Vocht - dikke voeten en handen

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door heidi, 14 jun 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. heidi

    heidi Actief lid

    5 jul 2005
    230
    0
    0
    Belgie
    Hoi ,
    Heb dus een probleem met vochtophoping!Was na de arts geweest om eens na mijn voeten te laten kijken en omdat ik mij al een paar dagen niet super voelde ,ik dacht zeker door de warmte!
    Mijn bloeddruk werd gemeten en die was erg hoog 140/110,er werd een bloed afname gedaan en ik moest zo snel mogelijk na het ziekenhuis!Heb daar 5u in de verloskamer gelegen ze dachten aan zwangerschaps vergiftiging maar te testen wezen uit dat het toch niet zo was!Nu moet ik om de 2 weken aan de monitor liggen en 24 u mijn urine opvangen!
    Maar nu mijn vraag heeft iemand nog goede tips voor die pijnlijke voeten ,benen en handen ik kan bijna niet meer lopen zo dik zijn ze ,ook ben ik op een week tijd opeens 3 kg aangekomen en ik zat al redelijk hoog!
    Ook heb ik Zaterdag een trouw van mijn zusje en zou er toch graag bij willen zijn !
    Alvast bedankt !
    Groetjes Heidi
     
  2. Marijntje

    Marijntje Bekend lid

    9 nov 2006
    674
    0
    0
    Secretaresse
    Amersfoort
    Oh jeetje wat vervelend! Ik heb zelf alleen last van veel vocht in mijn onderbenen en voeten. Savonds is de boel echt enorm opgezwollen en de druk ervan doet erge pijn, ook snachts als ik uit bed moet. Laat je maar goed in de gaten houden hoor! Ik moet ook wekelijks naar de vk met urine omdat mijn bloeddruk in stijgende lijn is.

    Tips heb ik niet echt. Ik gebruik beenbalsem van Gewohl (Etos) maar dat geeft meer verlichting dan dat het vochtafdrijvend is volgens mij. Veel water drinken, brandnetel thee en wisselbaden nemen. Maar niets helpt echt vind ik dus ik leg me er maar bij neer. Ben ook erg moe momenteel dus slaap ook veel overdag en vind het het fijnst om te liggen vanwege rugpijn.

    Misschien is het lekker voor je om te zwemmen in koel water? Zeggen mensen ook tegen mij maar ik vind mezelf zo lelijk nu! Spataders in mijn liezen en op mijn benen en dan dit dikke staken! Ha ha..

    Gelukkig is het allemaal tijdelijk.

    Sterkte ermee en groetjes, Marijn
     
  3. Kari

    Kari Fanatiek lid

    21 sep 2006
    1.363
    5
    38
    Hoi Heidi,

    Ik heb gewoonlijk al last van vochtvasthouden, in de zomermaanden, maar nu is het erger nu ik zwanger ben. Ik heb gisteravond een voetzonereflexmassage laten doen, en ik zeg je, dit is fantastisch.
    Ten eerste is het zo ontspannend, na afloop had ik het gevoel alsof ik geen benen meer aan mijn lijf had. Het is ook goed voor de vochtafdrijving, als het goed is worden je dikke voeten wat dunner. Probeer het een keer zou ik zeggen. Natuurlijk wel even melden dat je zwanger bent (bij mij zie je het nog niet echt) want dan mijden ze de gedeeltes die in verbinding staan met je baarmoeder.

    Succes,

    Kari
     
  4. pienie

    pienie Fanatiek lid

    29 okt 2006
    1.418
    1
    0
    zuid holland
    Je moet idd veel drinken en ik geloof dat komkommer eten ook goed helpt. Volgens mij sliep ik bij mijn dochter ook met mijn voeten iets omhoog (moet ik maar weer eens gaan proberen).
    Ik heb bij de yoga ook wat drukpunten hiervoor gehad, misschien dat je zoiets kunt proberen.

    Enneh, rustig aandoen, want je bloeddruk is ook veel te hoog!
     
  5. puckje

    puckje Bekend lid

    9 jun 2007
    555
    0
    0
    Overijssel
    Mijn VK gaf me het advies om veel te drinken (water of groene thee, geen vruchtensappen ivm de hoeveelheid suiker) en fruit te eten. Komkommer en peer schijnen vochtafdrijvend te werken. Ik heb mijn matras een stukje omhoog gedaan aan de achterzijde zodat mijn benen 's nachts wat hoger liggen en tussendoor ook met een boekje op de bank en de benen omhoog. Tot nu toe werkt het aardig.
     
  6. heidi

    heidi Actief lid

    5 jul 2005
    230
    0
    0
    Belgie
    Hoi ,
    Allemaal heel erg bedankt voor jullie reactie's!
    Ga zeker en vast de tips gebruiken want het moest maar eens helpen!
    Jullie ook veel succes en hopelijk gaat het jullie ook wat beter !
    Bedankt ! ;)
    Groetjes Heidi
     

Deel Deze Pagina