gewicht peuter

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door sannnniee, 30 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. flower28

    flower28 Actief lid

    13 mei 2011
    395
    0
    0
    NULL
    NULL
    kwa lengte en gewicht vind ik het meevallen, oke ze is 3 jaar maar gewoon groot voor dr leeftijd.
    Volgens mij is de verhouding aardig goed hoor.

    Gewoon lekker met dr bewegen, ze krijgt vanzelf een groeispurt in de lengte (mijn oudste kreeg het rond 4,5 jaar ineens)

    Ik heb kleine kindjes mn oudste is 5,5 maar 110 cm en 16 kg.....ze is wel heel slank en mocht van mij wat meer vetjes hebben hoor...
     
  2. nikster

    nikster Fanatiek lid

    26 sep 2006
    1.434
    0
    0
    Studente, bijnbaan: caissiere
    Enschede
    ja zeker, haar lengte gewicht verhouding is heel lang niet goed geweest. Met haar lengte heeft ze altijd op de +1 lijn gezeten. En met haar gewicht op de +2 of zelfs nog hoger. Daarna ben ik overgestapt op deze richtlijnen. Ze kent gelukkig niet anders en ziet bv snoep, hagelslag en zoet drinken als een lekkernij/verwennerij.
     
  3. nikster

    nikster Fanatiek lid

    26 sep 2006
    1.434
    0
    0
    Studente, bijnbaan: caissiere
    Enschede
    vorig jaar woog ze bv 18 kilo met een lengte van 99 cm. Ze is dus in een jaar maar 1 kg aangekomen maar wel 9cm gegroeit!
     
  4. Bibi82

    Bibi82 Bekend lid

    30 mrt 2011
    506
    0
    0
    NULL
    NULL
    Probeer je er niet te druk om te maken. Het ene kind is nu eenmaal voller dan het andere en dit kan ook zo veranderen d.m.v. bijv. een groeispurt.
    Hou het een beetje in de gaten, met name wat ze eet/drinkt en hoeveel ze beweegt. Verder niet te druk maken (is makkelijk gezegd door een ander he ;) )

    Mijn zoontje is trouwens 3,5 nu, bijna 1 meter lang en weegt zo'n 16/17 kilo.
     
  5. wilmatjuh

    wilmatjuh Actief lid

    18 nov 2007
    188
    0
    0
    assen
    mijn dochtertje is precies 1 meter en weegt 18 kg
    ze heeft ook een klein schattig buikje, ik maak me geen zorgen hoor
    het is een lange meid en volgens een bmi berekening is het gewoon goed.
     
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Mijn zoontje woog met 2 jaar al 18 kilo. Hij at wel gezond, maar maakte me toen ook wel zorgen. Ben nog meer op het gezonde eten gaan letten en verder maar gewoon aangekeken. Hier ook 1 keer per dag ranja oid en de rest water. 's middags mag hij 1 koekje. In het weekend of bij iets speciaals krijgt hij wat extra's. Zo is hij gek op saucijzenbroodjes (zooo slecht), hij krijgt wel eens een halve op een verjaardag oid.
    Hij is nu bijna 4 en weegt nu 19 kilo,, dus 1 kilo, maar wel 14cm gegroeid. Heb ook echt het idee dat kindjes rond 2/3 jaar veel aan kunnen komen en daarna de lengte inschieten en niet meer zoveel aankomen.
     
  7. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Ik herken het wel. Mijn zoontje was met 2 jaar en 4 maanden zo'n 15,7 kg en 95cm lang. Dat is iets te zwaar voor zijn lengte, maar wel nog in het groene gebied. Hij heeft dus geen (licht) overgewicht.

    Hij heeft overigens ook een buikje, en hij heeft ook nog zat babyvet bij zijn armpjes en beentjes. Maar de arts op het CB zei dat hij er prima uit ziet en dat dat vanzelf recht trekt. Het belangrijkste is dat we hem niet te veel ongezonde dingen geven. Zolang dat niet het geval is, kan het echt geen kwaad (in zijn geval dus).

    Ik let dus wel op zijn eetpatroon. Hij krijgt veel fruit en anders qua tussendoortjes meer lichtere dingen als soepstengels, rijstwafels of rozijntjes. Soms krijgt hij een liga. En heel af en toe een stukje taart als we bijv. op visite zijn bij mijn moeder. En soms krijgt hij zoet op brood, maar hooguit 1 keer per dag en vaak zelfs dagen niet. We hebben een tijdje eerst hartig, dan zoet gedaan, maar ik vond dat hij dan toch te veel zoetigheid binnen kreeg. Dus daar zijn we weer mee gestopt. Hij accepteerde het zonder morren trouwens.
    Oh en hij krijgt alleen water of melk te drinken. Alleen als we op een terras zitten krijgt hij bijv. fristi. En als hij het wil mag hij van ons met het ontbijt een glaasje sap, maar hij heeft meestal liever melk.

