Wel of niet mee bemoeien

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamaloe26, 4 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    ben het ook helemaal met je eens! er was ooit eens iets hier op zp met iemand die in eigen woorden vertelde dat zij haar kind sloeg en dan meerdere malen. ik heb er een melding van gedaan bij het amk nadat ik genoeg gegevens had gevonden om een melding te doen met naam en toenaam. heb zelfs haar man gesproken en die wist niet dat dit nog steeds zo was omdat ze blijkbaar al hulp had van jeugdzorg. heb nogeens een mail gehad van het amk en daarin stond dat ze erg blij waren met mijn meldig en er maatregelen waren getroffen in dat gezin. verder konden ze niets inhoudelijks vertellen ivm de privacy... wat was ik opgelucht omdat ik een behoorlijke tirade over me heen heb gehad op dit forum over hoe slecht ik wel niet was! ik was echt stomverbaasd omdat ze degene die haar kind sloeg en dat dus hier vertelde in bescherming namen hier en haar zo zielig vonden.. maar het kind werd niet aan gedacht en iedereen stak zn kop in t zand onder het mom van "wij weten niks want we kennen hen niet persoonlijk" vind dat heel erg dat zulke dingen worden toegelaten en sta nog steeds achter mijn beslissing van toen.

    dit verhaal doet me er weer een beetje aan denken door bepaalde "beschermende" reacties naar de vrouw in kwestie die onder invloed werkt met kleine kinderen. pas als hier ee verhaal word getypt dat er een kind iets is gebeurd doordat die vrouw onoplettend is geweest zeggen ze " oh had ts het maar gemeld" tja... wat een samenleving...

    vind dat als er een kind, dier, of wie dan ook in de problemen zit of dreigt te komen door andermans verantwoordelijkheid die hij niet draagt je daar wat mee moet doen als jij er weet van hebt....!
     
  2. winniethepoeh

    winniethepoeh Niet meer actief


    mooi gezegd!
     
  3. Momfulness

    Momfulness Niet meer actief

    hier sluit ik me bij aan.
     
  4. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Amen! Verschrikkelijk die mentaliteit. :( Het welzijn van een kind gaat altijd vóór alles en dan gaat het niet alleen om mijn kinderen. ;)
    Ik heb ook wel eens eens een melding gedaan bij het AMK toen ik twijfelde of een nichtje van een vriendin van mij nou wel zo goed behandeld werd thuis. Helaas bleek het meisje idd mishandeld te worden en is ze uit huis geplaatst. Het heeft mij de vriendschap met die vriendin gekost want die wilde niet dat ik mij ermee zou "bemoeien". Jammer dan, het kind is nu in elk geval veilig en met liefde omringd.

    En zo heb ik ook al enkele keren de autosleutels afgepakt van kennissen/collega's als ik zag dat ze te veel hadden gedronken en doodleuk naar huis wilde rijden, ik kreeg op dat moment van alles en nog wat naar mijn hoofd geslingerd maar dat zal mij ook een rotzorg zijn.

    Goed van je TS dat je een melding gaat doen bij het kdv aangezien je 101% zeker weet dat het verhaal idd klopt. Je zou het jezelf nooit vergeven als er een keer iets verschrikkelijks mis gaat daar onder haar leiding! De ouders van de kindjes daar zullen je dankbaar zijn...en terecht. :)
     
  5. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Vergeet je niet een deel te vertellen Mora? Dat ze idd al zelf hulp had gezocht en dat ze hier mee bezig was. Vind het trouwens wel erg ver gaan dat je zelf met haar man gesproken hebt.. maar goed.
     
  6. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    Daar weet jij helemaal niets van. Je kunt dat echt niet altijd aan iemand merken. Sommige mensen functioneren er juist beter door. Ik zal de laatste zijn die ze dan bij voorbaat aan de kant schuift, kijk wel uit.
     
