Wat deed jij nog op de dag van de bevalling?

Discussie in 'De bevalling' gestart door Mama101, 22 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    De dag van de bevalling (met 38+1) lekker flink geshopt in de stad en toch maar een kraampakket gekocht voor 'straks'.
    Die avond nog naar een vriendin gegaan in een andere stad (uur rijden), in de nacht doodmoe terug naar huis...en KNAPPPP...daar braken ineens mijn vliezen op de snelweg....

    Ben nu op mijn hoede. Vanaf 38 weken blijf ik dicht bij huis!!
     
  2. Adorable

    Adorable Fanatiek lid

    20 dec 2008
    2.601
    0
    0
    Huisvrouw
    Brussel, Belgie
    Ik ben de avond voor de bevalling nog lekker over de kermis geweest, manlief heeft daar nog een filmcamera gewonnen, daarna tot middernacht nog buiten gezeten met mijn ouders, zusje en manlief, om 3uur werd ik wakker met gebroken vliezen, heb toen gedouched en ben weer gaan slapen, om 7uur werd ik wakker met pijnlijke weeen en vanaf dat moment is het me allemaal erg vaag wat ik allemaal nog heb gedaan, ik weet dat ik in het begin van de ochtend nog op en neer heb gewaggeld door de gang, de rest van de ochtend heb ik buiten op de schommelbank mijn weeen weggezucht, ma die tijd staat me maar erg vaag bij me, om 12uur met vlos naar het zh gereden, bijna auto ongeluk gehad met de vlos doordat ze zo hard door de bebouwde kom reed en om 13.43 is mijn mooie mannetje geboren:)

    Zal binnenkort nog even de dagverdeling neerzetten als ik ben bevallen van mijn 2e zoontje:p

    xxx
     
  3. CherryAyden

    CherryAyden Niet meer actief

    Zondag sohtends vroeg opgestaan, uurtje of zes, vanwege harde buiken. Toen heb ik een appeltaart staan bakken voor mijn moeder, die was namelijk de volgende dag jarig en we vierden het op zondag. Daarna heb ik slagroom geklopt met de garde omdat onze mixer het niet deed. Ik wilde mijn blauwe kleurstof uitproberen voor de slagroom die we wilden gaan gebruiken voor het geboorte gebak. Werkte heel goed moet ik zeggen :D. Daarna ben ik de in de tuin onkruid eruit gaan trekken en heb ik geharkt, irriteerde me kapot aan al die zooi! Toen naar mijn ouders vertrokken voor de verjaardag. Drukte van jewelste daar! We hebben een paar potjes poker gespeeld en daarna gingen we uit eten in een wokrestaurant. Heb me de pleuris gegeten ( echt, je eet ALTIJD teveel in zon all you eat restaurant). Om 8 uur eindelijk thuis, toen lekker gedoucht en ik lag welgeteld 5 minuten totaal uitgeput op de bank toen mijn vliezen braken.

    Mijn moeder was er een half uur later: "He mam lang niet gezien!" :D Baby is uiteindelijk 21 uur later op mijn moeders verjaardag geboren. Beste verjaardagskado ever al zeg ik het zelf ;)
     
  4. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    bij de eerste: beviel ik snachts in het ziekenhuis, dus ik had geslapen.
    bij de tweede en derde, lag ik de hele dag in het ziekenhuis, was mijn man bij me op bezoek geweest en hebben we samen een kwartier op het balkon gezeten. Ik keek gtst en daarna begon de bevalling.
     
  5. SterretjesMama

    SterretjesMama Bekend lid

    14 apr 2010
    775
    0
    0
    Bij de eerste:
    Die dag lekker uitgeslapen, op de koffie bij mn moeder geweest en haar en mn broer uitgenodigd om te komen eten.
    Smiddags druk boodschappen gedaan op de fiets en savonds hebben we chinees besteld en zijn we lekker met zn allen wezen eten.
    Eenmaal toen ik op bed ging kreeg ik weeen ..
    Bevallen met 37+6