    Een vriendin van mij geeft haar dochtertje de hele dag door (ongezond) te eten. In het geval van dat meisje geen probleem, want die eet toch niets op. Maar mijn zoontje eet dan hetzelfde mee en bij hem gaat dus wel alles op! Ik accepteer het dan maar voor die ene keer (zo vaak zien we elkaar niet), maar dat zouden we niet dagelijks moeten hebben. ;)
     
  8. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Wow, mijn zoontje wordt volgende maand drie en is 100 cm en 16,5 kilo.. 1/4 meer zou ik wel veel vinden. Maar goed, Kick is inderdaad lang en slank en heeft helemaal geen peuterbuikje of babyvet. Hij eet alles en genoeg maar zeker niet veel. Dochterlief heeft een vergelijkbaar postuur: bovengemiddeld lang en gemiddeld zwaar.

    De angst dat kinderen te dik worden - hoewel reëel gezien de wereldcijfers... - vind ik toch wel opvallend. Vooral omdat de meeste kinderen gezonde voeding heel lekker vinden. Ik lees veel over mensen die bovenal op die gezonde voeding letten maar bewegen is vooral het devies. Voldoende beweging: lopen, rennen, fietsen, klauteren, zwemmen, rolschaatsen, skelteren, wandelen, aan de rekstok hangen, trampoline! Naast goed voor de verbranding van energie ook goed voor zelfvertrouwen, spierkracht ontwikkeling, zelfvertrouwen, evenwicht etc etc etc.
    Schaf het koekje gewoon af (die is niet nodig) maar besteed vooral energie aan hoe kinderen in beweging te krijgen en te houden!

    @Yukl.. zoet of hartig gaat niet het verschil maken. Suikers of dierlijke vetten!! Probeer het daar niet in te vinden vooral omdat het zulke minimale hoeveelheden zijn. Let vooral op dingen als melk, yoghurt, snoep, koek, fristi / chocomel, bananen, mango.
     
  9. Sidei

    Sidei Actief lid

    26 mrt 2008
    188
    17
    18
    Litouwen
    Straks gaat je dochtertje een groeisprong maken en komt alles goed;) Ik zou alleen ipv zoet drinken "blote":D water aanbieden.
    Mijn dochter is heel klein: met 2 jaar en 6 maanden is ze 88cm hoog en weegt 10,3 kg.
     
  10. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Melk en yoghurt zijn nu niet echt dikmakers hoor (tenzij je iedere dag 3 liter melk drinkt natuurlijk). En fruit zijn gigantische suikerbommen (in cola zit ongeveer evenveel suiker als in appelsap), dus ook dat moet je met mate eten - 2 per dag is echt genoeg.

    Maar inderdaad: niet te veel gezoete drankjes (waaronder ook sap en zuivel), max 1x per dag een snoepje/koekje, als tussendoor liever komkommer/paprika/tomaatjes. En vooral heel veel bewegen (kinderen doen ook niets liever), zeker met dit weer: lekker buiten fietsen en/of naar de speeltuin.
     
  11. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Dank je Cygnet, maar ik weet prima wat wel of niet goed is. Het is niet nodig om melk vet te drukken want hij krijgt gewoon zijn aanbevolen hoeveelheid calcium. Snoep krijgt hij niet (heb ik volgens mij ook niet genoemd), fristi krijgt hij vrijwel nooit (3 keer in zijn leven gehad). En ik ga niet bezuinigen op bananen (krijgt hij er 1 op een dag) of mango als hij verder naar mijn inziens prima eet. Bovendien heb ik volgens mij ook gezegd dat hij niet te zwaar is, dus ik probeer nergens iets in te vinden. Ik hou alleen zijn eetpatroon bewust naar mijn idee gezond (waarin de ongezonde dingen met mate mogen) zodat hij niet zwaarder wordt (relatief gezien dan) dan hij is.
     
  12. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    @cygnet: op het consultatiebureau merkte men laatst op dat op juist deze leeftijd.. 3-4 jaar het probleem vaak dus niet de hoeveelheid beweging is.
    meeste peuters rennen en vliegen dat het een lieve lust is.

    de goede man wilde ook meteen osn langs een voedingsdeskundige sturen.. ik geloof dat ik daar dan precies weer minder behoefte aan heb :)
    wil best horen of ik het goed doe of juist niet... maar dan liever van iemand waar ik iets meer vertrouwen in heb...
     
