lang doorgaan met nachtvoedingen, hoe gestopt?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door cowgirl80, 28 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Mijn ervaring is dat het 's nachts niet zozeer om het drinken ging maar om het aan de borst zijn.
     
  2. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    3
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
    Zo denk ik er precies over (;):D) Ik laat me trouwens uberhaupt niet zoveel door het CB wijsmaken over bv. Die kwamen met 4 maanden al met schema's en tijden aan (4 uur tussen voedingen laten). De laatste controle was met 14 maanden ofzo? Toen had ik een vervangende arts en die vroeg uberhaupt niet of ik nog bv gaf, en bij de vraag over slapen heb ik gezegd dat we prima nachten hadden (ik heb geen idee, ze drinkt denk ik 1 keer, soms 2, maar doordat ze naast me ligt word ik er nauwelijks of niet wakker van.
     
  3. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    3
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
    Dat is ook mijn ervaring. Ze komt ook niet vaker als ik een cyclusgerelateerde produktiedip heb (rond eisprong bij mij vooral). Maar wel als ze zelf een doorkomende kies heeft of snotterig is.
     
  4. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Nachtvoeding kan wel gewenning zijn. T draaide zn drinkpatroon om: overdag nauwelijks, snachts inhalen. Dat is zeker gewenning.


    OT, wij zijn bij M met ruim 12 maanden en bij T met 13 maanden gestopt met de nachtvoedingen. Jan ging er dan heen, troosten, in slaap wiegen en in bed. Ging niet helemaal zonder traan of brul, maar beiden sliepen binnen een week helemaal door. Bij T hebben we dit al eens geprobeerd met 8/9 maanden, toen was hij er duidelijk nog niet aan toe.

    Als je zelf niet wil stoppen, dan is er toch geen reden om te stoppen ... lijkt me niet een zaak van cb of welke externen dan ook.
     
  5. jojogirl88

    jojogirl88 Fanatiek lid

    6 sep 2009
    2.001
    0
    0
    begeleidster
    België)
    Even een vraagje;
    Hoe doen jullie dat toch, kleine naast jullie in bed en dat ie dan zelf de borst neemt?
    Wat zou ik toch graag hebben dat kleine man dit doet! Zou ons toch wel wat slaap schelen.
    Of is hij hier gewoon nog te jong voor?
    Hij ligt wel te zoeken maar vind nooit zelf de tepel...

    Nu even reageren,
    Hier ook nog steeds nachtvoedingen (wat wel normaal is op deze leeftijd) Moet wel zeggen dat hij soms doorslaapt van ongeveer 21u30 tot 5u maar vaak word hij 's nachts ook nog eens wakker.
    Is niet altijd voor een voeding, probeer altijd eerst even zijn speentje te geven en vaak valt hij dan onmiddelijk weer in slaap.
    Als hij dit niet doet krijgt hij uiteraard zijn voeding.
    Ivm de raad van het CB, gewoon doen waar je je zelf het beste bij voelt! Als het voor jou nog niet te zwaar is de nachtvoeding gewoon lekker door doen!
    Raad van CB is soms zo nutteloos;)
    Zo vroegen ze toen mijn zoontje 3,5maand was waarom hij nog steeds 8 voedingen kreeg en 's nachts nog steeds kwam voor een voeding, euhm omdat hij een baby is???;)
    Ook kreeg ik de raad om wat meer tijd tussen de voedingen te laten, 3u was echt te snel vonden zij...
    Heb ook steeds het gevoel gehad dat ze me flesvoeding of groentehapjes wilden aansmeren terwijl ik helemaal niet vond dat E. dit nodig had.
    Dus... Gewoon doen waar jij en je kindje zich het beste bij voelen.
     
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.807
    32.714
    113
    Dochtertje is nu 22 maanden en krijgt nog steeds 1-2 nachtvoedingen. Ik laat het aan haar over, mijn zoontje kreeg kv en ging uit zichzelf doorslapen met een jaar of 2.
     
  7. Elke1984

    Elke1984 Niet meer actief

    Toen deed mijn zoon dat idd ook nog niet... En nu eigenlijk ook nog niet altijd..meestal moet ik wakker worden en hem 'aanleggen'.
     
  8. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    3
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
    Ik moet ook wel heel even wakker worden hoor, maar ik merk dat onderhand echt amper meer. Ik slaap met een truitje aan, dus ook zal zou ze op de goede plek zitten, dan hapt ze toch eerst stof ;)
     
  9. Saartje123

    Saartje123 Fanatiek lid

    7 mei 2009
    2.395
    35
    48
    Vrouw
    Moeder ♡
    Brabant
    De meiden die met de baby naast zich slapen....