    Bij de tweede:
    Sochtends naar het ziekenhuis geweest om te kijken of er ontsluiting was, zodat ze me de volgende ochtend konden opnemen om in te leiden.
    Had 2 cm ontsluiting, inleiding stond gepland om 06:30 uur.
    Naar huis gegaan, hele huis schoon gemaakt, wasje gedraaid, moeder op de koffie gehad, gekookt en mn ziekenhuis tas ingepakt voor de inleiding de volgende dag.
    Uitgebreid gedoucht, op bed gegaan .. en ja hoor daar begonnen de weeen! Babylief is uiteindelijk geboren een uur nadat de inleiding plaats zou vinden :D
    Bevallen met 38+6
     
  6. Beeps

    Beeps Bekend lid

    15 dec 2009
    848
    0
    0
    Den Haag
    bij mij was dat afgelopen nieuwjaarsdag, de avond ervoor een feestje bij ons thuis en heb ik nog een drie gangen diner bereid, alles moest 1 januari opgeruimd worden, dus dat hebben we gedaan de dag dat de bevalling begon..

    savonds sushi gegeten en gesext (zal dat de aanzet zijn geweest?) en snachts begon de bevalling!

    succes!

    precies 41 weken was ik trouwens
     
  7. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Bij nummer 1: om 6:00 braken de vliezen en ik heb eigenlijk de hele dag geslapen en tv gekeken (Olympische Spelen!) en verder heel weinig.

    Bij nummer 2: om half 8 werd ik wakker om naar het toilet te gaan. Daarna begonnen de weeën al en 4 uur later was ze er. IN de tussentijd heb ik op bed gelegen en de weeën opgevangen (niet heel spannend) en natuurlijk geperst.
     
  8. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.459
    1.636
    113
    Brabant
    hopen dat het begon;) mijn vliezen waren al gebroken namelijk.
    Vooral veel in huis lopen rommelen en 's avonds naar t ziekenhuis voor ctg en controle. Daarna tas ingepakt voor de inleiding en toen begon het, vanzelf:)
     
  9. 4days

    4days Niet meer actief

    Nou op de dag dat de kids geboren werden niks, want om middernacht waren de bevallingen beide al volop bezig. ;) Maar op de dag dat het begon zat ik bij de eerste nog in het nagelstudio, en terwijl ik daar zat kreeg ik de eerste weeën. Ik maar mijn best doen om niks te laten merken terwijl het best al pijnlijk was, hahaha! daarna ging ik nog even naar mijn ouders, mijn vriend van zijn werk halen, een videootje terug brengen naar de videotheek. Oke dat laatste deed mijn vriend en ik bleef in de auto zitten, de weeën waren al behoorlijk pijnlijk toen.

    Bij de tweede was ik gewoon thuis, en ik haalde mijn zoontje 's morgens uit bed, toen de vliezen ineens braken. Ben die dag nog even snel naar de supermarkt geweest, toen ik nog geen echte weeën had.

    Daar ben ik er trouwens op een gênante manier achter gekomen dat een kraamverbandje echt NIET genoeg is als je vliezen zijn gebroken... :) :) :)
     
  10. M78

    M78 Actief lid

    8 okt 2010
    173
    0
    0
    Hahaha.... afgelopen zondag op bezoek geweest bij vrienden en ik dacht als mijn vliezen nu maar niet breken op deze nieuwe beige stoffen bank :$
     
  11. Zora

    Zora VIP lid

    12 jun 2007
    11.369
    2
    36
    Hier zijn op vrijdag mijn vliezen gebroken met 37 + 4. Daarvoor had ik nog een beetje gepoetst in huis, stal van paard uitgemest, bakkie bij mijn moeder en lekker uit eten geweest met mijn mannetje. We zaten in het restaurant nog te grappen als mijn vliezen maar niet breken. Eenmaal thuis: Man ging slapen en grapte ik ben zo moe als het nu gebeurd hoef je me niet wakker te maken hoor. En 10 min. later braken mijn vliezen.

    Zaterdag en zondag beetje thuis gehangen en even op visite bij schoonouders (weeen kwamen maar niet) en maandagochtend ingeleid.
     
