JANUARI 2011 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door peps, 7 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    sweet, wat juju zegt en bereid je voor op geknoei en gekokhals, maar... wat een verademing om niet meer eten er in te proppen en te zien hoe ze zelf lekker voelen en proeven en kijken!
    handige link: Borstvoeding.com: kenniscentrum voor borstvoeding

    juju, ik heb nu 2 dagen gepureerde doperwt met melk gegeven. even 3 dagen kijken of hij er geen last van heeft. gaat overigens nauwelijks iets in. daarna ga ik 1x per dag rapley en 1x per dag gepureerd geven. ene keer fruit rapley, andere keer groente.
    las dit op de site van het voedingscentrum:
    Er is nog onvoldoende onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van de rapleymethode. Wel is duidelijk dat op deze manier bijvoeding introduceren langer duurt, waardoor het risico bestaat dat een kind een tekort aan voedingsstoffen krijgt. Borst- en flesvoeding kunnen dat tekort niet helemaal aanvullen.
    vandaar dat ik het wil combineren.

    zal meteen ff spammen:
     
  2. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Haha super leuk!
    Ik wil steeds een beetje prakken en geven op een lepeltje (2/3 hapjes) en vervolgens een stukje geven om zelf te ontdekken. Zodat hij de smaak zeker meekrijgt maar ook textuur enzo leert kennen.
    Ik vind dat toch wel belangrijk. Misschien dat dat in eerste instantie ook meer prak dan rapley wordt, maar dat zien we wel.

    Ik denk dat de eerste dag 's ochtends meloen gaat worden en 's avonds brocolli.
     
  3. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    juju, sommige dingen vind ik ook eng om a la rapley te geven, doperwten dus bijvoorbeeld. nou schijnt het dat ze die pas kunnen pakken, als ze ze ook kunnen eten, maar dat bied ik voorlopig nog niet zo aan.
    ik weet ook al meteen weer waarom ik liever rapley doe! dat met zo'n lepel maaiende armpjes ontwijken en dan hopen dat dat bekkie nog een keer open gaat... laat m maar lekker zelf knoeien! kan ie ook lekker eten terwijl wij eten en hoeft ie niet toe te kijken. en ik kan zelf dan eten zonder dat ik hem zit te voeren.
     
  4. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Ja erwtjes vind ik ook eng. Net als kersen en druiven, moet je die ontvellen? We zullen wel zien hoe het loopt. He lijkt me nog steeds heel gaaf om het zo te doen!
     
  5. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    Kersen met pit geef ik mijn dochter nog steeds niet. En druiven heb ik een hele tijd doorgesneden en pas gegeven toen ze al kon eten.
     
  6. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    Jort is weer ziek :(, hij heeft 39,2. Ik hoop maar dat het door de tanden komt. Hij kwijlt, ik voel een bobbel boven en hij bijt met met bv! Dat is niet echt lekker aangezien hij al 2 tanden heeft!
     
  7. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    inderdaad ballorig. Ja shannon is klein(ze is vandaag precies 6 maanden ), maar ik vind het helemaal niet erg hoor.. ze gaat super en groeit vanzelf weer bij. Haar karakter is groot zat, compenseert zat.. hihi. vind het misschien juist wel wat hebben omdat ik weet dat ze het verder goed doen, zo'n mini meisje die wil kruipen,.. haha ziet er erg leuk uit.

    Wij doen geen rapley , omdat ik dus
    1. zelf nooit meer als 10 a 15 min op een stoel kan ziten
    2. Het geen meerwaarde voor mij heeft, colin at net zo snel volledig mee geprakt kunnen ze ook prima zelf eten(met handen) met 8 a 9 maanden alleen ja het word een knoeiboel.
    3. het sowieso afgeraden word bij prematuur.
    Maar goed dat is mijn keuze,maar doe er sowieso niet te heftig over een dag geen fruit/groente een dag 3 x maakt allemaal niet uit het is BIJ voeding en hou dat ook echt in gedachte. Nooit gaan stressen om fruit/groente. komt wel, ze gaan echt vanzelf aangeven dat ze ook rond die tijden wat willen eten.
     
  8. IrisB

    IrisB Fanatiek lid

    Heej allemaal,

    Ben al maaaanden niet meer ingelogd op zwp. Lees af en toe wel eens hoe het met jullie gaat, maar geen puf/tijd om zelf wat te schrijven.

    Lees een boel heftige dingen :( Hopelijk gaat dat allemaal snel beter.

    Gelukkig ook een boel leuke dingen :D

    Hier gaat alles goed. Kleine meid is helemaal geweldig en ze doet het super (bijna 8 kilo nu). Ik geniet heel erg van haar, zelfs ’s nachts als ze 4-5 keer wakker wordt :p (bijna elke nacht). Werken is ook wel ok, al ben ik superblij met m’n dagje ouderschapsverlof op vrijdag omdat we dan 100% mama – kleine meid-tijd hebben. Dat ga ik wel missen, want over een tijdje is er wel plek op KDV die dag en vervalt m’n ouderschapsverlof.

