JANUARI 2011 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door peps, 7 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
  2. Moosey

    Moosey Fanatiek lid

    22 apr 2010
    1.488
    1
    38
    Brabant
    @Juju: Is zijn haar nou lichter (of meer) geworden of wat zie ik haha?! Iets is het!
    Maar nog steeds een mooierd hoor :)!
     
  3. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    juju, wat een heerlijk bekkie! mooie ogen zeg!
    en 1x per nacht wakker? oh daar zou ik zo voor tekenen! hier tot 23 onrustig, dan tussen 1 en 2 een voeding, vanaf 5u vaak helemaal wakker en tussendoor nog een paar keer een speen...

    broccoli 1
     
  4. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    hij heeft zijn pyjama aan omdat ie koorts had en die gekke handdoek is omdat hij nog niet stevig genoeg zit
     
  5. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    pakken, onderzoeken, en in zijn mond
     
  6. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    o en juju, jullie hebben een hele tijd wel doorgeslapen toch? hier al 6 maanden echt slecht slapen. ben behoorlijk gesloopt!

    en jort bijt me nu ook, nu hij weer tanden krijgt. toen mijn dochter onder en boven tanden had vond ik het echt eng worden!
     
  7. Moosey

    Moosey Fanatiek lid

    22 apr 2010
    1.488
    1
    38
    Brabant
    Wat lief!

    Zijn er nog zoveel kindjes die niet doorslapen?
    Kan dat met bv te maken hebben of maakt dat niet uit?
    O ja, wat ik mij eigenlijk afvroeg:
    Moeten de bv mama's nog steeds opletten met wat jullie eten?
    En hoe gaat het met tandjes en bv? Of voel je daar niks van?
    Was ik even benieuwd naar!
    Maar echt respect dat jullie nog steeds bv geven. Echt goed!
     
  8. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    moosey, jort krijgt na de laatste bv nog een fles van 210cc omdat hij dan nog honger heeft en ik het niet op kan brengen om de hele nacht te voeden om de productie op te krikken en omdat jort boos wordt van de honger. geen idee of het te maken heeft met dat hij de rest van de dag bv krijgt.
    bijten doen mijn kinders alleen als ze tanden krijgen. niet leuk maar wat ik zei, als ze onder en boven tanden hebben wordt het echt vervelend!
    hij slaapt nu dus ik ga ook maar snel mijn nest in!
     
  9. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    o en moosey, hij ligt nog steeds in de kinderwagenbak :D.
    woensdag naar cb voor de 6 maanden check!
     
  10. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Lauwie, Jayden is nu ruim 23 weken. Is wat vroeg, lijkt mij?

    Verder: Nacht goed doorstaan! Geen gekrijs of iets. Heeft van half 8 tot kwart voor 6 geslapen. Heb hem gisteravond niet wakker gemaakt.

    BV en tanden krijgen lijkt mij pijnlijk. M deed zijn vinger eens in de mond van Jayden. Nou, dat heeft M geweten hoor. De tandafdrukken stonden in zijn vinger:D (Moest ik wel om lachen) Nou, om die reden ben ik blij dat ik geen BV geef.
     
  11. maartje85

    maartje85 Actief lid

    27 mrt 2010
    459
    0
    0
    NULL
    NULL
    @moosey: het gaat nu weer prima met R. :) Ze is weer lekker vrolijk en alert en drinkt goed. Ook heeft ze zondag een broodkorstje gehad om te sabbelen en hebben we gisteren een paar hapjes wortelpuree geprobeerd. Alles zat onder, maar veel verdween ook in haar mondje :D
     
  12. IrisB

    IrisB Fanatiek lid

    Goeiemorgen :D


    @sweet: Gelukkig geen reactie tot nu toe. Hopelijk is het geen KMA. Maar goed, wat is het dan wel.

    vaderdag: Wij doen er niet echt aan. Dus hier de knutsels van het KDV afgegeven (vond ie wel leuk natuurlijk) en dat was het dan.