  12. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Uitgeslapen tot een uur of 9, om toen op het toilet tot de ontdekking te komen dat ik wat bloed en slijm verloor, in combinatie met buikpijn dacht ik dat het wel begonnen zou zijn of zou gaan beginnen. Beetje in huis gerommeld, babykamer klaargemaakt, nog wat wasjes gedraaid, toen manlief thuis was van z'n werk om 14.00 uur de vk gebeld, boodschappen gaan doen, in de zon gezeten, eten gemaakt, ijsje gegeten op een terras en daarna is het echt begonnen en had ik daar allemaal geen tijd meer voor ;)
     
  13. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Niet veel. 's Nachts begonnen de weeën en ben ik beneden gaan zitten in de veronderstelling dat het niks zou zijn. Zo kon NooNooman in elk geval nog verder slapen.
    Toen ik het nog een beetje kon volhouden heb ik eigenlijk alleen op de bank gezeten, op het forum rondgehangen, flesjes en spenen uitgekookt en het lakentje gestreken... in case you never know :p
    's Avonds is ze geboren.
     
  14. Susan27

    Susan27 VIP lid

    14 jan 2009
    8.419
    0
    0
    De stad in geweest met een vriendin. Daar bijna 3 uur gelopen.
    gewassen, tv gekeken.
    60 bevallingen in een uur gekeken en om 23 uur naar bed gegaan.
    Om 02:50 braken spontaan mijn vliezen met 35,3 wkn. en om 8:50 waren we papa en mama met 35,4 wkn.
     
  15. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.139
    276
    83
    Niks , ik was 2e kerstdag opgenomen met zwangerschapsvergiftiging.
    Ben 28e ingeleid om 13.00 dmv gel en 29-12 is hij om 2,27 geboren.
     
  16. wendysunny

    wendysunny VIP lid

    24 jun 2009
    5.789
    0
    0
    ja ik geloofde echt niet dat je bevallen was haha
     
  17. wendysunny

    wendysunny VIP lid

    24 jun 2009
    5.789
    0
    0
    Hier op de dag van de bevalling gestript, op kraamvisite geweest... opgeruimd... foto's gemaakt
     
  18. saartje27

    saartje27 Fanatiek lid

    13 jan 2007
    2.391
    1
    36
    Nederland
    Was bijna 2 weken overtijd. Was op donderdag gestript maar had het idee dat het niets deed. 'S avonds gaan slapen, oudste was stront vervelend die nacht. In de ochtend oudste naar opa en oma gebracht. Daarna nog heerlijk geslapen. Gepoetst boodschappen gedaan en gekookt. Mijn man had avond dienst. Heb toen Popstars gekeken en ben om 22.30 naar bed gegaan. Kreeg rond 00.00 wat krampen en ben toen maar gaan timen. Om 00.45 mijn man gebeld dat hij maar naar huis moest komen. Om 01.30 was de VK er, had toen 3 cm ontsluiting. Vliezen gebroken en naar het ziekenhuis gereden. Onderweg had ik al persweeën, om 02.34 is onze jongste zoon geboren.

    En dat allemaal zonder een centje pijn.
     
  19. januari2010

    januari2010 Niet meer actief

    Ik heb veel te veel gedaan op de dag van de bevalling.

    s'morgens gewerkt van 08.00 tot 12.00 (eigen bedrijf dus werk gaat gewoon door)
    van 12.30 tot 14.00 bij vrienden op de koffie.
    Daarna langs een badkamerzaak voor een klein dingetje.
    Langs mijn ouders om iets te halen of te brengen, weet niet meer.
    15.00 rondleiding bij een kinderdagverblijf.
    Daarna spullen verhuisd voor de zaak en om 19.00 uur uitgeteld thuis.
    Mijn man is nog een broodje kroket voor me gaan halen en wilde toen even een uurtje op bed gaan liggen om daarna beneden lekker tv te kijken.
    Lag nog geen half uur op bed of mijn vliezen braken!

    Druk dagje dus! Gelukkig had ik een super snelle bevalling want ik denk dat ik een hele lange bevalling niet had volgehouden. Ben bevallen op een vrijdag en had me voorgenomen vanaf die maandag 'niks' meer te doen.
     
  20. leandrotje

    leandrotje Fanatiek lid

    25 nov 2009
    1.528
    31
    48
    NULL
    Assen
    Ik ben vannochtend nog naar de dierentuin geweest in emmen, verder nog gezogen in huis en vanmiddag nog visite gehad.

    vanavond rond 22.00 uur zijn mijn vliezen gebroken, dus hopenlijk gaat het nu doorzetten :D ben nu trouwens 40+ 6 met bevallen dus 41 weken ;)
     

Deel Deze Pagina