Borstvoeding en trots deel 3

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door raspberry, 8 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Wij zijn weer terug van een lekkere vakantie! Nog niet helemaal bijgelezen, alleen een beetje door jullie verhalen heen gescrolt, hoe je dat ook schrijven mag!

    Rozemarijke,
    Hoop echt voor jullie dat deze zwangerschap goed mag blijven gaan en dat jullie over 5 nachtjes een hele mooie echo mogen zien en een hartje mogen horen.

    MamavanSimone,
    Heel veel succes met de laatste verjaardag voorbereidingen alvast. Natuurlijk gaat ze het cadeau helemaal leuk vinden ;). En heel veel succes met afbouwen, mooi dat je daar voor jezelf zo een vaste keus in hebt kunnen maken.

    Verder...uhm...ik ben vergeetachtig, laten we het daarop houden!

    Liefs Hanneke!
     
  2. MamaVanSimone

    MamaVanSimone Fanatiek lid

    19 okt 2010
    3.250
    2
    36
    provincie Utrecht
    JAAAAAAA weer een mijlpaal! Ik geef vandaag een jaar borstvoeding! Officieel pas rond 8 uur vanavond maar een kniesoor die daar op let. Nederland is weer een langvoedster rijker! Ik ben erg trots op mijn nieuwe titel, die nemen ze me nooit meer af!
     
  3. geke

    geke Fanatiek lid

    10 mei 2006
    3.155
    0
    0
    Gefeliciteerd mamavansimone! Welkom bij de club ;) en van harte ook met je meisje!!!
     
  4. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    T heeft deze vakantie besloten dat hij geen ochtendvoeding meer wil. Nu dus (hopelijk heel tijdelijk) bv-mama af. Volgende week heb ik de termijnecho, spannend!
     
  5. fafje

    fafje Niet meer actief

    mamavansimone, gefeliciteerd!!!!

    salapio jij ook van harte!!
     
  6. paprika

    paprika Fanatiek lid

    29 jun 2006
    1.164
    0
    0
    Rotterdam
    Meen je dat nou, je bent weer zwanger?! Gefeliciteerd zeg, super! Ik kom hier niet zo vaak meer dus krijg het niet meer mee haha.

    Zwaait even naar alle oude en nieuwe bekenden :D

    Weet iemand al hoe het met Rozemarijke gaat?

    Met mij en de dames gaat alles prima, ik voed nog zo'n 3 keer op een dag en ik zie haar ook niet zo snel stoppen. Heerlijk hoor, nog even lekker zo kroelen met m'n niet meer zo'n kleine meid. Met m'n oudste gaat het ook goed, heeft het erg naar haar zin op school.

    Lieve groet, paprika.
     
  7. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    @Mamavansimone, gefeliciteerd!!! Super zeg!!!

    Hier ook meestal 3 voedingen, soms 2. Ze heeft nu 2x in een week tijd helemaal doorgeslapen van 19.45-7.45u. Ze gaf alleen even een kikje rond de tijd dat ze normaal wakker werd (0.00u) maar heb haar niet meer gehoord.

    Is het een ramp als ze af en toe wat minder zuivel krijgt? Ivm allergieen krijgt ze geen andere zuivel dan bv en denk dat ik met 2 voedingen geen 300cc red.
    Gaan van de week een nachtje weg, dan kan ik even kijken wat ik nog bij elkaar kolf. Gaat ook wat tegen m'n gevoel in om haar 's avonds laat nog wakker te maken voor een voeding terwijl ze anders misschien doorslaapt.
     
  8. Ireen

    Ireen Fanatiek lid

    8 sep 2008
    2.305
    1
    0
    red, ze pakt wel wat ze nodig heeft, toch? Anders kun je misschien havermelk bijgeven voor de calcium? Of Rijstmelk?

    Lekker dat ze zo slaapt, heerlijk! Dat was hier ook de periode dat Jens echt door ging slapen!
     
