Oktober 2011 mama's deel 2!!!

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door suuszwanger, 1 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sjoon

    Sjoon Fanatiek lid

    @mariel: hij werkt in de grootkeukentechniek, dus eigenlijk heeft het weinig met vakantie te maken, dat draait 7 dagen in de week!

    net de blije doos opgehaald.
    en even een lakentje gekocht (toch iets nieuws haha) en een fuchsia rose aankleedkussenhoes. toch iets roze al ben ik er niet helemaal weg van. maar een beetje kleurt altijd wel lekker! haha

    voor chiel bij de c&a een zwemshort voor 3 euro en een zonnebril voor 3 euro gevonden.
    daarna lekker vers brood gehaald bij de bakker, en hij mocht even een broodje uitzoeken om op te eten, dat vind hij leuk om dan naar de bakker te gaan!
     
  2. Fleurop

    Fleurop Fanatiek lid

    2 jul 2010
    1.684
    0
    0
    Psychiatrisch verpleegkundige
    Overijssel
    Zo even tijd om wat uitgebreider te reageren!

    Misja: fijn dat de groeiecho goed ging en dat het duidelijk een jongetje is, haha :D Mooi gewicht ook.

    Ansz: fjn dat je gewoon mag bevallen, super nieuws toch!

    Female: respect dat je het allemaal grotendeels alleen doet met je kindjes. Lijkt me echt zwaar. heb zelf nog geen kinderen en vind het nu zelfs al soms vermoeiend.

    Suuszwanger: fijn dat je kamertje klaar is!!! Vast een fijn gevoel :D Ik kan zelf ook niet wachten.
    Ik vind het weer eigenlijk niet zo erg momenteel. Zonnetje ziet er wel fijner uit, alleen ik kan niet zo goed tegen die warmte. Dus voor mij is dit weer nu wel goed :)

    Steen: hoop dat je bekken nu weer 'wat beter zitten' ;)

    Goldduke: wat heerlijk, je laatste werkdag zit erop! Geniet ervan! En veel plezier met je nieuwe auto :) wel ontzettend balen dat je weer een blaasontsteking hebt..

    Tina: welkom terug! Fijn dat het allemaal goed gaat, en klets lekker mee :)

    Altijdvrolijk: Ik heb het ook zo ontzettend snel warm. En ook zweten, op plekken waarvan ik niet wist dat ik het kon :p

    Lieke: wat een opluchting. mooi! En van dat vruchtwater komt ook wel alles goed. je wordt dus goed in de gaten gehouden en dat is altijd fijn!

    Worst: fijn dat je er gewoon nog bent ;) Je vraag over het onzeker zijn. Het is min eerste maar voel me eigenlijk niet echt onzeker. Nu zit dat sowieso niet heel erg in mijn karakter. Ik heb zoiets 'alles zal wel goed komen'. Het enige waar ik nu onzeker over begin te worden is hoe mijn bevalling straks zal gaan. maar dat is niet gek lijkt me. We moeten gewoon allemaal vertrouwen hebben in onszelf en onz partner. Er is straks genoeg hulp!
    Maak je trouwens niet zorgen om die intake van de kraamzorg. Ik vond het niks voorstellen. Ze vroeg een aantal praktische zaken maar niks geen 'controle' achtige dingen ofzo.

    Caatje: dat klinkt als allemaal leuke dagen. Echt vakantie. Geniet ervan. Zo te horen lukt het allemaal nog goed :)


    -----
    Mijn 30 weken echo. De reden dat die gedaan werd was omdat het vermoeden was dat mijn kleintje al wat groter was. Nou... dat klopt. Ruim 2 weken loopt ie voor in groei. Schatting zit nu al op zo'n 2100 gram. Over 2 weken krijg ik weer een echo want ze willen het allemaal goed in de gaten houden. Mijn bloedwaardes (ook suiker) zijn allemaal goed, dus ik kan er niks aan doen. Het is ook niet erg en zegt nog niet alles. Misschien heeft ie een snelle groeispurt gehad.. dat kan.
    maar goed.. blijft het groot dan zou het kunnen dat ik in het ziekenhuis moet bevallen. overtijd zijn zal dan ook geen optie zijn, dan moet ik ingeleid worden.
    We zien het allemaal wel. Het is nog te vroeg om te zeggen hoe of wat.
    Ik weet dat de meesten gewoon in het ziekenhuis willen bevallen, maar ik wil zo graag thuis. Natuurlijk is zh geen probleem als het echt moet. Maar graag zo natuurlijk mogelijk. Daarom lijkt thuis mij zo fijn.... Nouja, we zien het allemaal wel :) Kindje was verder gewoon gezond/compleet ;)

    Verder gisteren in een keer veeeel last van bandenpijn, kon bijna niet meer lopen. heel vervelend. Moet dus soms echt rustiger aan doen!