  7. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    Wat je hier zegt is echt BULLSHIT!! Dat is nou wat ik bedoel met dat dit topic echt overtrokken wordt. Het ene is het andere nog lang niet! Ik vind de vergelijking tussen misbruik en mishandeling en je rug toe draaien echt STOM. Dat is toch compleet wat anders zeker. Mensen vinden tegenwoordig wel dat we ons te weinig met elkaar bemoeien.

    Ik vind dat mensen zich tegenwoordig te weinig POSITIEF met elkaar bemoeien, begaan zijn met elkaar. Als je geluk hebt zegt je buurvrouw 'hallo' als ze je tegen komt. Als iedereen zich een beetje meer van elkaar zou aantrekken en zich niet te goed zou voelen voor de minder succesvolle medemens, denk ik dat het een stuk gezelliger is en het een boel zou schelen. Maar daar voelen we over het algemeen weinig voor.

    Wees niet zo streng voor anderen.
    Als je naar het goede wil kijken dat
    ook in anderen aanwezig is,
    dan ben je verrast dat de ander
    zeker zo goed is als jijzelf
    en misschien nog beter.
    (phil bosmans)
     
  8. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    ik zou me er onmiddelijk mee bemoeien!
    Kan me niks schelen of mijn kennis beledigt zou zijn...
    stel dat er daar eens een keer wat gebeurd met die kinderen dan weet jij dat zij regelmatig heeft geblowd en zal je je schuldig voelen!

    Ik zou direct naar het kdv gaan en daar mijn "vermoedens" uitspreken. Hopelijk wordt ze ontslagen... dit kan toch niet (als ik er achter kwam dat dit een leidster van mijn kinderen was had ze echt wel een groter probleem dan ontslag...)
     
  9. Bri

    Bri Niet meer actief

    Nu draaf je zelf een beetje door. Als mensen beter gaan functioneren door druggebruik, dan mankeren ze sowieso al iets wat ze in mijn ogen niet zo geschikt maakt om beroepsmatig voor kinderen te zorgen.

    Dat wil niet zeggen dat ik ze daarmee als persoon afwijs.
     
  10. Moon28

    Moon28 Niet meer actief

    #110 Moon28, 7 aug 2011
    Laatst bewerkt door een moderator: 7 aug 2011
    Zou zeer verstandig zijn eensd naar een informatie avond te gaan over verslaving.
     
  11. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    als dit om hetzelfde topic gaat als dat ik denk dan ben ik zoooo blij dat je een melding heb gemaakt. Ik vond dat toen verschrikkelijk maar ze kreeg alleen maar reacties als: ja je zoekt tenminste hulp of ja je bent er mee bezig... nou ik vond dat zo zielig! Ik kan me niet herinneren prive gegevens van haar te vinden maar ik hoop echt dat er wat aan gedaan is!
     
  12. bloem82

    bloem82 VIP lid

    5 sep 2007
    11.189
    601
    113
    Ben het met je eens.
    Vind dit zooooo gemeen van je Mora, om dit zo neer te zetten want het verhaal ging wel wat anders....

    Ik zou nooooit mn kop in het zand steken en als er hulp nodig is ben ik er. Zo was er afgelopen week een jongetje vermist, mn man was thuis bij onze kinderen en ik ben eruit gegaan om te zoeken. Toen waren er ook mensen die zeiden: het is niet mijn kind bet zal wel loslopen.

    Ts: goed dat je er melding van maakt! Ik krijg de kriebels als ik reactie's lees in de trant van: nah ja, mijn kind zit er niet op dus mij maakt het niet uit.
     