  9. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Paprika: hier goed, van de week een echo gehad weer en een kloppend hartje gezien! Voorlopig een paar dagen terug gezet, naar nu 7 wk 5 dg, maar over 2,5-3 weken de echte termijnecho en dan weten we zeker wat de uitgerekende datum wordt. Iig tweede helft maart :)

    @Red: als je regelmatig broccoli eet, zit daar ook een hoop calcium in, dus af en toe even wat minder zuivel is geen ramp hoor! :)
     
  10. geke

    geke Fanatiek lid

    10 mei 2006
    3.155
    0
    0
    Hoera voor het kloppende hartje! :)
     
  11. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    @RM, super zeg!!
    @Ireen, ja lijkt mij ook. Vindt haar ook niet meer de leeftijd hebben om het te moeten sturen toch? Om bijv. een middagvoeding erin te krijgen? Gaat dan zo tegen m'n gevoel in. Ze gaat nu lekker na het eten 's middags naar bed en vraagt 's avonds pas om de borst. En 's morgens en 's avonds bied ik het haar sowieso aan.
    Ik wacht even af wat ze doet en als ze een week lang doorslaapt, ga ik rijstemelk en havermelk wel eens proberen.

    Broccoli eten wij af en toe, ben ik zelf niet heel gek op maar kan het wel eens vaker op tafel zetten.
    Momenteel wordt ze wat kieskeuriger maar in een prakje eet ze wel weer goed, ook prima. Of een bakje sperziebonen met fruit op de bank haha.
     
  12. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    3
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
    Jeeeee, een kloppend hartje RM!

    @Red, ik stuur ook niks bij. Renske vraagt soms overdag om de borst als ik er ben en ze bv. uit haar doen is vlak voor het middagslaapje. Ik probeer mijn cyclus op orde te krijgen en zelf in gewicht bij te komen, en geef niet meer dan waar zij om vraagt. Maar ook niet minder, natuurlijk (al probeer ik 's nachts soms wel gewoon met troosten weer een wakkergeworden dochter in slaap te krijgen, werkt vaak ook prima).

    Renske krijgt op dagen dat ze overdag bij mij drinkt alleen yoghurt als toetje als extra zuivel, en op dagen dat ze dat niet doet een beker karnemelk bij de lunch (die laat ze vaak half staan, maar yoghurt gaat er altijd in). Je zou kunnen overwegen om bv. wat extra zuivelvervangers te geven ofzo, misschien als toetje een sojayoghurt toetje (Yofu of hoe het heet?). Of heeft ze ook soja allergie?

    Heb eigenlijk nooit rekening gehouden met een bepaald minimum aan zuivel :)
     
  13. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    Joehoeeeeeeeeee *zwaait ff*
    Ik leef nog hoor.

    @alle zwangeren: gefeliciteerd, heerlijk weer zo´n klein hummeltje aan de borst.

    Hier ook nog steeds BV. Kleine meid wil alleen niet zoveel meer, meestal 2x per dag. ONlangs zijn beiden 3 dagen uit logeren geweest ( voor het eerst) ivm nachtdienst, en ze dronken zo op eigen verzoek weer verder, ook totaal geen productie problemen gehad.... maar dat had ik ook niet verwacht na 4 jaar :D

    Voor de rest druk druk druk, net als iedereen he. Kindjes groeien goed, en worden groot, met alle ups en downs die daarbij horen.
    Maar ik vind het heerlijk, trotse mama met recht.
     
  14. Ireen

    Ireen Fanatiek lid

    8 sep 2008
    2.305
    1
    0
    Jingels ik vind het maar lastig dat jij al zo lang voedt! Nu kan ik nooit zien hou oud je dochter is! :D:D:D:D:D
     
  15. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    RM, wat heerlijk weer een kloppend hartje! Heb je zelf nu ook een goed gevoel erbij?

    Paprika, leuk dat je hier nog meeleest ... fijn dat het goed gaat met je meiden :)

    Red, ik zou idd wel proberen om op andere manieren calcium ed te geven. Welke producten dat dan zijn weet ik ook niet precies. Brocolli kan je voor jezelf superlekker maken met sausje van (soja)room, geraspte (geiten)kaas, teen knoflook, theelepel tuinkruidenbouillon, peper en nootmuskaat. M vindt broc lekker, T moet er niets van weten ... tenzij het geprakt is door de aardappel of in een prakkie met pasta/rijst zit ...