    Vandaag komen de spullen van de babykamer!!!!
     
  3. altijdvrolijk

    altijdvrolijk Fanatiek lid

    3 nov 2009
    1.344
    0
    0
    NULL
    NULL
    Thanks, dat hoop ik ook..
     
  4. altijdvrolijk

    altijdvrolijk Fanatiek lid

    3 nov 2009
    1.344
    0
    0
    NULL
    NULL
    Best vervelend he, zo zweten.. Nooit gehad en nu ineens.. pfffff.

    Gelukkig dat je kleine wel gezond is...
     
  5. Ellenk

    Ellenk VIP lid

    Ola,

    Hier lekker aan het genieten van mijn vrije dag.
    Had vanmorgen al vroeg mijn APK alles prima, zelfs mijn bloeddruk 120/80 voor mijn doen mega goed en LH was ook meer dan prima voor een zwangere... Hoef dus pas volgende maand terug.
    Ty lag al netjes met het hoofdje naar beneden dus ik hoop dat hij dat vasthoud ;)

    Worst: goed je terug te euh... lezen ;) Ik kan me voorstellen dat je mega baalt. Nog 6 spuiten... da's wel goed bericht..

    Met Lieke ook alles goed las ik. Fijn.

    Fleurop goed dat ze het in de gaten houden. Ik kan me voorstellen dat je het niet leuk vind als je niet kan bevallen hoe jij het graag wilt.
    Las net nog in een boekje: wees flexibel bij de bevalling het gaat niet altijd zoals jij het plant... Nou idd daar ga je al... Maar goed. Wie weet valt het nog wel mee. Je hebt nog ff..

    Caatje; leuk dat je zo de toerist uithangt. Hier was het vandaag echt mega lekker weer. Ik hoop dat jullie dat ook hadden.

    Emma; ik heb ook af en toe een bloedneus maar bij mij vooral bloedend tandvlees. In ieder geval beterschap.

    Wat betreft onzekerheid.... hier ook hoor. Soms denk ik wel eens heel eventjes, wil ik dit wel. Maar gelukkig is dat ook weer snel weg hoor. Tis ook omdat ik me er totaal geen voorstelling van kan maken wat het dadelijk allemaal gaat inhouden. En dat is best lastig voor iemand die het leven zo lekker op orde heeft.

    Dan denk ik weer; och ook mensen met een IQ van een vistick of meiden van 15 kunnen een kind grootbrengen dus dan zou ik het toch ook wel moeten kunnen...

    Zo ik ga lekker lasagna maken Mmmmm heb ik echt zin an.

    Prettige avond allemaal en Bis Morgen!
     
  6. altijdvrolijk

    altijdvrolijk Fanatiek lid

    3 nov 2009
    1.344
    0
    0
    NULL
    NULL
    Die vind ik wel weer erg goed...
    Ga ik onthouden ;)
     
  7. altijdvrolijk

    altijdvrolijk Fanatiek lid

    3 nov 2009
    1.344
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wordt net gebeld door de aannemer die morgenochtend zou komen, dat hij pas om 11 uur komt.
    Dit betekend dat ik dus alleen naar me herkaning van de 3D echo moet.
    Valt een beetje tegen... Vind het helemaal niet zo leuk :(
     
  8. lolly

    lolly Fanatiek lid

    20 sep 2006
    3.475
    0
    0
    Ik heb net een filmpje van m'n buik op de okt hyves gezet. Hij is met m'n telefoon gemaakt en dus niet zo heel erg duidelijk maar vooral de laatste 10 a 15 sec is ons ukkie behoorlijk bezig.
     
  9. steen

    steen Fanatiek lid

    16 jul 2007
    3.507
    0
    0
    Limburg
    hoi hoi,

    Ik heb wel bijgelezen, maar niet veel puf om te reageren....later weer.

    Ik heb vandaag contact gehad met het werk, ik ga vanaf morgen zes uur per dag werken, en dinsdag heb ik een telefonische afspraak met de bedrijfsarts staan, maar dat zal geen problemen geven.
    Mijn bekken doen het nu weer goed ;). Alleen nog wat last van mijn rug. Ik heb vandaag de klossen voor het bed al gehaald, dat scheelt zoveel met in en uit bed komen.

    Fijne avond dames!
     