    Lees hier een heleboel over bijvoeding. Wij beginnen eraan over een paar weekjes (ff kijken wanneer het het handigst is, ik denk dat het het eerste weekend van juli wordt). Wij gaan 100% rapleyen. Hebben we bij de oudste ook gedaan en dat ging super. Tot één jaar doe ik de bijvoeding ook ná een voeding zodat het de BV niet vervangt (wat het voedingscentrum zegt… beetje vaag – over BV dan, KV heb ik niet genoeg kennis over om te kunnen oordelen), gewoon lekker kennismaken met nieuwe dingen. Soit. Erg fijn boek vind ik “Eten voor de kleintjes. Van borst tot boterham” van Stefan Kleintjes (van bv.com).

    Misschien dat ik weer wat vaker kom mee kletsen, maar ga niks beloven.

    Geniet iig van jullie kindjes. En ik zie dat er al brusjes gepland worden, spannend! Veel succes :D
     
  9. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Hmm, Rapley heeft dus zijn voors en tegens. Mijn neefjes en nichtje hebben ook geen Rapley methode gekregen. Oudste neefje heeft een periode slecht gegeten, maar of het daardoor komt? We zien wel even. Voorlopig is hij nog geen 6 maanden. Thanks voor de info trouwens!

    Even ego verder (sorry, druk voor dagopname): Vannacht om 01:00 uur Jayden 150+5 en dan terug brengen naar totale voeding 150cc gegeven en vanmorgen om 6:00 uur 90 cc (helft voeding). Tot nu toe gaat het goed. Zo door de babyfoon te horen slaapt hij. Nog 1.5 uur volhouden. Gister heeft Jayden de hele dag slecht gegeten. Na zijn fles van 14:00 uur zat er maar liefst 6 uur tussen! Toen wakker gemaakt, want werd mij toch wat te lang. Groente toch wel gegeven, maar ging er met veel pijn en moeite in. Heeft ook een kwart potje laten staan. Normaal at hij het wel op. En nu... Nu heeft hij voldoende aan veel minder voeding die hij normaal krijgt.

    Dit ben ik niet van hem gewend, en zeker niet dat ik hem moet wakker maken voor de voeding na 14:00 uur. Wat is dit joh? Komt het door de voeding? Doe ik iets fout? Krijgt hij ineens te veel? Wil hij geen bijvoeding meer? Komt het door een aankomende sprong? (aankomende sprong merk ik weinig van, hij is niet anders dan anders, eet alleen wat minder) Pfff, zo ken ik mijn kleine mannetje niet.
     
  10. IrisB

    IrisB Fanatiek lid

    Succes met de dagopname vandaag, sweet! Zou me geen zorgen maken, denk dat hij het zelf wel aangeeft (als hij verder niet ziek lijkt ofzo). Denk iig niet dat het aan jou ligt en dat je iets fout doet.

    Rapley is geen 100% garantie op een goede eter hoor ;) Hier een peuter die als een trein ging tot een paar maanden na z’n eerste verjaardag. Sindsdien is er amper groente in te krijgen en hij is nu bijna 3. Enige wat ie eet is af en toe een rauwe wortel of stukje paprika en (doorgestoken) verse soep *zucht* Ik blijf hopen dat z’n zusje het “beter” doet en dat hij haar dan wil nadoen :p
     
  11. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    inderdaad peuters en eten blijft vaak drama, rapley geen rapley, alleen borst, alleen fles maakt niets uit.. heb inderdaad alsjeblieft als nieuwbakken mama niet de illusie dat je kindje leuk en lief alles gaat eten wat je voorzet en al helemaal in peuter kleuter tijd niet.. ze kunnen leven op 1 botherham per dag aan eten.. dus niet druk om maken hoort er ook bij.
     
  12. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Zien dus wel:)

    Hier: Tot nu toe niet gereageert! En toen de laatste keer andere voeding was het binnen een uur een luier vol waterdunne diarree. Hoorde ook: Kindjes die goed reageren op de pepti is in de meeste gevallen niks aan de hand, geen KMA dus. Maar we wachten het af.

    Jayden heeft weinig geslapen (raar he? Iedere 20 minuten werd die fles opgehoogd. Op het laatst 30 minuten) Hij ligt nu in zijn box te slapen. Vind het prima dat hij daar even ligt. Ik ga even op dit moment geen moeite doen om hem in bed te stoppen (al is dat niet veel werk). Hij slaapt nu, daar ben ik blij mee. Nu weer zijn flesje en speen uitkoken.

    Als ik zo die verhalen van de mama's met KMA hoor daar in het ziekenhuis begin ik een beetje te twijfelen. Of het echt KMA is.
     
  13. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Spannend Sweet. Hoe gaat het verder? Wanneer krijg je een uitslag enzo? Ik ben daar helemaal niet in thuis.

    IrisB leuk jou ook weer even te spreken ;) Ook een rapleyer dus, ben benieuwd, kunnen we elkaar wat tips geven misschien ;) Wij beginnen ook het eerste weekend van juli.

    Mimi haha dat klinkt bemoedigend!
     
  14. Moosey

    Moosey Fanatiek lid

    22 apr 2010
    1.488
    1
    38
    Brabant
    @Maartje: Hoe gaat het met Roosmarijn?