  13. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    @Yukl... sorry, je verhaal kwam op mijn anders over. Ik kreeg de indruk dat je wel zocht naar zaken waar je meer op kon letten en kreeg ook de indruk dat hij meer dan 200-300 ml melk drinkt. Het was niet mijn bedoeling om belerend te zijn hoor.

    @Saskia.. de meeste peuters en kleuters bewegen heel graag maar zeker niet elke peuter / kleuter krijgt hier echt de kans toe. De tv maar ook beperkte energie van ouders hebben hier negatieve invloed op. Het blijft natuurlijk gewoon verstandig om gezond te eten en veel te begen.
     
  14. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    @cygnet: tja ik denk dat het hier wel goed zit.. ze gaat 3 dagen naar kdv en daar speelt ze continu buiten.
    Fietsen, klimmen, glijen...
    En wijzelf hebben ook nooit de tv aan thuis.. dus zijn al snel geneigd om naar buiten te gaan.
    Soms blokje fietsen.. maar ook vaak lopend ergens heen.

    Maar dat laatste doet natuurlijk niet elke ouder...
    Kan me voorstellen dat tv juist bij net oudere kinderen meer invloed heeft daarentegen.
    Maar al vaker gezien dat er ook peuters zijn die de hele dag bij de tv kleven.. dus wellicht is dat "mijn bekrompen visie van de werkelijkheid" en hebben peuters dat probleem net zo hard. :)
     
  15. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    @cygnet: ok, bij mij schoot het even in het verkeerde keelgat geloof ik :) ik postte het met name om TS te vertellen hoe ik het aanpak met een kind die wat zwaarder is dan gemiddeld voor zijn lengte.
    Je hebt trouwens gelijk wat betreft het bewegen en dat is wel iets wat ik lastig vind. Mijn zoontje beweegt veel op de kdv dagen, maar thuis hebben we geen tuin. Dus hij beweegt binnen, en ik ga altijd wel even met hem naar buiten. Maar dat is niet altijd even lang. Of het is voor een boodschap. Ik merk dat hier in de stad veel ouders daar moeite mee hebben. Maar goed, verhuizing zit in de planning.
     
  16. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Nogmaals, ik wilde echt niet belerend zijn.

    Bewegen is zelfs met een tuin best een uitdaging. Zoonlief heeft het eigenlijk echt nodig om te fietsen, te klauteren, te rennen etc.. alleen in de tuin komt hij daar niet echt voldoende aan. Samen fietsen (op z'n eigen fiets!) en naar de speeltuin zijn eigenlijk hard nodig. Niet elke dag lukt dit natuurlijk!

    Ik probeer ook op regenachtige dagen dingen te bedenken dat hij zijn energie kwijt kan (gewicht is hier gelukkig geen issue maar een overschot aan energie wel!). Hindernisbanen, hutten bouwen, spelletjes met beweging etc. Maar.. ik moet me er ook soms echt toe zetten!

    Zo maar eens naar de speeltuin :D
     
  17. Biancamv2

    Biancamv2 Niet meer actief

    Mika woog met zijn geboorte 3800 gram bij 53 cm.
    met 6 maanden woog hij 12 kilo bij 76 cm.
    met 12 maanden woog hij 15 kilo bij 87,2 cm lang.
    Met 18 maanden woog hij 18 kilo bij 96 cm lang.
    Met 24 maanden woog hij 23 kilo bij 1m01 lang.
    Met 3 jaar precies woog hij 27,5 kilo en was 1m12 lang,
    Hij woog toen ook veelste zwaar,
    maar was toen al streng op dieet,heeft niets geholpen.
    Toen ik eenmaal stopte met dieeten viel hij ineens veel af.

    En nu met 3 jaar en 10 maanden is hij dik 1m20 lang bij 23 kilo.
    Hij is nu netjes in verhouding en niets meer te zwaar.
    Komt dus helemaal goed.
    Tussen de 3,5 en 4 jaar groeien kinderen hard de lengte in en komen haast niet aan in gewicht,en ik ben er blij mee dat hij nu in proportie is.
    Juist ook omdat hij nu normaal kan klimmen en rennen.

    Hij is wel extreem lang dus daarom weegt hij volgens mij ook wat zwaarder dan een gemiddeld kind van die leeftijd.

    het komt dus echt goed,maar het kan dus nooit kwaad op het eetpatroon te letten.
     

Deel Deze Pagina