Zoontje bijt al zijn spenen kapot

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door rjdn12, 11 jul 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. rjdn12

    rjdn12 Fanatiek lid

    14 jan 2010
    1.810
    1
    0
    Hoi dames,

    Ik zit met een probleem. Mijn zoontje is gek op zijn speen, maar nu heeft hij in een halve week al 3 spenen kapot gekauwt. ( hij krijgt zijn speen alleen in bed of in de auto)
    Ik vind het heel erg eng worden, want ik kan 'S ochtends die spenen zo kapot trekken.
    Nu denk ik dat het misschien wel tijd is om hem van zijn speen af te krijgen , alleen wij gaan vrijdag met de auto op vakantie (14 uur rijden)dus dan kan ik het hem niet aandoen om hem geen speen te geven.
    Heeft iemand een idee of er misschien een bepaald soort spenen zijn die niet kapot te bijten zijn? Of hebben julllie misschien een andere tip?

    Alvast bedankt!
     
  2. Yummy

    Yummy Fanatiek lid

    7 jan 2011
    4.571
    8
    38
    Brabant
    Vrijdag op vakantie? Vandaag de speen de deur uit en dan is het vrijdag wel klaar hoor..
     
  3. nikster

    nikster Fanatiek lid

    26 sep 2006
    1.434
    0
    0
    Studente, bijnbaan: caissiere
    Enschede
    tja voor mij zou het heel makkelijk zijn speen kapot bijten is geen speen meer. Maar je geeft al aan dat dat geen optie is op dit moment.
    Ik weet niet welke speen je nu altijd hebt? Misschien moet je anders de 18+ speen van difrax proberen die is massief. Als je deze al hebt zou ik het ook niet weten.
     
  4. rjdn12

    rjdn12 Fanatiek lid

    14 jan 2010
    1.810
    1
    0
    Oh nee die ken ik niet! Ga er meteen naar op zoek:) bedankt!
     
  5. mammavan2snoetjes

    mammavan2snoetjes Fanatiek lid

    25 okt 2009
    1.882
    0
    0
    Tandartsassistente
    Leiden
    wilde ik ook net sturen, difrax 18+ spenen.... J. Beet ze ook altijd stuk, ben toen overgegaan naar deze. die vind hij minder lekker en heeft nu ook bijna heen speen meer.
     
  6. Nikita23

    Nikita23 VIP lid

    31 jul 2006
    5.198
    0
    0
    Gewoon lekker de speen eruit ;) Of die massieve die de andere mama's als optie geven.
     
  7. shenoby

    shenoby Niet meer actief

    hier een speen gehaald met een totaal andere vorm.
    die wilde ze niet en was gelijk van de speen af.
    als ik eerder had geweten dat het zo makkelijk was.......
     
  8. rjdn12

    rjdn12 Fanatiek lid

    14 jan 2010
    1.810
    1
    0
    Bedankt voor de reacties dames:)
    Ik ga een stevige speen kopen, en hou de gewone ook nog bij hand voor de vakantie. Na de vakantie is het wat mij betreft klaar met spenen;) Ik hoop dat D. Het pikt, hij zit nu in zo'n moeilijke fase.
     
  9. shenoby

    shenoby Niet meer actief

    je hebt ook nog tmt 36 mnden van dodi geloof ik.
    die beet onze dochter hier ook niet kapot,
    dochter zat hier ook in een hele moeilijke periode en liep heel veel met speen. had toen dus die andere gekocht maar die had een andere vorm maar die wilde ze niet.
    had wel de speen bij haar bed gelegd dat als ze wilde ze hem pakken kon. maar ze heeft er niet meer naar getaald en ook nooit meer om de oude gevraagd
     
  10. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Mee eens.
    Hier op paaszondag geen speen meer gegeven, 2 dagen beetje gejammerd en toen was het klaar, bijna nooit meer naar gevraagd. Mijn dochter was toen 25 maanden en echt verslaafd aan haar speen. Zag er zelf als een berg tegenop maar het is zooooo meegevallen, echt een peuleschil.
     
  11. DvS

    DvS Fanatiek lid

    18 sep 2007
    1.012
    0
    36
    Noord-Brabant!
    Wij hebben hetzelfde probleem gehad toen die van ons anderhalf was (BiBi speen). Toen die stevige van Difrax gekocht maar wou hij niet (net wat andere vorm). Toen gewoon niet meer gegeven want ik ben geen gekke Henkie om 4x per week een nieuwe speen te kopen. Begin even moeilijk maar na 2/3 dagen sliep hij al zonder en vraagt er niet eens meer naar! Zijn knuffeltje heeft hij nog wel, dat vindt ik ook niet zo'n ramp.

    Ik zou het afleren, goed moment nu en dalijk wordt het alleen maar moeilijker. Pech dat het net voor jullie vakantie valt maar even doorbijten. Hoe langer je uitstelt hoe moeilijker denk ik maar. Hij heeft het nu ook niet meer nodig als behoefte, het is een gewoonte.

    Succes! ;)
     
  12. Love47

    Love47 Actief lid

    24 sep 2009
    422
    0
    0
    Hier hadden wij ook dat probleem. Bijna elke dag een speen kapot. Had ook de 18+ van Difrax. Maar het begon ong. 2 weken voor ik uitgrekend was en wilde die speen toch graag nog even aan houden. Hebben denk ik wel 25 spenen versleten...:$ Maar hij sliep 's nachts wel beter en als ik hem overdag gaf was hij rustiger. Na de kraamtijd was het wel klaar, even 1 dag er om gevraagt, steeds gezegt: speen is kapot en in de prullenbak. Het viel mij echt alles mee! Het is meer een gewoonte als dat ze dan nog zuigbehoefte hebben.

    Ik zou er gewoon een stel kopen en lekker meenemen op vakantie. Hebben jullie een rustige vakantie en ga je het daarna met frisse moed afleren. Wel heel goed in de gaten houden of hij niet te ver kapot is 's avonds en 's nachts!
     
  13. rjdn12

    rjdn12 Fanatiek lid

    14 jan 2010
    1.810
    1
    0
    Nou ik heb 2 difrax spenen gekocht en hij vindt ze prima! Hij begrijpt ook dat hij nu deze speentjes krijgt omdat hij de andere kapot beet. Probleem(hopelijk) opgelost.
    Bedankt dames!
     
  14. Joyce84

    Joyce84 VIP lid

    24 nov 2006
    5.350
    0
    0
    administratief medewerkster
    Rotterdam
    Hahaha gelukkig maar een oplossing !! Hier had ze een wekje of 3 geleden ook ghaar speen helemaal kapot gebeten en ik d8 ook gelijk mooi momen om te kijken of het lukt zonder speen en toen heb ik hem samen met haar weggegooid, die avond heeft ze nog wel liggen huilen (maar 10 min. ofoz) en toen niet meer gegeven en ze heeft er niet meer om gevraagd.
     

Deel Deze Pagina