big fat gypsy wedding!

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door MHMW, 15 jul 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Ik vind het nogal wat, om dat op zo'n manier te zeggen.
     
  2. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Domme regels, alsof mensen die in dit geval het christelijke geloof volgen, dom zijn? Zo komt het op mij over.
     
  3. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Nou ja, je kunt ook op elke slak zout leggen.
     
  4. This is me

    This is me Fanatiek lid

    15 okt 2010
    3.149
    0
    0
    tja sorry maar vindt eerlijk gezegd jou reactie overdreven.
    ik lees veel hardere reactie's.
    in vergelijk met sommige andere opmerkingen hier op zp valt deze opmerking nog in het niets.
     
  5. chaya

    chaya Bekend lid

    27 okt 2006
    607
    0
    0
    den-haag
    Van vaders kant zijn wij zigeuners, van moeders kant zijn wij reizigers maar wij van beide kanten van de familie zitten elke vrijdag met open mond naar deze programma te kijken.
    Dit kan je echt met geen mogelijkheid vergelijken hoe wij wij op onze kampen onze kinderen opvoeden.
    Onze dochters bepalen zelf wel met wie ze later thuis komen en hoeven er al helemaal niet er zo bij te lopen.......
    Onze dochters gaan gewoon naar school en leren door zodat ze dus voor hun eigen kunnen zorgen!!
    Ook voor onze kinderen geld gewoon leerplicht.
    Denk je nu werkelijk dat onze kleine meisjes zo mogen dansen in bikini`s, denk dat papa en anders mama wel een hartverzakking krijgen.
    Wij leven hetzelfde als mening nederlander......deze mensen zijn echt een volk op zich en ik ben ze nog nooit tegen gekomen hier!!!
     
  6. BolBuikje34

    BolBuikje34 Niet meer actief

    :D
    LOL hahahaha sorry ik moet ook lachen :)

    Zoo op naar deel 3! Ondertussen wel al 3 euro armer :x
     
  7. mrs B

    mrs B Actief lid

    5 jun 2010
    176
    3
    18
    Vrouw
    secretaresse
    Noord Brabant
    Wellicht ter overvloede maar de delen zijn ook te kijken via youtube :D
     
  8. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    #128 zilvervosje, 30 jul 2011
    Laatst bewerkt: 30 jul 2011
    Volledig offtopic, maar ik reageer even omdat mijn reactie misschien wel hard was (of zo opgevat kan worden, ik bedoelde het namelijk niet hardof cynisch).Ik zou het jammer vinden als ik je gekwetst heb. Ik vind christelijke mensen helemaal niet dom, sowieso vind ik het niet dom als je gelooft en je daar gelukkiger van wordt of er een beter mens van wordt.

    Ik word wel een beetje kriegel van mensen - van welke overtuiging dan ook - die denken dat zij weten wanneer je wel of niet in de hemel komt of dat zij - door zich aan allerlei rituelen te houden - betere mensen zijn dan een mensen die dat niet doen. Volgens mij - maar goed, ik ben niet gelovig opgevoed - hangt goed zijn niet samen met kleding, hoe je feestdagen viert, bidden of ritualistische leefregels. Dat heeft volgens mij meer te maken meer cultuur dan met goed mens zijn.

    Ik snap wel dat het vreemd is/je het vreemd vind om jezelf christen te noemen als je geen bijbel leest, de leefregels niet volgt en nooit in de kerk komt (dan geloof je misschien wel, maar ben je dan perse christen?). Veel mensen noemen zich ook buddhist zonder de regels van de levensovertuiging te kennen... meer omdat het mode is, geloof ik. Ik ken zelfs mensen die zich vegetarier noemen terwijl ze wel kip en vis eten.. ontzettend irritant, vind ik dat (ik ben wel vega). Waarom wil je jezelf vegetarier noemen als het niet bij je past?

    Maar goed, ik denk wel dat je christelijk kan zijn en tegelijkertijd zo kan leven als de meisjes in de serie... wat je van binnen gelooft en je waarden en normen zijn niet perse aan je uiterlijk en culturele normen af te lezen. Dat de kerk voor hen belangrijk is op bepaalde momenten vind ik niet storend.... wie zegt dat je het christelijke geloof consequent in een kerk moet beleiden? Of met bepaalde kleding? Tja, ik vind het ook niet mooi wat ze aanhebben en mijn dochter mag er never nooit zo bijlopen, maar als het conform hun cultuur is... tja, wie ben ik dan om te zeggen dat het niet mag?
     
  9. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    ONtopic: Dat meisje met dat rode haar leek niet echt gelukkig met haar toekomstige man en hij ook niet met haar. Zouden ze elkaar wel kennen voordat ze met elkaar trouwen? Ik vond het zo raar toen het huwelijk voltrokken werd... ze keken elkaar niet eens aan? Meteen ook ruzie, brrr....
    En die jongen dan de zei: "tja, soms moet je ze slaan voordat ze een kusje geven. Het is niet anders, anders zoenen ze je niet." Dat heet toch gewoon aanranding, of ben ik nou gek. Volgens mij was het namelijk geen spelletje van die meisjes, die wilden echt niet. Eerlijk is eerlijk, ik ben blij dat ik geen (Ierse zigeuner ben).
    Mijn vriend en ik dansen beiden latin en daardoor heb ik wel ervaren dat het fijn is als de vrouw vrouw is en de man een man, maar ik zou nooit zo ondergeschikt willen zijn aan een man als die meisjes. Ze leken wel een gebruiksvoorwerp!
     
