Wel of niet mee bemoeien

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamaloe26, 4 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    jawel, ik denk dat je dan het gros van de maatschappij bij het oud vuil kunt zetten... Er mankeren een heleboel mensen wat, ga je maar eens verdiepen in de cijfers. Hoeveel mensen met depressie werken in de zorg (in mijn ogen maakt het niet veel uit, zorg voor kinderen of zorg voor ouderen, zorg is zorg). Heel veel van die mensen gebruiken iets om te functioneren en nogmaals. En ik zie dan het verschil niet hoor, of het nou een pilletje is wat je geest beïnvloed of een jointje, het beinvloed in beide gevallen en in beide gevallen zul je moeten bekijken in welke mate dat invloed heeft op de activiteiten die je onderneemt.
     
  2. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

     
  3. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    ja klopt want het is zinloos om met jou die discussie aan te gaan. we zijn daar verschillend in van mening en handelen...

    Ik slaap heerlijk! het kind is gered en word niet meer elke dag mishandeld en leeft niet meer in een onveilige situatie.....:)
     
  4. paprika

    paprika Fanatiek lid

    29 jun 2006
    1.164
    0
    0
    Rotterdam
    Ik heb het gezien suenne, bedankt en mijn excuses! Heb het even aangepast. Niet alle vrouwen kunnen 2 dingen tegelijk merk ik ;)
     
  5. Trotsemama1

    Trotsemama1 Niet meer actief

    ik zou wel is willen weten als de meiden die zeggen niks mee doen
    hoe ze dus reageren als hun kindje bj de leidster op het kdv zitten
    wellicht was je dan boos geweest omdat het niet gemeld was

    ja ik vind dus datje het moet melden
     
  6. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.366
    1.766
    113
    Suenne, even een gewetensvraag aan jou...

    Maak je gebruik van de kdv? Zoja, zou jij het fijn vinden als jou kindje verzorgd wordt door iemand die onder invloed is van wiet? En als dat dan gebeurt, zou jij dan niet willen dat er iemand opstond om JOU kind te beschermen?
     
  7. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.366
    1.766
    113
    Hoezo is dat compleet wat anders??? Als de dame in questi nou een baby uit haar handen laat flikkeren (om het maar even grof te zeggen) omdat haar reactie vermogen verminderd is, wat is dan in godsnaam het verschil tussen mishandeling en verzorgen onder invloed?

    En als iedereen dan toch wat meer begaan moet zijn met elkaar, moet deze dame dan niet tegen zichzelf beschermd worden? God mag weten hoe haar leven eruitziet als ze wel een grove fout maakt. Dan zou ze willen dat iemand haar tegen zichzelf in bescherming genomen had. Ook dat is een stukje "begaan zijn" met elkaar..

    2e dikgedrukte;
    Kinderen gaan nog altijd vòòr de minder succesvolle medemens. Als ik me dan wat van iemand aan moet trekken, dan gaat het kind voor. Verder heb jij geen idee hoe mensen hun leven invullen. Ik groet mijn buurvrouw bijvoorbeeld gewoon netjes. Zo ook mensen die ik tegenkom in het park. Gister nog een oudere dame geholpen die geen muntje in haar karretje kreeg. Maar dit zijn allemaal muizennissen in vergelijking met de verantwoordelijkheid die je behoort te dragen als je met kinderen werkt (of met ouderen voor wat dat betreft..)! En als je dan het risico neemt om een joint te roken vòòrdat je gaat werken, moet je ook niet zeiken als je tegen de lamp loopt. Dat is het risico wat deze dame in questi bewust neemt!
     
  8. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    ben ook wel benieuwd naar de vraag wat de moeders die nu vinden dat ts geen aktie moet ondernemen zouden doen als het hun eigen kind betreft die word verzorgd door iemand die onder invloed van drugs is.....
     
  9. Maria74

    Maria74 Niet meer actief

    Ik zou eerst proberen te achterhalen wat er waar is aan dit verhaal (mensen kunnen natuurlijk behoorlijk roddelen) en dan pas zou ik een melding doen bij het kdv. Mss zijn zij wel volledig op de hoogte omdat er idd een goede reden voor is, kennis van een kennis schreeuwt mijns inziens: dat verhaal kan wel eens niet helemaal kloppen.

