken en dan is het s'avonds gewoon weer over. raar hoe kan dat dan?
     
  6. fafje

    fafje Niet meer actief

    ja das wel raar, ikzelf was geboren met eczeem, mn ouders hadden katten...en en zo heb k daar die allergie mee ontwikkelt en ook nog es huisstofmijt@!!

    tis ehct verschrikkelijk en hooikoorts kan iedereen elk moment krijgen...mn oma bijv heeft het sinds 1 jaar ineens! hele leven nergens last van...

    vind het ook raar dat dat wordt gezegd...wat kan het anders zijn!?..

    maar huisdieren kunnen echt veel symptonen geven!! die prikkelen erger dna een stoffig huis...uit mijn ervaring
     
  7. ster79

    ster79 Actief lid

    13 okt 2008
    398
    0
    0
    Bedankt voor de reacties!

    @Blup: dat klinkt als een hele onderneming om alle vloeren te vervangen, maar gelukkig is het dus niet voor niets gebleken! Goede tip om dat in de gaten te houden, als ik inderdaad wat verkoudheden kan voorkomen door eens flink te stoffen en knuffels te wassen heb ik dat er natuurlijk graag voor over!

    @sillaah: wat raar dat de huis- en kinderarts beweren dat dit niet mogelijk is bij babies. Ben benieuwd waarom dan niet. Maar jij hebt dus ook sterk het idee dat het bij jouw kindje wel het geval is? Ik had eerder wel al ergens op internet gelezen dat het pas na een jaar met bloedonderzoek vastgesteld kan worden. Wat zijn de klachten van jouw zoon?

    De koorts is gelukkig weer over vandaag. Ook heeft hij vandaag veel minder gesnotterd, al is het nog zeker niet over. Vandaag was hij de hele dag binnen (kinderdagverblijf).

    Hij zit trouwens ook vaak in zijn oogjes te wrijven, heb dan de indruk dat ze kriebelen.

    Heeft het zin om hem hypoallergene flesvoeding te geven denken jullie? Hij krijgt nog steeds borstvoeding, maar als ik werk krijgt hij de fles. Met gewone standaard opvolgmelk dus.
     
  8. sandraske

    sandraske VIP lid

    23 jul 2010
    14.043
    0
    0
    Noord-Brabant
    Als je al standaard hebt gegeven, heeft het geen toegevoegde waarde om nu hypoallergeen te gaan geven..

    Ook hier twijfels over een huisdierenallergie bij onze dochter, binnekort gaan we een aantal dagen weg zonder hond dus we zullen zien hoe het dan gaat..
     
  9. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    wij hadden houten vloeren dus die kunnen open. we hebben toen we de zooi eronder zagen besloten om meteen alles grondig schoon te maken en de planken te vernieuwen en er laminaat op te leggen. vrij drasties maar zo kunnen we er weer een tijd tegen. het was inderdaad veel werk. ik ben toen met de kinderen 4 weken uit logeren geweest geloof ik.de trap was eht ergste daar kwam zoveel zooi onderuit en emt het vloebedekking eraf trekken verpulverde alles ook nog eens. ik ben blij dat we daar allemaal vanaf zijn nu. ook voor mezelf scheeld het een boel nu. er valt ook benden veel minder stof nu. eerder kon ik blijven stoffen. deze zomervakantie willen we beneden aan gaan pakken.de plafonds en de vloeren en een muur doorbreken maar dat laatste heeft natuurlijk niks met allergie te maken.

    begin maar eens met alles goed schoon te maken inderdaad de gordijnen en knuffels wassen dan moet je ookal verschil merken.in een betonnen huis heb je dat gezeur met de vloeren ookal niet dus dat scheelt.

    voor bloedtesten moeten ze inderdaad iets ouder zijn geloof ik ja. het fijne weet ik er niet van eigenlijk.
     

Deel Deze Pagina