  10. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Dank je wel voor je reactie, ik kom er later nog even op terug.
    Heb nu geen tijd. In ieder geval bedankt!
     
  11. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Weet je zilvervosje, ik ben niet christelijk.
    Ik ben ook niet gelovig opgevoed, ik ben wel een kleine 8 jaar geleden bekeerd tot de Islaam.

    En ik word ook kriegel van het onderling veroordelen.
    Ik geloof waar ik in geloof, en ja daar offer ik dingen voor op en ja ik hoop door bepaalde daden die ik doe een goed mens te zijn.

    Maar ik veroordeel een mens niet om het anders doen, of het niet gelovig zijn. Het is ieder voor zich. Ik ben niet degene die oordeeld of iemand in de hemel komt of niet. Want daar geloof ik heilig in (de hemel).

    En wat iemand overheeft voor het hiernamaals of niet, is geheel aan de persoon zelf. Ik voel mij niet beter omdat ik een hoofddoek draag dan iemand die dit niet doet.

    Ik kan en wil ook helemaal niet oordelen over iemand die geen moslim is of niet wil zijn. We moeten leren mekaar onderling te accepteren en respecteren. Moslim, christelijk, joods, boedhist, niet gelovig, wiccan. Of wat dan ook.

    Het is ieder voor zich, we worden er geen beter mens van mekaars levenswijze belachelijk of stom te noemen (op pedofielen ed na). Ik weet niet of ik me hier ooit schuldig aan heb gemaakt, ik hoop van niet.

    Ik kan me niet zo goed uitdrukken nu, sorry.
    Hoop dat mijn boodschap een beetje overkomt.
     
  12. pookie66

    pookie66 Fanatiek lid

    9 mrt 2008
    4.888
    1
    38
    Zaanstreek
    Hè meiden, denk even aan forum regel 1

    Het zou jammer zijn als er een slotje op dit topic zou gaan....
     
  13. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Je hebt gelijk pooki! Dank je wel.
    Hopelijk laten de mods het topic open.
     
  14. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik heb gisteren voor het eerst een aflevering gezien.
    Enerzijds vond ik het fascinerend, die sprookjeswereld die zij van een bruiloft maakten. Allemaal totaal mijn smaak niet, maar oké, als zij daarvan houden prima.

    Maar als het een realistisch beeld is wat werd geschetst, vind ik de levensstijl en overtuigingen van deze groep travellers verschrikkelijk. Als het waar is dat ongeveer de helft van de vrouwen wordt geslagen door haar man, dat meisjes met 11, 12 of misschien 13 jaar van school worden gehaald, dat jongens en meisjes een soort aanrandingsritueel spelen bij het uitgaan.... Ik word er gewoon heel verdrietig en heel boos van. Dit moet niet mogen, hoe ruimdenkend ik ook wil zijn en hoeveel respect ik ook wil hebben voor andermans cultuur.

    Ik denk dat ik maar niet meer ga kijken, ik vind het te verschrikkelijk.
     
  15. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    mee eens en zo bedoel ik het ook. geloven zit in je hart en niet in de (naar mijn idee) soms "domme" regels die je perse dan moet volgen, God houd zoiezo wel van je neem ik aan..
     
  16. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Maar dat zijn dan dingen die voor ons als mensen soms niet te begrijpen zijn, sommige bestempelen dat dan als dom.. maar wij zijn toch ook alleen maar mensen zonder complete kennis.
     
  17. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.126
    2.853
    113
    Laat 'm gewoon open hoor ;)!
    Berichten over o.a. politiek en religie zijn niet toegestaan. Dus graag bij het onderwerp blijven.
     
  18. gimena

    gimena Niet meer actief

  19. MHMW

    MHMW Niet meer actief

    ´Voor een dag een prinses, voor de rest van haar leven een slaaf´ Ik zag hem hier net voorbij komen, en vind dat deze zin heel veel omschrijft van deze serie. Ik heb het vrijdag gezien en was weer verbaasd zoniet geshockeerd. Meiden van 12 die van school worden afgehaald, niet kunnen lezen en/of schrijven en waar mishandeling een dagelijks ritueel is geworden. Nog niet te hebben over de jonge jongens die in mijn ogen aanranders zijn. De kledingstijl van meisjes van 9. Ik vind het echt verschrikkelijk en toch kijk ik. Waarom? Deze mensen zijn ervan overtuigd, dat hun manier van leven goed is. Wie zijn wij dan om hun geloofsovertuiging in twijfel te trekken. Wat niet wilt zeggen dat ik het goedkeur. Allesbehalve! Het is en blijft een zeer interessant programma.
     
  20. Mamanama

    Mamanama Fanatiek lid

    10 apr 2009
    4.080
    65
    48
    Zoetermeer
    Ik vond het enorm fascinerend...kan er geen ander woord voor bedenken, dat de lading dekt! Ik blijf met open mond kijken naar een wereld die miiiiiijjjjjjlenver van de mijne afstaat! Meisjes die erbij lopen als straatmeiden, terwijl ze aan de andere kant ontzettend beschermd worden. Denk maar aan die broers en wat ze zouden doen als hun zusje verkeerd behandeld wordt!
    Trouwen op je 18e, terwijl je helemaal nog niet bij je moeder vandaan wilt...
    Die enorme hang naar groot-groter-grootst in jurken en taarten....
    Echt fascinerend dus....
     

Deel Deze Pagina