    @juju: Tips… hmmm. *denkdenk* Enige wat ik kan bedenken is rustig blijven als er gekokt wordt, maar goed, dat weet je vast al. En heb sowieso makkelijk praten, want m’n zoontje heeft nooit echt zitten kokken. En ja, de mythe van de doorslapende baby :D Ik geloof er iig niet in :p

    @moosey: Leuk shirt! Ik let absoluut niet op wat ik eet (nooit gedaan eigenlijk), op één ding na: caffeïne. Ik drink het wel, maar max. 2-3 “units” per dag. En tandjes… tja, daar leer je mee leven. Oudste drinkt nog steeds voor het slapengaan en die heeft ondertussen een volledig melkgebit. Soms wel een enge gedachte ;) Ik zie ook wel eens tandafdrukjes staan (van zn boventanden), maar dat doet geen pijn. Denk dat er bij mij ondertussen een soort eeltlaag op staat ofzo :p (bij echt bijten plak ik overigens wel tegen het plafond)

    @lauwie: Oh bah, balen dat het slaapgebrek je begint op te breken :(

    nachtvoedingen: Hier gaat het eigenlijk wel goed (alleen ’s ochtends wat meer moeite om uit bed te geraken, maar verder niets). Wij hebben een co-sleeper waardoor ik m’n bed absoluut niet uit moet. Baby tegen me aanschuiven en dan kan ze wel drinken. Val dan meestal ook gewoon weer in slaap, dus de volgende voedingen moeten we niet eens meer aanschuiven :p En ik kijk niet op de klok.

    @maartje: Fijn dat alles weer goed gaat met R.

    Leuke foto’s allemaal :D
     
  13. IrisB

    IrisB Fanatiek lid

    Hier alles goed. Heb weer een maandagavond en dinsdagochtend overleefd ;) Is hard werken tegenwoordig. Maandag na thuiskomst van werk: baby voeden, koken voor 2 dagen tegelijkertijd, eten, kolfspullen schoonmaken, alle KDV tassen klaarmaken, kindertjes naar bed. Rond 20u is de rust dan wel weer weergekeerd. En dinsdagochtend moet ik zorgen dat ik om 7u30 met twee kinderen op het KDV ben. Daar eerst een puzzel maken met peuter en dan nog baby voeden op de groep om vervolgens naar m'n werk te racen (ik begin om 8u). Gelukkig ligt alles in één stadje :D

    Oh, en ben weer ongesteld geworden :( Ik weet dat ik niks te klagen heb, maar bij de oudste werd ik het pas na negen maanden. Dus daar had ik nu ook op gehoopt. Helaas :p

    Fijne dinsdag allemaal :D
     
  14. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Wat een geweldige foto's! Dat nieuwsgierige koppie ook haha!
    Ja hier sliep uk met 6 weken van 11 tot 7. Met 4 maanden was net over en was de nachtvoeding terug. Af en toe een paar dagen niet en nu gaat hij om 19.30 het bed in (hij slaapt op verzoek, soms zie ik hem om 19:15 en denk ik: je bent nog helemaal niet moe, maar om 19.30 is het standaard einde verhaal haha). Hij eet dan rond 19.00 zijn laatste voeding. Om 7 uur is hij wakker, tussendoor wil hij nog een keer eten. Rond 23 uur is hij standaard onrustig, gisteren heb ik even mijn pink gegeven en toe sliep hij verder. Ik wil liever geen speen doen, stom he? Maar goed nu sta ik er dus zelf bij haha.

    Dank je :) Hij heeft meer haar, het groeit nu flink aan. Heel dun, tikkie rossig (smelt, vind ik geweldig). Nog niets vergeleken met de bos van Diede uiteraard haha!

    Doorslapen: Schijnt dat bv mamas beter slapen dan fv mamas omdat het voeden relatief snel gaat en je oxytocine aanmaakt tijdens het voeden (en dus sneller in slaap valt). Bovendien zeggen veel ouders dat baby's doorslapen maar die hebben dan bijvoorbeeld 's nachts wel nog een speen nodig af en toe enzo, dat geeft een vertekend beeld (bv is 2 in 1). Maar feit is dat bv lichter verteerbaar is dan fv. Ach ik lig er niet wakker van (oh ja wel dus haha ;))

    Opletten: ik drink geen alcohol (of half glaasje na laatste voeding). Caffeinne dronk ik toch al nooit, maar ik drink nu af en toe wel een kopje koffie. Verder let ik nergens op.