  13. paprika

    paprika Fanatiek lid

    29 jun 2006
    1.164
    0
    0
    Rotterdam
    #113 paprika, 7 aug 2011
    Laatst bewerkt: 7 aug 2011
    Allereerst ben ik het helemaal eens met het stuk van loetje!

    lautjuhhh, als iemand beter functioneert met een joint op is er of iets anders aan de hand of heeft diegene al een behoorlijke verslaving ontwikkelt. En aangezien jij zelf je man er bij hebt gehaald: klinkt als een verslaving. Iemand die niet meer kan functioneren zonder is afhankelijk van drugs dus verslaafd, punt. Dat is zo'n beetje de definitie van een verslaving zelfs. Iemand is niet méér helder of alerter onder invloed van drugs, misschien zou je eens wat moeten lezen of naar een voorlichtingsavond moeten gaan. Dat je het niet direct aan iemand merkt als ze gebruikt hebben kan heel goed, maar dan zijn er nog allemaal lichamelijke veranderingen die je ook niet direct merkt maar er wel degelijk zijn! Ik wil je absoluut niet in de schijnwerpers zetten maar je onverschilligheid baart mij zorgen. Nooit niet dat ik mijn kind achter zou laten bij iemand die geblowd heeft, ook niet als diegene mijn man zou zijn.

    Blowen voor je naar (zulk) werk gaat is echt niet voor de fun hoor, het vertroebelen van normen en waarden bij de dame in kwestie zegt genoeg. Op het moment totaal ongeschikt voor het werk dat ze doet als je het mij vraagt.
    TS maak er alsjeblieft melding van want het is wachten op ongelukken.
     
  14. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    ik wil 1 ding kwijt,en dat is dat ik me kan vinden in het feit dat mora een melding heeft gedaan, maar dat ze hier uitgebreid gaat zitten vertellen dat ze melding heeft gedaan en haar man heeft gesproken en prive gegevens van haar heeft kunnen vinden, in een topic dat daar geen DROL mee te maken heeft... sorry hoor maar dat vind ik achterbaks en dan wil je alleen maar zelf veren in je kont toegeworpen krijgen en dan vraag ik me af in hoeverre het jou nog om het kind gaat..

    ik vind het ronduit belachelijk dat je iemand hier voor lul zet door dit alles hier nog een x te melden. Als je je echt bekommerde over dat kind dan doe je dat in alle stilte en dan laat je alle mensen hier op het forum erbuiten......

    :(:(:(
     
  15. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Ja ik dacht dat we daar toch wel over klaar waren onderhand, is toch ook alweer een half jaar terug als het niet langer is..
     
  16. bloem82

    bloem82 VIP lid

    5 sep 2007
    11.189
    601
    113
    Precies.

    Ik weet nog heel goed dat mensen het niet deden omdat ze niet wisten of het daadwerkelijk dezelfde persoon was en of het waar was.

    Iedereen die een hekel aan iemand heeft kan zo'n verhaal op een forum zetten onder die naam. Heb je zo het AMK op je dak terwijl je niks gedaan hebt en van niks weet alleen maar omdat iemand de pest in je heeft.
     
  17. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    ik noem geen namen en ook geen details, en steek mezelf al helemaal geen veer in mn reet... als jullie je dan zo zouden voelen na zoiets dan is dat wel erg... maargoed... het is hetzelfde principe en daar ging het mij om...

    hier is weer een verhaal over iemand die niet verantwoordelijk is en onder invloed kinderen verzorgd... en dan word er weer gezegd, bemoei je er maar niet mee hoor...;) nee steek je kop lekker weer in het zand... ;)
     
  18. Moon28

    Moon28 Niet meer actief

    Ken het verhaal niet maar wil hier even op reageren.

    Als men hier van uit gaat dan neem je een risico dus vind het knap dat iemand gegevens achterhaald en actie onderneemt. Is er niets aan de handjes dan valt er ook niets te vrezen toch?!
     
  19. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    nou zo dacht ik dus ook...
     
  20. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    *edit* laat maar, zie dat je je tekst opeens hebt aangepast..

    als je maar lekker kunt slapen laten we maar zeggen.
     

Deel Deze Pagina