    @Mimi: Wat een leuke foto's! Voel je je eigenlijk wel wat beter ten opzichte van een tijdje geleden of wordt het alleen maar slechter?!

    @Leeuw: Oh, ze groeit goed! En al zo goed rollen, knap hoor!!

    @Lauwie: Haha, wat een lekker ding is Jort toch!
    Is zijn koorts gezakt?!

    @Iris: Heeee, da's lang geleden!
    Trek je dat wel als ze zo vaak wakker wordt? Of is het steeds maar eventjes?

    @Sweet: Gelukkig is de opname achter de rug. En net als wat Juju vraagt; hoe gaat het nu verder?

    Hier gaat alles goed. Zo moeilijk als hij was toen zijn tandje doorkwam, zo makkelijk is hij nu. Flesjes precies om de vier uur en zijn hapjes gaan er ook goed in. Hij doet zelfs zijn mondje open en zegt dan aaaaah! :D
    Vaderdag was leuk! Hebben jullie wat gedaan?
    Ik heb mijn vriend ontbijt op bed gebracht en Diede had een shirtje met Diede hartje papa. Ik ben normaal niet zo van de shirtjes met zo'n opdruk maar deze vond ik wel lief.
    Ook is Diede creatief geweest op het kdv :). Zie foto's!
    Fijne avond allemaal!
     
  15. Moosey

    Moosey Fanatiek lid

    22 apr 2010
    1.488
    1
    38
    Brabant
    Diede met z'n shirtje :D
     
  16. Moosey

    Moosey Fanatiek lid

    22 apr 2010
    1.488
    1
    38
    Brabant
    En Diede zijn creatieve uitspatting!
     
  17. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Ach gossie, super joh. Leuk, dat shirt van Diede (L) papa. Leuk bedacht van het KDV, Diede omringt door peren:D

    Hier ook ontbijtje op bed gegeven. Papa had van Jayden een kledinghanger met een papieren stropdas met zijn voetafdrukken. Kledinghanger is geverfd (de bedoeling is dat Jayden het doet, maar ja, Jayden kan nog niet verven). Idee is ook overigens leuk.
    Van mij heeft hij een fotolijstje met gipsafdrukken van handje en voetje van Jayden gekregen. Leuk geworden.

    Hier: Tot nu toe geen reactie, althans, ik hoor en ruik niks bij hem. Ligt verder heel rustig te slapen. Heeft alleen heel erg weinig gegeten vanavond. Misschien dat hij oververmoeid was of dat hij gewoon geen honger had.
    Hopen dat het helemaal geen reactie geeft. Volgende week maandag is de tweede dagopname. Die week daarna (althans, ga ik vanuit) hoor ik of het echt KMA is of niet.
     
  18. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    moosey, wat leuk, diede met zijn vaderdag tshirt! leuke knutsel ook! ik heb met de kindjes bekers met I love papa beschilderd en ontbijt op bed gemaakt.
    jort had vanavond nog 38 gr., gelukkig al flink gezakt net. ik zag al een puntje bij een boventand en mijn moeder dag dat ze ook een tand op doorkomen zag naast zijn ondertandjes.

    irisb, wat leuk dat je er weer eens bent! hier ook nog veel wakker 's nachts. knap dat jij er zo relaxed onder bent. ik ben wel een beetje op door het slechte slapen!

    juju, vanavond aten we broccoli, dus kon ik het niet laten om jort ook wat te geven. zal zo ook de eerste rapley foto's plaatsen :D

    sweet, hoe is het verder gegaan vandaag? zit jayden niet gewoon in het 26 weken sprongetje? ik heb het idee dat jort daar ook last van had. het lijkt nu weer iets beter te gaan.
     
  19. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Jayden is overigens goed gegroeit; Weegt nu 8.3 kilo! Meten hebben ze niet gedaan. In ruim 1.5 maand 1.3 kilo! Inhaalslag met bijvoeding?
     
  20. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Krijgt hij al zoveel bijvoeding binnen dan? Fijn dat er nog geen reactie is. Geen KMA zou wel erg fijn zijn natuurlijk!

    Lauwie & Moosey flink aan de tandjes dus! Hier nog 0 tandjes.. hoop dat ze even uitblijven want hij 'bijt' soms al flink.
    Lauwie ben wel benieuwd naar de brocollifoto haha!

    IrisB ik ben blij dat ik niet de enige ben met een nachtvoeding :) Hier ook nog steeds een slok tussen 2 en 5 (ja lekker divers). Zit er zelf ook niet mee maar soms lijkt het alsof alle baby's van de wereld het klokje rond slapen behalve die van mij haha.

    HIer trouwens ook een beschilderde kleerhanger, ook zelf beschilderd want ik heb de verf van zijn handjes gepoetst eerder in de week ;) Zelf doen we niet aan kadootjes maar heb een boekenlegger besteld met papa's favo foto van uk alleen die is er dus nog niet (duurt nu al 2,5 week serieus) en uiteraard een ontbijtje :)

    En Moosey wat een heerlijk vrolijke fotos weer!!!
     

Deel Deze Pagina