    Zoals ik al zei als het wel klopt zou ik het zeker melden
     
  10. paprika

    paprika Fanatiek lid

    29 jun 2006
    1.164
    0
    0
    Rotterdam
    TS heeft al meerdere malen gezegd dat ze het van haar persoonlijk heeft gehoord, het is alleen geen directe vriendin of kennis van haar. Er kan toch nooit een goede reden zijn voor een kdv om een medewerker die onder invloed is van DRUGS te gedogen??
     
  11. tulip

    tulip Niet meer actief

    nou inderdaad, als mijn baas iemand zou aannemen die onder invloed van drugs was, dan zou ik toch echt vragen of ze op haar achterhoofd gevallen is. Ik wil de verantwoordelijkheid echt niet delen met zo'n iemand.
    Echt, als dit al bekend is bij het kdv, zou ik mij nog meer zorgen maken dan nu al. Dan zou ik mij serieus afvragen waar de prioriteiten van dit kdv liggen. Vervolgens zou er een serieuze melding naar de GGD gaan.
     
  12. Trotsemama1

    Trotsemama1 Niet meer actief

    ik zou het diegene niet kunnen vergeven als je het weet en niks hebt gedaan
     
  13. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.366
    1.766
    113
    Oh my, hier moet ik nog ff op reageren hoor. Dus jij vind dat een joint en een anti-depressiva hetzelfde zijn? Denk dat het handig is als je eens googled op wat een depressie inhoud en wat dat pilletje wat je daar soms uiteindelijk voor krijgt met je doet..Je zegt dat je mijn vergelijkingen "STOM" vind, maar deze van jou slaat echt kant nog wal....
     
  14. kaboutertje

    kaboutertje VIP lid

    10 jul 2008
    5.651
    0
    36
    in mijn droompaleis
    Juist dat vroeg ik ook al een paar blz terug en dara is niet op gereageerd ;)
     
  15. Locusta

    Locusta Niet meer actief

    Volgens mij ben ik zo'n beetje de enige die de dame in kwestie zou gaan benaderen, in plaats van achter iemands rug om het kdv in te lichten... Van mensen die dat soort dingen doen vraag ik me altijd af waar ze de behoefte vandaan halen zich te bemoeien met levens van mensen die ze niet (echt goed) kennen?

    Mocht het verhaal waar zijn en ze niet van plan is wat aan haar gedrag te veranderen, kun je altijd nog het kdv inlichten.
     
  16. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Hulde!
     
  17. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Dit is pas bullshit! Geen mens functioneert beter onder invloed van drugs! Dat lijkt misschien maar zo. Ga mij niet vertellen dat ik van dit onerwerp niks af weet! Ik heb met verslaafden gewerkt en drugs maakt alleen maar kapot, daar wordt geen mens beter van. Zo te lezen heb jij van dit onderwerp de ballen verstand.

    Misschien als jij er wat meer vanaf zou weten dat je zulke ronduit domme uitspraken niet zou doen. Aan de kant schuiven, waar gaat dit over? Wat jij doet is je kop in het zand steken! Ik kan niet tegen die mentaliteit. En ik ben verbijsterd dat je de zorg voor jouw kind toe durft te vertrouwen aan een drugsgebruiker, dat dat je niet interesseert.
    En dat je iemand met een depressie die medicijnen slikt vergelijkt met een drugsgebruiker. Slaat als een tang op een varken!
     
  18. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Hulde2.
     
  19. Eefje28

    Eefje28 Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.923
    0
    0
    Groningen
    Haha heb jij dat ook als je een woord iets te vaak zegt/denkt dat t ineens zo vaag klinkt??

    *on topic*

    Ik zou zelf het kdv inschakelen.
    Omdat een kennis van een kennis mij te vaag is.
    Je weet niet met wie je te maken hebt.
    De verantwoordelijkheid ligt ook bij het kdv.
    Dus ja , die zullen er dan wat mee moeten doen.
    Vind dat je met sommige zaken je wel met een omweg mag bemoeien. Helemaal als het je niet direct aangaat.
    Is niks lafs oid aan , vind ik.
     
  20. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    waar is de bruiloft?:D
     

Deel Deze Pagina