    Tandjes: ja ben ik ook heel benieuwd naar haha ;)

    Hee fijn dat het goed ging!
    Ik vind het risico van tanden niet opwegen tegen de voordelen van bv, maar misschien piep ik binnenkort wel anders haha. En als het echt niet gaat dan verzin ik daar wel iets op (tijdelijk kolven of gewoon afbouwen, al wil ik graag 9 maanden volmaken). Ben in ieder geval nog steeds erg blij dat ik wél bv geef :D

    Hee dat is fijn om te lezen! (fotootje? ;))

    Ja dat weet ik :) Meestal ben ik niet zo paniekerig maar we zullen zien. Heb er wel zin in :)
    Enne niet zeuren zeg: ik werd 32 dagen (DAGEN) na mijn bevalling met volledige bv weer ongesteld :( Dat is pas zielig! (;))
    Je schema klinkt erg druk! Ben benieuwd hoe ik dat ga ervaren als ik ooit 2 ukjes heb in plaats van 1!
     
  15. IrisB

    IrisB Fanatiek lid

    Ja, ik weet dat ik niet moet zeuren over de ongi :p Maar goed, je kijkt toch steeds vanuit je eigen verwachtingspatroon. En mijn verwachtingspatroon heeft me teleurgesteld :p Maar geheel objectief gezien heb ik uiteraard niets te klagen ;)

    Oh, was helemaal de alcohol vergeten bij het opletten qua voeding. Maar dat komt waarschijnlijk omdat de laatste keer dat ik wat gedronken heb ondertussen 3,5 jaar geleden is (oudejaar 2007-2008), dus ik denk er al niet meer over na. Moet ook zeggen dat ik het helemaal niet mis ofzo (en ik dronk best graag een glaasje wijn bij het eten oid).

    Druk schema... het went. Al is het succes van de dinsdagochtend wel 100% afhankelijk van het humeur van de peuter. Als die niet meewerkt is het drama met grote D ;)
     
  16. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Even spammen...

    Mama, vind ik dat wel lekker?
     
  17. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

  18. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Het resultaat. Toch maar een slap omgedaan. (En nee, Jayden heeft niet het hele koekje opgegeten). Als hij een kwart heeft gegeten is het veel. Zat er veel op te kwijlen. Het eraf bijten vond hij maar wat raar. Moest wel lachen om hem, hij had een stuk ervan af gebeten. Kauwde ook wel, maar die koppen die hij erbij trok toen hij op een groter stuk zat te kauwen:) (grote stukken heb ik eruit gehaald en in stukjes gedaan, vind dat nog best eng)
     
  19. Moosey

    Moosey Fanatiek lid

    22 apr 2010
    1.488
    1
    38
    Brabant
    @Lauwie: Jullie hebben wel een megagrote kinderwagenbak haha!
    Ik denk dat ik Diede moet dubbelklappen als ik hem er nog in zou willen krijgen!

    @Sweet: Gelukkig heeft Jayden goed geslapen!
    Wat een leuke foto's! Hij wordt echt groot!! Leuk!

    @Maartje: Fijn om te horen :)!

    @Iris: Ik was eigenlijk wel blij om ongesteld te worden. Weet je toch weer dat alles werkt zeg maar haha!

    @Juju: Met wat je over die speen zegt maak je wel een punt. Toen Diede zijn eerste tandje kreeg, wilde hij een paar dagen zijn speen niet en viel hij veel moeilijker in slaap. Het is toch vaak de speen die ervoor zorgt dat hij in slaap valt!
    Ik heb altijd geroepen dat ik nooit een speen ging gebruiken maar van sommige principes stap je snel af haha!

    Ik heb trouwens zaterdag een mamafiets gekocht. Vandaag komen ze 'm bezorgen! Ik dacht dat het niet handig zou fietsen maar na een testrondje was ik meteen om.
    Ach, je moet je vakantiegeld toch ergens aan besteden ;)!
     
  20. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Moosey, leuk! Tja, net wat je zegt, daar is vakantiegeld voor:p Ik twijfel ook of ik een mamafiets ga aanschaffen; Voordat de kleine mee kan op de fiets is het oktober. Wordt volgend jaar van mijn vakantiegeld dus:)
     

Deel Deze Pagina