baby in avond onrustig

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door mariekje08, 12 jul 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mariekje08

    mariekje08 Nieuw lid

    30 jun 2011
    3
    0
    0
    onze zoon, nu 10 weken, is al vanaf zijn geboorte in de avond onrustig. nu is hij na de fles van ongeveer 18.30 uur niet in bed te krijgen, soms slaapt hij effe in de kinderwagen en anders bij ons op de arm. als we hem dan wegleggen wordt hij na een minuut of 10 krijsend wakker, dus pakken we hem maar weer bij ons. dit zo tot een uurtje of 22.00. dan de laatste fles en daaarna gaat hij ook goed slapen. komt in de nacht ook nog steeds voor 1 voeding. nu is mijn vraag, zouden we hem rond 20.30 een fles geven en dan in bed en kijken wat hij doet? wil 's avonds wel weer een keer een beetje rust.
     
  2. Violetriot

    Violetriot Fanatiek lid

    25 apr 2010
    2.998
    0
    0
    woonbegeleider
    Gelderland
    tjsa je kindje is pas 2,5 maand! Hier was Mart ook altijd onrustig rond die tijd. Naar mijn idee heeft dat niet veel met de voedingen te maken. Als je om 18.30 een fles geeft vind ik 20.30 wel erg kort op elkaar zo...

    Ik denk dat je het gewoon nog even de tijd moet geven..
     
  3. adi

    adi Niet meer actief

    Google even op Clusteren in de avond. Dat geeft antwoord op je vragen.
     
  4. Jorietje

    Jorietje Fanatiek lid

    22 feb 2006
    4.128
    673
    113
    Zuid-Holland
    Heel herkenbaar, dit hadden wij ook en heel soms nog wel ns.. Maar tegewoordig als hij diep slaapt kunnen we hem wegleggen en gaat hij een paar uurtjes door. Meestal zat ik dan tv te kijken en maakte het mij niet uit dat hij bij mij op de arm lag, hij sliep dan iig wel..
    Wel slaapt hij bij ons s avonds in de box, meestal als we hem s avonds in bed leggen, dan slaapt hij hooguit 10 minuten om vervolgens heel hard te gaan krijsen.
    Dus zolang hij om 22.30u nog een fles krijgt, slaapt hij in de box. Om ca. 23.00u gaat hij wel zn bedje in en horen we hem niet tot de volgende ochtend. (en overdag slaapt hij ook in zijn bedje, alleen s avonds ff niet).

    Overigens hoefde hij niet perse bij mij op de arm te liggen, als hij bij mijn man of bij oma lag was het ook al goed..

    Bij ons had het in elk geval niks met de voeding te maken
     
  5. Zonnetje1981

    Zonnetje1981 Actief lid

    19 mei 2011
    278
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn zoontje van 9,5 week (geboren 7 mei) heeft precies hetzelfde. Na zijn flesje van 18:00 uur is hij erg druk tot zijn laatste flesje rond 22:00 uur. Jengelig, wil niet bij je op schoot zitten, wil niet in de box liggen, bedje hoef ik al helemaal niet te proberen. Een heel enkele keer slaapt hij tot 19:30 uur en dan begint het feest alsnog. Eigenlijk is niks dan goed, dus even uitzitten tot 22:00 uur. Ik moet zeggen dat het al vele malen beter is dan een paar weken geleden, toen was het letterlijk krijsen de hele avond. Ik heb een keer geprobeerd zijn fles om 21:00 uur te geven. Ja, hij was eerder rustig, maar ook eerder wakker de volgende ochtend. En dat vond ik nou ook weer niet zo fijn. Hier heeft het in ieder geval niks met de voeding te maken.
     
  6. angiebaby

    angiebaby Fanatiek lid

    12 jan 2010
    3.872
    0
    0
    ik heb het zelfde gewoon lekker bij je nemen je zit toch meestal tv te kijken of lekker op de pc ik leg dr op me borst en ze slaapt t schijnen standaard huiluurtjes te zijn zei cb en we gaan nu s'avonds rond 21:00 uur met haar douchen fles erin en ze is tottal loss heeerlijk en wat ik ook doe we zitten naast de box leg haar lekker op haar buikje speentje erin dekentje erover en ze slaapt als we weglopen leg ik haar natuurlijk niet op haar buik omdat ze nog te jong is
     
  7. mariekje08

    mariekje08 Nieuw lid

    30 jun 2011
    3
    0
    0
    bedankt voor jullie reacties, en fijn om te horen dat er meer baby's last van hebben, dan gaan we zo lekker door en dan komt het neem ik aan vanzelf dat hij in de avond slaapt.
    Gister weer zo'n avond maar nu heeft hij voor het eerst tot 6.00 uur geslapen, en dat is ook wel fijn!
     
  8. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Ons prulleke wilde op die leeftijd ook echt nog niet alleen in zijn bedje liggen hoor! Hij had er behoefte aan om bij ons te zijn, wat ook niet gek is want zo'n kindje wordt geboren (en is dus continue bij mama geweest) en wordt dan maar in een bedje gelegd, helemaal alleen en zonder alle vertrouwde mama geluiden.
    Wij hebben hem gewoon op de arm/borst gehouden, ik heb zoveel avonden KO op de bank gelegen samen met hem :D.
    En langzaam hebben we dat afgebouwd. Een keertje een middagslaapje alleen in bed, een ochtendslaapje erbij, en als allerlaatste ook de avond. Het ging niet vanzelf want ik heb uuuuuren naast zijn bedje gezeten om hem in bed te laten slapen maar het is uiteindelijk gelukt.
     
  9. hihi

    hihi Actief lid

    23 okt 2008
    348
    1
    0
    Juf
    Friesland
    Hier ook een avondmensje......
    Was in de buik altijd al druk na het avond eten. Nu ook niet in slaap te krijgen na de fles van 19.00 uur. Geen honger hoor, want als je hem pakt om met de kinderwagen gaat lopen is het prima. Hij kan gewoon zijn slaap niet pakken. Maar 's nachts slaapt hij wel lekker tot ongeveer half zeven, dus geen klagen hier;).
    We gaan er maar vanuit dat dit een fase is en dat hij straks vanzelf wel eens een keer 's avonds zijn rust kan pakken.
    Alleen als je zelf wat moe bent, kun je het niet altijd even goed hebben om steeds met hem om te lopen. Rustig op de bank is er hier niet bij... Vanavond eens badje proberen voor de fles van 19.00 uur, misschien wordt hij daar loom van en gaat hij slapen...
     
  10. kissie

    kissie Fanatiek lid

    18 apr 2006
    1.494
    1
    0
    Ons zoontje van bijna 8 weken is sinds een week ook erg onrustig 's avonds. Van ongeveer 20 tot 22 uur kan hij de slaap niet vatten, is wel moe. Gisteren moest ik met de auto weg en heb ik hem meegenomen, hij viel op de terugweg in slaap om 21.30 en toen heb ik hem in bed gelegd. Erg vervelend dit, het is mijn 3e kindje. De hele dag heb je drukte in huis en dan is het wel fijn dat je de avond voor jezelf hebt. Maar het zal wel tijdelijk zijn...
     

Deel Deze Pagina