  10. FmT

    FmT Fanatiek lid

    24 jan 2011
    2.860
    0
    0
    Sorry voor dit egobericht dames.. Morgenvroeg reageer ik weer op alles, maar anders heb ik morgenvroeg niets te doen, en nu heb ik een hoop om te vertellen :). Probeer mijn dag even anders in te vullen.

    Oh dames ik heb mijn uitstapje gehad vandaag. Ben frietjes wezen halen maar daarvoor even langs de dokter voor een afspraak voor morgen.
    Werd ik gewoon direct geholpen ( kwart voor 6 ), heel mijn oog is/was dik opgezwollen, heeft hij direct verholpen, er zat iets in, heel eng met een pincet bij mijn oog.. :cool:.

    Het is niet zo dat ik denk dat het opvoeden me niet gaat lukken, als meiden van 15 (vissticks :D) het kunnen, kan ik het zeker maar er komt gewoon zoveel op je af, maar met mijn mama-instinct gaat het helemaal goed komen.

    Vandaag kom ik erachter dat ik dus ook een verloskunde moet inschakelen voor de controle tijdens kraamweek bij mij thuis, dus daar ook nog achteraan.

    Vriendlief vandaag bezig geweest met de plinten, is de vloer schuin dus sluit de plint weer niet goed aan aan de onderkant, met als gevolg plinten liggen weer te wachten... Hij heeft beloofd dat hij morgen langs de winkel gaat om voor een oplossing te kijken. Maar hij wil als hij *&^% zoveel geld heeft uitgegeven aan de kamer en het behang etc. dat de plinten er ook mooi uitzien. :(.

    Ik ga nu douchen en dan house kijken..
     
  11. lieke1979

    lieke1979 Fanatiek lid

    13 okt 2008
    1.438
    0
    0
    @worst: klinkt eng zeg. Gelukkig dat het meteen is verholpen! House: och ja dat begint weer: yeah!!!

    @steen: fijn dat je minder kunt gaan werken en dat je bekken weer wat beter zijn...

    @altijdvrolijk: hè wat jammer nu. Kun je echo niet verplaatsen, misshcien is er iemand uitgevallen?

    @fleurop: balen dat het niet helemaal loopt zoals je wilt, maar wel fijn te horen dat alles goed is. Ik moet zeggen dat ik heel lang thuis wilde bevallen, in zh moest bevallen en daar achterf erg blij mee was (anders had ik na bevalling naar zh gemoeten om te hechten en vanwege bloedverlies). Ik zou nu nooit meer thuis willen bevallen. Ik hoop dat het voor jou ook meevalt in het zh!
     
  12. Sahi

    Sahi VIP lid

    4 apr 2010
    5.186
    0
    0
    Dordrecht
    altijdvrolijk: leuk he, een eigenwijze beeb? Mijn vriendinnetjes willen ook steeds voelen en dan is ze dus stil, terwijl ze me 's avonds en 's ochtends bijna beurs schopt.
    ow wat balen dat je alleen moet!

    sjoon: leuke dag dus!

    fleurop: leuk dat de spullen er zijn!
    ik hoor vaak dat die schattingen lang niet altijd goed zijn, dus maak je niet druk meis!

    ellenk: zo is het ook, er hebben al zoveel mensen een baby gekregen, dus wij kunnen het ook :)

    lolly: heb niet gekeken, maar leuk he dat gespartel in je buik!

    steen: goed dat je met je werk afspraken hebt gemaakt.

    worst: niet druk maken hoor!!

    all: vriendje is ziek, dus geen kaartjes gekeken, maar dat komt dan het weekend of volgende week wel weer.
    nu even een vriendinnetje ophalen en morgen heel de dag naar sanadome, dus ben vast even afwezig hier!
     
  13. altijdvrolijk

    altijdvrolijk Fanatiek lid

    3 nov 2009
    1.344
    0
    0
    NULL
    NULL
    @Lieke: Dat gaat helaas niet. Die vrouw gaat op vakantie voor 3 weken en ze durft het risico niet te lopen dat die kleine er dan niet mooi op staat. Heb nl niet zo veel vruchtwater.
    @Sahi: Dat heb ik precies hetzelfde. Er zitten nog net geen blauwe plekken van het schoppen, maar ohwee als iemand wilt voelen... Echt een eigenwijsje
     
  14. lieke1979

    lieke1979 Fanatiek lid

    13 okt 2008
    1.438
    0
    0
    @altijdvrolijk: balen zeg. Neem je iemand anders mee?
     
  15. Goldduke

    Goldduke Bekend lid

    29 jan 2011
    873
    1
    18
    Hallo!

    Voel me al weer wat beter, die ab slaat weer snel aan.
    VK wil me wel ietsje eerder zien, prima.