    Hoe doen jullie dat samen met jullie man? Mijn man en zoontje woelen beiden veel in bed. Waardoor ik het een beetje eng vind. Als de kleine in het midden ligt, ben ik bang dat mijn man straks op hem ligt. Maar als ik de kleine aan de zijkant laat liggen, dan ben ik weer bang dat hij zo van het bed afrolt.

    Mijn zoontje krijgt de meeste nachten geen nachtvoeding meer en als hij de borst wilt, dan is het veel te kort. Dus geen toeschietreflex of melk dan. Dus ik denk dat hij dan gewoon mamahonger heeft.

    Helaas betekent het dus niet dat hij alle nachten doorslaapt. Hij wilt zo graag dat mama bij hem blijft op de kamer. Vandaar dat ik er nu al een tijdje aan zit te denken om de kleine gewoon bij ons in bed te laten slapen. Alleen zou ik graag tips willen.

    Hoe en wat ik het beste kan doen.
     
  10. shenoby

    shenoby Niet meer actief

    zolang ji het trekt lekker doorgaan.
    hier tot 8 maanden bij de eerste,
    zo ineens sliep ze uit haar zelf door.
     
  11. IrisB

    IrisB Fanatiek lid

    Vooral niet naar het CB luisteren, die kramen vaak de grootste onzin uit wat BV betreft (en delen tenenkrommende foldertjes uit over bijvoeding als je kindje bijna 6 maanden is, maar dat terzijde). Dus lekker doorgaan met nachtvoedingen zolang jij ermee kan leven. Het is tenslotte niet de CB arts of verpleegkundige die 's nachts wakker wordt, dus als jij het geen probleem vindt, moeten zij gewoon hun mond houden erover ;)

    Hier is de oudste ongeveer een jaar geleden gestopt met nachtvoedingen. Op mijn vraag. Ik was zwanger en m'n borsten vonden het 's nachts drinken écht niet leuk meer (hij dronk 's nachts altijd een stuk slordiger dan overdag). Ik heb hem uitgelegd dat het pijn deed en dat hij wel mocht drinken als het weer licht was. Voordeel toen was a) dat het zomer was (en dus heel snel licht) en b) dat ie bijna twee was en de uitleg begreep. Denk dat we één of twee moppernachten gehad hebben en toen was het over. Hij sliep wel nog bij ons in bed toen, dus de overgang was niet te bruusk.

    @stralend: Hier hebben we een co-sleeper aan ons bed vastgebouwd, maar over het algemeen ligt ze wel bij ons in bed omdat ik in slaap val tijdens de nachtvoeding en haar dus niet terug naar de co-sleeper schuif. Maar dan aan de zijkant (aan de kant van de co-sleeper uiteraard :p). Midden is het vaste plekje van m'n oudste, dus daar houd ik m'n kleine meid bewust weg (omdat m'n peuter af en toe nog z'n bed uit komt 's nachts en tussen ons in kruipt). Maar als het past in je kamer, is een co-sleeper handig. Of als het niet pas: bed tegen de muur schuiven (wel zorgen dat alles perfect aansluit zodat baby niet klem kan zitten tussen muur en bed natuurlijk). Of zo'n rand op je bed zetten.
     
  12. fafa

    fafa Niet meer actief

    De mijne is ongeveer even oud als die van jou, maar die zie ik voorlopig ook nog niet zelf een borst vinden :)

    Daar moeten ze op zn minst voor kunnen omrollen en tijgeren lijkt mij.

    En die van mij moet dan ook zelfstandig uit bed kunnen klimmen trouwens, want we slapen niet samen :p
     
  13. Melanina

    Melanina VIP lid

    20 mei 2008
    9.070
    0
    0
    Pedagogisch medewerkster
    Spijkenisse: Eindelijk na 13 rondes zwanger !!!!
    Zoey vond ook nooit de borst zelf hoor kwam wel tot ze 1 was ong elke nacht voor een voeding .
    TOen ging ze doorslapen .
    ZO wat ben ik blij dat mijn CB pro BV is en steeds zeggen ze dat ze het knap vinden dat ze nog krijgt
    Kinderarts zei ook ze moet stoppen met snachts te krijgen : IK zo dus als jij dorst hebt ga je ook niet drinken snachts.
    Tja daar had hij niet van terug '
     

Deel Deze Pagina