    :)
     
  16. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Hier ook alles prima.
    Zl drinkt 4x per dag, soms 5, soms 3.
    Ik geef geen andere zuivel/melk. Heel soms yoghurt, maar dat is niet voor de zuivelbehoefte, maar als tussendoortje, voor de lekker. Maar als hij yoghurt gegeten heeft, komt er een soort glazig laagje over de ontlasting te liggen? Hij wil ook geen yoghurt met cruesli meer, hij wil droge cruesli of een cracker.
    Heeft momenteel weer behoorlijk last van zijn darmen, is 's nachts weer af en toe wakker en dan ben ik blij dat hij na de borst weer tevreden in slaap valt.
     
  17. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Haha, ja, dat vind ik ook zo lastig aan je banner, Jingels :D

    @Salapio: ja, ik had al wel een ander gevoel bij deze zwangerschap, vanwege de kwaaltjes die ik wel heb en die wel geruststellend waren :) En dat hartje hebben zien kloppen was wel heel erg fijn, was echt stikzenuwachtig toen ik in de wachtkamer zat, (manlief thuis met de 3 kids. Inwendige echo met twee basisschoolkids erbij leek me niet zo'n geweldig plan :().
    Tot nu toe heeft het steeds wat afgewisseld met misselijk zijn en dan weer even een paar dagen niet. Dan kwam het elke keer wel weer opzetten op een moment dat ik er onrustig van werd dat het zo goed ging :)
    Ben alleen sinds gisteren wel echt serieus misselijk aan het worden, wat an sich een prettige bevestiging is dat het goed gaat. Maar eten wordt weer lastiger :( Vooralsnog val ik niet af, dus dat is iig wat :) We zullen zien hoe het verder gaat :)

    @Zogelukkig: ik zou geloof ik ff rustig aan doen dan met de yoghurt :( 't Zijn toch heftige eiwitten en als die darmen al zo gevoelig zijn.... :(
     
  18. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ja, klopt hoor en hij drinkt genoeg, het is dus ook niet nodig.

    Maar wat fijn joh, een kloppend hartje!:) Zo msselijk zijn lijkt me minder.

    Hoe is het daar met de darmen trouwens? Welk middeltje heeft T nu gekregen?
     
  19. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Toch metronidazol, maar vervolgens had ze het hele weekend stevige poep.
    Nu wisselt het nog een beetje, tussen een dag niet en een dag wat breiig/half stevig, en ik zie d'r verder geen last meer hebben van buikpijn of erg moe zijn, dus ik heb het even zo gelate, even kijken wat 'r lijf nu verder zelf gaat doen, (de vorige keer bleef het aanhouden, kwam er geen verbetering).
    We kijken het nog even aan, voor we er weer een middeltje tegenaan gooien, (de metronidazol heeft ze dus helemaal niet gehad nog). En als het toch weer erger wordt, ga ik even bellen om die clioquinol.
     
  20. geke

    geke Fanatiek lid

    10 mei 2006
    3.155
    0
    0
    Hallo allemaal, hopelijk alles goed?
    Even verslag van leuk cb bezoek: Ro is nu 9530 g en 76 cm.
    Dat is gemiddeld gewicht en iets boven gemiddeld lengte.
    Op gegeven moment vraagt ze hoe ze eet, ik zeg dat ze iets minder wil dan paar maanden terug. Bijv s ochtends Maar een halve boterham. Zegt ze, misschien krijgt ze teveel melkproducten. Ik zeg, nou, dat weet ik niet want ze krijgt nog bv. Echt, haar mond viel open van verbazing dus ik zette me al schrap. Maar gelukkig zei ze snel, o, wat geweldig, wat goed, je bent echt een uitzondering! Ja, dan maakt het niet uit. Ze adviseerde wel om eerst de maaltijd te geven en daarna de bv. Ik zei, nou dat doe ik s ochtends niet want dan komt ze uit bed zo bij mij aan de borst liggen. Nou, was prima als ze dan s middags en s avonds goed at. Haha, en toe zei ze nog, he, ik ben helemaal in de war, ik weet niet meer wat ik je moet vragen :)) grappig!

    Was een andere Wvpk dan we anders hebben, ze was echt aardig Maar totaal niet voorbereid op een bv mama. Kun je nagaan, die ziet ze dus echt nooit bij bijna een jaar.

    En dan vond ze mn lieve dochter ook nog echt een popje en supersnelle in de ontwikkeling. Dus ben echt trots op ons!
     

Deel Deze Pagina