    Fleurop, 2kg al, en als al je waardes in orde zijn dan betekend het dat je kleintje zich prima vermaakt en lekker snoept in je buik :D
    En zoals Sahi schrijft, het zijn schattingen.

    Lieke fijn om te lezen dat alles goed is.

    Voelen, die van mij beweegt de hele dag, met tussenpozen, maar ook op commando ;) rechts onder mijn laatste kleine rib zit altijd een knobbel en als ik die wegduw komt ie snel terug, heel gek om te voelen...

    Worst, gelijk heeft ie, een mooie afwerking van de kamer hoort er gewoon bij, plinten moeten goed aansluiten.

    Ik heb net de wiegjes proberen op te maken (eentje bij ons op de kamer, andere iets groter op d'r eigen kamer) .... Na 5 keer alles strak proberen te krijgen heb ik de handdoek in de ring gegooid. Alles weer opgevouwen en dan mag de kraamzorg het lekker doen. Het leek me zo leuk om ze opgemaakt te zien...

    Vraagje, hebben we een soort van jasje nodig voor als ze pasgeboren zijn? Of is een warme wikkel doek ook goed? Maatje 50/56 bedoel ik dan. Is dan alleen van ziekenhuis naar huis als het goed is...
    Daarna als we buiten zijn ligt ze in de kinderwagen goed ingepakt en in de auto ook met zo'n wikkelding...
    En ik heb 1 kruik, moeten we er 2 hebben? Of ligt dat ook allemaal aan het kindje zelf?

    Fijne avond en truste allemaal
     
  16. Princi

    Princi Fanatiek lid

    30 dec 2008
    2.377
    0
    0
    Trainster/Muziektherapeute
    Oss
    Goldie ;),
    Bij ons adviseerde ze twee kruiken voor een winterkindje. Bij Mara hebben we er maar een gebruikt maar die lag dan ook de eerste vijf dagen in het ziekenhuis en ze was groot.
    Wij hadden wel een jasje voor Mara en legden haar dan met jasje aan in de kinderwagen met een lakentje en twee dekentjes en vaak nog een kruikje als we naar buiten gingen (dat was in een sneeuwwinter...).
    Fijn dat je je alweer wat beter voelt! Ik had het vorige zwangerschap ook twee keer...niks aan. Vervolgens kreeg ik dan standaard na de antibiotica een schimmelinfectie. Pfffff. Nu helemaal niet, gek is dat.

    Fleurop...ohja, geven ze bij een bepaalde grootte de voorkeur aan het ziekenhuis? Dat was/is hier niet. Of zou dat zijn om de meteen de bloedsuikerspiegel van de baby te kunnen controleren...?
    Ik kan me voorstellen dat je graag thuis wil bevallen. Ik wilde dat ook bij Mara en heb het bovendien niet zo op ziekenhuizen. Ik moest uiteindelijk toch naar het ziekenhuis met 9cm en vond dat toch ook prima.

    Zo alweer zoveel onderbrekingen dat ik een beetje de draad kwijt ben weer.
    Hebben jullie dat ook: ik kan steeds minder goed typen en ga ook warriger praten. Ik zei al, ik ben aan het groeien, buik, baby en bot. Er is minder over voor mijn hersenen of zo.

    Ja gek hè Mariel, bij een tweede toch weer opnieuw maar wel andere onzekerheidsvraagjes. Natuurlijk komen we er wel uit...maar ja dat betekent bij mij dan weer niet dat ik me niet af en toe afvraag hoe dat in hemelsnaam moet met twee kinderen. Story of my life ;)

    En dan nog:
    Vanmiddag kwam de fysio en die was oprecht positief verbaasd wat ik allemaal al kon met mijn enkel :D. Hij heeft wel vijf keer gezegd dat ik al best een heel eind was. Kijk dat geeft moed :). Hij zei ook dat het nooit meer 100 procent wordt en dat sporten op hoog niveau dus ook een probleem zou zijn. Verdorie zeg...haha...maar goed, alles in het dagelijks leven dat zou me wel weer gaan lukken dacht hij.

    Zo en nu ga ik slapen want het is alweer veel te laat!

    Tot morgen...
     
  17. CaatjeM

    CaatjeM Fanatiek lid

    25 feb 2011
    1.665
    0
    36
    Vrouw
    Lokale gids (Jerez, provincie Cádiz, Gibraltar en
    Jerez de la Frontera
    Een goedemorgen!

    Wat hebben we weer een leuke dag gehad gisteren! Eerst een aantal uren in Gouda rond gewandeld, is toch een erg mooi stadje! Terug in Rotterdam ff op de hotelkamer kunnen relaxen.

    Om 16h hadden we afgesproken met een vroegere vriendin van me. Ik denk dat ik haar al wel 15 jaar niet gezien had (hebben nu af en toe contact op Facebook). Was echt super leuk! Ze bleek hoogzwanger te zijn van haar tweede: MORGEN de uitgerekende datum! Wauw, wat een buik! :D Was erg gezellig!

    Tot slot hebben mijn lief en ik een rondvaart gemaakt op de PANNENKOEKENBOOT! :D Dat was echt heel leuk! Een uurtje varen en zoveel pannenkoeken eten als je wilde! :D

    De enige regen die we gehad hebben gisteren, was toen we op de boot zaten en we hebben er dus geen last van gehad! Verder was het echt heel mooi weer, zelfs zonnig!

    Vandaag rijden we dus weer terug naar Eindhoven. Vind ik toch ook wel fijn. :)

    Liefs,
    Caroline
     
  18. Ellenk

    Ellenk VIP lid

    Morgen,

    Klinkt allemaal leuk Caatje... Veel plezier weer in Eindhoven vandaag.

    Princi, fijn dat het zo goed gaat met je enkel.

    Vandaag worden mijn spullen verhuisd... en ik zit lekker op mijn werk ;) Maar goed bijna weekend.

    O mijn computer wil herstarten ivm een update... dus dat ga ik eerst maar even doen.
     
  19. FmT

    FmT Fanatiek lid

    24 jan 2011
    2.860
    0
    0
    @altijd vrolijk, haha mijn moeder is ook niet blij dan, en ik maak dan altijd grapjes dat ze bang is voor oma haha.. Terwijl oma de allerliefste is natuurlijk dat fluister ik ze af en toe wel in :).

    @Sjoon Als ik het goed begrijp heeft je vriend storingsdienst, balen zeg, mijnes heeft gelukkig maar eens in de 6 weken ongeveer, maar dit jaar wel tussen kerst en nieuwjaar en dat is zuur, zeker als je denkt dat alle winkels die problemen hebben met hun pc kunnen niet verkopen wat juist in die periode heel erg belangrijk is. Dus ze hangen om elk klein probleem aan de telefoon.

    @fleurop de kraamzorg zegt dat het gesprek 45 min tot een uur duurt, maak me geen zorgen maar ben wel nieuwsgierig wat ze allemaal gaan melden in die tijd.
    Zijn de spullen gearriveerd van de baby ?

    @ellenk fijn dat de apk weer goedgekeurd is. Maak je de lasagna zelf of heb je een lekker recept? Klinkt al lekker zoals je het zegt haha.

    @altijdvrolijk balen dat je alleen moet, kan je niet iemand anders meenemen ? Of misschien ben ik al te laat met mijn bericht kan ook natuurlijk.

    @lolly ik had gereageerd op je buikje op hyves, ziet er knettergek uit hoor haha. Bij mij stopt ze als ik het wil filmen.

    @steen ik blaas je ff wat pufff toe. Goed om te lezen dat je minder gaat werken. Ik doe al 6 weken niets en heb echt respect voor jullie zwangeren die gewoon maar doorbikkelen. Beter advies dan pak je rust kan ik je niet geven.

    @sahi veel plezier gehad bij de sanadome ?
     
  20. Sjoon

    Sjoon Fanatiek lid

    @caatje: veel plezier in EHV!

    @worst: ja idd. storingsdienst. maar wij dachten dat het pas ergens in week 41 of zo was volgens de planning. maar iemand had schijnbaar geruild zonder dat ze dat tegen hem gezegt hadden omdat wij nog geen vakantie hebben... maar goed, dan nu maar. hij heeft niet zo vaak storingsdienst, hooguit 3x per jaar een week.

    @ellen: dat is wel makkelijk overhuizen! jij aan het werk, en straks je huisje leeg!
    vind je het geen raar gevoel?

    @princi: wat goed dat je al zoveel vooruitgang hebt mbt je enkel! maar helaas, nu valt je droom in duigen voor top-sportster??

    @kruiken voor een kindje: ik heb geen idee. bij chiel nooit gebruikt, hij is in juni geboren, en in het zh waren we 3 of 4 dagen. en daar hield hij zich zelf al direct goed op temperatuur.

    @die onzekerheid, ik heb dat niet mbt het baby'tje, maar wel zo van: straks 2 kindjes, hoe reageert chiel dan op de kleine jaloers, of juist niet?? maar ik denk zelf dat het er ook wel aan ligt hoe we als ouders daarmee omgaan met chiel en de baby erbij...
    we zullen zien hoe dat gaat!
     

Deel Deze Pagina